Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Foliranje

Napisal/-a Sasqa Pe apr 02, 2010 10:51 am

Pozdravljeni

Na spletu sem zasledil, da se da avtomobil preobleči s folijo, ki ga zaščiti pred praskami, kamenčki, ki priletijo na odbijače, havbe itd. Mislim, da pri nam v SLO izvaja to foliocar.

Zanima me sledeče:
Je kdo od vas uporabnikov foruma avtomobil foliral v celoti oz. samo delno, in kako se zaščita obnese pred:
- kamenčki?
- avtomatskih pralnicah?
- obstojnost pred vremenskimi vplivi (vročina, manjša toča)?
- Se kje opazijo robovi foliranja ipd?
- Kako je zadeva opazna na zaključkih, npr.robovi vrat, robovi strehe?
- Kako je s kasnejšo odstranitvijo folije, se vidijo kakšne posledice ipd?
- V primeru foliranja celotnega vozila, se folirajo tudi odbijači?

Namreč, avtomobil bi rad zaščitil predvsem pred kamenčki in tistimi nezaželenimi krogci, ki nastanejo ob pranju na črni barvi, in me zanimajo zgoraj navedene stvari.

Prav tako me zanima okvirna cena takšnega foliranja za avto srednjega razreda (kot je npr. Passat karavan, Audi A4 karavan ipd.)? Lahko je tudi cena posameznega segmenta, ki ste ga dali folirati.

Preden grem v info poizvedbo na foliocar, bi rad mnenja in izkušnje slišal od vas.

Še povezava na stran, kjer sem to gledal: http://foliocar.si/foliranje/

Hvala
LP Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Pe apr 02, 2010 12:56 pm

To se mi zdi dokaj "nova" zadeva pri nas zato poročaj kaj zveš na podjetju. Pa tudi informativna cena bi bila dobrodošla. Zadeva se zdi namreč precej zanimiva.

lp

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe apr 02, 2010 1:20 pm

Kje fora da boš cel avto v folijo obleku. Al pa če daš pobarvat odbijač po parih letih pa spolirat avto.

To je isto k prevleke a zdej naj dam pa v nov avto prevleke zato da bo čez 5 let mel kupec nove sedeže. A zraven sem doplaču za drugačno oblazinjenje.

Če se mene vpraša nesmisel. Mogoče če bi zaščitu odbijač čez zimo. Pa še to pride barvanje 80€ ( glih dal prejšni teden) folija pa dvomim, če je kej dost cenej.

Pač moj pogled na to.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Pe apr 02, 2010 2:05 pm

Pozdravljeni

Za to metodo sem se zagrel predvsem iz dveh neprijetnih izkušenj čez to zimo, ko sem se srečal s posipalcem, ki je posipaval pesek. Na žalost se mu nisem imel kam umaknit, in pikice se vidijo tako na pokrovo, odbijaču, kakor tudi stranskem blatniku (pač ne maram raznoraznih poškodb).

Drugi razlog pa je pranje vozila in črna barva, pa lahko paziš še kako, in splahnjuješ gobo, ko se slej ko prej pojavijo tisti nadležni krogci, ki se na črni barvi takoj opazijo. In če dam parkrat avto polirat in štrihat itd. bom na koncu tako naistem, kot če dam gor folijo, pa še živce si prihranim (upam samo da ne bo cena prehuda).

Na foliocar sem tudi poslal informativno ponudbo, in ko mi odgovorijo sporočim okvirni strošek.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe apr 02, 2010 4:53 pm

Ok mene pa zanima kako se obnese ta folija na daljši rok.Vrjetno takega sijaja kot z poliranjem ne moreš doseči,ker je le folija in vrjetno nima zrcalnega efekta ali pač...
Vrjetno se tudi ta folija z pranjem opraska in se posledično poznajo hologrami oz. tiste majhne praskice.
Sporoči ceno,če jo boš zvedel,ker bi tudi jst bil interesent a le za zadnje blatnike in pragove,ker jih pesek skos peska..
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Pe apr 02, 2010 5:19 pm

Bom sporočil, takoj ko prejmem odgovor. Dal sem povpraševanje za foliranje celotnega avta (Audi A4), ker me res zanima, koliko pride.

Na kratko sem se pogovarjal po telefonu, in mi je dejal, da je s folijo moč doseči visok sijaj, lahko pa se namesti bojda tudi prosojno, ki odraža vsebino, ki je pod njo.

Več pa sporočim, ko dobim konkretno ponudbo.

Lp
Saša

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Pe apr 02, 2010 6:07 pm

evo na kratko.

kvadratni meter take folije pride med 3 in 8 ojrov (vracunaj tudi odpadke - odprtine, luci,..). oblacenje avta pa se racuna glede na povrsino in cas. ce bi naprimer hotel obleci nos avtomobila, torej odbijac (samo del, ki je originalno barvan / crne se ne oblaci), pokrov motorja in blatniki, lahko racunas med 70 in 120.

avto pa mora biti posteno ociscen. ce je bil naknadno barvan (po karambolu), se lahko v primeru slabega popravila (premalo smirglan, slaba barva...) zgodi, da pri slacenju odstopi tudi lak.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe apr 02, 2010 7:24 pm

To se mi zdi pa (oprosti) bedarija. Tudi folija ti ne bo preprečila vsega. Lej sam tudi opazim vsako pikico in mi to vsak "očita". Predvsem domači, da se preveč sekiram zarad tega. Tudi na novem avtomobilu imam že kar spikano tam kjer je najbolj izpostavljeno.
Zdaj se ne sekiram več toliko. Pač ko bo barva fejst načeta dam štrihnt tist del in to je to.
Kot sem pa že rekel se vsemu ne moreš izognit in lahko v avtomobil prileti malce večji "kamenček" ki ga pa folija ne bo zaustavila. ;)

To je moje mnenje. Verjamem pa, da bi rad zaščitil avtomobil maksimalno.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa So apr 03, 2010 1:33 pm

Pozdravljeni

No tako je na stvari, zadeva ni tako poceni. Za moj avtomobil A4 avant, bi me komplet foliranje s črno svetlikajočo folijo prišlo 870€ + 54€ ogledala. Če pa bi hotel folirati z prozorno pa kar 1550€.

Bojda pa se s časom tudi na foliji opazijo risi in krogci, in bojda da se tudi to folijo da polirati.

Kakorkoli obrnemo, je moje mnenje sledeče: predrago.

Lp
Saša

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW So apr 03, 2010 3:24 pm

Za taki dnar, ze mas skoro celi avto na novo postrihan :)
Slika

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So apr 03, 2010 5:48 pm

v aprilsem EVO magazinu sem zasledil da je dal en iz nemčije, nissana GT-R v vijolčno folijo, mislim da strošek 2000€ če sem si prav zapomnil.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So apr 03, 2010 6:15 pm

V Mariboru sem si ogledoval tistega audija ki ima firma ki oblači avte reklamnega. Sploh neveš da je folija če ti ne povejo-dobro izgleda. Samo sem mel folijo na havbi pa je bilo prej par pikic od kamenja potem pa mi je potegnilo še lak zravn ko sem dol vleko.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS So apr 03, 2010 7:48 pm

In kaj so torej prednosti foliranja pred barvanjem, razen mogoče par 100 € je ceneje?

karman
Nov uporabnik

Napisal/-a karman Po apr 05, 2010 8:36 am

Tukaj je link, kjer je lepo prikazan postopek foliranja.

http://www.hexis.co.uk/video.html

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po apr 05, 2010 9:12 am

jaz sem tudi poslal povpraševanje v eno drugo firmo..
naračunal so mi za avto ranga passat cca 1500€ za mat črno.
ter okrog 500€ za streho in havbo..
ni poceni špas tole.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po apr 05, 2010 10:05 am

Zaradi visoke cene dotični proces postane precej nezamiv kot dodatna zaščita. Vsaj za mene.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po apr 05, 2010 11:19 am

Streha za punto mk2 je stala 100€ mat črno, nevem kam vi hodite da so take cene.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po apr 05, 2010 5:55 pm

hladni je napisal/-a:jaz mam to folijo na polovici havbe in cel odbijač. Če kdo misli, da zadrži kamenčke se moti. Zadrži mikro kamenje, recimo tega peska za posip pa niti slučajno. Sveti se kot prvi dan, jo imam zdaj 3 leta. Pazit je treba s čim jo umivaš, kr je dokaj občutljiva na rise. Se pa nabira svinjarija tam, ko se folija končna, je treba redno čistit. Drgač pa se dejansko ne splača, vsaj za odbijač nikakor.

Tako je. Kot sem tudi že sam napisal je po mojem mnenju tole stran vržen denar. To mi že logika govori, da je to brezveze.
Pač ko je že fejst spikano/grdo daš preštrihat tist del in je kot novo če je dobro preštrihano seveda. ;)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Re: Foliranje

Napisal/-a ManIAK Pe nov 26, 2010 7:01 pm

Ima kdo že kaj več izkušenj s Foliocar?

Kje točno izvajajo oni polepitev avtomobila?
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov