Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če dec 31, 2009 10:34 am

Esem, se strinjam z napisanim, ampak se nekoliko oddaljujemo od tematike.

Kako pa je z DEJANSKO kvaliteto goriva in vplivom na delovanje motorja? Kako je s primesmi - katalizatorji, stabilizatorji, detergenti ipd..., gostoto? Sem namrec mnenja, da ni zgolj oktansko stevilo tisto, ki povzroca razlicne odzive motorja na gorivo...

LpF

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Če dec 31, 2009 10:57 am

se strinjam s tem o predvžigu. ko sem imel še 101-ko, sem preizkušal vozne lastnosti s spreminjanjem kota predvžiga. z večjim predvžigom se je občutno povečal navor v nižjih o. in s tem vozne lastnosti. si jo pa čez 120 težko napravil;)

moped pa mi je bolje "vlekel" v hrib s tedaj še normal 91, kot z 98.

nekaj je na tem.

lp
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 31, 2009 11:32 am

Lepo je bilo prebrati esemov post, pohvalno ;).

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Pe jan 01, 2010 11:08 am

jaz mislm da se pozna če tankaš 98 al pa 95.ne samo na odzivu in delovanju motorja ampak tudi na porabi.

marsus
Novinec

Napisal/-a marsus Pe jan 01, 2010 3:09 pm

Ne vem zakaj folk tukaj primerja različna goriva med seboj.
Govorimo tukaj o kvaliteti goriva iste oktanske vrste.
Se pravi primerjajmo 95 oktanov iz recimo Petrola in 95 oktanov iz Omv-ja.
Ne pa 95 in 98 med seboj na koncu pa dodamo še 100-oktanca in dobimo špricar. :pivo :pivo

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 01, 2010 4:51 pm

marsus je napisal/-a:Ne vem zakaj folk tukaj primerja različna goriva med seboj.
...

Če to leti na moj post - napisal sem ga ravno zato, da enkrat razčistimo te dileme in take debate
domi je napisal/-a:...
seveda se razlika ne opazi, saj se ni povečanja moči motorja zaradi oktanov v bencinu.
...

in gremo naprej samo z debato o kvaliteti enakooktanskega goriva. To o različnih oktanih se vleče čez celo temo (in vse podobne teme), je pa odvisno od preveč faktorjev (tudi subjektivnih), da bi lahko nekaj dokončnega rekli. Zato o tem res nima več smisla govoriti in upam, da se o različnih oktanih tudi ne bo več govorilo, razen kakšnih bolj strokovnih komentarjev, seveda.

Nadaljujemo torej predvsem o kvaliteti istooktanskega goriva.

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Pe jan 01, 2010 11:22 pm

agip ma boljši bencin od petrola.moje mnenje za 95.98 še nism tankau na agipu ampak bom poskusil in če bo ok bom dal rajši kak cent več.nvm kje sem zasledil če se ne motim je bilo v tej temi da petrolovi podzemeljski tanki niso ravno najčistejši in da se nabira vlaga...možno je pa tudi to da ima agip v našem kraju boljši bencin ravno zaradi tega ker je pumpa nova tako pa tudi tanki čistejši :?:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če jan 07, 2010 12:26 am

a je kdo slučajno probal nafto od ECO OIL, ki ima pumpo pri adrii caravan v šiški, kjer prodajajo avtodome?

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če apr 08, 2010 12:28 pm

Da malo obudim temo... pravkar so me klicali iz servisa da je na avtu fuč črpalka, šobe, nekaj v zezi s skupnim vodom ...baje da zaradi slabe nafte :shock: :?: Avto je star 4 leta, dizel, izven garancije, 116k km, redno servisiran na pooblaščenem servisu.. škode pa baje čez 2000€ :shock: :evil: Grem pogledat popoldne kaj je dejansko narobe.. zanima pa me če se da v tem primeru kaj storiti glede reklamacije goriva oz. se da to kam reklamirati ? Aja tankam pa vseskozi na OMV-ju.... :?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če apr 08, 2010 1:17 pm

Rajši reklamiraj njihovo servisiranje.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če apr 08, 2010 2:02 pm

Kater avto?

Bucko99
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bucko99 Če apr 08, 2010 5:27 pm

Avto je R Clio dci 63kw, letnik 06. Sem biu na servisu in bodo dali nafto v analizo.. zaenkrat še čakam, je pa precej ''smetna'', bom pa jutri povprašal še na OMV.

Zanima me, če je imel kdo podoben primer in kako se je rešilo, ker strošek +2000€ je več kot preveč za tako napako!!

Na OMV-ju sem pa tankal 90%, prav iz razloga ''slabe nafte'' na Petrolih... tako da :shock:
Kakršenkoli nasvet ali informacija sta dobrodošla !

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če apr 08, 2010 5:56 pm

Energetik81 je napisal/-a:Rajši reklamiraj njihovo servisiranje.

x2

Bucko99
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bucko99 Če apr 08, 2010 8:54 pm

NejcZ je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Rajši reklamiraj njihovo servisiranje.

x2

Kam pa ? Oni so 100% da je krivda nafta... se bo dal na analizo pa bomo vidl kaj pa kako... v najslabsem primeru bi mogl ksno kulanco priznat.. :?

Kaj ni res nikogar tu, ki je imel podoben primer ?? :shock:

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Če apr 08, 2010 9:15 pm

In kaj se zgodi potem, če ugotovijo da je kriva nafta? Kako boš dokazal da si tankal na OMV-ju? Na lepe oči verjetno ne bodo dali denarja...
Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe apr 09, 2010 6:15 am

Nisi edini, ki ima težave z nafto s takšnim motorjem. Nisem pa še slišal, da bi komi omw povrnil kakšne stroške ipd. Meni se zdi, da je težava bolj z avtomobilom, kot z nafto.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 09, 2010 7:52 am

Na tisti pumpi je tisti dan verjetno pumpalo N-voznikov. In očitno se jih večina ali celo vsi normalno peljejo naprej, sicer bi bila zgodba že v cajtungih. Jaz bi se bolj vprašal, kakšen motor je vgrajen v tvoj avto. Tud če je bila kakšna morebitna svinjarija notr, imaš zato vgrajen filter goriva. Če je bila pa kakšna kapljica vode, pa tudi ne bi uničila pumpe.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe apr 09, 2010 8:44 am

Ma evo ravno prej sm v eni temi komentiral kakovost goriva in okvare.. Mi že mal najeda brat te teme (da nebo pomote, ne najeda mi jih brat, niti mi negre na živce odpiranje teh tem, niti mi negrejo na živce ljudje, ki se jim to zgodi!).. Na živce mi gre to, kar se dogaja - servisi, OMV-ji, Petroli,..

Vsak teden po raznih forumih nove teme o okvarah. Krivec seveda nafta, popravila po 2-5.000 EUR itd.. Avtomobili pa so vredni ravno toliko, da se popravilo seveda še "splača". Če bi bil avtomobil vreden 1.000 EUR, veš da neboš popravljal nekaj, kar stane 4.000 EUR. Ko pa je avtomobil vreden še 10, 20.000 EUR, boš pa pač "moral" plačatih teh 5.000 EUR.. 5.000 EUR. Ni to tako malo denarja btw. Torej uporabnike bolj občutljivih avtomobilov v Sloveniji čaka enaka usoda, ali vsaj kupce, ki bodo te avtomobile kupili, ko bodo imeli 100k+ km? Oz jih ne čaka, v kolikor bodo res zelo zelo pazili in vozili tako, da bodo čim manj škodovali avtomobilu, kar pa žal ni vedno mogoče. Je v Nemčiji, na Švedskem,.. toliko boljše stanje npr? Kaj to pomeni za mojo sosedo, ki bi imela rada avtomobill 10 let? Da kupi bencinarja?

Ali je tu fora drugje? """Razlog""" nafta, ker tako ali tako ne moreš dokazati, da je, niti ne boš dobil povrnjene škode, avtomobili pa pač crkujejo še naprej. Proizvajalci avtomobilov pa služijo. Zanimivo je, kako vedno do kake večje okvare pride ravno po izteku garancije, če pa že med garancijo, smo za to krivi sami, kriva nafta ipd. Sej vem, pri vseh stvareh je tako in seveda, da se bodo probali izogniti plačilu in probali krivdo zvaliti na nas, ampak ta stalni izgovor na nafto...

ON: Ko je kolegu enkrat Clio nagajal, sem prebiral po internetu in iskal vzroke za simptome, ki jih ima, pa sem na nekem forumu prebral, da naj bi imeli težave s šobami, skupnim vodom ipd ti Clioti...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 09, 2010 9:04 am

ejsim je napisal/-a:Torej uporabnike bolj občutljivih avtomobilov v Sloveniji čaka enaka usoda, ali vsaj kupce, ki bodo te avtomobile kupili, ko bodo imeli 100k+ km? Oz jih ne čaka, v kolikor bodo res zelo zelo pazili in vozili tako, da bodo čim manj škodovali avtomobilu, kar pa žal ni vedno mogoče. Je v Nemčiji, na Švedskem,.. toliko boljše stanje npr? Kaj to pomeni za mojo sosedo, ki bi imela rada avtomobill 10 let? Da kupi bencinarja?

Zakaj pa uporabniki kupujejo "občutljive" avte? Naj z nenakupom pokažejo proizvajalcem, da naj ga ne serjejo.
Doma smo imeli že N bencinarjev vse sorte znamk, pa v svojih 28 letih nisem še videl, da bi imeli problem z gorivom. Pa smo vedno pumpali kjer je pač naneslo.
Pač kupiš atmosferskega MPI bencinarja in se voziš 10 let. Glede na izkušnje.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe apr 09, 2010 10:02 am

Energetik81 je napisal/-a:Zakaj pa uporabniki kupujejo "občutljive" avte? Naj z nenakupom pokažejo proizvajalcem, da naj ga ne serjejo.

Natančno tako! Če kupiš ok avto, mislim konstrukcijsko, je vse ok. Vozim dizle že nekaj časa, pa nisem imel nobenih težav. S starimi itak ne, sedaj pa uvožena italjanska j***a tudi delajo nekaj 10k km brez najmanjših težav. Pa tankam kar pride mimo, tudi poceni nafto iz kant raznih sumljivih izvorov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov