Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: Beautyfying by Jure (Citroen Xsara +test twister+Berling

Napisal/-a primozek68 To mar 20, 2012 11:16 am

Samo za primerjavo: jaz takle avto operem zunaj in znotraj v roku 1 ure. In to z ''metodo'' enega vedra. Edina razlika med mojim in tvojim delom je vidna po moje če prideš 1cm do avta. Pri tem manj svojega življenja zapravim za ribanje pleha, ki se itak userje again and again, ter manj podtalnice onesnažim z raznimi dejinoajzerji. Še enkrat poudarim, iz 1 metra ne opaziš razlike med tvojim in mojim rezultatom. Poleg tega, po parih dneh rezultati izginejo, kako to, da se vam ne gnusi to Sizifovo delo?

No hard feelings, samo tako malo za primerjavo, ker opažam, da so se razmahnile teme o poliranju in kemiji ter z njimi uporabniki agresivnih kemijskih pripravkov. Sej verjamem, da vas rajcajo zglancani avti, samo v življenju bo treba še kaj drugega naredit, pa pomislit še na kaj drugega kot na pleh.

P.s.: naj še nekdo dvema ajmarjema reče ''metoda dveh veder'' haha, ker to ni ''metoda''.

Še enkrat, brez zamere, samo drug pogled na zadevo, ko boste osvobojeni teh navad, se boste počutili bolje, lažje, sproščeno..
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To mar 20, 2012 11:24 am

primozek68 je napisal/-a:Samo za primerjavo: jaz takle avto operem zunaj in znotraj v roku 1 ure. In to z ''metodo'' enega vedra. Edina razlika med mojim in tvojim delom je vidna po moje če prideš 1cm do avta. Pri tem manj svojega življenja zapravim za ribanje pleha, ki se itak userje again and again, ter manj podtalnice onesnažim z raznimi dejinoajzerji. Še enkrat poudarim, iz 1 metra ne opaziš razlike med tvojim in mojim rezultatom. Poleg tega, po parih dneh rezultati izginejo, kako to, da se vam ne gnusi to Sizifovo delo?

No hard feelings, samo tako malo za primerjavo, ker opažam, da so se razmahnile teme o poliranju in kemiji ter z njimi uporabniki agresivnih kemijskih pripravkov. Sej verjamem, da vas rajcajo zglancani avti, samo v življenju bo treba še kaj drugega naredit, pa pomislit še na kaj drugega kot na pleh.

P.s.: naj še nekdo dvema ajmarjema reče ''metoda dveh veder'' haha, ker to ni ''metoda''.

Še enkrat, brez zamere, samo drug pogled na zadevo, ko boste osvobojeni teh navad, se boste počutili bolje, lažje, sproščeno..

100 ljudi 100 čudi.
Jaz se recimo počutim zelo sproščeno medtem ko uživam v pranju avtomobilov in jih poliram. Še bolj pa uživam ko vidim da človek kateremu si opral avtomobil vidi tvoj trud in razliko prej/potem in je resnično vesel rezultatov.
Kot že rečeno, nekateri uživajo v skoku s padalom , nekateri v parlamentu, nekateri v divjanju z avtomobili, nekateri v pametovanju po forumih, nekateri pa pač samo radi peremo avtomobile ;)

no hard feelings ampak, tudi ti trobiš non-stop po vseh temah, pa razen nekaterih te noben ne jemlje resno. Kako da se ti ne gnusi to sizifovo delo?
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To mar 20, 2012 1:47 pm

:bow ........ karkoli še komentirat, bi bla samo zguba časa ;).

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To mar 20, 2012 5:15 pm

no jaz bom zgubu čas s komentarjem, ker ne morm mirno mimo takih postov :)

kot je napisal grahovc gre za lastni užitek. Jaz v večini primerov avtov ki jih dobim na nek osnoven tretma( beri nekaj cenovno ugodnega za stranko) naredim kar se da veliko(če čas dopušča), ker mi je težko oddat avto naprej, če vem da mi vzame le 10minut več in avto zgleda bomba, in sva zadovoljna tako jaz kot stranka.
Kar se pa razlike tiče pri malenkostih kot so en ajmar al pa dva, je pa ta da se to ne opazi na 5 metrov, ampak se opazi na dolgi rok. Stavim j***a, da avto ki je par let pran na "detailerski" način, je v bolšem stanju kot avto ki je pran na amaterski način. Je pa res da to ne zanima vsazga;)

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To mar 20, 2012 5:30 pm

plus tega ne vem kako bi on spravil ven površinsko rjo v eni uri:)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To mar 20, 2012 5:34 pm

robertos_664 je napisal/-a:plus tega ne vem kako bi on spravil ven površinsko rjo v eni uri:)

Tega ni treba, ker se ne vidi z oddaljenosti 5m :lol:
So pa ponavadi tisti, ki so najbolj proti poliranju/čiščenju avtov potem najbolj glasni ko pridejo ogledovat rabljene avte in s povečevalnim steklom iščejo praskice. :roll:

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a jure1981 To mar 20, 2012 9:55 pm

primozek68: saj ne vem ce sploh naj kaj komentiram... mislim, da so ze vecino povedali kolegi zgoraj.hvala fantje ;)

ima pa vsak pravico za svoj pogled in miselnost za doloceno stvar, tako da spostujem tudi tvojo.
p.s. v zivljenju poleg tega pocnem se res veliko stvari ;) tako, da ne skrbi zame 8)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To mar 20, 2012 10:37 pm

No, najprej ha ha ha ker se najprej oglasi pet drugih, ki se jih moja objava niti najmanj ne tiče. Nič novega, pač.

@pavlich, bullshit. Detailersko obdelovana kripa je vredna točno toliko, kot enaka kripa nikoli spolirana.,

So pa ponavadi tisti, ki so najbolj proti poliranju/čiščenju avtov potem najbolj glasni ko pridejo ogledovat rabljene avte in s povečevalnim steklom iščejo praskice.

To naj bi bil jaz? To, kar jaz kupujem, ne rabiš povečevalnega, da vidiš praske.

tako, da ne skrbi zame

Ravno nasprotno, zaboli me k?rac zate.

gre za lastni užitek.

Eee, ravno to. Simple things amuse simple minds!

Še nekaj, je kdo pomislil, koliko sranja more po nepotrebnem požret narava, da vi zvečer zadvoljni opazujete spolirane kante od avtov?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To mar 20, 2012 10:44 pm

lepo prosim moderatorje da tole pizdarijo enostavno pobrišejo dokler spet ni šla ena izmed zanimivih tem na forumu u ..... !

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To mar 20, 2012 10:49 pm

Poglej moj prvi post. Lepo, obzirno, za primerjavo, vljudno, sproščeno, kanček kritično, nikakor ne žaljivo. Potem pa vi, navalite kot kmetje v zadrugo, ti pa tvoje objave, pa pameten, pa zavijat z očmi,pa ne vem kaj še. Kako naj človek začne kulturen dialog tipa: Sej stari, mogoče maš pa prav, itd...To je FORUM. Vedno sta dobrodošli dve plati ene stvari.

Raje bi videl, da kdo odgovori na moja vprašanja.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To mar 20, 2012 10:58 pm

primozek68 je napisal/-a:
tako, da ne skrbi zame

Ravno nasprotno, zaboli me k***c zate.

primozek68 je napisal/-a:Lepo, obzirno, za primerjavo, vljudno, sproščeno, kanček kritično, nikakor ne žaljivo. Potem pa vi, navalite kot kmetje v zadrugo, ti pa tvoje objave, pa pameten, pa zavijat z očmi,pa ne vem kaj še. Kako naj človek začne kulturen dialog tipa: Sej stari, mogoče maš pa prav, itd...To je FORUM. Vedno sta dobrodošli dve plati ene stvari.

Ah kje, sploh nisi žaljiv do drugih uporabnikov.

1.1 - prepovedana je uporaba kletvic
1.2 - prepovedano je žaljenje in zmerjanje drugih udeležencev (članov)

in moderatorji to vedno znova tolerirajo.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To mar 20, 2012 11:13 pm

primozek68 je napisal/-a:samo v življenju bo treba še kaj drugega naredit, pa pomislit še na kaj drugega kot na pleh.

Al pa viset na a.com pa lajat za brezveze k naš dežurni primožek :lol:

Sej drugač tudi meni ne porajtajo tele teme, ampak nam zdej komentiru da so za brezveze, vsak ma pač svoje veselje ane.
Slika

SBojan
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a SBojan Sr mar 21, 2012 10:09 am

@jure: Zelo lepo narejeno. Deironizer se mi pa zdi dosti bolj uporaben na plehu kot pa na felgah.

@primozek68: Povedal si svoje mnenje. Over and out.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr mar 21, 2012 11:12 am

peroRS je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:
tako, da ne skrbi zame

Ravno nasprotno, zaboli me k***c zate.

primozek68 je napisal/-a:Lepo, obzirno, za primerjavo, vljudno, sproščeno, kanček kritično, nikakor ne žaljivo. Potem pa vi, navalite kot kmetje v zadrugo, ti pa tvoje objave, pa pameten, pa zavijat z očmi,pa ne vem kaj še. Kako naj človek začne kulturen dialog tipa: Sej stari, mogoče maš pa prav, itd...To je FORUM. Vedno sta dobrodošli dve plati ene stvari.

Ah kje, sploh nisi žaljiv do drugih uporabnikov.

1.1 - prepovedana je uporaba kletvic
1.2 - prepovedano je žaljenje in zmerjanje drugih udeležencev (članov)

in moderatorji to vedno znova tolerirajo.

nič se ne tolerira, pravtako so terme dobile novega obiskovalca za 7 dni.

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Re: Beautyfying by Jure (Platišča BMW M)

Napisal/-a jure1981 Pe mar 23, 2012 5:28 pm

v obdelavi se ena platisca dobre stranke... originalna M bmw...

platisca detaljno oprana, raznorazna kemija... nato pa deloma rocno deloma strojno spolirana. ponovno razmascena z IPA in kot zascita nanesen NANOLEX

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

ja..vem.. se bom v prihodnje potrudil narediti tudi kaksno "before" fotko... ;)

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Re: Beautyfying by Jure (platišča BMW M + BMW 5 čiščenje))

Napisal/-a jure1981 Pe mar 23, 2012 7:41 pm

BMW 5, čiščenje notranjosti, zunanjosti, hitro voskanje.
standardn postopek čiščenja..edino s platisci sem imel precej dela, saj je bil zavorni prah dobesedno zapecen.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

after:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

to je to...komentarji dobrodosli..

lp, J.

peroRS
Mojster foruma

Re: Beautyfying by Jure (platišča BMW M + BMW 5 (zunanje+not

Napisal/-a peroRS Pe mar 23, 2012 8:45 pm

BMW 5 "from salt to mirror edition" :D 8)

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Napisal/-a jure1981 Pe mar 23, 2012 9:02 pm

peroRS je napisal/-a:BMW 5 "from salt to mirror edition" :D 8)

8) malo je pa bilo razlike ja ...tudi notranjost je bila zanimiva.. kdo bi si mislil koliko "kotickov" ima 5tka :huh:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich So mar 24, 2012 12:30 am

lepo res, ful mi je dobr vidt take tretmaje lepo poslikane, ker sam delam bolj take komplete kot pa sama poliranja pa to, in pol kr motivacijo dobim d se še mal bl potrudm :)

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic So mar 24, 2012 11:33 am

Jure, še eno pohvalno delo! Le tako naprej! :DDD
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost