Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Dva avta in premontaža delov

Napisal/-a trust Če jun 05, 2008 1:15 pm

Živjo

Vse se je začelo, ko sem na avto.net-u zasledil oglas, da nekdo prodaja suzuki swift letnik 1995 za 100 evrov le tega sem kupil, ker je bil karoserijsko dober, motor pa slab, nekaj časa sem se vozil dokler ni začel motor ribat, na koncu ni dosegel niti 120km/h, trokiral, ko zmešan in kadil plavo za popi*dit. Par dni nazaj se pojavi en oglas, d anekdo prodaja motor za 100 evrov in to v bližini mojega doma. Sem se dog.z prodajalcem no na konc sem začel razmišljati, da bi raje vse skupaj peljal na dinos in sei nekaj boljšega nabavil za okoli 1500 evrov, tisti, dan se je znova pojavil na avto.net-u oglas, da nekdo prodaja suzuki swif l.93 z zelo dobrim motorjem in s slabo akroserijo, in, kar me je najbolj razveselil je to, da je avto identični, ista barva,....na začetku je bila cena 300 evrov ampak sem se dog.da ga proda za 100 evrov. Kupil in že sem imel doma dva ista swifta en letnik 1993 in drugi 1995. Pri prejšnjem swiftu mi je celo počila sprednja šipa na dolžini 30 cm.

Par dni nazaj sem razmontiral oba swifta.
Odbijače, blatnike, vse vrate, elektronika, mehanika, kar nekaj dela sem imel a sem uspel sestavit en dober avto, čaka me še par malenkosti, ki pa ne ovirajo, da se nebi vozil.

Tukajle imam par slik.
Zadnjič spremenil trust, dne Če jun 05, 2008 1:28 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 05, 2008 1:22 pm

tukajle kje?

drgac pa kr fajn legoland pol :D

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust So jun 07, 2008 12:09 pm

Projekt zaključen.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne jun 08, 2008 8:28 am

slike?

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Ne jun 08, 2008 8:36 am

to je blo pa hitr 8)
Krvav'c je zakon

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jun 08, 2008 7:30 pm

Kaj boš pa s pokvarjenim motorjem? Lahko nam (in sebi) narediš malo veselja s tem, da ga razstaviš in pokažeš uničene dele.

A motor si prestavil z enega avta v drugega, al si menjal le odbijače, vrata itd?

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne jun 08, 2008 9:42 pm

Menjal sem karoserijske dele, menil sem, da bom imel manj dela, ne bom potreboval pomoč .Če bi pa menjal motor bi pa potreboval pomoč, ker sam nebi mogu, je boljš, če sta dva.
Uničen motor bom pustil pri miru, ker avto še vžge. Zadnjič, ko sem ga še vozil po glavnih cestah sem se prav bal, da nebi prišel do doma, ker niakmor več ni šel.Pri prvemu swiftu mi je dodatno še iznenada počla sprednja šipa.
Drugače pa sem dal za oba skupaj 200 evrov.
Če bi vedel prej bi raje menjal motor, toda verjetno nebi naredil to v dveh dneh, karoserijske dele sem imel zamenjane v enem popoldnevu, ..

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jun 08, 2008 11:13 pm

dveh dneh??? Kak motor pa ma sploh tale swift not? glede na to, da mate doma traktor, ki ma hidravliko bi bla menjava motorja dobesedno mačji kašelj proti tem jebanju s plehovjem :?
LP Rok

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po jun 09, 2008 12:08 am

Kaj pa odtenki barve so enaki, al je streha malo drugačna? Rdeča barva je precej zaj. glede tega, tudi če sta avta v osnovi iste barve. Tudi jaz bi na tvojem mestu raje zamnjal motor, komplet z menjalnikom, da se naredit brez težav tudi brez pomoči drugih.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po jun 09, 2008 12:35 pm

Mah je kr mal problem bil, ker tam, ko bi lahko ven vzel motor so bli hlodi notri. Sploh pa doma nisem ravno tisti, ki bi lahko vse vzel od traktorja do prostora za zamenjavo.

Ku*c govort je že lahko, kak bi lahko na izzi zamenjal motor, ampak potlej, ko se lotiš tega sranja. Avto je 100 evrov vreden pa, da bi šel motor menjat NE hvala, pa še sprednjo šipo bi mogu menjat, ker je počla.

Avto je bil spoliran tist bok zadnji ter havba, čaka me še poliranje celotnega avta, ampak hvala tega ne bom delal, ker sem avto si samo začasno zrihtal.

Gre pa s premirjevo s prejšnjim avtom res boljš, tud nič ga ne šparam.
In tale swiftek je samo začasno, dokler si po dolegm času en nabavim nekaj boljšega, to itak že govorim celo večnost.

lp
Zadnjič spremenil trust, dne Po jun 09, 2008 12:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po jun 09, 2008 12:42 pm

Drocky je napisal/-a:dveh dneh??? Kak motor pa ma sploh tale swift not? glede na to, da mate doma traktor, ki ma hidravliko bi bla menjava motorja dobesedno mačji kašelj proti tem jebanju s plehovjem :?

Ne vem no samo, ko sem imel doma dva golfa en TAS in enga GTD bi lahko med seboj zamenjal motor, pa tega nisem šel delat, ker je lahko preveč jeba, čeprav, če bi danes mel ta dva golfa bi se lotil tega takoj, nemudoma, ampak sem raje oba prodal naprej.
Tale Swift ma polno enih kablčkov, elektronike, in ravno tega se bojim, da bi kaj zajebal.
Nisem nikoli bil talent za avtomobile, od kar pa sem naredil vozniško me je pa dobesedno notri potegnilo.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jun 09, 2008 2:29 pm

samo si zdj pa naredu iz pizde kozouc ne... menat si šu plehovje, vse kaj se da zamenat so vrata, sprednji blatniki in pa hauba. pa odbijači. kaj pa pregniti pragi pa zbledela streha? če maš enake motorje v obeh avtih maš to v max urah vse zrihtano, sploh če maš koga ki se vsaj malo pozna.
samo golf II je pa še zmer zakon, ne sonček?

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po jun 09, 2008 2:51 pm

S|icKeR je napisal/-a:samo si zdj pa naredu iz pizde kozouc ne... menat si šu plehovje, vse kaj se da zamenat so vrata, sprednji blatniki in pa hauba. pa odbijači. kaj pa pregniti pragi pa zbledela streha? če maš enake motorje v obeh avtih maš to v max urah vse zrihtano, sploh če maš koga ki se vsaj malo pozna.
samo golf II je pa še zmer zakon, ne sonček?

Sem napisal, da mi je pri swiftu 1 počla šipa nisem pa napisal, da je bila pregnita havba.

Mah kdo se bo jebal pa menjal motor pa šipo pa havbo torej bi imel veliko več dela. Potlej, če bi vedel bi swift 1 peljal an dinos in sploh nebi nič šaril.

Zdej, kar je je, zrihtano je, če pa hočem, da se bo avto svetu pa rabm sam poliranje, se bo dalo.

S plehovjem sploh nisem imel velik dela.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po jun 09, 2008 4:15 pm

Za šipo menjat ne vem če rabiš več kot eno uro, če prvič delaš, ma dobro, važno da ni gnil na pragovih in podvozju, prilepi kakšno sliko, morda ne izgleda slabo.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po jun 09, 2008 6:23 pm

Saj swift 1 je tud bil gnil. Zadnji rob ter ena vrata.
Mah oba sta bla slaba in iz dveh sem sestavu enga dobrga.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po jun 09, 2008 6:33 pm

kaj en na pou rjau pa drug na pou rjau je enako en nerjav sploh? :D
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po jun 09, 2008 6:53 pm

Žiiga je napisal/-a:kaj en na pou rjau pa drug na pou rjau je enako en nerjav sploh? :D

:roll: oba sta bla gnila, ampak men je pomebno, da je motor ok in ne pleh, ke si pa še vidu, da boš za 100 evrov dobu avto tip-top.
Zadnjič spremenil trust, dne Sr jun 11, 2008 1:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Sr jun 11, 2008 1:36 pm

slike

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr jun 11, 2008 11:54 pm

Dobro izgleda :tomidelej: , skoraj ni opazno da je iz dveh sestavljen. Spuliral si ga tudi?

Lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jun 12, 2008 12:00 am

haha sam je res možn d je sonček... Loške tablce ma gor :)

če pa nis pa sori, lep avto :)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov