Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LSaha
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Avtotehna VIS in Avto Grosuplje?

Napisal/-a LSaha To avg 07, 2007 8:48 am

Oj,

A ima kdo izkušnje s kupovanjem rabljenega avta pri Avtotehni VIS ali Avto Grosuplje.
Kupujem namreč rabljen avto in sem videl nekaj zanimivih ponudb teh dveh prodajalcev. Ne vem pa ali prodajajo uvožene avte, ali so nategovalci, ....!

Lp

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To avg 07, 2007 8:53 am

če bi kupoval pri avto grosuplje, bi avto raje trikrat preveril(pa še to zelo dobro..)..... ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To avg 07, 2007 9:09 am

Avto Grosuplje - večino avtov ima uvoženih.
Pred leti sem kupoval avto, sem si ga ogledal tudi pri njih, kateri je bil slovenski avto.
Sej avto je bil lep in ugoden, ampak so pozabil povedat, da so kilometri nerealni, da je bil cel avto barvan, ... Vse to in se veliko vec sm zvedu nato pri drugi avtohisi, kateri so potem naprej prodajali omenjeni avto.
Kolega je pred leti kupil passata, kater je bil sicer uvozen, kilometrov je imel okol 90 k, tako kot tisti cas vsi avti, ampak je bil zadovoljen z nakupom.
Jest bi avto peljal na tvojem mestu na čimveč moznih pregledov, pripeljal se ličarja, avto mehanika zravn, -...izkušnja pač.
Je pa res, da nekateri avti zgledajo prav lepi, ko se mimo peljam...

LP

LSaha
Nov uporabnik

Napisal/-a LSaha To avg 07, 2007 11:36 am

Ja nekako sem sumil, da ni vse tako lepo kot zgleda. Res je pametno čim več strokovnjakov, da pregledajo avto pa peljat ga na AMZS na natančen pregled potem bomo pa videli kaj in kako.
Hvala za mnenja in nasvete.

Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 07, 2007 4:33 pm

poznam oba prodajalca/lastnika pri avto grosuplje osebno in ne jih enzagovarjam sam preden pluvate po dilerjih si oglejte ponudbo drugje kjer so prav tako zbiti kilometri in ostale stvari,pač avti so uvoženi zadeva je rabljena sicer pa pejte gledat u gameljne čigave avtomobila ma na dvorišču možakar ki zbija kilometre.Pa še neki vas vprašam imate dva popolnoma ista avtomobila in en ma 50 tkm drugi pa 150 tkm kerga boste vzel ja itak unga z 50 a ne kaj pa pol ko zveste da jih ma 250 un z 150 pa je mel realne kdo je pol b****??sicer ma pa večina dilerjev tud merilec debeline laka in če ti pravi da ni karamboliran/barvan ti ga bo šel sigurno zmerit če je to res če pa se bo izmikal in rekel da merilca nima pl pa neki ni v redu

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 07, 2007 4:43 pm

čare je napisal/-a:poznam oba prodajalca/lastnika pri avto grosuplje osebno in ne jih enzagovarjam sam preden pluvate po dilerjih si oglejte ponudbo drugje kjer so prav tako zbiti kilometri in ostale stvari,pač avti so uvoženi zadeva je rabljena sicer pa pejte gledat u gameljne čigave avtomobila ma na dvorišču možakar ki zbija kilometre.Pa še neki vas vprašam imate dva popolnoma ista avtomobila in en ma 50 tkm drugi pa 150 tkm kerga boste vzel ja itak unga z 50 a ne kaj pa pol ko zveste da jih ma 250 un z 150 pa je mel realne kdo je pol b****??sicer ma pa večina dilerjev tud merilec debeline laka in če ti pravi da ni karamboliran/barvan ti ga bo šel sigurno zmerit če je to res če pa se bo izmikal in rekel da merilca nima pl pa neki ni v redu

In to ti je opravičilo za zbite kilometre!??!!??!?....pravzaprav bi tazga za j***a!!!!! :twisted:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 07, 2007 5:06 pm

za zbite kilometre opravičila NI ampak zakaj se to pri nas dogaja?? Zato ker bi vsak imel rad avto z nič kilometri če pa jih ima 200 tisoč je pa zanič pa halo sej nismo leta 1980 in itak da če dilerji alipač drugi prodajalci osebno ne bi zbijalikilometrov ne bi nikol nč prodal a se ti ne zdi ,glej jest mam tipota z 230 tkm pa če bi ga prodajal mu sigurno ne bi zbil kilometrov ker na avtu resnično vse deluje brezhibno zdaj pa če hočeš vzami tega al pa enga z kao 100 tkm kjer ne veš kaj te čaka

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če avg 09, 2007 4:26 pm

Ma še premalo se jih dol daje bi jih moral imet do 36000 :P :lol: velja za vse ki kupujete ZNAMKE 1vo poglejte na tuje prodaje avtov in boste videli ,da imajo TDi in CDi tudi čez 700.000 km :shock: letniki 99 ali 01 tak, pa ne mislit, da vam bo Nemec prodal dober avto v It je le malo boljše jih imajo od 210 do 300.000 km v 3-6 letih ;) gre za D motorje.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če avg 09, 2007 4:44 pm

Bil v Grosuplju 2 leti nazaj, sem mislil da sem prišel na avto odpad. Toliko zjebanih avtov na kupu nisem potem nikjer več videl. En passat je bil tako slabo prebarvan, da se je barva luščila na vseh koncih in krajih. Če bi si vzel čas, bi ga v enem dnevu z golimi rokami lahko popolnoma "slekel" iz barve.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če avg 09, 2007 5:53 pm

Zbitih kilometrov ni samo fora, da folk drgač ne bi kupil ampak predvsem hitr in veliko večji zaslužek...za nek povprečen avto je lahko na letnik oz. nekje 25.000-30.000 km manj razlike tudi do 150.000 bivših sitnjakov. Se pravi 100.000 km manj pomeni vsaj 300.000sit večji zaslužek!

Imel sem problem, ko sem kupoval Mondeota in je tip enkratno nategnil tako letnik kot tip motorja...na koncu sem našel servisno, kjer je pisalo, da je avto letnik starejši in ima 100tkm več prevoženih. Na ta način je hotel reci piši 400.000sit več, za avto, ki že tako ali tako nima nobene cene. Kar se pa tiče te avtohiše in vseh ostalih prodajalcev...ni ga čez dobrega kleparja in dobrega mehanika s sabo in se na hitro končajo vse preprodajalčeve pravljice. Torej bolje mehaniku eno soboto pedesetaka v žep kot pa tisočaka v crap.

rimkilla
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a rimkilla Če avg 09, 2007 6:19 pm

o kerem avto grosuple se to govori? avtotehna vis in omahen?opel k je!al to ker drug ker me je mal zmedl tm k je en napisu da se usak dan mim voz pa ne vem kdo bi se tm mim vozu!!al se govori o unem enem prodajalcu avtomobilov k so p res nekateri avti v mal slabem stanju ja....
SEAT IBIZA DRIVER

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če avg 09, 2007 6:28 pm

rimkilla je napisal/-a:o kerem avto grosuple se to govori? avtotehna vis in omahen?opel k je!al to ker drug ker me je mal zmedl tm k je en napisu da se usak dan mim voz pa ne vem kdo bi se tm mim vozu!!al se govori o unem enem prodajalcu avtomobilov k so p res nekateri avti v mal slabem stanju ja....

AvoGrosuplje je na desni strani od OMW-ja proti šoli oni drugi pa v obrti coni za žel . postajo.Ja sem prej pozabil napisat rabljena vozila moje mnenje so najbolša tam kjer je sistem staro za novo mislim pri pooblaščenih prodajalcih določene - hi znamk imajo tudi delavnice in se vozilo da pregledati če že na videz ni glih šrot aja pa ne pozabite na Airbage lahko jih sploh ni ter natezaliki pasov so lahko sproženi in niso popravljeni :idea: :?: :!: ;)

rimkilla
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a rimkilla So avg 11, 2007 2:12 pm

aha ja pol pa vem o kerem prodajalcu se govori!zmedel me je ker je napisu avtotehna vis pa pol zravn avto grosuple!no ja temu k je tm pr omw-ju bliz pa tut jes nebi zaupu zato ker so mi nekateri avti res malo sumljivi na videz, 100% pa ne vem.

LP
SEAT IBIZA DRIVER

paperino
Nov uporabnik

Re: Avtotehna VIS in Avto Grosuplje?

Napisal/-a paperino Če nov 25, 2010 11:17 pm

Jaz sm kupu tam auto Avtoteha Vis OMAHEN.....in so bli zbiti kilometri.-....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! imajo same uvoižene avte in garant so na vseh zbiti kilometri..NIKOLI VEČ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! in pravijo da so ga dali na računalnik in ne vem kaj...halo.....sramota kaj delajo TAM...... !!

mateya
Nov uporabnik

Napisal/-a mateya To dec 14, 2010 12:40 pm

-
Zadnjič spremenil mateya, dne So jan 29, 2011 10:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ To dec 14, 2010 1:21 pm

AVTO GROSUPLJE- se nahaja dobre 3km stran od naše hiše. Sem šel že večkrat pogledat tja avtomobile in tudi vem kdaj in v kakem stanju jih pozno zvečer pripeljejo iz tujine(Ko se vračam iz Lj iz kakšne žurke :D ). MOČNO odsvetujem nakup, ker je že veliko ljudi prišlo nazaj jim grozit, ker so avtomobili uvoženi, popravljeni za 1vo silo, da o prevoženim KM sploh ne govorimo.

Resno ČIM DLJE STRAN!!! :D
Slika

luftar
Nov uporabnik

Napisal/-a luftar Če dec 30, 2010 8:48 pm

Avto grosuplje banda zanikarna moj svak kupil tam avto tudi dva meseca se ni vozil.Šla je odmična gred pa ne vem kva še vse na pooblaščenem servisu so mu rekli ,da je za 5000€ škode,da se mu bi najbolj splačalo cel motor zamenjati.VSAK DRUG SE TEM NATEGNE. raj 2000 jurja več pa mirna glava.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jan 02, 2011 10:33 am

Kilometri zbiti do 150 000 :lol: :lol:
Eni pa ste bolni..

Vsedeš se v avto, mehaniku plačaš malico pa se avto pogleda.
Pa rešte se že enkrat predsodkov da je uvožen avto avtomatsko slab avto in da je avto za odpad ko mu odbije 150 000km.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 02, 2011 11:20 am

ali je kdo od tistih, ki so v tej temi tako glasni o nategih ipd. dejansko kupil avto pri avto grosuplje?

sicer pa ... treba je imeti srečno roko pri nakupu. pri NOVEM avtomobilu se zgodi okvara kaj šele pri rabljenem.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 02, 2011 11:58 am

luftar je napisal/-a:Avto grosuplje banda zanikarna moj svak kupil tam avto tudi dva meseca se ni vozil.Šla je odmična gred pa ne vem kva še vse na pooblaščenem servisu so mu rekli ,da je za 5000€ škode,da se mu bi najbolj splačalo cel motor zamenjati.VSAK DRUG SE TEM NATEGNE. raj 2000 jurja več pa mirna glava.

Kolk je zanimivo folk opazovat. Ko kupujejo avto, se ponavadi odpre tema kle gor in se našteje zahteve:
-nov avto NE, ker je to neumno...nove avte kupujejo samo ljudje, ki vzamejo lizing na 15 let
-MAX 4000€, ker ni denarja za take stvari, gremo raje 2x na morje pa 3x smučat v tujino
-največ 3 leta star
-bognedaj več kot 100.000km
-odlično ohranjen
-zmogljivosti morajo biti dobre za obisk Grobnika
-ne sme pokurit več kot 5 litrov
-najbolje, če ni treba dat nič za nadaljne vzdrževanje
-mora imeti maksimalno opremo

In potem grejo do najcenejše izbire, ki je na avtonetu, prodajalec jim vrže par kosti za glodat, vse mu verjamejo in kupijo avto, za katerega se izkaže, da je krš od krša. :huh:
Nato se gre najprej sem na forum pljuvat po ljudeh in izrazit par kletvic, šele potem pa pride na misel, "joj zakaj nismo dali malo več €€€ pa bi bil avto dober".

Pa ne zagovarjam te avtohiše, ker jih sploh ne poznam in nimam namena kupovat pri njih. Hočem samo povedat, da ne moreš kupiti zelo poceni avta in potem pričakovat, da boš samo tankal in vozil.

Ko je moja soseda kupovala rabljen avto 2 leti nazaj, je tudi našla na netu najcenejši primerek, letnik 2005, limuzina srednjega razreda, dizel, uvožen iz Italije (ne bom pisal znamke in imena avtohiše). Avto je imel 130.000km, vendar smo ugotovili, da so kilometri prevrteni za vsaj 50.000. Pa kaj potem. Avto so pregledali na servisu in večina stvari je bilo izpravnih. Nato smo porihtali še redne stvari (olje, filtri, olje v avtomatskem menjalniku, nove gume, zavorne ploščice in kasneje čez par 10.000km še komplet jermene).
Avto je bil 8.000€, na njega se je dalo še ca. 2000€ in dela brez problema (ima skoraj 200.000km).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov