pred časom sem od ekipe Avtomobilizem.com prejel na test 4 pnevmatike Michelin Pilot Super Sport v dimenziji 205/45 R17 za vozilo MINI Cooper S.
Moja naloga je, da gume dodobra stestiram po domače povedano.
Gre za športno gumo, ki je namenjena športnejši vožnji in uporabo na t.i. track dayjih. Nameščena bo na vozilo MINI Cooper S letnik 2002 z 280 konjskimi močmi. V primeru testiranja na dirkališču, bo premeščena na drugega MINI ja, ki ima tudi do 350 konjskih moči in visokih 450 Nm navora (odvisno od nastavitev za posamezni dan in stezo).
Gume sem za začetek napumpal na 2.6 bar spredaj (mrzle za cestno uporabo) in 2.3 bar zadaj.
Z športnimi gumami imam veliko izkušenj, saj sem preizkusil večinoma že vse znane (in neznane) proizvajalce, ki imajo to ali podobno dimenzijo v programu. Tako da v suhem vremenu posebnosti nisem pričakoval.
Ker pa se guma resnično pokaže v mokrem, je moj prvi vtis tam več kot samo pozitiven. Guma je v mokrem odlična. Tako me je že v kratkem obdobju uporabe (500km) prepričala, da če bo za trackday napovedn dež - gre ta set gum zagotovo z menoj.
Več pa sledi v nadaljevanju testiranja. Za vsa vprašanja sem na voljo.
Še slika avta (več detajlov avta za cestno uporabo - modrega - boste imeli v članku, ki bo objavljen). Slika je sicer za namene marketinga bila posneta na dirkališču Grobnik že v letu 2010.

Še slika dirkalnega: Gume na slikah so simbolične! Namreč z aktualnimi žal še nimam nobene slike.

LP
Kavs