evilfury je napisal/-a:Jim že pišem dopis seveda. Itak imam pa za dva lista reklamacijskega zapisnika.
zzitop je napisal/-a:Je tudi pri nas višja cestnina, če voziš na avtoplin?
notic je napisal/-a:pri cca. 4500-5000km na mesec zal nisem uspel najti nobene druge pametne in cenovno sprejemljive resitve.
žuža je napisal/-a:Zavoli sistem.
Vse super delalo, brez cukanja brez težav ... zamenjani so bili pred kratkim injektorji. Slišal da je to zimo bilo dost problemov s tem.
Super delalo - do včeraj.
Vozil se domov, šel spotoma na Petrol tankat (čeprav imel še za cca 50km plina v tanku), napolnil do konca ... tik preden sem prišel do doma (ravn nekje 50km, naključje!?) mi je izklopilo plin, začelo hitro piskat (kot to naredi, ko zmanjka plina in preklopi na bencin). Poskušal sem ročno nazaj preklopit na plin, pa ne gre. Če sedaj preklopim, mi počasi izmenično piska, hkrati izmenično utripa lučka za plin in za bencin na indikatorju.
Morda kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?
Sicer sem klical serviserja, ga bom danes peljal tja da priklopi na računalnik, da vid kva bi lahko bilo ...
No do popoldneva me firbec matra, pa če ima kdo kakšne izkušnje tle ...
lp,
žuža
notic je napisal/-a:Recimo pri mojem stilu voznje 100-110/h po avtocesti vsak dan ista trasa cca.180km je poraba sledeca 6,5l pri bencinu, 8,5l plin.
Pri voznji 110-120/h so stevilke sledece 7,1 bencin; 8,9 plin.
gre pa za hyndai elantro (115KM) z vgrajenm prins sistemom (53L tank).
haimer je napisal/-a:Lep pozdrav!
Že nekaj žasa spremljam vaš forum in opažam da kar veliko veste o avtoplinu. Upam da boste tudi meni pomagali rešiti moj problem.![]()
Pred dobrima dvema letoma sem tudi sam kupil avto na plin - Golf 2 1.6b z vgrajeno plinsko napravo BRC venturi. Sistem je neverjetno enostaven in ves čaš deluje brez težav. Avto večino časa užigam kar na plin brez težav (razen pozimi kadar je -15 oziroma poleti ko je +35 takrat moram avto vžati na bencin). Problem se mi je pojavil ko sem zamenjal filter za zrak in potem sem še malo prestavljal ventil s karetim spreminjaš razmerje plina in zraka. Prej sem imel porabo okrog 8l/100km zdaj pa je poraba narasla na 10l oziroma še malo več. Zanima me kolikšno je pravo razmerje zrak/plin da je izgorevanje najboljše in kako bi lahko jaz to nastavil. Ima mogoče kdo kakšne izkušne s temi napravami?
Po forumu brska: Google [Bot] in 26 gostov