pistON je napisal/-a:Uf, tole mi je dalo pa mislit. Malo sem še vrgel uč na tvoje potovanje po USA in ko seštejem oba prispevka, vidim, da imaš 3 otroke (imam prav?) in nekaj podobnega Citroen Berlingotu, skratka avto za cca. 15k€ in ste videli že kar nekaj sveta.
Jaz genij pa namesto o takih lepih potovanjih sanjam o vesoljskih ladjah a'la Sharan/Alhambra/Touran (imam tudi 3 otroke) za cca. 30k€ in si vsak dan pojem kuća poso – poso kuća. Namesto, da bi familiji s 15k€ razlike privoščil kak pošten izlet.(oziroma 5 izletov)
Malo bo treba razmislit o smislu življenja. Tebi pa vsa čast – vsaj eden pameten.
V bistvu imam dva otroka, ampak glede prostornosti (brez eventualne tretje vrste) je dejansko Berlingo čisto na ravni zgoraj omenjenih, tudi pri širini, ki je zelo pomembna pri treh otrocih. Obstaja tudi različica z 3 enako širokimi zadnji sedeži. Jaz sem recimo testiral in lahko (sicer na tesno, a kateri avto nima teh problemov) na zadnji klopi povsem poljublno kombiniram lupinico, ter avtosedeže 1-4 leta in 3-12 let, oziroma dva avtosedeža in enega odraslega. Cena pa je bila pod 15.000€ za najmočnejšega dizla ter solidno opremljenega (dvopodročna klima, tempomat, ...). Vožnja pa je vsaj meni povsem prijetna in udobna tudi na daljše relacije, po avtocesti brez težav 150 na tempomatu z dovolj moči za normalno prehitevanje.
Razmisli, pa potovanja so lahko precej poceni, mi smo recimo za vse komplet (vključno s spominiki, darili, majicami, ..) v dveh tednih zapravili 1300€, pa se nobenemu ogledu nismo odpovedali zaradi previsoke cene.