Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nooblette
Novinec

Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 7:03 pm

Lep pozdrav

Gledam malo za novim avtomobilom pa sploh ne vem kaj kupiti. Do sedaj sem vozil 18 let starega japonca in morem rečt niti enega problema.

Zdaj pa malo gledam za c elysee, dacia lodgy, peugeot 301, vglavnem kaj vi menite :) Najraje diesel če je pa kakšen izredno zanesljiv bencinar bom pa tudi požrl kak liter večjo porabo.

Bolj kot ne me zanima samo zanesljivost, tankaj, redni servisi in vozi... :D
Only music takes me there, where i can be me.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Zanesljivi novi avtomobili

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 06, 2013 7:05 pm

do koliko denarja pa gledaš?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr feb 06, 2013 7:08 pm

ostani na japoncih, je veliko izbire, vsekakor pa se izogni tvoji predlagani trojici:)
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 7:11 pm

Mah čim manj :D ampak te vsi se vrtijo okoli od 9000 do 15000 recimo tko da nekak bi dal tudi kakšnega jurčka več če se ve zakaj. Ampak najbolj pa kot sem povedal mi pomeni zanesljivost, potem oblika itd...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 06, 2013 7:13 pm

nooblette je napisal/-a:Mah čim manj :D ampak te vsi se vrtijo okoli od 9000 do 15000 recimo tko da nekak bi dal tudi kakšnega jurčka več če se ve zakaj. Ampak najbolj pa kot sem povedal mi pomeni zanesljivost, potem oblika itd...

Mazda 3 takumi 1.6..veliko opreme, prava japonka, motor bo delal večno...cena okol 15k...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 7:16 pm

TOYOTA je napisal/-a:ostani na japoncih, je veliko izbire, vsekakor pa se izogni tvoji predlagani trojici:)

Če kje lahko kupim novega sunny-ja iste kvalitete ga vzamem takoj! :D Teli tanovi avti pa sama neka elektronika pa fap/dpf filtri pa p*zde ma*erne! Rad bi avto da malo pokuri, mi je relativno lep, drugače pa naj ne vem da ga sploh imam. Letna kilometrina okoli 25000, skoraj vse po AC-ju.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 06, 2013 7:18 pm

nooblette je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:ostani na japoncih, je veliko izbire, vsekakor pa se izogni tvoji predlagani trojici:)

Če kje lahko kupim novega sunny-ja iste kvalitete ga vzamem takoj! :D Teli tanovi avti pa sama neka elektronika pa fap/dpf filtri pa p*zde ma*erne! Rad bi avto da malo pokuri, mi je relativno lep, drugače pa naj ne vem da ga sploh imam. Letna kilometrina okoli 25000, skoraj vse po AC-ju.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5506248&show=1

Bolj osnovni model če ne rabiš veliko opreme. Mogoče ni najvarčnejša, je pa sigurno zanesljiva

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 7:21 pm

maniaxxx je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5506248&show=1

Bolj osnovni model če ne rabiš veliko opreme. Mogoče ni najvarčnejša, je pa sigurno zanesljiva

Ne rabim skoraj nič opreme, še klimo bi ven uzel če bi se dalo :D če se ne motim je tole mazdo 3 možno dobit limo varijanto? Ni nujno da je japanac, katerakoli znamka samo da dela, pa dela pa dela :)

Kje so pa narejene te mazde? Kaj pa kašni neuničljivi dizli?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 06, 2013 7:24 pm

Mazde so made in Japan, pa ja, se jo dobi tudi v limo verziji. Neuničljivih dizlov praktično ni več....ni pa zdaj tako strašno, da ti bo kr crknilo vse po vrsti, konec koncev se dobijo tudi avti z zelo dolgo garancijo

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 7:32 pm

maniaxxx je napisal/-a:Mazde so made in Japan, pa ja, se jo dobi tudi v limo verziji. Neuničljivih dizlov praktično ni več....ni pa zdaj tako strašno, da ti bo kr crknilo vse po vrsti, konec koncev se dobijo tudi avti z zelo dolgo garancijo

Ali ima ta mazda tudi pogonsko verigo, zdej jo imam in mi je ušeč ker nekako ni velikih servisov itd... kaj pa mazda 6, dacia lodgy, citroen elysee...? tale dacia mi ne zgleda švoh pa dosti preverjene tehnike naj bi imela. c-elysee isto tak lušten avto ki po mojem mnenju nima veliko stvari da se lahko pokvari...hmmm toliko pa še nisem bil nikoli v življenju zmeden ko sem kaj kupoval :( lahko povete zakaj to ja/ne itd... :)

ps: tista garancija je pa itak tko tko ko pa kaj crkne se pa sam zgovarjajo neki. Raje kvalitetno pa nej kr majo tisto garancijo če malo v hecu rečem.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 06, 2013 7:42 pm

nooblette je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Mazde so made in Japan, pa ja, se jo dobi tudi v limo verziji. Neuničljivih dizlov praktično ni več....ni pa zdaj tako strašno, da ti bo kr crknilo vse po vrsti, konec koncev se dobijo tudi avti z zelo dolgo garancijo

Ali ima ta mazda tudi pogonsko verigo, zdej jo imam in mi je ušeč ker nekako ni velikih servisov itd... kaj pa mazda 6, dacia lodgy, citroen elysee...? tale dacia mi ne zgleda švoh pa dosti preverjene tehnike naj bi imela. c-elysee isto tak lušten avto ki po mojem mnenju nima veliko stvari da se lahko pokvari...hmmm toliko pa še nisem bil nikoli v življenju zmeden ko sem kaj kupoval :( lahko povete zakaj to ja/ne itd... :)

ps: tista garancija je pa itak tko tko ko pa kaj crkne se pa sam zgovarjajo neki. Raje kvalitetno pa nej kr majo tisto garancijo če malo v hecu rečem.

mislim da jo ima, nisem pa ziher. s mazdo 6 diesel 140 konjko je bilo več težav kot s trojko.

dacia ma tehniko iz renaulta, zanesljivost ja tudi tu nekje, citroen..no ja... =P

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr feb 06, 2013 8:31 pm

mazda 6 140 diesel nima verige , govorim za 2009, (ravno kupujem neki tacga oz. menjam za avensisa) jermeni se menjajo na 120000 in servis se dela na 20000, ti motorji so ultra občutljivi za olje in kratke razdalje, saj se zelo hitro zabaše dpf, verigo imajo mazde 6 z 2.2 motorji in 164 hp, mislim, da jih imajo toliko, tam je pa problem z verigo, so jo že parim menjali tudi pri 90000 že, no tako so mi rekli...aja cena za menjavo jermen oz. veliki servis pri mazda oem je cca. 730 €...imajo akcijo, sicer če je avto redno na servisu, kakšnih hudih stroškov ne sme biti; pri toyoti imam že skoraj 200000, pa ni bilo še nič, le redni servisi...če te pa poraba ne skrbi bi ti pa tudi sam raje priporočil bencinarja, sicer niso več tako poskočni kot TD, ampak za od a do b vozit bo :D za te motorje pa nisem slišal kakšne slabe stvari pri mazdi, toyoti, hondi,....sicer moje mnenje, ampak jaz bi definitivno ostal na japoncih....aja pozabil sem še na subaruje, ampak ti diesela z euro 4 motorjem pred letom 2009 odsvetujem, so bile težave s glavno gredjo...potem naj bi zadevo porihtali, vsekakor pa o bencincih nimam kaj reči...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Sr feb 06, 2013 8:45 pm

octavija 1.9 tdi je še dober avto.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 8:59 pm

TOYOTA je napisal/-a:mazda 6 140 diesel nima verige , govorim za 2009, (ravno kupujem neki tacga oz. menjam za avensisa) jermeni se menjajo na 120000 in servis se dela na 20000, ti motorji so ultra občutljivi za olje in kratke razdalje, saj se zelo hitro zabaše dpf, verigo imajo mazde 6 z 2.2 motorji in 164 hp, mislim, da jih imajo toliko, tam je pa problem z verigo, so jo že parim menjali tudi pri 90000 že, no tako so mi rekli...aja cena za menjavo jermen oz. veliki servis pri mazda oem je cca. 730 €...imajo akcijo, sicer če je avto redno na servisu, kakšnih hudih stroškov ne sme biti; pri toyoti imam že skoraj 200000, pa ni bilo še nič, le redni servisi...če te pa poraba ne skrbi bi ti pa tudi sam raje priporočil bencinarja, sicer niso več tako poskočni kot TD, ampak za od a do b vozit bo :D za te motorje pa nisem slišal kakšne slabe stvari pri mazdi, toyoti, hondi,....sicer moje mnenje, ampak jaz bi definitivno ostal na japoncih....aja pozabil sem še na subaruje, ampak ti diesela z euro 4 motorjem pred letom 2009 odsvetujem, so bile težave s glavno gredjo...potem naj bi zadevo porihtali, vsekakor pa o bencincih nimam kaj reči...

Hmm ja meni so recimo teli japončki tudi vredu, samo jaz rabim neki da bo letni servis okol 300e in potem da se ne zavedam da imam avto... teli dpf-ji in to vse odpade kot knof od gat!
nimam časa in volje se zajebavat z avtom! Rad bi kupil nekaj in imel 10 let mir brez da vem da imam avto! čim manj elektronike in vsega samo tankaj in vozi... lahko je bencinar in ima lahko porabo tudi okoli 10, seveda je zaželjeno čim manj pa vendar... (sigurno boljše 6,7 kot 10 :D )

Torej potrebujem BULLETPROFF avto več ali manj za AC. Nisem pa divjak več ali manj se vozim 110 km/h tko da moč tudi ni pomembna :)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 9:04 pm

divjak888 je napisal/-a:octavija 1.9 tdi je še dober avto.

Sem slišal da naj bi bili kar uredu avtomobili, samo ta "naj bi bili" mi ni všeč :D
Kaj pa kaj takega :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5782954&show=1

Kakšno je kaj mišljenje okoli teh cruzov?

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Sr feb 06, 2013 10:00 pm

nooblette je napisal/-a:
divjak888 je napisal/-a:octavija 1.9 tdi je še dober avto.

Sem slišal da naj bi bili kar uredu avtomobili, samo ta "naj bi bili" mi ni všeč :D
Kaj pa kaj takega :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5782954&show=1

Kakšno je kaj mišljenje okoli teh cruzov?

Požrešni.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr feb 06, 2013 10:09 pm

Kupi si kio, pa maš 7 let garancije, pa mir. Al pa hyundaja pri 5 letih. Sicer so dragi servisi, sam maš pa mir. Drgač pa ostani pri japoncih ;)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 06, 2013 10:23 pm

Mah te garancije...nekako sem zelo nezaupljiva oseba tko da bo že une tri leta garancije čist dovolj ker moram v tem času servisirat na pooblaščenih servisih kar PA MI NITI MALO NE DIŠI! Kar se mene tiče so pooblaščeni servisi itak en sranje, tam notr majo študente po 700e na mesec unim se pa itak j**e za tvoj avto sam da bo čimprej konc šihta pa gas domov.

Zato mi te garancije ne pomenijo veliko oziroma zelo malo.
Torej kakšni so še predlogi? Vem da je citroen c-elysee nov avto pa vseeno a ima kdo več podatkov kako je z motorji podvozjem itd...? 1.6 hdi v tem avtu ima fap/dpf filter?

Ps: Ko človek pogleda temo okvare-popravila te pa kar mine do nakupa česarkoli :cry:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr feb 06, 2013 10:32 pm

kupuješ avto za 300.000 kilometrov in bi rad zanesljiv motor, tudi če te pol stane 10.000€ več na gorivu?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr feb 06, 2013 10:38 pm

odvisno kater pooblaščen servis. delal sem na 3h in sta res bila 2 zelo uredu(reklamacije opravljene brez komplikacij,cene normalne,brez nategunstev...) eden je pa bil tak kot si dejal... čakati na 16.00 pa gasa dam.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov