Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

maarkec
Stalni uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a maarkec Če sep 25, 2014 5:28 pm

pa od vas kdo uporablja Sonax Xtreme Briljantno magično čistilo laka 750m, kolk časa pa je obstojna ta zadeva, a vsebuje vosek , ker za ta denar se da že dobit kakšno polirno pasto oz. vosek, za kolk nanosov pa naj bi bla količina 750 ml, hvala, lp

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če sep 25, 2014 6:16 pm

Jaz sem ga nanašal v senci in ni bilo nekih težav z brisanjem. Držal sem se navodil - pošpricaš in razmažeš čez panel, nato pa morebitne ostanke zbrišeš. Če imaš čisto in suho krpico, lahko brez problema narediš nanos tak, da ni potrebno še enkrat prebrisat. Drugače pa tudi v navodilih piše, da se z eno krpico še prebriše takoj po nanosu. Težav nisem imel. Osebno sem se za Sonax BSD odločil:
- poln kufer imam tega, da moram z voskom pazit na gumo in še če pazim, je potem bela
- videz sveže voskanega avta po mesecu in pol izgine, čeprav je zaščita še vedno gor (se sam prej naveličam, kot pa da vosek pobere)
- hitrost nanosa
- obstojnost je po mojih informacijah povsem zadovoljiva.

Jaz sem ga vzel tule:
http://www.cleanyourcar.co.uk/valeting- ... _1192.html
Imaš pa že 750ml za večkratno obdelavo - bi moral na šprico pogledat, koliko točno sem porabil - ne veliko.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če sep 25, 2014 6:51 pm

Osebno že nekaj časa uporabljam po pranju hibriden ojačevalec sijaja Chemical Guys Hybrid V7 in sem zelo zadovoljen. Avto operem, posušim in ga v senci, panel za panelom obdelam s hybridom V7 in pobrišem z mehko mikrokrpo (supermehka CarPro BOA mikrokrpa).

Žal mi je samo to, da sem ob zadnjem nanosu zaščite odstranil Dodo Juice Rainforest Rub, s katerim sem bil zelo zadovoljen (vonj po lubenici, preprosto nanašanje/odstranjevanje, ne pušča sledi, zadovoljiva obstojnost) in ga zamenjal za podarjeni Meguiars mirror glaze 16.

Kolikor sem pred časom bral ocene za Angelwax QED, gre za odličen produkt v razmerju plačano/dobljeno. Tudi sam ga bom kupil in, če se ne motim ga ima CSF po promocijski ceni.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Če sep 25, 2014 9:26 pm

Zaščita Carshinefactory sealant v spraju, en nanos narejen na koncu aprila, tedensko pranje z Britemax/Angelwax šamponom, za predpranje uporabljen Carshinefactory snow foam, za mušice Britemax Grime out, QD po pranju Britemax Spray&Shine ali Angelwax QED rezultat: spodnje slike narejene cca. teden nazaj :D

https://www.dropbox.com/s/0ndtjenvuohg8 ... 2.JPG?dl=0

Slika

https://www.dropbox.com/s/3fg7sokxwv48v ... 3.JPG?dl=0

Slika
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Pe sep 26, 2014 10:10 am

Gyga je napisal/-a:Sonax BSD je kar hvaljen in zelo dober glede na P/P.

Mene pri njem moti:
- da je zelo zahteven za nanos oz. buffing off, če je avto na soncu oz. je površina neohlajena
- da pusti za sabo relativno grobo površino in so ga zato nekateri označili za 'grabby'. To pomeni, da se umazanija bolj prime in je površino malo težje oprati. Zato ga mnogi mešajo z drugimi sealanti/QD-ji, kar pa spet ni najbolj zdravo, če se ne spoznaš na kemijo.

Glede hidrofobnosti, pa nimam komentarja :)

Lp,
G

Tudi sam sem imel priložnost sprobati , zanimiv produkt, ki bi ga sam umestil nekje med sealant/QD, gre bolj z Hybrid.

Sem pa tudi sam opazil kot je napisal Gyga, da se kljub zelo dobremu beadingu umazanija malenkost bolj sprijema z površino kot pri klasičnem sealntu/QD ju, površina ni gladka, končni izgled dober, ne bi pa ga priporočal nekomu, ki prvič uporablja podoben artikel in temnih barvah ker je pri nanosu potrebna velika pozornost po aplikaiji, da ne ostanejo morebitne "lise",ostanki na površini po aplikaciji,
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Pe sep 26, 2014 10:11 am

yashica je napisal/-a:).

Žal mi je samo to, da sem ob zadnjem nanosu zaščite odstranil Dodo Juice Rainforest Rub, s katerim sem bil zelo zadovoljen (vonj po lubenici, preprosto nanašanje/odstranjevanje, ne pušča sledi, zadovoljiva obstojnost) in ga zamenjal za podarjeni Meguiars mirror glaze 16.

.

Zakaj zamenjava DJ za M16? Vzdržjivost ali izgled?
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe sep 26, 2014 11:12 am

Jaz sem ravno danes šel kar k uvozniku Ecot d.o.o. na Brnčičevo po tega Sonaxa BSD. Me prav zanima kako bo izpadlo. Sicer me malo skrbi glede tega kar pišete da se sprijema, ker pravzparav sem hotel nekaj kar bi naredilo površino lepo gladko...
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe sep 26, 2014 4:14 pm

Ah ne sikiraj se. Mogoče sploh ne boš opazil tega. Drugič pa povej, mogoče ti ga lahko kdo kaj odstopi ;)
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe sep 26, 2014 4:28 pm

csf je napisal/-a:Zakaj zamenjava DJ za M16? Vzdržjivost ali izgled?

Pločevinko Mirror Glaze 16 sem dobil brezplačno in, ker velja za "starodobnika" v ponudbi podjetja Meguiars, sem se odločil, da ga sprobam. Obstojnost me ni razočarala, po drugi strani pa moraš paziti na res tanek sloj nanašanja, ker je v nasprotnem primeru odstranjevanje lahko težavno. Paziti moraš tudi na plastične in gumirane dele, ker pušča sledi.

DJ Rainforest Rub je po nanašanju in odstranjevanju zelo enostaven, ter ne pušča sledi, ravno tako je boljši efekt na beli barvi. Od mehkih voskov mi je najljubši s prijetnim vonjem vred ;)

Pred zimo bom za spremembo preizkusil še CarPro HydrO2, pri katerem mi je všeč hitrost nanašanja. Sem ga mislil nanesti že nekaj tednov nazaj, ker pa nisem vedel ali bom avto po poteku garancije obdržal ali ne, sem ta postopek takrat opustil.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe sep 26, 2014 4:47 pm

Samo carpro hydro je bolj za vzdrževanje, kolikor je meni znano. Nekaj moraš imeti za osnovo?
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe sep 26, 2014 5:29 pm

Kolikor sem na hitro preletel teste so uporabniki pred nanosom odstranjevali predhodne zaščite in avto tudi obdelali s clayem, čistilnim diskom, rokavico.... Namen je očistiti lak , da se HydrO2 čimbolj veže nanj in pride maksimalno do izraza sijaj in obstojnost. Domnevam, da se veže na ostale produkte znotraj podjetja, kot je Reload :?: Bo potrebno vprašat @pavlich, ki ima še največ izkušenj, kakšen je najboljši postopek ;)

Praviloma naj bi se mešal z destilirano vodo in ne s tisto iz pipe.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Pe sep 26, 2014 6:42 pm

carpro hydro je po moem mnenu klasa zase, kar se tiče umestitve med sealante/qd/voske, in to predvsem zaradi nanašanja. Sprobal sem ga že na kar nekaj avtih, ampak so na žalost(ubistvu na mojo srečo, in na vašo žalost zaradi testov) tedensko pri meni v obdelavi, in so vedno v popoldnem stanju, tako da konkretno o vzdržljivosti težko kaj povem, in o samem mešanu z destilirano in navadno vodo, predhodnem čiščenju z clay rokavico, krpo..

Je pa stvar sledeča, zmanjkuje mi časa za igranje na domačih avtih, ampak kolikor sem testiral na enem avtu ki je vsak mesec pri meni v obdelavi, je bil brez predhodnega kompliciranega pranja(torej običajno pranje, predpranje,pranje, iron x, in hydro2) na avtu 2 meseca, z vidnim odtekanjem vode. V tretjem mesecu je popustil, torej obljubljajo malo več, kar se verjetno s pravilno pripravo da dosežt brez problema.
Nisem še uspel sprobat na tak način, ker ponavadi čez ruknem še reload, dokler pa ne sprobam pa ne upam strankam garantirat obstojnosti. Sem kar se tiče "kratkotrajne" zaščite še vedno pristaš fk1000p, kar se tiče hitrega nanosa zaščite pa carpro reload. Hydro2 dam bolj ali man na avte ki so pri meni na kakšnem premium paketu nekajkrat na leto, brez posebnih želja strank. Je pa primeren za vse površine, nanaša se ga lahko na kakršnokoli predhodno zaščito, skratka zelo dober all around produkt.

Lahko pa o izdelku povem sledeče..
-enostaven nanos(po pranju se avto z mepšanico 1-3 pošprica, priporočam po delih.. tore naredim streho in stranka stekla, da sproti že teče dol po celem avtu kar omogoča ekonomično porabo, splaknit, potem prednji del in splaknit, zadnji del in splaknit, stranska dela in splaknit, ter platišča in cel avto splaknit. Seveda se v prihajajočih hladnih mesecih z dual action razpršilko ali pršilko pod pritiskom lahko naredi naenkrat cel avto)
-res takoj viden efekt odtekanja vode, zelo enostavno sušenje že po prvi aplikaciji
-gladka površina
-zelo dober efekt kar se tiče končnega izgleda, dodan sijaj in wt look
-dobra zaščita(pravijo da je odporen na kisline in podobne stvari, v ekstreme nisem šel,..se pa pozna med rednimi pranji da gre umazanija veliko lažje dol, iztrebki od čebel se man sprijemajo)

Priporočal bi ga vsem tistim ki se jim avta ne da mazat na roke, ali nočejo zapravljat denarja za aplikatorje, krpe različne, ker praktično vse kar rabiš je pršilka, je pa seveda sam produkt malo dražji. ampak v razmeru 1-3 se ga na srednje velikem avtu lahko uporabi cca 20krat, krat 2 meseca vzdržjivost v povprečju= 40 mesecev...torej je investicija 500ml za 3 leta ziher. Seveda je na voljo tudi manjša pakunga.

Kar se tiče zgora omenjenih izdelkov nimam izkušenj z njimi, hydro in reload pa uporablajm praktično skos.

Nevem kok si lahko privoščim z videoti s svoje strani ampak tukaj je nekaj posnetkov:

nanos hydro2
https://www.facebook.com/video.php?v=64 ... =3&theater
odtekanje z vseh površin
https://www.facebook.com/video.php?v=65 ... =3&theater
beading
https://www.facebook.com/video.php?v=65 ... =3&theater
takojšen efekt, prvo se vidi da voda ne odteka čisto nič, potem pa bomba
https://www.facebook.com/video.php?v=67 ... =3&theater
po enem mesecu, pred pranjem
https://www.facebook.com/video.php?v=67 ... =3&theater

priporočam HD

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe sep 26, 2014 7:02 pm

Hvala za podrobno pojasnilo ;)

Z dual action razpršilko si mislil na Kwazar Mercury Super Pro+ ali kaj drugega? Če ja, jo imam in je super :)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Pe sep 26, 2014 8:58 pm

INFINITI je napisal/-a:Jaz sem ravno danes šel kar k uvozniku Ecot d.o.o. na Brnčičevo po tega Sonaxa BSD. Me prav zanima kako bo izpadlo. Sicer me malo skrbi glede tega kar pišete da se sprijema, ker pravzparav sem hotel nekaj kar bi naredilo površino lepo gladko...

Bodi pazljiv pri nanšanju in bo OK.
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Pe sep 26, 2014 9:09 pm

yashica je napisal/-a:
csf je napisal/-a:Zakaj zamenjava DJ za M16? Vzdržjivost ali izgled?

Pločevinko Mirror Glaze 16 sem dobil brezplačno in, ker velja za "starodobnika" v ponudbi podjetja Meguiars, sem se odločil, da ga sprobam. Obstojnost me ni razočarala, po drugi strani pa moraš paziti na res tanek sloj nanašanja, ker je v nasprotnem primeru odstranjevanje lahko težavno. Paziti moraš tudi na plastične in gumirane dele, ker pušča sledi.

DJ Rainforest Rub je po nanašanju in odstranjevanju zelo enostaven, ter ne pušča sledi, ravno tako je boljši efekt na beli barvi. Od mehkih voskov mi je najljubši s prijetnim vonjem vred ;)

Poznam oba, pri 16-ki tudi mene najprej zmoti, da če pride v stik z platiko le ta postane "bela", old school :)

Vzdržljivost DJ je bila?

Za tisto res belo barvo in "zrcalni efekt" v prihonje preizkusi kombinacijo AutoFinesse Toug preparation/Carshinefactory Sealprep v kombinaciji z Carshinefactory Mayestic spray sealant ;)
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe sep 26, 2014 10:20 pm

csf je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Jaz sem ravno danes šel kar k uvozniku Ecot d.o.o. na Brnčičevo po tega Sonaxa BSD. Me prav zanima kako bo izpadlo. Sicer me malo skrbi glede tega kar pišete da se sprijema, ker pravzparav sem hotel nekaj kar bi naredilo površino lepo gladko...

Bodi pazljiv pri nanšanju in bo OK.

Evo sem danes opral avto, ga posušil in potem našprical, prebrisal z mikrofibro, jo obrnil takoj z suho še enkrat obrisal, panel po panel.
Iskreno nimam pojma kako je izpadlo - bilo je precej oblačno, pa še avto je peščene barve - kot ta v podpisu. Edino se mi zdi da je malce bolj shiny. No roko na srce ga je že sonaxov šampon naredil precej shiny. Upam da bo jutri sonce pa da vidim kaj je v resnici izpadlo. Je pa res - lak ni nič kaj bolj gladek. Manjka mi tisti občutek po brisanju z suho da si neklaj spravil dol in da je površina lepa gladka. Se mi pa zdi neverjetno da ni, pa da vseeno ful vodo odbija. Dosedaj sem bil prepričan da če nekaj odbija vodo, potem mora biti na otip gladko - čudno skratka.

Aja še nekaj - sprobal sem tudi sonaxovo čistilo za feltne. Čisto nič ni ratalo vijolčasto, pa tudi se mi zdi da bolj za en drek odlepi umazanijo - če zmeraj sem moral vse ročno predrgniti. Enkrat sem očetu sunil nek čistilni sprej, pa je vse na feltni "pojedlo", da si samo še zwapal in je bila kot nova - tudi po kotih žbic. Mi je žal da si nisem zapomnil kaj je bila za ena poizdarija
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So sep 27, 2014 9:49 am

csf je napisal/-a:Vzdržljivost DJ je bila?

Nekje dobre 3 mesece v treh nanosih.

Za tisto res belo barvo in "zrcalni efekt" v prihonje preizkusi kombinacijo AutoFinesse Toug preparation/Carshinefactory Sealprep v kombinaciji z Carshinefactory Mayestic spray sealant

Hvala za namig ;)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 27, 2014 10:31 am

S čim odstranit vosek iz plastike in gume?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne sep 28, 2014 1:28 pm

tomzzi je napisal/-a:S čim odstranit vosek iz plastike in gume?

Dobro se baje obnese arašidovo maslo :)

Drugače pa kakšen pre cleaner, ki se uporablja za odstranjevanje starih voskov pred nanosom nove zaščite, APC-večnamensko čistilo, kot je AD Citrus Wash, CG All Cean+...
Meni ga je lepo odstranil tudi CarPro Tar X, ki prvenstveno odstrani ostanke lepil, insektov, cestneg katrana.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 28, 2014 2:54 pm

Z arašidovim maslom ga pa že ne bom mazal... :mrgreen:
Bo še kdo mislil, da se mi je utrgalo. :lol:

Bom veryetno CG All Clean+ naročil, ker sem itak imel namen nabavt tole... Potem bi zadoščal tale CG All Clean?
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov