Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

border_
Novinec

Volkswagen Jetta 2011

Napisal/-a border_ Po feb 21, 2011 6:20 pm

Sam se zanimam za tale avto. Vsecen. Ce preracunam cenejsi od Golfa.
Slika

Od 16.500 eur. Sem si naracunal z opremo bi me prisel okoli 20.000 eur minus popust. Ce mi da kdo 8%, je to nekje 18.500 eur.

border_
Novinec

Re: Volkswagen Jetta 2011

Napisal/-a border_ Po feb 21, 2011 6:22 pm

aja... zakaj sploh pisem... ima kdo kaksne izkusnje.... kaj pravite na ceno... na avto dajo vem da 5%... bi kdo dal od dilerjev vec kot 5% popusta?

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Po feb 21, 2011 6:26 pm

Povprašaj za ponudbo pri Posediju v Murski Soboti

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po feb 21, 2011 6:33 pm

Greš s ponudbo "od vrat do vrat".
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po feb 21, 2011 7:53 pm

border_ je napisal/-a:Sam se zanimam za tale avto. Vsecen. Ce preracunam cenejsi od Golfa.
Slika

Od 16.500 eur. Sem si naracunal z opremo bi me prisel okoli 20.000 eur minus popust. Ce mi da kdo 8%, je to nekje 18.500 eur.

Realno gledano Jetta ne more biti cenejša od Golfa. Je pa vseeno precej ugoden avtomobilček. Po pogovoru sprodajalcem sem prišel do ugotovitve, da je le cca tisočaka dražja od enako opremljenega in motoriziranega Golfa (3 vratna različica). Kar je glede na zunanje mere avtomobila zelo ugodno. Vizuelno zelo všečen avtomobil, še posebej mi je všeč zadek, ki spominja na večjega bratranca (beri A4).

Skratka če ti prtljažnik z malo odprtino odgovarja je definitivno dober nakup. Glede ponudbe, pa takole: Izberi avtomobil (motorizacija, oprema, barva....) in se odpravi od salona do salona. Ko sem kupoval Golfa za mojo boljšo polovico, sem preklical in obiskal polovico salonov pri nas. Končen rezultat: V zalogi sem našel točno tak avtomobil kot sva ga želela: 1.2 TSI (77kw), comfortline, 5 vrat + nekaj bonbončkov (plus prikazovalnik, boljši radio). Na koncu pa kupil v Kopru.

Na kratko odpravi se po avtomobil malce iz LJ, so popusti precej boljši kot v centru. Še posebej če ostane kak avtomobil neprodan. Vseeno pa na Jetto ne pričakuj takih popustov kot na ostale modele. Ker šele prišla v prodajo bodo verjetno malo manjši.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po feb 21, 2011 11:20 pm

4 vrate je problem
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To feb 22, 2011 12:13 pm

tiguan je napisal/-a:4 vrate je problem

Sonček zakaj je 4 vrata problem? Če imaš avtomobil le za prevoz oseb in kdaj pa kdaj kakšnega kovčka limuzinska oblika in s tem povezan dostop do prtljažnika ni ovira. Drugače je za tiste, ki v avtomobilu tovorimo kolesa, vozičke, gradbeni material, živali in podobno. So pa tudi ljudje, ki imajo v prtljažniku le kakšno vrečko ali kovček.... vse je odvisno od potreb posameznika.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo To feb 22, 2011 7:53 pm

border_ si uspel kaj "shandlat"?

Tudi meni je avtek zelo všeč. Nekako kolebam (čeprav se sliši smešno) med Mazdo 3 Sport TX - cca 18k in novo Jetto. Vem... razlika v velikosti. Dejstvo je, da sem že nekako bil odločen za Mazdo (iskal najboljšo ponudbo itd..) dokler nisem videl to novo Jetto. Nažalost, še nisem bil na testni vožnji. Imate kake izkušnje? Kakšne so vozne lastnosti?

Hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 23, 2011 2:33 am

JaNo je napisal/-a:border_ si uspel kaj "shandlat"?

Tudi meni je avtek zelo všeč. Nekako kolebam (čeprav se sliši smešno) med Mazdo 3 Sport TX - cca 18k in novo Jetto. Vem... razlika v velikosti. Dejstvo je, da sem že nekako bil odločen za Mazdo (iskal najboljšo ponudbo itd..) dokler nisem videl to novo Jetto. Nažalost, še nisem bil na testni vožnji. Imate kake izkušnje? Kakšne so vozne lastnosti?

Hvala

Kakšna razlika v velikosti? Jetta ima večji prtljažnik in notri je prostornejša (tudi mnogo manjši Golf je znotraj prostornejši od vseh večjih konkurentov), zunanja dolžina pa je pri obeh (Jetta/Mazda 3) praktično skoraj enaka.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr feb 23, 2011 3:26 pm

esem je napisal/-a:
Kakšna razlika v velikosti? Jetta ima večji prtljažnik in notri je prostornejša (tudi mnogo manjši Golf je znotraj prostornejši od vseh večjih konkurentov), zunanja dolžina pa je pri obeh (Jetta/Mazda 3) praktično skoraj enaka.

uf, tu si pihnil mimo; Jetta ima 464mm sem kr :shock: (A4 B8 ima 465) za Mazdo se mi ne da iskat, vendar dvomim, da je "tu-tu"....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 23, 2011 3:42 pm

Se opravičujem, sem mislil, da je z zadnjo prenovo zrasla že čez 4,5 m, a ni. Daljša je sasmo za en cm.
dolžina x širina x višina (mm) 4.415 × 1.755 1.465

Torej je Mazda 3 vmes med Golfom in Jetto, a manj prostorna od precej krajšega Golfa.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Če feb 24, 2011 9:18 am

Kakšen pa je dobavni rok za Jetto, glede na to, da jo proizvajajo v Mehiki.

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Če feb 24, 2011 10:27 am

Baje da je dobavni rok cca 5 meseev +- 1 meses :S

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če feb 24, 2011 12:01 pm

Mazda 3 limuzina ima mere 4.580 x 1.755 x 1.470, se pravi je malo krajša od Jette. Po notranji prostornosti sta tako Golf kot Jetta malenkost večja od Mazde 3 Sport/Limo, še najbolj se to pozna na zadnji klopi, spredaj je prostora enako, podobno veliki so tudi prtljažniki (zopet malenkost večji pri VW). Najboljše je sprobat oba in vzeti tisto kar se ti bolj dopade. Jette delajo v Mehiki?! To se pa ne sliši ravno v redu, lahko se pa motim (sam bi imel dvome v kvaliteto izdelave)... :?
Antiznačkar po prepričanju

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če feb 24, 2011 12:10 pm

esem je napisal/-a:Se opravičujem, sem mislil, da je z zadnjo prenovo zrasla že čez 4,5 m, a ni. Daljša je sasmo za en cm.
dolžina x širina x višina (mm) 4.415 × 1.755 1.465

Torej je Mazda 3 vmes med Golfom in Jetto, a manj prostorna od precej krajšega Golfa.

Torej ima precej več prostora za prtljago, kakšne so pa medosne razdalje?
RiDe hArD

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če feb 24, 2011 12:20 pm

tako je, nova Jetta se proizvaja v Mehiki in menda predvsem iz razloga, ker je severno ameriški trg zelo zavzet za prodajo teh limuzinc :)

kolikor sem pregledau teste je bila nad ameriško različico jette velika črna pika kakovost, po drugi strani pa se je že reklo da bodo v evropski različici materiali na nivoju golfa :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če feb 24, 2011 12:22 pm

Medosna razdalja je pri obeh različicah Mazd 3 za cca. 6 cm daljša napram Golfu, Jetta če se ne motim ima pa daljšo medosno od Golfa. Vsaj tule tako piše:
http://avtomobili.najdi.si/avtopodatki. ... omfortline

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe feb 25, 2011 2:12 pm

Pred dnevi je naneslo, da sem bil na servisu VW (redna menjava olja), kjer sem imel priložnost voziti novo Octavio, v salonu pa sem se usedel v novo Jetto.

Glede Jette - plusi: v bistvu predvsem občutek, da je notranjost kokpita zelo 'nobel'. Sicer znani dokaj nevznemirljiv VW design, vendar lepo narejeno, na pogled dobri materiali. Nekoliko bolj luksuzen občutek kot v Octaviji, nad katero sicer nimam nobenih pripomb.

AMPAK...
takoj sem v Jetti opazil dve pomanjkljivosti pri designu (vsaj za moje pojme):
- naslon za roko, ki to sploh ni - sicer je bil izjemno lično obdelan, ampak funkcionalno služi le kot pokrov predala med sedeži - ne da se nastaviti v več polžajev glede višine ali izvleči po dolžini (kot je lepo rešeno v Golfu V/VI, Touranu, Octaviji). Tako da sploh ni zares uporaben kot naslon za roko.
(zanimivo, glede možnosti izvlečenja naslona za roko sem opazil podoben problem pri novem Passatu, kjer ga lahko le nastavljaš v nekaj različnih višin, ampak OK, imaš vsaj to)
- naklon vozniškega sedeža se ne nastavlja s klasičnim velikim vrtljivim gumbom (kot je, spet, v Golfu V/VI, Touranu, Octaviji..), ampak z ročko, s katero sprostiš naslon sedeže, da ti 'skoči naprej' - skratka nadležno cenena rešitev, tako kot sem imel npr. pred leti v cliotu II. IMO je v letu 2011 to povsem nesprejemljivo za tak avto kot je (naj bi bila?) Jetta...

Toliko o izkušnjah po eni minuti sedenja v Jetti v salonu - morda bi med vožnjo odkril še kako razočaranje, kdove.

Zanimivo je tudi, da sem zgornji dve pomanjkljivosti pred časom napisal tudi kot minus točke Toyote Auris (pred FL), ko sem delal primerjavo z Golfom V. Vsekakor ne bi pričakoval od VW, da bodo šli nazaj, pa čeprav gre za razmeroma malenkostne stvari...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe feb 25, 2011 2:20 pm

Polo78 je napisal/-a:Jette delajo v Mehiki?! To se pa ne sliši ravno v redu, lahko se pa motim (sam bi imel dvome v kvaliteto izdelave)... :?

Brez zamere, samo a ne voziš ti Kie?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe feb 25, 2011 2:22 pm

Slicker je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Jette delajo v Mehiki?! To se pa ne sliši ravno v redu, lahko se pa motim (sam bi imel dvome v kvaliteto izdelave)... :?

Brez zamere, samo a ne voziš ti Kie?

Ja in kaj ima sedaj to zveze z Jetto :?:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov