Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Nekaj podobnega se je pri naši petici dogajalo zaradi okvare pokrovčka od posode goriva ( ni prepuščal potrebno količino zraka in se je v "tanku" ustvarjal "vakum" ).
Preverite: odvijte pokrovček goriva ( pri naši se je slišalo kako potegne zrak ), privijte nazaj in se zapeljite z vozilom.
Lep pozdrav
lumpii je napisal/-a:Po vsej verjetnosti je luknja na kolektorju in tam vleče "fouš" zrak. Zato pa avto ne deluje pravilno, ker ni prave mešanice zraka in bencina.
Ko pa se avto segreje pa po vsej verjetnosti cukanje izgine, ker se vse lepo segreje, luknja postane manjša in deluje kolikor toliko normalno....
Pri meni je bil to vzrok.
valvoline je napisal/-a:Sumim bencinsko črpalko,jaz bi sprobal zamenjat če je priložnost. A je to model z mehansko ali električno črpalko. Probi zamenjat v vsakem primeru.
Romzis je napisal/-a:@Lisko:
kolikor se še spomnim je to normalen pojav pri teh motorjih (verjetno bi ti na pooblaščenem servisu povedali, da mrzlega itak ne smeš tiščat do podna).
Sicer pa lahko enake simptome poustvariš na starejših motorjih (recimo pri R5 Campus), če maš pri mlačnem (ne povsem mrzlem) motorju do konca povlečen čok (oz. zaug po slovensko).
lp
lisko je napisal/-a:
Je pa danes šel še dlje in je prvih 30 sekund tako cukal da ni bilo mogoče peljat v načinu z zaviranjem z motorjem ( namreč od hiše pa do glavne ceste je 200m klančine....moral sem dat v ler in malo z gasom nabijat obrate , da se je umiril....
Po forumu brska: MercedesV in 19 gostov