Še moje opazke, ko sem pred leto dnevi kupoval avtomobil :
Izbiral sem med corso, cliom in peugeotom 206
Clio: Navdušil me je kot si že napisal z samo vožnjo ampak premehko. Notranjost mi je bila prvič zelo všeč (ker sem bol zahteven sem bil večkrat v salonu), ampak vedno ko sem se ponovno vsedel v njega sem našel neke pomankljivosti, ki so me enostavno motile. Motor je bil 1.4 98KM, ki je kar poskočen in sem bil ob njegovem delovanju navdušen.
Peugeot 206: Podvozje je res naštelano na bol športno, ampak me materiali in sama izdelava nista prepričala. Potem pa še je bil tu motor 1.4, ki je deloval zelo leno. Glede na zmogljivosti podvozja in lege bi že moral imeti večji motor kar pa mi je postalo predrago.
Corsa: S prva sem vozil navadno 1.2 16V, ki je bila iz začudenja kar poskočna. Avtomobil sem si dobro ogledal in ovidel, da je kvaliteta na najvišji ravni od vseh naštetih, čeprav je bil na prvi pogled dosti bol pust. Volan je lahkoten,avto je bil zelo vodljiv in tudi široki sedeži so se mi dopadli ampak sem še vedno nihal med cliom in corso (206 je izpadel). Potem pa sem sprobal še corso 1.4 90 KM verzijo sport (se več ne prodaja) in jo kar takoj naročil, zakaj si lahko kar mislite. Takoj sem pozabil na električne šipe, ciota in peugeota 206.
Odločitev je vsekakor tvoja. Avto imam zdaj leto in18dni , prevoženih 23 185 kilometrov, avto dela brez problema čeprav trpi. Servisi so na 30 k km (na prvem sem bil pred 18.dnevi) in me je prvi stal 15 ksit. Naslednji je spet čez 30k km. Tak,da sem z avtomobilom več kot nzadovoljen.
Če pa kupiš zdaj novo corso in pripelješ kaki koli rabljeni avtomobil ti dajo 250 ksit popusta. Nove corse pa imajo tudi možnost večih barv prevlek v notranjosti.
Upam, da nisem bil predolg