im nobody je napisal/-a:danes sem kupil še senzor za pritisk.to še menjam pol pa nevem več kaj.avto bo tak in tak ostal pri hiši zato bi ga mogoče tudi prej ko slej menju...mnda bo res rsr mogu pomagat če nebo boljše....razn če n75 ventil še menjam![]()
![]()
pol pa liter bencina pa zažgat:D
2.0tdi je napisal/-a:Na turbini je zračni filter praktično tam kjer pride nataknjena cev po kateri vleče turbina zrak se pravi od zračnega filtra v avtomobilu je cev speljana na turbino tam ko je cev priključena na turbino pa je del kateremu se reče zračni filter.v tem delu so lopatice ki vlečejo čist zrak v samo turbino in potem pod pritiskom seveda v intercooler iz katerega je povratna vezava nazaj preko erg ventila v motor. viewtopic.php?t=27905&postdays=0&postorder=asc&start=0 pojdi na tale link in se prestavi malo dol po strani kjer boš videl turbino. pod številko 5 je zračni filter na turbini kjer zrak vstopa v turbino praktično celoten "povž" ogrodje turbine se zapaca na tem delu. pod št.6 pa zrak istopa iz turbine v intercooler. Probaj razdret iz lastnih izkušenj imaš približno 15min dela da zračni filter odstraniš.Seveda ko imaš turbino sneto iz motorja dol.Pa samo temeljito očisti. Drugače sem pa pri TurboMedija v trzinu dobil prospekt kjer pišejo napake in vzroki. Lahko ti iz tega povem .. Napaka je zapacan zračni filter na turbini vzrok tega pa je : premajhen pritisk turbine(ne fila dosti,torej bi lahko zaradi tega metalo v zasilnega oz premajhen tlak) Avto ponavadi če ga držiš na 2500obr-2900obr konstanten gas na teg obratih ampak samo na mestu ne med vožnjo ponavadi plavo kadi in začne smrdeti po zapaljeni nafti(tudi na topel motor) in vzrok je še da ponavadi olje na veznih členih pušča. Malo preglej kako je s tem na tvojem avtu pa mi poročaj. L.p
Po forumu brska: postmen in 8 gostov