Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Nevarni Nemo brez ESP na streho (ADAC test)

Napisal/-a jakaracman Sr apr 28, 2010 6:56 pm

Trije v bistvu enaki avti (Qubo, Bipper, Nemo), le eden brez ESP (Nemo). Seveda je prisatl na strehi ... Toliko o avtih brez ESP. Prodajo takih štirikolesnih krst bi bilo treba prepovedati ... Sicer pa video pove vse: Nemo na strehi
Slika

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr apr 28, 2010 7:06 pm

kak ga je vrglo ko igračko...
Relax take it easY
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 28, 2010 7:12 pm

Tole sem včeraj vidu. :shock: :shock:

S Fiatom je speljal med stožci praktično brez problema.

ESP je zakon in bi ga morali imeti vsi avti serijsko!!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr apr 28, 2010 7:15 pm

ESP je potrebno imet, če hočejo da ima avto 5 zvezdic v varnosti

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr apr 28, 2010 7:38 pm

No in pol poslušam voznika, ki je 2 leti profesionalno vozil ''špedicijo'' po Evropi, nato pa še naslednjih 20 let preživel večinoma na cesti (tako v avtu kot na motorju), ki mi prbije, da je ESP brez veze ... jao ku mi pa tu na žiuc stopi ej ...
Sicer ga še nisem rabu ... ampak ESP je ZAKON !!!!!

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 28, 2010 8:34 pm

a ma kdo podatke ce je podvozje pri vseh enako.ker dvomim da esp bi tole resu.sicer nocem bit pametn bi pa rad vidu a ma res enako podvozje k ostala dva pa ce je tezisce prav tako enako visoko
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 28, 2010 8:41 pm

abbe je napisal/-a:a ma kdo podatke ce je podvozje pri vseh enako.ker dvomim da esp bi tole resu.sicer nocem bit pametn bi pa rad vidu a ma res enako podvozje k ostala dva pa ce je tezisce prav tako enako visoko

A je možno, da so vsi trije plod skupnega sodelovanja med znamkami, ker mi vsaj na zunaj delujejo skoraj identični (razen par podrobnosti) :?:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr apr 28, 2010 8:44 pm

peroRS je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:a ma kdo podatke ce je podvozje pri vseh enako.ker dvomim da esp bi tole resu.sicer nocem bit pametn bi pa rad vidu a ma res enako podvozje k ostala dva pa ce je tezisce prav tako enako visoko

A je možno, da so vsi trije plod skupnega sodelovanja med znamkami, ker mi vsaj na zunaj delujejo skoraj identični (razen par podrobnosti) :?:

tut golf v pa audi a3 sta plod istega sodelovanja ...pa se ne vozita enako.tok o tem.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr apr 28, 2010 8:44 pm

Matey_ je napisal/-a:No in pol poslušam voznika, ki je 2 leti profesionalno vozil ''špedicijo'' po Evropi, nato pa še naslednjih 20 let preživel večinoma na cesti (tako v avtu kot na motorju), ki mi prbije, da je ESP brez veze ... jao ku mi pa tu na žiuc stopi ej ...
Sicer ga še nisem rabu ... ampak ESP je ZAKON !!!!!j

Pa saj ima prav! ESP je brez veze.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 28, 2010 8:48 pm

abbe je napisal/-a:

tut golf v pa audi a3 sta plod istega sodelovanja ...pa se ne vozita enako.tok o tem.

Hotel sem povedat, da imajo vsi trije verjetno enako oddaljenost od tal, sama razporeditev teže pa zna bit različna. :bere
Zadnjič spremenil peroRS, dne Sr apr 28, 2010 8:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr apr 28, 2010 8:49 pm

No, škodit ravno ne more.
Edino pozimi ko je pri nekaterih avti povezan še z ASR in moraš vse izklopit da se kam premakneš.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr apr 28, 2010 8:49 pm

ESP gor al dol avta tak nemore obračat v vsakem ovinku
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr apr 28, 2010 8:54 pm

dejcc je napisal/-a:ESP gor al dol avta tak nemore obračat v vsakem ovinku

to sm tut jaz hotu napisat.da pac esp tut ne res vsega,ce se avto tok nagne da se prevrne nevem kaj ce esp tukaj...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 28, 2010 8:59 pm

Da ne gre zopet za "objektiven" ADAC test, kot pri Daciji Logan, ko ugotovijo, da so bile glavni faktor katastrofalne gume (nalašč?!?): http://www.tippscout.de/dacia-logan-sic ... _3038.html
Konec koncev je od tedaj vsak test po znanem Adacovem fiasku malce vprašljiv v smislu pretencioznosti ter protekcionizmu določenih znamk...

O ESP pa je bilo napisano že dovolj, da ni potrebe pogrevati stvari, ki bodo v kratkem času v EU serijske ter dokazano učinkovite, kar čivkajo že vrabci.

pikoli
Nov uporabnik

Napisal/-a pikoli Sr apr 28, 2010 9:01 pm

abbe je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:ESP gor al dol avta tak nemore obračat v vsakem ovinku

to sm tut jaz hotu napisat.da pac esp tut ne res vsega,ce se avto tok nagne da se prevrne nevem kaj ce esp tukaj...

Če dobro pogledaš video, je nemota že pri prvem zavoju v levo veliko bolj odneslo kot fiata z esp-jem, tako da ga je potem veliko lažje prekucnilo čez.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr apr 28, 2010 9:03 pm

CHAN je napisal/-a:Da ne gre zopet za "objektiven" ADAC test, kot pri Daciji Logan, ko ugotovijo, da so bile glavni faktor katastrofalne gume (nalašč?!?): http://www.tippscout.de/dacia-logan-sic ... _3038.html
Konec koncev je od tedaj vsak test po znanem Adacovem fiasku malce vprašljiv v smislu pretencioznosti ter protekcionizmu določenih znamk...

O ESP pa je bilo napisano že dovolj, da ni potrebe pogrevati stvari, ki bodo v kratkem času v EU serijske ter dokazano učinkovite, kar čivkajo že vrabci.

jst ga mam in se strinjam da je zlo dobra pogruntavscina in da bi ga moral met vsak avto.sam dvomim da bi esp tole resil.bi se pa strinajl da so njihovi testi mal vprasljivi.zakaj niso sli po enga nemota z esp-jem pa da vidmo a se bo prevrnu al ne?
Ni vse res kar napišem

pikoli
Nov uporabnik

Napisal/-a pikoli Sr apr 28, 2010 9:03 pm

nemo z esp-jem ne obstaja :D

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr apr 28, 2010 9:05 pm

Še. Zdej jim bodo vsilili da ga morajo imeti novi modeli :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 28, 2010 9:06 pm

pikoli je napisal/-a:nemo z esp-jem ne obstaja :D

x2
Ravno za to se gre na tem testu, kjer so izpostavili dejstvo, da ESP-ja pri nemo-tu sploh ni možno naročiti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov