Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
D_WoMaN
Nov uporabnik

Kraj: whatever

delovni

Napisal/-a D_WoMaN Če dec 22, 2011 6:13 pm

mene pa zanima kateri avtomobil predlagate če gledaš da bi:
-vlekel konjsko prikolico
-imel kar se da nizko porabo (ja sej vem da veliko pijejo če ga rabiš za delo)
-imel zmerne stroške vzdrževanja (kaj, koliko)
-funkcionalnost na avtocesti
-pa zmerna cena

avtomobil bi se uporabljal v družinske namene z občasnim prevozom živali ali katerega drugega tovora.
predlogi dobrodošli z opisom iskušenj in porabo.
Slika
Vozite po svoji strani ceste, ker po sredini vozim jaz!!!
nismo najboljši, smo pa najdražji :P

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: delovni

Napisal/-a cruiser1 Če dec 22, 2011 7:41 pm

Jaz bi kupil kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5422127&show=1

Vem, da grejo zdaj vsem kar lasje pokonci :lol:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če dec 22, 2011 7:44 pm

Ah @cruiser1 tokrat pa si šel res malo predalec (poraba, število sedežev,vzdrževanje,cena,...) :mrgreen:

Uporabniški avatar
D_WoMaN
Nov uporabnik

Napisal/-a D_WoMaN Če dec 22, 2011 7:47 pm

jaaa, sam kulk ma porabe. sicer tale lowrider varjanta glih nebi prišla v upoštev je prenizek ampak lep. 8)
sem pa študirala veliko v tej smeri. me pa zanima kakšne izkušnje imate z pick-upi? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5048835&show=1
ali se bolj splača kakšnega terenca ali pick-upa kupit ali bolj močan srednji razred ali kaj?
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 22, 2011 8:08 pm

Okvirna cena?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če dec 22, 2011 8:26 pm

mihaing je napisal/-a:Ah @cruiser1 tokrat pa si šel res malo predalec (poraba, število sedežev,vzdrževanje,cena,...) :mrgreen:

No ja! Mislim, da nisem šel tako zelo predaleč. Nekaj takega, kot sem predlagal precej odgovarja temu kar D_WoMaN potrebuje, vzdrževanje ni drago in zavarovanje je relativno poceni. Poraba je nekoliko višja vendar vozilo z lahkoto vleče naloženo prikolico, keson in potnike. Me prav zanima koliko manjša poraba bi bila pri tako obremenjenem avtomobilu z kakšnim manjšim mlinčkom? Avtomatski menjalnik je zelo dobrodošel pri vleki živega tovora. Za ceno ne vem kakšna je, niti ne vem kje je zgornja meja, ki jo je D_WoMaN pripravljen plačati.
Sicer se pa na avto.netu najde še kakšen F150 ali pa Dodge tudi predelanim na plin, če ga poraba skrbi in tudi z dvojno kabino, če želi še več prostora.

Jaz sem predlagal kaj bi jaz iskal in kupil, ker sem prepričan, da je kaj takega najboljša izbira. Vsestranski delovni avto z dovolj udobja osebnega avtomobila s katerim je relativno malo stroškov.
Seveda se pa zavedam, da se bo vsak normalen slovenec nad mojim predlogom zgražal. ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 22, 2011 8:45 pm

Osebno bi za takšne potrebe pogledal v tej smeri:

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=5155181&show=2

Ta konkretno je najdržaji na avto.net-u. Ko se enkrat navadiš potniškega kombija, se ti še dolgo kolca po njem! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 22, 2011 9:06 pm

idealni avto je kaki karavan z malo mocnejsim motorjem.
kaksen 3.0 tdi a6 karavan.mas res udobn avto z malo porabo pa dovolj navora da vleces prikolo tut 200 na uro ce hoces.vzdrzevanje ni drago,glede na avto.
tist american je pa vse prej kot udobn in to kar ti potrebujes.tist tm je delovni stroj...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če dec 22, 2011 9:10 pm

Kot je predhodnik napisal.. tast ima audi a4 3.0tdi quattro in z njim vleče vse, tudi v hrib in po snegu, če ne gre drugače (živi na 900nmv), za občasno vleko prikolice ne potrebuješ pickpupa ali pa terenca.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če dec 22, 2011 9:24 pm

Fantje dajmo se malo pomirit. V vsej zgodbi definitivno manjkata dva ključna podatka: proračun za nakup in pa število potnikov (brez konja) ki se bodo vozili s tem avtomobilom.

Cruiser je definitivno zapeljal debato v pravo smer. Saj so pickupi avtomobili namenjeni ravno takšnim potrebam - prevozu prikolice, dovolj udobni za potovanja, dovolj robustni tudi za vožnjo na kakšen travnik ali slabši po cesti, predvsem pa zaradi zasnove dovolj močni (šasija, klasično vzmetenje, 4x4 pogon...), za povrhu pa nudijo še tovorni prostor za kramo ki jo potrebuješ na poti s konjem. Poraba med V8 bencinarjem in 2,5l dizlom je ob polni obremenjenosti verjetno kar blizu.

Dobra alternativa za dolga potovanja je tudi potniški kombi, ki pa je izven utrjene ceste žal neuporaben. Še vedno pa ne vemo ali avtor rabi prostor za prevoz dveh ali 8 oseb... Odločitev bo precej vplivala na izbiro stroja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
D_WoMaN
Nov uporabnik

Napisal/-a D_WoMaN Če dec 22, 2011 9:43 pm

cruiser1 je napisal/-a:
No ja! Mislim, da nisem šel tako zelo predaleč. Nekaj takega, kot sem predlagal precej odgovarja temu kar D_WoMaN potrebuje, vzdrževanje ni drago in zavarovanje je relativno poceni. Poraba je nekoliko višja vendar vozilo z lahkoto vleče naloženo prikolico, keson in potnike. Me prav zanima koliko manjša poraba bi bila pri tako obremenjenem avtomobilu z kakšnim manjšim mlinčkom? Avtomatski menjalnik je zelo dobrodošel pri vleki živega tovora. Za ceno ne vem kakšna je, niti ne vem kje je zgornja meja, ki jo je D_WoMaN pripravljen plačati.
Sicer se pa na avto.netu najde še kakšen F150 ali pa Dodge tudi predelanim na plin, če ga poraba skrbi in tudi z dvojno kabino, če želi še več prostora.

Jaz sem predlagal kaj bi jaz iskal in kupil, ker sem prepričan, da je kaj takega najboljša izbira. Vsestranski delovni avto z dovolj udobja osebnega avtomobila s katerim je relativno malo stroškov.
Seveda se pa zavedam, da se bo vsak normalen slovenec nad mojim predlogom zgražal. ;)

točno to sem imela v mislih ker so ti terenci narejeni za delo... ojačano podvozje za vleko ipd. vem da se mi nesme raspadit ko ga mal obremeniš ker je narejen za to. in pač kvaliteta zajema tudi svojo ceno
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5313184&show=1 cene so pa ful popularne da jih pišejo brez ddv-ja
tole je meni tudi zelo všečna zadeva:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5481293&show=1
ima mogoče kdo izkušnje? podatke?
ali kaj podobnega
Slika

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Če dec 22, 2011 9:54 pm

F150 katerega je predlagal Cruiser1 ima V6 motor in pogon zadaj. Se pa ne spomnim če ima klop...

Precej ugodna varijanta bi bil Ford Explorer. Šasija, V6 motor, 4x4 in dovolj prostora za potnike.

Ali pa Explorer Sport Trac s kasonom http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5128279&show=1

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če dec 22, 2011 10:25 pm

89gasper je napisal/-a:F150 katerega je predlagal Cruiser1 ima V6 motor in pogon zadaj. Se pa ne spomnim če ima klop...

Precej ugodna varijanta bi bil Ford Explorer. Šasija, V6 motor, 4x4 in dovolj prostora za potnike.

Ali pa Explorer Sport Trac s kasonom http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5128279&show=1

Tega vidim vsak dan. Če ga gre kdo gledat, obvezno merilec debeline laka, ker ima voznikova vrata, že na oko vidno, barvana. Overall zgleda lepo.

Pa lahko bi bil podan podatek koliko je ndm prikolice. Da se vidi, če bodo osebna vozila sploh v igri. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če dec 22, 2011 11:40 pm

Pickup izpolnjuje vse razen..hm, porabe. Pa mogoče bi znal bit kakšen močnejši karavan bolj primeren za na avtocesto.

Kakšen subaru bi bil lahko tudi primeren za kaj takega. 4WD, dovolj robustnosti. Glede veliksosti pa imajo vseeno dovolj raznolike modele.

Cena pa se še vedno čaka :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 23, 2011 3:38 am

89gasper je napisal/-a:

Če drugega ne je Explorer sport track zagotovo najudobnejši med žepnimi pick upi ala ranger, hilux, navara...

gasolinedream je napisal/-a:Pickup izpolnjuje vse razen..hm, porabe. Pa mogoče bi znal bit kakšen močnejši karavan bolj primeren za na avtocesto.

Mislim,da je bolje požreti nekoliko večjo porabo, kot pa zjahan avto in motor po dveh letih vleke prikolice. Za udobno in tudi varno vožnjo se mi prav tako zdi, da je bolje imeti večji in težji avto za vleko prikolice, ker je pomojem bolje, da avto vodi prikolico in ne obratno ;)
Osebno sem še vedno za ful size pick upa, če F150, ki sem ga linkal ne odgovarja bi pa morda bil ta primeren
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5419568&show=1
Mislim,da odgovarja vsem kriterijem, tudi poraba ni nek problem glede na to, da je predelan na plin. Vprašanje je le, če cena ni preveč zasoljena.

Aja pa šele zdaj sem opazil, da je D_WoMaN dekle oops jaz pa o njej pišem v moškem spolu oops pardon!

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe dec 23, 2011 6:07 am

Pa se vam res zdi karavan primeren za vleko prikolic?

Verjetno si jaz vleko res predstavljam drugače kot večina. Avto mora za take reči imet šasijo! Potem je pa lahko tudi karavan oz. station wagon. Za vleko prikolice s katero lahko prepelješ dva ali več konj zna bit že kakšen večji suv premalo. Pa to imam v mislih Chevy Suburban in podobne. Z malim mestnim suv-om si jaz tega ne bi upal.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe dec 23, 2011 8:07 am

kdo pa ma prikolco za vec kot 2 konja?si ne predstavljam.
pa od vs k poznate americane bi rabu en realn poatek.un dodge k je tm k ma 5700 motor pa 400 ps.kok to dejansko kuri?sam ne mi pisat da se ga vozt pocas pa ma tko pa tko.kok ma recmo porabe pri dinamicni voznji?kar mam obcuek da to mn k 15 litrou ne more kurt,al mam pac tko zmotno misljenje o teh vozilih?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe dec 23, 2011 8:37 am

Potnam lastnika in lastnico farme iz Slovenije katera mislim, da imata prikolico vsaj za dva ali več konj. To prikolico so okrog vozili z Chevy Suburban. Pa so imeli probleme, ker je avto zaradi teže prikolice zadaj prav počepnil. Pa Suburban ni majhen, je eden največjih suv kar se jih še dobi. Problem so rešili z nakupom Dodge Heavy duty.

Zdaj glede porabe zgoraj omenjenega Rama ti ne znam povedati praktično nič. Poglej malo po internetu,... tudi na V8 forumu mislim, da se najde en lastnik, kateri ima kakšno leto starejšega(sicer predelanega na plin) in porabo avtomobila mogoče še vedno redno beleži na poraba.com.
Je pa tudi Cruiser1 že večkrat na tem forumu navedel porabo svojega F150. Kljub temu, da je ram novejši od omenjenega F150 je poraba verjetno kar tam tam.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe dec 23, 2011 11:13 am

daj prosim deli katero izmed številnih farm pa ima..če ni skrivnost,lp

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe dec 23, 2011 11:20 am

Da mi ne bo kdo rekel, da se zmišljujem in da tega pri nas ni... tu je starejša spletna stran. Za kaj več si pa sami izbrskajte. Quarter Horse Ranch Novak

Mislim, da sva s Cruiser1 priporočila prave avtomobile. Je pe najverjetneje vse skupaj brez smisla. V Sloveniji ljudi res težko prepričaš v kaj takega. Vse se pač vedno konča pri porabi. Že ko priporočiš, da je za vleko tovora najbolje imeti avt. menjalnik, pa čeprav bo ta v pick upu azijskega izvora je joj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov