nebivedu je napisal/-a:Mactron, z predvajalniki (HTPC in namenski predvajalniki) se že kar nekaj časa ukvarjam. Poraba ni tista, ki bi motila, ker vsi ti prdvajalniki rabijo tam okoli 20 do 50W za predvajanje fullHD. Problem je pregrevanje. Tega je treba porihtat. In zato tlačijo arm zraven.
Nvidia ion2 + atom N2700(4 jedra na 2.13GHz) in ati HD6320 + amd E-450 sta že nekaj časa v uporabi kot namenske zadeve za predvajanje filmov in podobno, pa še vedno ni vse porihtano s full HD. Še vedno se določene scene zatikajo in še vedno je kar nekaj problemov.
BTW, atoma tudi lahko spraviš na enako velikost kot PI. In trenutno bo INTEL dal ven škatlico veliko kot PI, le da bo cena okoli 100 evrov, v njej bosta pa I3 ali pa I5. To pa bo pohitrilo zadeve in takrat se bo začel preboj, ker se bodo pc procesorji šli konkurenco arm-u.
Sem s takimi stvarmi kr dobro seznanjen.
Odlicno, da si seznanjen, potem ves, da ima ARM dolocene prednosti (tudi poraba gledano sirse ne striktno na 1080p) in mi jih ni potrebno pisati glede na prejsnji post, da je bore slaba stvar (ja, ARM8 in 11 single proc, texturna 3D skatlasta). V kolikor se ze ukvarjas s tem in imas bolj slabe rezultate bi morda preizkusil tudi taksno HTPC zadevo kot je Pandaboard, za katero pravijo, da brez problema zmore 1080p zakar Beagleboard ni ravno receno, se ustavi pri 720p torej Half HD. Poleg tega ima Beagleboard Cortex A8, prejsnja pa ze A9. Ne vem, toda glede na video posnetke bi preko XBMC-ja (seveda vezan na Linux distribucijo) na Raspberry PI zmogel taksen trening s 1080p, ampak se poraja vprasanje, da je tukaj seveda odvisen tudi sam kodek (vsaj glede fps oz. Mb/sec pri branju):
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NR57ELY28sNV Ion2 kot sem preizkusal na dual core atom 570 in seveda vklopljena CUDA je na VC-1 kodeku peljalo 1080p, ampak fps ni bil 30 pac pa manj, za H.264 pa le 720p bil je pa namenski MC. So pa resno problemi s pregrevanjem, tako pri polni obrmenitvi arma in atoma (slednji se bolj trpi). Potebno je videti kako se obnasa VT z vsemi temi funkcijami na teh boardih. Za nizje resolucije np, konec koncev je to le monitoring ostalim.