Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Altea Freetrack

Napisal/-a chan Po maj 16, 2011 8:38 am

Freie Spur

"Pasja" tema ( viewtopic.php?f=18&t=85322 ), je tudi levo podpisanega avtorja toliko inspirirala, da je v sobotnem dopoldnevu zamenjal drenjanje pred ribarnico v Leclercu z ekskurzijo do prvega SEAT salona. Pa ne z namenom poskušanja zastonjskih kavic iz salonskih avtomatov ali pregledovanju čistosti sanitarij temveč detajlnemu ogledu prostopotne Altee Freetrack. Papirnata osnova v obliki akcijskih cenikov je v glavo naselila male gizmote, ki niso dali miru, da se ogled omenjenega čudesa ne bi končal samo z vojerskim onaniranjem ter božanjem karoserijskih oblin. Medsebojno zapeljevanje se je preprosto moralo zaključiti z vbrizgom bencinskih tekočin po motornem prostoru ter v nadaljevanju s pesmijo na ustnicah, v izvedbi finih mladih ljudožercev: "She drives me crazy".

Po (s)ekskurziji pa so mladi gizmoti v glavi naredili hudiča in pol ter popeljali avtorja k razvratnemu razmišljanju, da bi si omislil novo jekleno ljubico, s katero bi ustvarjal tipično slovensko platonsko ljubezensko zgodbo. Avtorja teme prepričuje, da mu s pomočjo pametnega navigiranja ustvari prosto pot, kamorkoli si zaželi, po snegu in blatu mu pomaga s Haldexiranim vklopom zadnjega kolesnega para, ponoči pa kar dvojno ksenonizira mimoidoče in jim, zanesljivo kot sosedov Rex, sledi v ovinek. Drobcen dvom zbuja, da si bo najmlajša na zadnji klopi pretegnila vrat s pretiranim ogledovanjem stropnega televizijskega zaslona, medtem ko bo brcala v priročno mizico, na katero bo pospravila celotno zbirko Hello Kitty muck, ki bodo zaradi spuščenih okenskih rulet povsem na varnem pred žgočimi sončnimi žarki.

Če avtor odmisli častitljivo avtomobilsko starost Seatovega modela, ki ga navdaja z upanjem, da so otroške bolezni že lokalizirane ter uspešno cepljene, pa je podobna bližnja konkurenca oddaljena od Freetrackove cene vsaj za osnovno Dacio Sandero (!). Avtor je pred tem razmišljal o Škodinem himalajcu, ki si lasti srce, drobovje in možgane iz istega Volkswagnovega hleva ter o Schreyerjevem tigrastem gobcu na Sportagovih oblinah.

:?: Avtorjeva vprašanja pa so vezana na splošno Seatovo ter Alteino zanesljivost, katero vsaj malenkostno tolaži štiriletno garancijsko brezskrbje, prijaznost Seatovih servisnih delavnic ter nenazadnje odpira debato o večvrednosti in manjvrednosti podobno opremljene in motorizirane SUV konkurence. :?:
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Altea Freetrack

Napisal/-a chan Po maj 16, 2011 8:33 pm

Ok, po domače:

* kakšne so iz izkušenj poznane hibe pri Alteah (ne samo Freetrack)? Je strah lahko povsem neutemeljen zaradi znanih in neznanih VW napak?
* izkušnje z novimi VW CR TDI motorji (2.0 140 KM)? Morda že poznane kakšne hibe?
* primerljiva cenovna 4x4 konkurenca, če sploh (spodobno opremljen Seat se ceni na akcijskih, dobrih 23 tisočakov)?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če maj 19, 2011 8:00 pm

Aghmmm ...

... kdorkoli? :roll:

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Če maj 19, 2011 8:08 pm

Najbližje Altei je seveda Yeti, drugače bi pa jaz za ta denar in za te zahteve gledal Kugo 2.0 TDCi. Ni ravno nekakšen enoprostorec, kot Seat ali Škoda, je pa že preverjen in zanesljiv.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4253070&show=1

Uporabniški avatar
bajker
Nov uporabnik

Napisal/-a bajker Pe maj 20, 2011 8:23 am

CHAN je napisal/-a:Aghmmm ...

... kdorkoli? :roll:

Mene je pri Altei XL zmotil nizek prtljažnik. Sicer ima dvojno dno, a je pri Freetracku spodaj na sredini rezervno kolo, ki uporabnost dvojnega dna precej zmanjša. Zmotil me je tudi neuporaben sredinski naslon za roko in ravno zunanje vzratno ogledalo (ni asferično). Notranjo je res malo boga, a tega se navadiš inne moti več. Tehnika je sicer VW, izdelava pa španska. Kaj to pomeni, je težko reči, ampak glede na ceno so morali nekje šparati, ker ne verjamem, da je vsa razlika le v znamki. Je pa res, da so vitalni deli (motor, podvozje, menjalnik) enaki za vse VAGe.
Sodelavec si je lastil prejšni model Ibize in ko je šel gledat zadnjega, je rekel, da je izdelava, mateirali in splošni filing slabši, kot pri njegovem.
O Altei si po ogledu in testni vožnji nisem znal ustraviti nekega pametnega mnenja, ker so bili občutki precej mešani.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe maj 27, 2011 4:49 pm

Nekje končni izbor bi lahko postavil med slednje - vsi v 4x4 izvedbah (ostala konkurenca se žal ceni previsoko - opravičljivo ali pač ne):

Ford Kuga 2.0 TDCi
Hyundai IX 35 2.0 CRDi
Kia Sportage 2.0 CRDi
Škoda Yeti 2.0 TDI (opcijsko tudi DSG)
Seat Altea Freetrack 2.0 TDI

Zaključek: cenovna diferenca (upoštevajoč vse možne popuste ter kolikor toliko opremsko podobnostjo) med slednjim in ostalimi je nekje med 4.000 do 7.000 eur, katere pa nikakor NE opravičijo ali motorno ali vozno, prostorsko oziroma prilagodljivostno pa še najmanj. Še največja razlika se kaže v subjektivnem ocenjevanju zunanje oblike (pri izboru notranjih materialov ali natančnostjo izdelave pa so na zelo podobnem nivoju - Hyundai se, subjektivno gledano, še najslabše odreže).

bajker je napisal/-a: Zmotil me je tudi neuporaben sredinski naslon za roko in ravno zunanje vzratno ogledalo (ni asferično).

Precej nizko nameščen sredinski naslon je tudi mene zmotil - podobno opazil že pri Leonu. Brez asferičnosti zunanjega ogledala se "ponaša" tudi Hyundai, pa vendarle imajo vsi modeli dokaj dobrodušno velike zunanje retrovizorje, z zelo dobro preglednostjo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 27, 2011 5:16 pm

Kaj je Scenic še možen tudi s 4X4 ?
Isto za Kangooja? Potem ne bi bilo problemov niti s pecikli, ne samo z blatnim snegom.

Ne pozabi (fu)Kaškej-a!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe maj 27, 2011 6:15 pm

esem je napisal/-a:Kaj je Scenic še možen tudi s 4X4 ?
Isto za Kangooja? Potem ne bi bilo problemov niti s pecikli, ne samo z blatnim snegom.

Renault med SUV ponuja samo Samsungovega Koleosa, sicer z dokaj konkurenčno ceno...to pa je tudi...vse :? . Ob pogledu nanj je podobno, kot pri ... Urški Čepin :huh: - zelo milo rečeno :arrow: razvodenela oblika, kjer plastični okraski nikakor ne pomagajo in posledično odvrača k intenzivnejšemu raziskovanju.

esem je napisal/-a: Ne pozabi (fu)Kaškej-a!

Hahaha...(fu)kaškaj (tudi "nategnjena" verzija +2) zna biti zelo zanimiv. Priznam, da sem ga malce zanemaril in spregledal. Preveril bom še njihove "akcijske" cene. Tnx za idejo!

p.s.: pozna kdo Bavčarjevega ali Šrotovega posojevalca denarja? 0,0% obrestna mera, pa te fore... =P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe maj 27, 2011 6:48 pm

CHAN je napisal/-a:
* izkušnje z novimi VW CR TDI motorji (2.0 140 KM)? Morda že poznane kakšne hibe?

no, tako "nov" glih ni (2007/2008) a A4 je ugledal luč sveta in kot zanimivost(tudi iz prve roke) hib dejansko ni.....ena edina stvar mi ni ponagajala v treh letih exploatacije, če štejemo kot "hibo" ki jo je pri prvih modelih 2008 odpravil update računalnika bi bilo to, da so se določeni pritoževali, čes da avto težko speljuje z mesta, popravek sem naredila tudi jaz, vendar sem po kratkem času naložil nazaj prvotni softwer: mam namreč le raje, da avto gre "v špici" kot v "kevdru"......

vozil sem tudi 170ps motor a A5,kakor tudi v Passatu CC in moram reči, da je zadeva vrhunska, izpeljana do potankosti; maš praktično vse ob enem, tako minimalno porabo, če to želiš in izredno max. hitrost, če se ti zahoče in mirne duše lahko napišem, da je ta zasnova motorja Nr. 2 na trgu, mrd dvolitrskimi stroji; namreč, čeprav sem audifan, mi ni težko priznati, da je od tega stroja boljši le BMW-jev 2.0 177ps - vozil sem pa več ali manj vse, kar je v ponudbi.....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4661237&show=1
za cca 21000 mislim, da če si sevada tak avto želiš, je ta Seat racionalen nakup............

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe maj 27, 2011 7:07 pm

sašo5 je napisal/-a: no, tako "nov" glih ni (2007/2008) a A4 je ugledal luč sveta in kot zanimivost(tudi iz prve roke) hib dejansko ni.....ena edina stvar mi ni ponagajala v treh letih exploatacije, če štejemo kot "hibo" ki jo je pri prvih modelih 2008 odpravil update računalnika bi bilo to, da so se določeni pritoževali, čes da avto težko speljuje z mesta, popravek sem naredila tudi jaz, vendar sem po kratkem času naložil nazaj prvotni softwer: mam namreč le raje, da avto gre "v špici" kot v "kevdru"......

vozil sem tudi 170ps motor a A5,kakor tudi v Passatu CC in moram reči, da je zadeva vrhunska, izpeljana do potankosti; maš praktično vse ob enem, tako minimalno porabo, če to želiš in izredno max. hitrost, če se ti zahoče in mirne duše lahko napišem, da je ta zasnova motorja Nr. 2 na trgu, mrd dvolitrskimi stroji; namreč, čeprav sem audifan, mi ni težko priznati, da je od tega stroja boljši le BMW-jev 2.0 177ps - vozil sem pa več ali manj vse, kar je v ponudbi.....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4661237&show=1
za cca 21000 mislim, da če si sevada tak avto želiš, je ta Seat racionalen nakup............

sašo5, hvala za informacije!
Tudi po tujih forumih ne najdem ravno nekih pritožb čez ta motor.
Zelo presenečen sem bil na testni vožnji nad zelo zmerno (ugodno) porabo po BC, kljub 4x4 pogonu, malce večji čelni površini ter ne najlažji nogi. Motorji konkurence so v tem segmentu manj prepričljivi.

Jutrišnjo deževno soboto bom dejansko izkoristil za finaliziranje odločitve. Se pa prvenstveno zaradi cene več ali manj nagibam na Alteo. Za dosti podobno napisano ceno v prikazanem oglasu je namreč moč dobiti še biksenon, navigacijo (pri VW znano 310RNS), tft zaslon zadaj ter še dovolj mikavnih "družinskih" malenkosti.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe maj 27, 2011 7:38 pm

CHAN je napisal/-a:
Za dosti podobno napisano ceno v prikazanem oglasu je namreč moč dobiti še biksenon, navigacijo (pri VW znano 310RNS), tft zaslon zadaj ter še dovolj mikavnih "družinskih" malenkosti.

sigurno (odvisno od pogajalskih sposobnosti posameznika) se da marsikaj izpogajat, maneverskega prostora je (čeprav trdijo, da so praktično že v "zgubi") še ogromno.....

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So maj 28, 2011 12:58 pm

CHAN je napisal/-a:p.s.: pozna kdo Bavčarjevega ali Šrotovega posojevalca denarja? 0,0% obrestna mera, pa te fore... =P

NLB trezorji, te itak nikdar ne bodo dobili ...

drugace pa, Ford je imel pred kratkim zunaj reklamo za neke akcije, pa je bila Kuga, ce se prav spomnim, za svoh 20k naprodaj
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So maj 28, 2011 1:55 pm

dobek je napisal/-a:drugace pa, Ford je imel pred kratkim zunaj reklamo za neke akcije, pa je bila Kuga, ce se prav spomnim, za svoh 20k naprodaj

Kuga 4x2 in ne 4x4, kakršno si želi avtor teme ;)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek So maj 28, 2011 2:01 pm

thunderbolt je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:drugace pa, Ford je imel pred kratkim zunaj reklamo za neke akcije, pa je bila Kuga, ce se prav spomnim, za svoh 20k naprodaj

Kuga 4x2 in ne 4x4, kakršno si želi avtor teme ;)

oops
na to pa res nisem bil pozoren v oglasu
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek So maj 28, 2011 2:07 pm

no, sicer pa, zelo ugodna varianta, pa glede na avtorjev nick, bi sploh znala bit precej zanimiva: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2553140&show=1 :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan So maj 28, 2011 2:19 pm

hahaha ...
... star slovenski pregovor pravi: "Če si Chan, rajši ne vozi Shuanghuan!" ter tudi: "Če na zadku piše ti Ceo, rajši ne hodit čez južno mejo!" =P

Neimenovani viri tudi pravijo, da so za crash test namesto test dummija, rajši not posadili Đeki Čana, ki je ob trku videl samo 2 zvezdici... :twisted:

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek So maj 28, 2011 2:26 pm

CHAN je napisal/-a:... star slovenski pregovor pravi: "Če si Chan..."...

no, edini star pregovor na chan (oz. čan), ki ga poznam, se da aplicirat edino na prebivalce dveh mariboru okoliskih krajev, ampak pustimo raje to... :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jun 02, 2011 11:51 am

Alea iacta est* (*Kocka je padla - najverjetneje mi na glavo) - v tem tednu racionalnosti ugotavljam, da najdem cenejše štirikolesno gnano prevozno sredstvo samo v:

Samuraj Đimiju:

samuraj džimi.jpg

Pandiču:

poljski fiat 4 puta 4.jpg

Romunskemu prašnikarju:

romunski prašniki.jpg

Primerku, brez papirjev - menda ne smem čez mejo z njim :shock: :

perverzija.jpg

ali Montenegro suv:

montenegro suv.jpg

... zatorej se naroča Freetrack ...

... zatorej bo koncem dopustniških časov na voljo dosedanje prevozno sredstvo. Seveda gre za izjemno priložnost, z minornim številom prevoženih kilometrov, že skorajda perverznim opremskim paketom, idealno motorizacijo ter porabo trilitrskega Lupa na elektriko.
Ker gre za popolnoma unikatno vozilo na našem področju, bom namesto suhoparne prodaje prek oglasov, najverjetneje realiziral javno dražbo, z višanjem cene po 1.000 €. Ker smatram, da bo končna cena drastično višja od cene novo naročenega vozila, bom razliko podaril državi Republiki Sloveniji, da finančno pokrije najmanj 5 (pet) nadaljnjih referendumov - z eno samo zahtevo, da bo referendumsko besedilo ŠE BOLJ nerazumljivo, kot je bila dosedanja praksa!!!
Srečnega kupca (morda bo potrebno na koncu opraviti celo televizijski žreb) pa čaka še unikatna knjižica servisnih štempeljčkov z originalnim avtorjevim avtogramom ter trivremenski korekcijski karoserijski lak za vse letne čase, ki zdrži enodnevne vremenske neprilike ali v Bankogu ali New Yorku ali Reykjaviku!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Pe jun 03, 2011 6:39 am

osebno bi se odlocil za montenegro varianto v romunski barvi :DDD
SlikaSlika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jun 16, 2011 11:54 am

Pa sem našel še cenejšega "Freetracka" ... :noro =I

Fri Trak.jpg

http://www.autobild.de/artikel/vorstell ... 10528.html

... edino najmlajša je popolnoma navdušena :8 , ker jo spominja na ...

free panda.jpg

:huh:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov