Dan 23.2.2011 mi bo zagotovo ostal še dolgo v spominu. Danes se mi je namreč zgodilo nekaj skoraj čisto pravljičnega. Kot vsak dan sva se s punco odpravila proti faksu. Moj faks je na Jamovi, fakulteta za gradbeništvo in geodezijo. Vse te dneve nisem imel posebnih problemov dobiti parking kje blizu faksa, no včasih je tudi bil. Včasih sva parkirala kar pri Sparu na Viču, najmanj sitnosti. Ker pa so bili tisti praznični dnevi oz veseli december, je bil parking do 09.00 zavarovan z varnostniki, ker je to le mesec nakupov. Spar se namreč tudi ob 09.00 odpre. Prisiljena sva bila, da parkirava nekje drugje. Problemi so se kar vrstili. Nekje so že skoraj klicali policijo. No, ker sem imel tega res vrh glave, da je vsak dan kar nekaj, sem raziskoval in našel nekaj parkingov blizu faksa. Včasih je kak boks prazen in ga hitro pospravim v parkirni prostor, kateri ni plačljiv! Ker so tudi te boksi bili zadnje časa polni in ni bilo druge variante, sem raziskoval dalje. Nama je zelo ugajalo, kajti bližje sva imela parkiran avto, dlje sva doma lahko spala, prej sva bila doma (beri: od Spar-a sva imela dobre pol ure hoje), v teh mrzlih dneh naju ni tako zeblo in tako dalje. Našel sem parking na Mencingerjevi ulici. Zelo dolga ulica in vedno polna. Avtomobilov jasno. Na začetku sva imela pomisleke, ker ni bilo nobenih znakov za parkirat ali česarkoli. Vozila so kar parkirana, čeprav je ulica dvosmerna. In ravno danes, ni bilo nikjer prostora in parkiral sem na tem mestu, katerega sem pred kratkim opisal. Predavanj je bilo konec ( k sreči ker je drugi semester, še nismo imeli vaj in smo imeli prej konec) in odpravil sem se proti avtomobilu. Punca je še imela nekaj minut vaje. Rekel sem si, grem malo hitreje da jo poberem sproti. Hodim proti 'parkingu' in gledam in gledam. Vidim rdeč avto, upam da je moj (čeprav se mi je zdelo da je malo preveč naprej), hodim, že malo bližje in.... avto ni pravi. Mislim si, čakaj tole pa ne štima? Sanjam? Hodim kar v zmedenosti po ulici naprej v upanju po ne vem čemu. Srečam starejšo gospo in vprašam če tukaj pajek pobira avtomobile? Mi pravi : ne, že dolgo ga nisem videla. Si mislim: od kdaj tatovi padajo na znamko Kia, katera pri hlapcih ni tako božanska. Poleg tega pa vzporedno mislim: hudiča, pa lih od letos naprej nimam več kasko zavarovanja. Se zahvalim in se odpravim nazaj proti mestu, kjer je bil parkiran. Srečam moškega, ga vprašam če živi tukaj, če ve če tu kaj pobirajo s pajki avtomobile? Pravi, nisem od tu in tudi mojega avtomobila ni. Nekaj časa je jamral z besedami, ki so cenzurirane. Odločim se poklicati sestro, kateri so tudi enkrat odpeljali avto(pajek). Pogledala je na stran in videla moj avto. Avtomobil je bil pravi, le ulica ni bila prava. Pisalo je Finžgarjeva ulica 7. Odločno sem krenil poslikavati okolico. Poslikal sem čisto vse. Nato sem poklical domov in povedal da niti ne vem kjer se nahaja avtomobil oz podjetje, katero se ukvarja z takimi stvarmi, za katerimi stojijo ljudje brez razuma. Oče pravi, da bosta prišla v LJ, da je daleč za peš. Ko sta prispela, smo se odpravili najprej pogledati okolico, da starša vesta o čem se gre. Nato smo šli na policijo, na kateri nam je celo prijazni mož rekel, da policija nima z redarstvom nič več skupnega. Nato smo se odpravili proti Kopitarjevi ulici 2. Tam je bilo že kar ducat ljudi. Vsi razgreti v tem mrzlem dnevu. Med avtomobili sem zagledal svojega. Naj povem tudi, da smo parkirali na mestu, na katerem je prepovedano. Tudi parkinga nimajo urejenega. Le za dva avtomobila. V sarkazmu sem vprašal delavce tega mafijskega podjetja, če lahko parkiramo na tem mestu, ali ga bojo tudi iz tu odpeljali?! Rekli so parkirajte na označenem mestu. Jaz pa sem slep in vidim dva parkirna mesta, ki sta zasedena. Odpravili smo se do blagajne in vprašali o avtomobili. Zatrjevali so nam da je bil odpeljan iz Mencingerjeve, kar je tudi prav. Malo smo se pregovarjali, ampak čisto brez veze, ker človek ni ničesar kriv, kriv je sistem in ljudje, ki so jih nekateri volili. Pridemo do vozila in pogledamo na plačilni nalog. Na nalogu piše, da je bil odpeljan z Finžgarjeve ulice. Gremo nazaj do blagajne in povemo. Možakar zatrjuje, da to nima veze. Da je pač napaka. Oče mu je sicer rekel, da med njima potem tudi ni razlike, čeprav je on zunaj(oče) on pa notri. Poravnali smo dolg 100€. Odpravimo se proti mestni upravi. Mesta uprava pa je bila zaprta, čeprav nam je delavec na blagajni rekel, da delajo non-stop. Zadeva je seveda izjemno zanimiva. Vse skupaj stane 120€. Vendar pozor. Na Mencingerjevi ulici ni urejen parking. Vendar ljudje parkirajo. Odpeljali so 2 avtomobila, med njimi mojega. Avtomobilov je tam vsak dan parkiranih +60. V zakonu pa piše:ustavitev in parkiranje je prepovedano: na križišču in na razdalji manj kot 15m od najbližjega roba prečnega vozišča pred križiščem, razen če je drugače določeno s predpisano prometno signalizacijo. Tam ni nobene signalizacije, le tabla za vsa motorna vozila in še ta stoji na desni strani, katera nima veze z tisto, na kateri so parkirana vozila. Zadeva je zelo smešna, ker so praktično vsi naredili prekršek. Zato sem najprej pomislil na krajo, ker v takem primeru bi bilo'fer', če gledamo iz demokratične strani in strani iz i feel sLOVEnija, da vsa vozila dobijo plačilni nalog. Vsi ali noben. Skratka, pazite ljudje na take stvari. Pazite tudi na to, če se splača hodit na volitve. No ker sem napisal skoraj celi spis, imam še nekaj sočnih stvari. Na obvestilu, na zadnji strani, so narisana parkirišča z parkingi ( plačljivimi). Kako i feel sLOVEnija stil. Mislil sem se pritožiti, vendar so te zakoni napisani v prid ljudem, kateri zakone pišejo. Zadeva je pa čisto lepa, za na kako televizijo, vendar pomagalo nebi nič. Mogoče bi me lahko še kdo tožil. Kaj pa veš, danes te tožijo zaradi karikature. V priloge prilagam vse dokaze o tem, o katerih sem napisal. Skratka ljudje, i feel LOVE.

In še nekaj slik 'parkirnih boksov':

Tu, ko je belo vozilo, je stalo moje: