Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matejbergant
Nov uporabnik

Leasing- imam problem rad bi pomoč

Napisal/-a matejbergant Če nov 25, 2010 8:00 pm

Imam eno vprašanje,ki mi ni povsem jasno in bi rad videl,če mi kdo lahko pomaga z nasveti ali pa,da je imel sam že takšno izkušnjo...

Pred dvema letoma sm prek VBS-leasinga vzel avto,ki je bil vreden 10.500€...Oče mi je bil porok.Celo leto sm ga normalo odplačeval vse lepo in prav vendar sem ostal brez službe in avta nisem moral več plačevati in sm se odločil,da avto vrnem... Vrnil sem ga lani septembra.Se pravi,da sm avto plačal 3.000€...Na kar mi pošljejo po enem letu in 2 mesecih domov dobim položnico,da moram odplačat dolg v višini 5.200€! Ni mi jasno od kje,če avta praktično nimam.Danes 25.11.2010 sem šel na VBS po informacije pa mi ženska reče...

Avto ste vrnili mi smo ga prodali za 4.000€ vi pa morate poravnati ostalih 5.200€...
Mislem kje je tukaj logika???Ne vem kaj narediti a naj to plačam ali ne...Praktično bom jz zdej nekomu plačal polovico avta...

Prosim,če mi lahko kdo kaj svetuje kaj in kako narediti...

Hvala in lep pozdrav, Matej.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: Leasing- imam problem rad bi pomoč

Napisal/-a a4 Če nov 25, 2010 8:12 pm

upam da je to hec

Uporabniški avatar
_HellMan_
Novinec

Napisal/-a _HellMan_ Če nov 25, 2010 8:17 pm

a4 je napisal/-a:upam da je to hec

Ne ni hec ampak resnično stanje ker se je to mojmu prijatelju naredilo. Žal!
Bolj Star Bolj Nor!!!

matejbergant
Nov uporabnik

Napisal/-a matejbergant Če nov 25, 2010 8:23 pm

Resnično stanje...Brez zajbancije!

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild Če nov 25, 2010 8:32 pm

to so normalne klavzule v pogodbah
banka želi dobiti znesek kateri je naveden v pogodbi.
najbolje zate bi bilo, da bi takrat avto prodal pa tud za jurja manj in bi vrnil denar banki.

banka je sedaj iztržila za tvoj avto polovico manj, preostanek bremenijo tebe.

edino kar ti preostane je, da preveriš kdaj je bil resnično avto prodan drugemu lastniku. če so ga takrat takoj za polovico manj potem se po mojem lahko obesiš na to v nasprotnem primeru ne.

matejbergant
Nov uporabnik

Napisal/-a matejbergant Če nov 25, 2010 8:42 pm

Marko kako naj bi ga prodal,če je bil lastnik VBS-leasing???
Ni varijante...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če nov 25, 2010 9:02 pm

Seveda lahko. Najdeš kupca, se dogovorita za prevzem lizinga ali gotovino s katero odplačaš avto.

Lp
AH NI NAM LAHKO!

matejbergant
Nov uporabnik

Napisal/-a matejbergant Če nov 25, 2010 9:11 pm

Hvala za nasvet po letu dni...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če nov 25, 2010 9:21 pm

matejbergant je napisal/-a:Hvala za nasvet po letu dni...

Kako misliš po letu dni? Glede prevzema lizinga, bi pa lahko vedel, če bi se vsaj malo pozanimal in vsaj pregledal avto.net (oglasnik), kjer se kar nekaj avtomobilov prodaja z lizingom zaradi takih stvari, ki si jih ti doživel (na žalost) ali podobnih situacij.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če nov 25, 2010 9:59 pm

Preden si sklepal lizing, bi se lahko malo pozanimal kaj sploh to je za ena oblika financiranja. Tako da je lizing tukaj ravnal čisto v skladu s pravili in splošno prakso te oblike financiranja.

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Če nov 25, 2010 10:02 pm

matejbergant je napisal/-a:Imam eno vprašanje,ki mi ni povsem jasno in bi rad videl,če mi kdo lahko pomaga z nasveti ali pa,da je imel sam že takšno izkušnjo...

Pred dvema letoma sm prek VBS-leasinga vzel avto,ki je bil vreden 10.500€...Oče mi je bil porok.Celo leto sm ga normalo odplačeval vse lepo in prav vendar sem ostal brez službe in avta nisem moral več plačevati in sm se odločil,da avto vrnem... Vrnil sem ga lani septembra.Se pravi,da sm avto plačal 3.000€...Na kar mi pošljejo po enem letu in 2 mesecih domov dobim položnico,da moram odplačat dolg v višini 5.200€! Ni mi jasno od kje,če avta praktično nimam.Danes 25.11.2010 sem šel na VBS po informacije pa mi ženska reče...

Avto ste vrnili mi smo ga prodali za 4.000€ vi pa morate poravnati ostalih 5.200€...
Mislem kje je tukaj logika???Ne vem kaj narediti a naj to plačam ali ne...Praktično bom jz zdej nekomu plačal polovico avta...

Prosim,če mi lahko kdo kaj svetuje kaj in kako narediti...

Hvala in lep pozdrav, Matej.

Ti si vzel leasing za avto vreden 10.500€, ampak vrednost leasinga pa je dosti višja (obresti, stroški odobritve ...). Sigurno enih 12 ali 13 jurjev. In ti si odplačal tri tisoč, nato pa vrnil avto, ki so ga prodali za 4 tisoč. To je skupaj 7 tisoč, sedaj pa si dolžan še 5.200, kar se mi ne zdi toliko narobe. Vsak, ki je kaj jemal na kredit ali leasing, je kupljeno stvar preplačal (pri stanovanju oz. visokih cifrah tudi za 50%).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če nov 25, 2010 10:38 pm

aquariumwild je napisal/-a:banka je sedaj iztržila za tvoj avto polovico manj, preostanek bremenijo tebe.

banka? tu gre za podjetje, ki je v lasti banke.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če nov 25, 2010 11:23 pm

Dobro poglej pogodbo. Jasno piše, vsaj v moji, da če neham plačevati oz. prekinem, sem še vedno dolžan preostali znesek, kot bi znesel, če bi se pogodba realizirala do konca. Odšteje pa se znesek, ki ga oni iztržijo od prodaje avta.
Ni to leasing varianta, ko imaš avto na posojo in ga pač vrneš "kadar koli" in basta. Žal ti noben nič ne podari.
Čudno pa je, da ko si pred letom vrnil avto, da te niso opozorili kako in kaj dalje ... res čudno.
Kot je nekdo napisal pa preveri, za koliko se je avto prodal. Jim pa boš težko po mojem dokazal, da so prodali pod ceno.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe nov 26, 2010 9:09 am

eljuero je napisal/-a:Čudno pa je, da ko si pred letom vrnil avto, da te niso opozorili kako in kaj dalje ... res čudno.

Če prostovoljno vrneš avto, ti to lepo povedo in razložijo. Če ga morajo sami priti iskat zaradi neplačevanja, takrat ponavadi ni razlagajo na dolgo in široko.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe nov 26, 2010 11:59 am

Tako je pri Leasingu, seveda sebi ne bodo šli v minus. Je pa res čudno da so tako malo dobili za avto...imajo oni svoje prodajalce (avtohiše) in potem "mutijo", čeprav sem prepričan da so prodajo uredili tako da ne bo šla njim v škodo. Vedno je bolje da če imaš leasing in ga ne moreš odplačevati sam prodajaš avto in urediš prevzem leasinga oz. kupec nakaže razliko do celote na leasing in potem se prepiše avto na novega lastnika.
Sej enako je pri nepremičninah (hipotekah), imaš 100.000 eur kredita, stanovanje ki je vredno npr. 100.000 eur se na sodišču začne prodajati po polovični ceni, in če ga prodajo za 50.000 eur (pač sej vemo kakšni in kdo hodijo na te dražbe), bo banka za ostalih 50.000 eur razlike terjala tebe dokler vsega ne vrneš. Zato je tudi v teh primerih tako kreditojemalec ki ne more odplačevati sam proda stanovanje in če proda za manj je bolje če je par tisoč eur dolžan banki in to odplača ko bo lahko kot pa 50.000 eur. Sebi ne bo šel noben v minus.

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Pe nov 26, 2010 12:30 pm

Lepo so ti napisali zgoraj, pogodba velja. Poleg tega na splošno vedno velja, da mora kupec (oziroma ti kot stranka) sam paziti, kaj kupuje in narediti vse, da ne bo nategnjen ne pa se izgovarjati kasneje.

Ampak v tem tvojem primeru je stvar sumljiva, prvič zaradi razlike v ceni drugič pa zaradi načina. Če si se sporazumno dogovoril za prekinitev pogodbe, bi ti morali vsaj omeniti, da lahko sam prodaš in da bodo oni prodali za kolikor bo pač šlo, ne pa po enem letu poslati zahtevo za poplačilo.

Poizkušaj se kaj dogovoriti z njimi sicer greš lahko na Preverjeno ali kaj podobnega rumenega, mediji obožujejo take zgodbe. Če je bilo sporazumno in ti res niso nič bevsknili. Če je bila pa kakšna mučka s prodajo, pa sploh.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe nov 26, 2010 1:16 pm

tudi meni se zdi malo sumljivo glede časa in zdaj ti bodo še za to leto in 2 meseca obresti računali :D :D
P.S. ko sem mev sam lizing mi je agent rekel da če ne bom mogu plačevat naj njega pokličem in se bova dogovorila tudi do 6mesecev mi lahko zamrzne lizing ampak jaz ga moram pred tem obvestit ne da 3 položnic nebi plačal potem pa klical :D :D lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe nov 26, 2010 1:26 pm

Pa kaj mislite da boste kar vrnili avto, če ne morete odplačevati in bo ok? :DDD
Dejstvo je, da je potrebno pogodbo v celoti poravnati. Če s prodajo ne iztržijo dolgovanega zneska, ga seveda iztirjajo od leasingojemalca. Povsem logično.

Dajte si zapomnit da leasing hiše niso dobrodelne ustanove in ne bodo delale v svojo zgubo.

Če avta ne morete odplačevati ga je najboljše začeti prodajati - boljše, kot da vam ga začne leasing hiša

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 26, 2010 1:40 pm

Nevem zakaj gredo nekateri tudi preko svojega trupla, samo da se nebojo vozili z starejšim avtomobilom. :huh:
Drugače je pa tale prodaja tud meni malo sumljiva, kako je sploh prišlo do prodaje avtomobila, za skoraj pol majn kakršno vrednost naj bi imel.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe nov 26, 2010 1:44 pm

Drugače je pa tale prodaja tud meni malo sumljiva, kako je sploh prišlo do prodaje avtomobila, za skoraj pol majn kakršno vrednost naj bi imel.

Morda ga je kupil kdo iz leasing hiše ;)
Škoda ampak nekateri leasingojemalci so res slabo informirani. Dobro se je malo podučiti preden vrneš avto ter preden vzameš leasing. Nekateri kar mislijo da avto vrneš in to je to
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov