Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Golf VII 1.4 poraba olja

Napisal/-a Galaxy To jul 28, 2015 1:38 pm

Pozdravljeni, prosim za nasvet poznavalcev.
Od januarja si lastim novega Golfa 1.4 TSI. Do zdaj sem si lastil vec novih avtomobilov in nikoli med servisi mi ni bilo treba dolivati olja.
Pri 5.000km se mi je vklopila lucka za olje. Nivo olja je bil na min. Prebral sem v navodilih, da se lahko zgodi, da prvih 5.000km vec olja porabi, zato se nisem toliko obremenjeval. Danes, pri 11.000km je spet na min.
A je to za vw normalno, da je treba med servisi dvakrat dolivati olje?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Golf VII 1.4 poraba olja

Napisal/-a Cefizelj To jul 28, 2015 1:48 pm

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jul 28, 2015 4:03 pm

Hm, opisano se je meni zgodilo pri 2007 Golfu V TDI, skoraj identično kot tvoj primer, z lučkami in dolivanjem (kasneje se je motor utekel in poraba olja povsem umirila).

Pri 2010 Touranu 1.4 TSI, pa še nikoli ni bilo treba dolivati niti kaplje olja.... Kadarkoli sem ga preveril, je bil vedno dovoljšen nivo , lučka pa itak ni nikoli posvetila...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jul 28, 2015 4:35 pm

Ne vem zakaj tako rinete v te nič vredne TSI-je. Ti motorji so samo za v prešo

Tukaj ne moreš nič naredit. Lahko samo doliješ olje voziš naprej in upaš, da se bo umirilo
Lp

lostid
Nov uporabnik

Napisal/-a lostid To jul 28, 2015 6:53 pm

Dobro taki komentarji nič ne pomagajo. Moj nasvet je pelji na servis in naj se zabeleži poraba olja, tako da boš lažje uveljavljal kakšne garancijske zahtevke. Z bolj umirjeno vožnjo se bi najbrž tudi poraba olja zmanjšala..

Res pa TSI motorji nek biser niso, za vožnjo so super ampak glede vzdržljivosti pa raje ne bom komentiral

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy To jul 28, 2015 7:55 pm

Na servisu sem bil in so mi olje prodali. Za porabo olja so rekli, da proizvajalec zagotavlja, da je poraba do 1l olja na 2000km normalna, kar se mi zdi absurdno.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla To jul 28, 2015 8:53 pm

Uporabnik "karl" je uspešno rešil težavo.

http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=2970

Lp.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jul 29, 2015 6:36 am

Si me prehitel. Na servisu se bodo zgovarjal na 1l na 2kkm in ti ne bodo nič drugega naredil kot olje dolil in gasa.
Kot vidim so tebi še olje prodal se pravi še zaslužil so z precenjenim oljem :roll:
V mojem postu sem lepo napisal doliješ olje istega tipa in voziš naprej. Garancijo ti bodo upošteval, ko bo boš bencin dotakal in olje točil
Lp

lostid
Nov uporabnik

Napisal/-a lostid Sr jul 29, 2015 7:59 am

Jaz bi na servis prinesel svoje olje, pa naj mojega vlijejo.. Pa zahteval bi, da mi nekje napišejo oz. pokažejo da je normalno da NOV avto žre 1L olja na 2000km. Potem bi pa takoj pisal na VW, pa seveda omeniš da boš svoj izkušnje s temi motorji podelil na youtube, facebook, forumu .. itd., mislim da bi hitro kaj zrihtali.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jul 29, 2015 11:10 am

Ti lahko še tako pišeš na VW in ne vem kaj in boš po domače povedano izpadel trot, ker ne znaš prebrat v navodilih za uporabo pod rubriko preverjanje nivoja motornega olja, da je to normalno, da na 2000km popije 1l olja oz prvih 5000km lahko še več.
S tem je proizvajalec zaščitil sebe in svoje pooblaščene serviserje in tudi če bi jih tožil bi izgubil ;)

Iz mojega razmišljanja je @Galaxy naredil pravilno. Dotočili so mu njihovo olje upam, da se je zbunil za popust in ni plačal 30eur za 1L, vse skupaj se zapiše na papir in čaka kaj bo po prevoženih 5000km. Če se bo stvar izboljšala fino, če pa ne ima pa itak vse na papirju in tudi za kvaliteto olja se nimajo kaj bunit oz se zgovarjat
Lp

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Sr jul 29, 2015 11:25 am

Na posredovanih linkih iz tujega foruma je lepo razloženo, da je olje puščalo zaradi tovarniške napake in so menjali ventil oz. regulator ventilov (če sem pravilno razbral). Vglavnem, če bi jaz bil na tvojem mestu, bi si sprintal ugotovitev od Karl-a, šel do VW servisa in mu pokazal kje je bila napaka na tem avtu in da naj preveri, če je na tvojem enako, če bo naprej vztrajal, da je to "normalno" se pomakneš korak višje v verigi do vodje delavnice ali pa do servisnega svetovalca, če naletiš na ista neposlušna ušesa greš ponovno višje, vse do točke, da kontaktiraš direktno VW v Wolfsburg.

Moj 4.2 literski V8 popije isto olja kot tvoj 1.4. Moj je seveda visoko vrteč in je normalno, da porabi 1l olja na 4.000 do 6.000km. Reči jim naj se ne zajebavajo in ti avto uredijo tako kot se spodobi!
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jul 29, 2015 12:16 pm

Lahko poizkusi, ampak dosegel ne bo nič vsaj dokler ne bo prevozil +5000km, ker ta poraba olja je v proizvajalčevi meji. Noben zdrav motor ne sme popiti 1l olja na predvideni redni servis drugače je nekje problem puščanje olja, tafloni, obročki, slab olje,...
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr jul 29, 2015 6:57 pm

pskoda je napisal/-a:Ne vem zakaj tako rinete v te nič vredne TSI-je. Ti motorji so samo za v prešo

Se ti ne zdi, da vsaj malo pretiravaš? Mešat serije motorjev med seboj ali metati vse skupaj v isti koš pa res ni potrebno.

Avtorju teme:

Ne bi bilo prvič, da je za povečano porabo olje kriva ravno napaka na PCV ventilu. Taka poraba olja ni normalna in ti svetujem, da menjaš servis pa tudi kakšen dopis na tehnično službo VW ne bi škodil. Kontakt do odgovornih imaš na spletni strani Porsche Slovenija (Skrb za stranke ob tehničnih težavah).
Tehnična služba je tista, ki v takih in podobnih primerih usmerja postopke kar pomeni, da v končni fazi pride do pečatenja in kontrole porabe olja na 1000km.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy Sr jul 29, 2015 7:46 pm

Vceraj sem dolil toliko, da ne joče. Redno bom preverjal nivo, naslednjic pa gre na servis in bom zahteval, da se zadevo preveri. Servisne storitve imajo itak najslabše kar sem jih imel priložnost izkusiti pri različnih znamkah in a.hišah.
Razočaran

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Sr jul 29, 2015 8:19 pm

Ko prideš na servis s kakršno koli težave in te odslovijo, menjaj servis.. tako dolgo da najdeš servis, ki se bo zavzel za vsako malenkost. Tako sem jaz naredil, sicer pri drugi znamki.. dokler so mi govorili da je neka stvar normalna sem hodil od.servisa do servisa in prišel do servisa, kjer so avto pogledali in takoj našli napako... se pravi to ni bilo normalno kar so drugi serviserji govorili da je... na tem servisu sem tudi slišal ko sem bil na sprejemu, ko so klicali stranko da lahko pride po avto in mu po telefonu razlagali napako- avto mu je pil olje, oni olje zlijejo iz motorja, ga stehtajo, nalijejo, prevozijo 100km in zopet stehtajo. Pri njemu je bilo odstopanje v količini olja, so rekli naj pride po avto do odobritve, nato mu motor razstavijo in poiščejo vzrok..

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Sr jul 29, 2015 8:37 pm

pskoda je napisal/-a:Noben zdrav motor ne sme popiti 1l olja na predvideni redni servis drugače je nekje problem puščanje olja, tafloni, obročki, slab olje,...

Offtopic: Nope. Imaš precej visokovrtečih motorjev, ki popijejo tudi večje količine olje. Audijev 4.2 literski V8 FSI motor, ki je bil vgrajen v S/RS4, Q7, Allroad in R8 je imel normalno porabo olja 1l na 4k do 6k km v odvisnosti kako si ga vozil. Ko je bilo kaj od naštetega narobe z motorjem pa je ta poraba olja drastično narastla.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Sr jul 29, 2015 9:34 pm

Kaj pa pomeni visokovrtečih?
Moj motor se namreč vrti do 7000obr/min, turbina celo na 250.000obr/min in mi v 20.000km ne popije nič olja

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če jul 30, 2015 7:44 am

do 2l/serv.interval ni problema.
Da se testirat tud druga olja in poraba bo lahko nižja.
Za katero olje se sploh gre?

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Če jul 30, 2015 8:29 am

yeo je napisal/-a:Kaj pa pomeni visokovrtečih?
Moj motor se namreč vrti do 7000obr/min, turbina celo na 250.000obr/min in mi v 20.000km ne popije nič olja

Atmosferski motorji z 8.000+ rpm redline. Napisal sem tudi v odvisnosti kako ga voziš oz. koliko časa preživi pri max. obratih (povprečnega turbaka dvomim, da boš kadarkoli poganjal do blokade).

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če jul 30, 2015 11:09 am

ven0m je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Noben zdrav motor ne sme popiti 1l olja na predvideni redni servis drugače je nekje problem puščanje olja, tafloni, obročki, slab olje,...

Offtopic: Nope. Imaš precej visokovrtečih motorjev, ki popijejo tudi večje količine olje. Audijev 4.2 literski V8 FSI motor, ki je bil vgrajen v S/RS4, Q7, Allroad in R8 je imel normalno porabo olja 1l na 4k do 6k km v odvisnosti kako si ga vozil. Ko je bilo kaj od naštetega narobe z motorjem pa je ta poraba olja drastično narastla.

Vsak avto oz motor ki je vgrajen ne sme popiti toliko olja, da ga je treba dodajat med rednim servisom. Se pravi če ima motor predpisan redni servis na 10kkm mora olje zdržat od max do min 10kkm drugače je nekaj narobe z motorjem verjamem pa, da motor z prevoženim 200kkm bo popil več olja kot novejši motor sploh če se vrti v višje obrate kjer je večja obraba vseh premikajočih delov
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov