Gyga je napisal/-a:Sonax BSD je kar hvaljen in zelo dober glede na P/P.
Mene pri njem moti:
- da je zelo zahteven za nanos oz. buffing off, če je avto na soncu oz. je površina neohlajena
- da pusti za sabo relativno grobo površino in so ga zato nekateri označili za 'grabby'. To pomeni, da se umazanija bolj prime in je površino malo težje oprati. Zato ga mnogi mešajo z drugimi sealanti/QD-ji, kar pa spet ni najbolj zdravo, če se ne spoznaš na kemijo.
Glede hidrofobnosti, pa nimam komentarja
Lp,
G
yashica je napisal/-a:).
Žal mi je samo to, da sem ob zadnjem nanosu zaščite odstranil Dodo Juice Rainforest Rub, s katerim sem bil zelo zadovoljen (vonj po lubenici, preprosto nanašanje/odstranjevanje, ne pušča sledi, zadovoljiva obstojnost) in ga zamenjal za podarjeni Meguiars mirror glaze 16.
.
csf je napisal/-a:Zakaj zamenjava DJ za M16? Vzdržjivost ali izgled?
INFINITI je napisal/-a:Jaz sem ravno danes šel kar k uvozniku Ecot d.o.o. na Brnčičevo po tega Sonaxa BSD. Me prav zanima kako bo izpadlo. Sicer me malo skrbi glede tega kar pišete da se sprijema, ker pravzparav sem hotel nekaj kar bi naredilo površino lepo gladko...
yashica je napisal/-a:csf je napisal/-a:Zakaj zamenjava DJ za M16? Vzdržjivost ali izgled?
Pločevinko Mirror Glaze 16 sem dobil brezplačno in, ker velja za "starodobnika" v ponudbi podjetja Meguiars, sem se odločil, da ga sprobam. Obstojnost me ni razočarala, po drugi strani pa moraš paziti na res tanek sloj nanašanja, ker je v nasprotnem primeru odstranjevanje lahko težavno. Paziti moraš tudi na plastične in gumirane dele, ker pušča sledi.
DJ Rainforest Rub je po nanašanju in odstranjevanju zelo enostaven, ter ne pušča sledi, ravno tako je boljši efekt na beli barvi. Od mehkih voskov mi je najljubši s prijetnim vonjem vred![]()
csf je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Jaz sem ravno danes šel kar k uvozniku Ecot d.o.o. na Brnčičevo po tega Sonaxa BSD. Me prav zanima kako bo izpadlo. Sicer me malo skrbi glede tega kar pišete da se sprijema, ker pravzparav sem hotel nekaj kar bi naredilo površino lepo gladko...
Bodi pazljiv pri nanšanju in bo OK.
csf je napisal/-a:Vzdržljivost DJ je bila?
Za tisto res belo barvo in "zrcalni efekt" v prihonje preizkusi kombinacijo AutoFinesse Toug preparation/Carshinefactory Sealprep v kombinaciji z Carshinefactory Mayestic spray sealant
tomzzi je napisal/-a:S čim odstranit vosek iz plastike in gume?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov