RENO911 je napisal/-a:Vedno tankam na Petrolu, se mi zdijo še najbolj na nivoju, drugače pa tudi na OMV, manj na MOL, ker zgledajo bolj socialci, dat jim pa moram na koncu isto za liter. Na drugih črpalkah pa ne tankam, ker so še samo večje sranje.
Petrol ima še najbolj porihtane črpalke in trgovine, sploh v trgovinah dobiš še največ vsega.
Drugače pogovori o gorivu so pa tema za bedake, ker vsi kupujejo tam kjer dobijo, Pelje isti tovornjak na Petrol, potem pa še na MOL,... Bedarija o tem razglabljat.
Sploh pa ne razumem propagande Madžarskega MOL-a tukaj na forumu. Vas toliko tam dela? Kdaj so še Madžari imeli kaj dobrega? Vse tretjerazredno, vsaj gorivo imajo isto kot Petrol, vsaj to je dobro, če sploh vedno.
speedfreak je napisal/-a:TriCikl je napisal/-a:Da ne bom ravno odpiral nove teme bom kar tu vprašal.
Kaj pa kvaliteta bencina na jugu? Kmalu grem na pot in lahko tankam na jugu hrvaške ali pa v vojvodini, kje je bolje? Se morem kakšnih črpalk izogibat, oziroma kdo priporoča kakšno?
Mogoče so nekoliko neumna vprašanja ampak nisem ravno pogosto tam in tudi ne vem kakšno je stanje glede tega. Spomnem se, da je bil pred leti tam bencin marsikje vprašljive kvalitete..
Kokr vem, je problem bolj pri nafti, je pa na hrvaškem kokr vem cenejši bencin kot v srbiji, če greš po bivši AC bratstva in enotnosti maš takoj za hrvaško srbsko mejo en MOL, kjer sem že parkrat tankal bencin, pa nikol nisem opazil neke razlike v porabi ali karkoli. Majo pa v Srbiji baje na vseh bencinskih isti bencin, tako da je skor vseeno kje tankaš, osebno pa še vedno bolj zaupam OMV al pa MOL bencinskim, kot nekim no name privatnikom.
5cho je napisal/-a:Kaj pravite na to:
http://www.petrol.si/index.php?sv_path=225,226,10177
Ali mislite, da je kaj na tem??
Energetik81 je napisal/-a:Kaj si jaz mislim o tem?![]()
Nove nalepke na ročkah in dobra reklama...
Verjel pa bi, če bi mi neodvisni kemijski laboratorij pokazal kemijsko sestavo goriva zdaj in potem, enako pa še kakšen strojniški inštitut, ki bi testiral porabo v laboratoriju na isti mašini prej in potem.
marsus je napisal/-a:Pozdrav
Ravno danes tankiral na agip-u.
Zanima me s kje dobivajo 95-oktanski bencin Agip in Omv?
graal je napisal/-a:marsus je napisal/-a:Pozdrav
Ravno danes tankiral na agip-u.
Zanima me s kje dobivajo 95-oktanski bencin Agip in Omv?
OMV:
N95 - Luka koper
N100 - Lagger Gradz
D2 - Luka koper
Agip:
N95 - Italija
N98 - Luka koper - Zord - Petrol - agip
D2 - Italija
Petrol:
N95 - Luka koper - ZORD - Petrol
N98 - Luka koper - ZORD - Petrol
D2 - Luka koper - ZORD - Petrol
ZORD =
"Zavod Republike Slovenije za obvezne rezerve nafte in njenih derivatov ali na kratko ZORD SLOVENIJA"
V ZORDU obnavljajo zaloge preden te dosežejo starost 5 let. Torej je gorivo ko pride na BS lahko staro že celih 5let predno ga natankate. Od tega, da naj omenim, da kolikor sem imel opravka s tem gorivom, je gorivo najslabše možne kakovosti, ker so rezervoarji v izredno slabem stanju (polomljene keramične obloge, torej v rezervoarje "vdira" voda + rja.
Petrol ni nujno, da prepelje iz ZORDA, ampak vozijo tudi direktno iz luke. To gorivo je kvalitetno, vendar zaradi "ZORD-ovih" smeti, ki so že v rezervoarju, kaj hitro izgubi na kvaliteti.
VSI BS-i imajo v rezervoarjih nekaj vode. Od deževnice do morske vode. Ta nivo ponavadi znaša od 5 do 30mm. Zatotorej, kvaliteta goriva pada z nivojem tekočine v rezervoarjih. Pri polnem rezervoarju na BS, je kvaliteta najbolša.... potem pa počasi upada, zaradi smeti na tleh in vode na gorivu.
Nobeden izmed "mogotcev" (petrol, omv...) NIMA, svojih cistern za razvoz ampak za njih to izvajajo podizvajalci. Nekoč slavni Bubnič s.p., ki je imel največji del razvoza, je padel zaradi govoric šoferjev, da je gorivo enako na vseh servisih (čeprav le-to potuje po drugi poti) in zaradi kraje goriva. Sedaj večino vozi neko "prleško podjetje" katerega imena se trenutno ne spomnim. Zato naj vas različne cisterne na različnih servisih ne zmotijo... pač je bila to cisterna, ki je bila najbližja in prazna. Točenja pol cisterne na servisu enega podjetja in pol na servisu drugega podjetja NI možno (izjema je kakšen TUŠ oil... pa še to redko).
P.S.: Če še noben ni opazil piše se OMV in ne OMW.
lp, Aleš.
graal je napisal/-a: Točenja pol cisterne na servisu enega podjetja in pol na servisu drugega podjetja NI možno (izjema je kakšen TUŠ oil... pa še to redko).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov