Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Po maj 03, 2004 10:48 am

no pa smo spet odprli temo za brezplačno nabijanje postov.tako kot sem reku sto ludi sto čudi pa okusov.
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Clio zmagal pred 206 in Getzom, v boj pa se je vmešal Polo

Napisal/-a sonic To maj 25, 2004 10:59 am

No, zdaj sem vse tri stestiral, pa bom zelo na hitro poročal.

Najprej sem imel v rokah Getza - 1,3 bencinski motor. Sicer me že v salonu ni navdušil pretirano (ko sem se samo usedel noter), testna vožnja je razočaranje še poglobila. Dizajn in materiali v notranjosti so me spomnili na Škodo Favorit, ki jo je fotr kupil leta 1994. Pravzaprav je bila Škoda notri celo lepša, občutek (ergonomija itd.) pa celo neprimerno boljši kot pri Getzu. 1,3 litrski motor me je razočaral. NIsem pričakoval kdovekaj, ampak vsekakor več od tega, kar je pokazal. Pedali so preblizu sedeža, zato sem ga dal bolj nazaj - potem pa je bil volan predaleč (seveda ni nastavljiv po globini). Všeč so mi bila edino velika stekla - preglednost je zelo dobra. Udobje med vožnjo pa ni najboljše - luknje na cesti prenaša slabo in glasno.
Hyundai je torej nepreklicno izpadel iz tekme, me je povsem razočaral. Sem sicer imel nizka pričakovanja, ampak tudi teh ni izpolnil.

Naslednji je bil Clio - 1.2 16v motor. Občutek za volanom je zelo dober (za tako majhen avto v bistvu super). Notranjost mi deluje relativno zelo kvalitetna (na oko in otip). Položaj za volanom je zelo dober. 75-konjski motorček je bil presenečenje in to pozitivno, Clio je bil poskočnejši od Getza. Vseeno bi mu pomojem bolj pristajal 1.4 16v motor z 98 konji (tako zaradi užitka, razlika je le 120 jurjev). Vožnja je udobna, luknje je prebavljal tiho in skoraj nezaznavno, super. Mogoče je podvozje sicer skoraj malo premehko - no glede na vsakdanje potrebe je zelo v redu, očitno naštimano na maksimalno udobje. V vožnji sem prav užival.
Clio me je navdušil, skrbijo me le govorice o pogostem številu okvar. Pa tudi kmalu ga bodo najbrž zamenjali, tako da bo vsaj oblikovno zastarel. No tudi sicer se mi oblika ne zdi ravno orgazmično lepa, ampak kaj čmo, pelje se pa glede na svoj razred dokaj carsko...

Na koncu pa še Peugeot 206 1.4 (75KM). Na kratko: kot Clio, vendar nekoliko slabše. Notranjost deluje malo bolj ceneno, sedi in vozi se za malenkost slabše kot v Cliotu (če govorimo o ergonomiji in udobju). Deluje malenkostno bolj športno, tako glede podvozja kot motorja (dobrih 200 ccm se pač pozna) in zunanja oblika je seveda veliko zanimivejša od Cliota, ampak celoten vtis malo zaostaja za njim.
Tudi mali pežojček pa bo seveda kmalu zamenjan..

V tej rundi je torej zmagovalec Clio, čeprav moram še razmislit glede motorja - če bo bencinar, bom verjetno izbral 1.4 16v. Za foro bom poskusil testirati še 1.5 dCi, ker so me začeli zanimat tudi dizli.

Da pa ne bo tako preprosto, sem sklenil stestirati še VW Polo. Deluje namreč zelo kvalitetno, ko se usedem vanj, in če bo v testni vožnji podoben vtis, bom resno razmislil.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To maj 25, 2004 11:15 am

Huh, sm reku da bom še jst svoje napisal. Pa si ti čist use točno tako napisal, kot sm jst mislu. Hyunday tut mene ni prepričal v vožnji, čeprou je preglednost res super.

Peugeot ma šele 1.6 motor kukr tulk dobr, podvozje sicer deluje športno in trdo, a se v ovinkih (vsaj po mojem testu) slabše odnese kot clio.

Clio 1.2 16v je res zelo živa zadevca, da o 1.4 16v ne govorim, kr je še boljš! Dizla lahko še naviješ, pa je tut živ ku hudič

Polota bi jst preskoču, kr je tako precenjen kot Golf...

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie To maj 25, 2004 11:27 am

Sonic me veseli, da si vse lepo stestiral in povedal svoje izkusnje, ker edino tako lahko vidis kateri avto ti najbol ugaja. Pokvarijo se pa lahko cisto vsi tako, da...
Ce ze kupis, kupi raje 1.4 16V masino, ce je razlike samo 120.000 sit.
Be happy

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To maj 25, 2004 11:33 am

Kaj pa kako Opel Corso? Zdej majo v akciji model Cosmo z digitalno klimo za 2.1 mio..
Let there be rock!

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy To maj 25, 2004 1:47 pm

Vzam 1.5 dCi 80 ali 100 KM! Zlo dobre mašince, pa grejo ko hudič!
Saj vidiš da se bencin kr draži... :evil:
Sem vozo 1.5 dCi 100 KM in ti lahko povem sam :shock: :shock: :shock:
kak ta avto skoči,RES!
Ma pa mama doma 80 KM pa gre tak ko vsak 90 KM WW ali AUDI!Lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To maj 25, 2004 2:16 pm

Jst ti tudi priporočam cliota z 1.5 dci motorjem. Neverjetno kako tih je in poskočen ta motor, noavor šiba ta mali avtoček ko škatlico šibic.
Drugače dovoli da ti dam še en nasvet - pojdi do Nissana in testiraj še Micro. Meu sem jo en dan na testni vožnji in nisem mogel verjeti kako mi je avto zlezel pod kožo!
To je avto ki je "bratski" model clia, ampak ima podvozje in mehaniko od Cliota ki bo zapeljal na ceste šele 2005!
Sam vozim kupeja z nizkimi linijami ampak ti povem da nisem mogel verjeti kako dobro leži ta avto, bremze so nenormalno sposobne, oprema in izdelava je vrhunska, cena več kot poštena in še odločaš se med istimi motorčki kot pri Cliotu. Če daš micri kake litke gor in malček spustiš je auto u iber hud in kjut; prostoren in pregleden je pa tut. Ma tudi eno ful lušno zadevico; ko se mu približaš ti ni treba ključa, primeš za kljuko oz. prtljažnik in se sam odklene; motor tudi lepo zaženeš brez ključa -- ko da voziš S klaso ali Audi A8!!! 8) -Definitivno sprobaj preden kupiš kliota, garancija in kvalieta sta tudi boljše
:D :D :D
lp
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 25, 2004 2:25 pm

Kupi tisti avto ki ti je najbolj lepe oblike, da se neboš poj jebal, k se bo en mim tebe pelov, WAW je lep, ti si si pa avto kupu glede na porabo in uzdržljivost
Slika Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To maj 25, 2004 2:30 pm

Corsa mi nekako "ne potegne". Ne vem zakaj, ampak tako je. Tudi pretirano poceni se mi ni zdela, kaj pa vem. No se bom pozanimal kaj je s to akcijo, če je kaj ceneje. hvala, Slash!

Glede Cliota: ja, saj sem napisal: pri bencinarju bi itak vzel 1,4 motor. Če se bom odločil za dizla, bo pa itak 80 KM pomojem dovolj. Sploh pa v tej ponudbi nimajo 100KM dci motorja.
Sem namreč pozabil napisati, da gre pri Cliotu za verzijo "extreme", ki mi je zelo všeč (ker je NABIT z razno opremo, od klime in el. šip do meglenk in potovalnega računalnika)

Omelo, Polo je res kar drag, ampak začenjam dvomiti da je tako zelo precenjen. Če se v Cliotu sedi v redu, se namreč v Polotu sedi SUPER. Res dobiš občutek izjemne kvalitete. Ga bom preizkusil in če se tudi v vožnji obnaša skladno z občutki, ko se usedem vanj ("na suho"), potem je vreden te cene. Ampak najprej moram probat, potem bom govoril dokončno.

Andy
Poznavalec foruma

Napisal/-a Andy To maj 25, 2004 2:45 pm

Velik stvari ki jih ima Clio EXTREME v opremi, bi mogel npr. pri Corsi doplačat, verjem.
Ko je moj sestrič kupoval polota tri leta nazaj in pridema mi2 v A2S v Celju in mu povejo da je treba el. stekla doplačat, se je kr obrno!Sramota za WW,res!
Povej mi enga novga Cliota brez elekrtičnih stekel?Ni ga.
No to je sam primer, da dobiš pri francozu če v osnovi bogato opremo,
pri švabu jo boš pa (žal) mogu doplačat.
Zadnjič spremenil Andy, dne To maj 25, 2004 3:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To maj 25, 2004 2:55 pm

Jst sm tud nekaj časa polota gledu, sam me oblika armature ni pritegnila (deluje mi zelo resno, hladno), je pa dobro narejena, da se razumemo..Na splošno se mi je Polo zdel pre drag glede na to kar nudi..
Za svoj denar ti nedvomno zelo veliko nudi yaris, poleg opreme še pregovorno zanesljivost in vzdržljivost, kar ne gre zanemarjati..
Glede Getza tud nebi imel pripomb: prejšnji mesec ga je kupil stric in je zelo zadovoljen z njim. Kupil je GL 1.3 3 vratni model s paketom opreme Euro 2004, ki ima praktično vse kar potrebuješ: klimo, el. pomik stekel, dalj. centralno zaklepanje, lite feltne,..

Pomembn je tud kateri ti je všeč po obliki..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff To maj 25, 2004 3:18 pm

Še moje opazke, ko sem pred leto dnevi kupoval avtomobil :
Izbiral sem med corso, cliom in peugeotom 206

Clio: Navdušil me je kot si že napisal z samo vožnjo ampak premehko. Notranjost mi je bila prvič zelo všeč (ker sem bol zahteven sem bil večkrat v salonu), ampak vedno ko sem se ponovno vsedel v njega sem našel neke pomankljivosti, ki so me enostavno motile. Motor je bil 1.4 98KM, ki je kar poskočen in sem bil ob njegovem delovanju navdušen.

Peugeot 206: Podvozje je res naštelano na bol športno, ampak me materiali in sama izdelava nista prepričala. Potem pa še je bil tu motor 1.4, ki je deloval zelo leno. Glede na zmogljivosti podvozja in lege bi že moral imeti večji motor kar pa mi je postalo predrago.

Corsa: S prva sem vozil navadno 1.2 16V, ki je bila iz začudenja kar poskočna. Avtomobil sem si dobro ogledal in ovidel, da je kvaliteta na najvišji ravni od vseh naštetih, čeprav je bil na prvi pogled dosti bol pust. Volan je lahkoten,avto je bil zelo vodljiv in tudi široki sedeži so se mi dopadli ampak sem še vedno nihal med cliom in corso (206 je izpadel). Potem pa sem sprobal še corso 1.4 90 KM verzijo sport (se več ne prodaja) in jo kar takoj naročil, zakaj si lahko kar mislite. Takoj sem pozabil na električne šipe, ciota in peugeota 206.

Odločitev je vsekakor tvoja. Avto imam zdaj leto in18dni , prevoženih 23 185 kilometrov, avto dela brez problema čeprav trpi. Servisi so na 30 k km (na prvem sem bil pred 18.dnevi) in me je prvi stal 15 ksit. Naslednji je spet čez 30k km. Tak,da sem z avtomobilom več kot nzadovoljen.
Če pa kupiš zdaj novo corso in pripelješ kaki koli rabljeni avtomobil ti dajo 250 ksit popusta. Nove corse pa imajo tudi možnost večih barv prevlek v notranjosti.

Upam, da nisem bil predolg :D
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To maj 25, 2004 3:44 pm

to da polo nima v osnovni opremi električnih šip ni kriu vw ampak uvoznik - porsche
usak uvoznik si sam izbere kaj bo serijsko pr določeni opremi, zto recmo v nemčiji auta brez klime in abs, esp pa elektrike ne morste dobit

aja clio so j***a, mam skor 190 in sm meu full bedn filing not, strop je nizek, sedeži mehki, pa ni mi biu gut filing, drgač gre pa 1.2 16v 195 po autocest...

getz sploh ni tko slab
peugeot ma pa že mau staro obliko, drgač je pa kr fajn, kvaliteta plastike je pa...
podpis

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To maj 25, 2004 8:08 pm

peugeot je bolj v bedu, ker je slab menjalnik in nasploh nisem bil navdušen.getza nisem vozil sam sta bla lantra in accent tud nič kaj navdušajoča.med temi novimi avtomobili bi se sam odločil za clia.vozi sem l.2002 1.2 16v in bil presenečen nad resnično mehkim volnom, menjalnikom;tud motor se je obnesel kot boljši od večine konkurence. sam, če razmišljaš mogoče tud o kakšni štirici pa mogoče v tdi izvedenki nimaš kaj razmišljat: kupi si VW golf tdi. izbira je pa seveda tvoja.pojdi na testne vožnje in boš videl. :wink:

sailor
Nov uporabnik

Kraj: primorska

Napisal/-a sailor To maj 25, 2004 8:49 pm

Sonic, verjetno si do sedaj že izluščil mnenja in "mnenja", zato samo na kratko:
getz: ne vem, nism probu.
clio: službeni, 160k km v treh letih
206: privat, 90k km v treh letih
torej, peugeot ima slab servis, ampak renault je KATASTROFA TOTAL
206 quiksilver ima več opreme kot clio, prijetnejši za vožnjo, žarnice lahko sam menjaš (kr probej pri cliotu), podobna mašina 1,4 75KM clio več porabi, boljša ergonomija pri 206... skratka, po mojem vsekakor 206 pred cliom.
ps: zdej mam pa ibico

Andy
Poznavalec foruma

Napisal/-a Andy To maj 25, 2004 9:08 pm

Kaj pa ima 206 Quicksilver več kot Clio EXTREME?

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr maj 26, 2004 5:27 am

Mene tut to zanima...

Aja, kr se tiče pežoja, sploh 206 1.4! Men je ta avto žal pod kritiko... Podvozje je kr nekej, stabilno, a v kriznih situacijah nestabilno. O menjalniku pa sploh ne bom zgubljal besed. Motor je bolj zamorjen kot Clio 1.2 16v, pije pa več.

Andy
Poznavalec foruma

Napisal/-a Andy Sr maj 26, 2004 5:40 am

Omelo je napisal/-a:Mene tut to zanima...

Aja, kr se tiče pežoja, sploh 206 1.4! Men je ta avto žal pod kritiko... Podvozje je kr nekej, stabilno, a v kriznih situacijah nestabilno. O menjalniku pa sploh ne bom zgubljal besed. Motor je bolj zamorjen kot Clio 1.2 16v, pije pa več.

Vozu sm že oba avtomobila tko da vam lahko povem...
Menjalnik je pri 206 občutno manj natančen kot pri novem Cliu,tudi hod prestavne ročice je daljši, 206 z 1.4 mašino in 75KM je veliko bolj zaspan kot 1.2 16V Clio 75KM,
pod to se pa podpišem! Pije pa skoraj litr več na 100km 206.
Težko je govorit,js sam povem iz lastnih izkušenj,ker pač oba avtomobila dobro poznam...Odvisno je pa vse od okusa, in mislim da ta omejena serija EXTREME pri Cliu res ponuja ogromno opreme.

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Sr maj 26, 2004 6:42 am

Pred tremi leti sem se odločal: clio, corsa, P206...
Clio izpadel na začetku (mi ni bil všeč zunaj, znotri, mašina, nč sploh)
Ostaneta corsa in P206, nekak sem se bolj nagibal k corsi (corn yellow barve pri peugeotu ni bilo), ampak so ful mučkali z dobavo (4 mesece) pa sem jih poslal v pm in šel po P206!
Ampak, mel sem z njemu ogromno problemov, crkovalo je vse po vrsti! Zdejle ko razmišljam o menjavi avta mam pa 4 favorite: clio, corsa, getz, P206.
clio: še zmerom bljak
corsa: mal je draga
getz: previsok
P206: še vedno ko vidim kakiga na cesti si rečem: iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, kak je lep!!! In se mi samo smeji (od veselja, da ga imam!)!

Pojma nimam kak se bom odločil, verjetno bo vse odvisno od financ!

lp
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Andy
Poznavalec foruma

Napisal/-a Andy Sr maj 26, 2004 6:46 am

Ja 206 je na zunaj lep avtek,ni kaj rečt, sam če ni zrihtan men deluje tak za ženske, ne vem no...tak ko npr. Twingo če je serijski 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov