Napisal/-a ejsim Pe apr 09, 2010 8:44 am
Ma evo ravno prej sm v eni temi komentiral kakovost goriva in okvare.. Mi že mal najeda brat te teme (da nebo pomote, ne najeda mi jih brat, niti mi negre na živce odpiranje teh tem, niti mi negrejo na živce ljudje, ki se jim to zgodi!).. Na živce mi gre to, kar se dogaja - servisi, OMV-ji, Petroli,..
Vsak teden po raznih forumih nove teme o okvarah. Krivec seveda nafta, popravila po 2-5.000 EUR itd.. Avtomobili pa so vredni ravno toliko, da se popravilo seveda še "splača". Če bi bil avtomobil vreden 1.000 EUR, veš da neboš popravljal nekaj, kar stane 4.000 EUR. Ko pa je avtomobil vreden še 10, 20.000 EUR, boš pa pač "moral" plačatih teh 5.000 EUR.. 5.000 EUR. Ni to tako malo denarja btw. Torej uporabnike bolj občutljivih avtomobilov v Sloveniji čaka enaka usoda, ali vsaj kupce, ki bodo te avtomobile kupili, ko bodo imeli 100k+ km? Oz jih ne čaka, v kolikor bodo res zelo zelo pazili in vozili tako, da bodo čim manj škodovali avtomobilu, kar pa žal ni vedno mogoče. Je v Nemčiji, na Švedskem,.. toliko boljše stanje npr? Kaj to pomeni za mojo sosedo, ki bi imela rada avtomobill 10 let? Da kupi bencinarja?
Ali je tu fora drugje? """Razlog""" nafta, ker tako ali tako ne moreš dokazati, da je, niti ne boš dobil povrnjene škode, avtomobili pa pač crkujejo še naprej. Proizvajalci avtomobilov pa služijo. Zanimivo je, kako vedno do kake večje okvare pride ravno po izteku garancije, če pa že med garancijo, smo za to krivi sami, kriva nafta ipd. Sej vem, pri vseh stvareh je tako in seveda, da se bodo probali izogniti plačilu in probali krivdo zvaliti na nas, ampak ta stalni izgovor na nafto...
ON: Ko je kolegu enkrat Clio nagajal, sem prebiral po internetu in iskal vzroke za simptome, ki jih ima, pa sem na nekem forumu prebral, da naj bi imeli težave s šobami, skupnim vodom ipd ti Clioti...