Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

djmarac
Nov uporabnik

NUJNO, Kaj storiti !!!

Napisal/-a djmarac Sr apr 29, 2009 8:09 am

Februarja sva s punco v manjši avtohiši kupila avto in nama je po malo več kot 2000 km crknil motor in ni druge rešitve kot, da se zamenja. Gre namreč za opel vectro 2,0 dti 74kw. kaj mi lahko svetujete? :( :evil: Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr apr 29, 2009 9:00 am

Kako crknil? Če se gre za skrito napako. ne bo panike...

...če pa se gre za kako stvar kot vožnja brez olja ali kaj podobnega pa vama ne bo uspelo.

djmarac
Nov uporabnik

NUJNO, Kaj storiti !!!

Napisal/-a djmarac Sr apr 29, 2009 9:50 am

Servis je bil narejen, menjano je bilo olje, vsi filtri in vse kar mora bit storjeno, ko se avto kupi. Po 2000 km je avto preprosto crknil, avtomehanik je ugotovil, da je v okvari bosch pumpa, ter pa 2,3 ventil je tako zrisan, da se niti z brušenjem nebi dalo zrihtat. Mehanik je prišel do zaključka, da bil avto samo toliko zrihtan, da so ga lahko prodali. Zdaj pa smo že nabavili drug motor. Mehanik pa je seveda pooblaščeni serviser za opla.

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Sr apr 29, 2009 10:16 am

To je bila skrita napaka na avtu, pelji nazaj. Če si ga kupil v avto hiši si itak moral dobiti garancijo na prikrite napake in nebi smel imeti problema.

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Sr apr 29, 2009 10:19 am

Jest ti svetujem da vlozis tozbo za prikrito napako vozila s strani prodajalca, ker je bila pumpa verjetno oziroma sigurno ze prej nekej casa okvarjena pa ventili ravn tko. 2000 kilometrov je pa mal prehitr da bi se avto kr tko pokvaru. Probej s tozbo pa bos vidu kok bos iztrzu od prodajalca, sam seveda mors uzet dobrga odvetnika, cene se ti bojo tm sam smejal pa izgovarjal!
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Sr apr 29, 2009 11:14 am

2000 km ??? To se mi zdi zelo prehitro da bi se vama toliko stvari v enem kratkem času pokvarlo, sicer pa stvar je bila ziher z namenom prodana da se jo znebi na hitro in še po možnosti zasluži s tem ...

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr apr 29, 2009 11:17 am

Pokliči, pojdi tja od koder si kupil avto in se zmeni ali na preprost način, da popravijo škodo ali pa tožba.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Sr apr 29, 2009 11:35 am

Kolk si pa dal za to vectro. A je bila kaj sumljivo poceni, če ja, pol so že vedeli kaj ti prodajajo.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr apr 29, 2009 11:43 am

fiatpowered je napisal/-a:Kolk si pa dal za to vectro. A je bila kaj sumljivo poceni, če ja, pol so že vedeli kaj ti prodajajo.

, če mene vprašaš so teli trgovci pravi podleži, nategatorji. Sem pred kakimi pol leti kupoval avto točno opel astro novejši model, bila je mal bolj ugodna od ostalih in, ko sem avto vžgal se je iz motorja slišal nek čuden zvok tktktk, dva prodajalca sta bila poleg pa noben ni tel povedat kaj je narobe, dokler nisem jaz rekel, da so dročniki čisto hin in potem je šele priznal in mi govoril, da se da to pocen porihtat in seveda še kakšnih 100 evrov spustil, ampak hvala ne

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Sr apr 29, 2009 12:04 pm

No ja niso samo trgovci krivi, mal so tudi kupci. Zakaj. Zato, ker bi vsi radi za majhen denar malo masivnejši avto, dizla, z vso opremo, pa da ima tam od 90 do 140k km prevoženih. Prodajalci se pa tega zavedajo kaj kupci hočejo, zato vlačijo s vsepovsod take avte(katere dobijo precej poceni) z realno močno čez 200k km prevoženimi in jih potem pri nas prodajajo take, da zadostijo zgoraj naštetim pogojem.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 29, 2009 12:08 pm

a noben ni pomislu da bosch pumpa pac lahko crkne?
o kaksni skriti napaki se vi tuki pogovarjate?
pa zakaj ste nabavili drugi motor zj pa sprasujes tukaj kaj je narediti?
ce si su kupt drug motr poj ze ves zakaj si ga su kupt.a je mozno da hoces zj od prodajalca na vsak nacin zvlect dnar ven za okvako katero si sam povzrocil?
Ni vse res kar napišem

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Sr apr 29, 2009 1:43 pm

To kar je predhodnik napisal bi pa tudi mene zanimalo :pop:

Pa na kakšen način je ventil lahko zrisan, ali pa si mogoče mislil cilinder ???

djmarac
Nov uporabnik

NUJNO, Kaj storiti !!!

Napisal/-a djmarac Sr apr 29, 2009 2:39 pm

Avto je letnik 2000. Če že koga kaj zanima, za vectro sem dal 3500 eur, ko plačam kredit bom na 4000 eur, avto pa je delal čisto normalno do dneva ko je bilo vsega konec. Vem samo, da mi je mehanik rekel, da se ne da popravit, ker z brušenjem nebi storil nič, ker so v cilindrih pregloboki risi.Diagnoza: totalna okvara motorja. Menda pa bo mehanik, ki je pooblaščen za ople ja vedel, kaj nareditiin kaj je narobe. Sedaj še pa preverjamo, ker je 90 % možnosti, da so v 74kw mašino dali bate od 84kw vectre, ki pašejo, razlika pa je samo v podmazovanju. Odkar sem naredil vozniško vozim samo dizle in vem kako se rokuje z njimi, med drugim pa sem tudi profesionalni voznik za prevoz oseb. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr apr 29, 2009 2:55 pm

po 2000km se lahko še samo pod nosom obrišeš pa popraviš sam vse skup. sicer pa se ti bi lahko to na vsakem 9 let starem avtu zgodilo,si pač imel takšno smolo
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr apr 29, 2009 3:14 pm

Jaz bi poklical tegale:

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=1646237

Imel boš najmanj problemov in stroškov. Pač imaš smolo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 29, 2009 3:19 pm

mihaing je napisal/-a:Jaz bi poklical tegale:

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=1646237

Imel boš najmanj problemov in stroškov. Pač imaš smolo.

s takim je lahko hitro isto sranje..

kolegu so menjal turbino čez 14 dni je bla spet fuč, je fajn met garancijo na delo pol ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Re: NUJNO, Kaj storiti !!!

Napisal/-a abbe Sr apr 29, 2009 3:21 pm

djmarac je napisal/-a:Avto je letnik 2000. Če že koga kaj zanima, za vectro sem dal 3500 eur, ko plačam kredit bom na 4000 eur, avto pa je delal čisto normalno do dneva ko je bilo vsega konec. Vem samo, da mi je mehanik rekel, da se ne da popravit, ker z brušenjem nebi storil nič, ker so v cilindrih pregloboki risi.Diagnoza: totalna okvara motorja. Menda pa bo mehanik, ki je pooblaščen za ople ja vedel, kaj nareditiin kaj je narobe. Sedaj še pa preverjamo, ker je 90 % možnosti, da so v 74kw mašino dali bate od 84kw vectre, ki pašejo, razlika pa je samo v podmazovanju. Odkar sem naredil vozniško vozim samo dizle in vem kako se rokuje z njimi, med drugim pa sem tudi profesionalni voznik za prevoz oseb. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

noben ni reku da ne znas vozt,pa o da si profesionalni voznik nc ne pomen.
pac moras pa tut ti vedet da obstaja moznost da se pac bosch pumpa pokvari in da ti je on prodal avto v dobrem stanju(kar se bosch pumpe tice)
Ni vse res kar napišem

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Sr apr 29, 2009 3:57 pm

govorim na splošno in ne za tvoj primer. težko oz. nemogoče je v večini primerov dokazati, da je šlo za skrito napako. ker tako kot boš ti trdil da si dobil avto z napako, bo prodajalec govoril, da ti je prodal nov avto :)

djmarac
Nov uporabnik

NUJNO, Kaj storiti !!!

Napisal/-a djmarac Sr apr 29, 2009 6:53 pm

Štos je v tem, ker je pooblaščeni serviser ugotovil, da je bila to skrita napaka. Pa še za vse tiste, ki ne veste, po obligacijskem zakonu je garancija na kupljeno rabljeno oziroma staro vozilo 6 mesecev ne glede kje kupiš, po18. členu zakona o potrošnikovih pravicah pa je garancija eno leto. Pa naj bo to stvarna ali prikrita napaka. Mislim pa, če bi se prekupčevalci in tisti, ki se vozila hočejo zaradi napak znebiti morali vedeti, da za to obsaja zakonska določba. Vsak bi raje na vozilu nekaj zaslužil, kot pa, da bi ga moral odpeljati na odpad, ker mu je pač potekel rok uporabe. Plus tega mi na kupoprodajni pogodbi piše, da je za vse stvarne in prikrite napake odgovoren komisijonar, ali pa komitent, ki je vozilo dal komisionarju, da mu ga le ta proda. Meni bo mehanik vgradil drug motor in mi na to dal garancijo eno leto in sicer na delo in motor, ker je on nabavil le tega. Če kdorkoli kupuje avto naj si prej prebere kaj ga po zakonu ščiti, prekupčevalci in tisti, ki pa ljudi nasankajo kot so mene pa naj se zamislijo. Meni so na uradu za potrošnikove pravice in pa seveda na tržni inšpekciji povedali, da imam vse argumente za povračilo štroškov, ker zaradi okvare motorja vozilo ni več namenjeno temu zaradi česar sem ga kupil. Če pa bo potrebno se pripravljen iti tudi do cenilca avtomobilske stroke, ki bo dokazal, da je napaka na motorju bila preden sem kupil vozilo. Pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr apr 29, 2009 7:45 pm

daj povej zakaj si kupil sploh drug motor,če veš da naj bi ti pripadala garancija na tega po tistih členih ki si jih prej napisal?
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov