Debate, ki niso vezane na ostala področja...

cc09
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a cc09 Sr okt 01, 2014 8:55 am

http://www.siol.net/avtomoto/zanimivost ... ervju.aspx

Tu tip pravi, da pri oplih pri tovarniškem plinu ko je avtu v leru, zmeraj dela samo na bencin, a je kak poseben razlog za to? Mislim da nima nihče od nas tako nastavljeno.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Sr okt 01, 2014 9:51 pm

plinaš je napisal/-a:
bomber111 je napisal/-a:A ni posledica finih nastavitev določenega dobavitlja plina tudi nižja poraba? Pri meni je tako.

smiselno je nastaviti plinsko napravo na plin tistega dobavitelja pri katerem tankaš največkrat..
zanimivo bi bilo primerjati nastavitve za poletno in zimsko mešanico plina od istega dobavitelja ...

In kaj se da pri plinski napravi tako 'finega' nastavljat?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če okt 02, 2014 5:46 am

cc09 je napisal/-a:http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/tehnika/2014/09/opel_tovarniska_vgradnja_plin_intervju.aspx

Tu tip pravi, da pri oplih pri tovarniškem plinu ko je avtu v leru, zmeraj dela samo na bencin, a je kak poseben razlog za to? Mislim da nima nihče od nas tako nastavljeno.

Veliko monterjev tako nastavi. Ker je lažje in hitreje, kot ubadat se s kalibracijo, ali pa zato ker naprava tako zahteva. Na sami napravi (stikalu) se ne vidi da je preklopil nazaj na bencin, ravno tako velja isto za preklop ob polni moči motorja.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če okt 02, 2014 5:48 am

danci1973 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
bomber111 je napisal/-a:A ni posledica finih nastavitev določenega dobavitlja plina tudi nižja poraba? Pri meni je tako.

smiselno je nastaviti plinsko napravo na plin tistega dobavitelja pri katerem tankaš največkrat..
zanimivo bi bilo primerjati nastavitve za poletno in zimsko mešanico plina od istega dobavitelja ...

Ogromno! Pri Prinsu sem videl preko 40 različnih parametrov, ki jih serviser lahko nastavlja. Od razmerja plin/benci, do vbrizga v cutoff-u, nadzor lambda sonde...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če okt 02, 2014 6:02 am

danci1973 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

odvisno od zmogljivosti plinskega računalnika in programa nekje med 30 pa čez 100 različnih parametrov ..
plin je cnej k bencin

inzaghi
Nov uporabnik

Napisal/-a inzaghi Po okt 06, 2014 3:00 pm

Pozdravljeni. Predelal sem Peugeota 206 1.4 16V na avtoplin. Od začetka mi je avto precej cukal, zato mi je monter svetoval naj zmanjšam razmak na svečkah za 0,2mm. Potem, ko sem to storil ni bilo večjih problemov s cukanjem. Zadnjih 1000km pa mi avto crkuje pri zaviranju v prostem teku. Ima kdo kako idejo, kaj bi bilo narobe? Monter svetuje, da zamenjam navadne svečke za svečke za lpg. Mislite, da bo to rešilo problem? Hvala za morebitne odgovore.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po okt 06, 2014 5:13 pm

inzaghi je napisal/-a: Monter svetuje, da zamenjam navadne svečke za svečke za lpg. Mislite, da bo to rešilo problem? Hvala za morebitne odgovore.

Nope, ne bo bolje. Glede Svečk: Daj NGK eno stopnjo hladnejše od priporočenih in zmanjšaj razmak za 0.2mm od tovarniško predpisanega za te svečke. Karkoli drugega je žal samo nateg.

Če imaš voljo, sicer lahko poizkusiš Brisk Silver, katere so prilagojene za LPG, a vseeno po realni ceni, vendar ne pri Plineksu. :lol: Obrni se na Avtocono. ;)

LP

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Po okt 06, 2014 7:31 pm

Meni crkuje tudi pri Brisk Silver LPG, zanimivo pa je bolj to, da mi crkuje samo v poletnem času in to kadar je nad 30 stopinj celzija.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po okt 06, 2014 8:59 pm

Fora plinskih svečk pred zgoraj omenjeno "domačo predelavo" je samo v daljšem trajanju.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To okt 07, 2014 5:46 am

inzaghi je napisal/-a:Pozdravljeni. Predelal sem Peugeota 206 1.4 16V na avtoplin. Od začetka mi je avto precej cukal, zato mi je monter svetoval naj zmanjšam razmak na svečkah za 0,2mm. Potem, ko sem to storil ni bilo večjih problemov s cukanjem. Zadnjih 1000km pa mi avto crkuje pri zaviranju v prostem teku. Ima kdo kako idejo, kaj bi bilo narobe? Monter svetuje, da zamenjam navadne svečke za svečke za lpg. Mislite, da bo to rešilo problem? Hvala za morebitne odgovore.

Edina pomoč je ponovna nastavitev delovanja plinske naprave. Ko se ustavljaš pred semaforjem, in zaviraš z mašino, je v tako imenovanem ''cut-off'' stadiju. Takrat se pokaže slabo nastavljena plinska naprava. Možno je tudi da so pliske cevke priklopjlene predaleč stran od glave motorja.

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Sr okt 08, 2014 2:46 pm

A uporablja kdo filter za katran?
Jaz zaenkrat še nisem imel problema s tem.

http://nagaz24.pl/f790-12-oil-fraction-filter-short,s,590,p,en.html

Slika

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če okt 09, 2014 10:44 am

Ve kdo mogoče kje bi lahko dobil gumb za preklop na lpg fi 19mm?

Gledam na ebayu pa se nč ne prodaja.

mark1977
Nov uporabnik

G-1 predelava na plin?

Napisal/-a mark1977 Po okt 13, 2014 5:25 pm

Pozdravljeni

Zanima me kakšne imate izkušnje s podjetjem G-1 predelavana na plin?

Sam se namreč odločam za predelavo.

Hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 13, 2014 10:42 pm

Namesto dobrodošlice

iz pravilnika
Pomembno!!! ---> Preden objavite debato uporabite kvadratek IŠČI na levi strani, da vidite če o tem že mogoče teče debata - se posebno, če ste novi na forumu!

V tej temi, kamor sem prestavil tvojo temo, piše precej o G1 in to v glavnem precej slabe stvari. Vzemi si čas in lepo preberi, dvomim, da se boš odločil za G1.

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto To okt 14, 2014 6:50 pm

Esem
Kam si prestavil debato o G1?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To okt 14, 2014 8:11 pm

robertto je napisal/-a:Esem

a G1 je imel svojo temo? tema.... =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To okt 14, 2014 10:30 pm

robertto je napisal/-a:Esem

Ne razumem vprašanja. Saj imaš očiten odgovor (temo sem prestavil sem, v to temo o plinu - kjer ji je tudi mesto) le dva posta višje in si to gotovo opazil, a vseeno sprašuješ. V čem je point, razen v tem, da si kršil pravilnik, da pogrevaš staro župo, da ne znaš poiskat/prebrat? Vse odgovore imaš tu (tudi zato sem prestavil), le prebrat bo treba. :roll: :evil:

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr okt 15, 2014 5:15 am

Jaz sem celo temo prebral. Redno jo spremljam že nekje od 180 strani. Pa še vseeno človek nemore ločiti zrno od plevela. Tako da čisto razumem da odpirajo nove teme. Že sam naslov te teme je čudn... Morte se pa zavedat da večina k tukaj piše je imela oz ima probleme glede plina, zisti ki vozijo BP na plin sploh ne rabijo brskat po forumu kako odpravit težavo ki jo " a je to servis" nezna. In pol privede da eno določeno firmo hvaljo do groba drugi jo pa pljuvajo.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr okt 15, 2014 7:09 pm

Jerry007 je napisal/-a:Jaz sem celo temo prebral. Redno jo spremljam že nekje od 180 strani. Pa še vseeno človek nemore ločiti zrno od plevela. Tako da čisto razumem da odpirajo nove teme. Že sam naslov te teme je čudn... Morte se pa zavedat da večina k tukaj piše je imela oz ima probleme glede plina, zisti ki vozijo BP na plin sploh ne rabijo brskat po forumu kako odpravit težavo ki jo " a je to servis" nezna. In pol privede da eno določeno firmo hvaljo do groba drugi jo pa pljuvajo.

v iskalnik foruma vtipkaš "avtoplin" in imaš ...
večina članov foruma - bom drugače napisal : večina avtomobilov članov foruma se vozi in to z relativno malo problemi ..
večina tistih , ki pa imajo probleme s plinskimi napravami pa sploh ni prisotnih na tem forumu - veliko jih ne pozna tega foruma , še več pa je verjetno tistih , ki si ne upajo javno priznati , da imajo težave s plinsko napravo ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Če okt 23, 2014 6:37 am

plinaš je napisal/-a:
Jerry007 je napisal/-a:veliko jih ne pozna tega foruma , še več pa je verjetno tistih , ki si ne upajo javno priznati , da imajo težave s plinsko napravo ...

:tomidelej: :clapclap
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov