Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matic
Nov uporabnik

Renault Kangoo - servis amortizerja

Napisal/-a matic To okt 24, 2006 3:55 pm

Zadnji levi amortizer na Kangooju mi je pocil, se staknil,... pojma nimam kaj tocno in niti ne morem vidt, ker je povsem povesen na zadnji levi kolo.
Kam priporocate da odpeljem avto na servis, da me bodo cim manj v minus na racunu spravil?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr okt 25, 2006 10:57 am

Očitno ti ni počil amortizer, ampak vzmet. Si morda preobremenil avto s tono robe?

Če je počena vzmet, jo bo treba zamenjati (hvala bogu Kangoo nima torzije). Pravzaprav bo treba menjati obe zadnji vzmeti, saj je verjetno tudi druga posedena.
Kje dobiti vzmet? V kateri od prodajaln z avtodeli, po možnosti neoriginalno.
Kod lahko to popravi? Vsaka avtomehanična delavnica, ki ima dvigalo in osnovno orodje.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Sr okt 25, 2006 6:04 pm

Kdo ti je rekel da kangoo nima torzije???
Te razveselim...ima jo.
Zmeraj moraš zamenjati obe.....včasih je to zelo prijetno delo....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če okt 26, 2006 9:13 am

bruki je napisal/-a:Kdo ti je rekel da kangoo nima torzije???
Te razveselim...ima jo.
Zmeraj moraš zamenjati obe.....včasih je to zelo prijetno delo....

A potem imajo samo 4X4 modeli klasično vzmetenje?

Se oproščam moja napaka. Vseeno me pa zanima kaj je počel, da je počila torzija? Vozil paleto cementa pa še 6 gradebenikov? Večinoma so vzmeti dovolj močne za normalno rabo...

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

bruki
Novinec

Napisal/-a bruki Če okt 26, 2006 10:47 am

Klasični kangoo ima torzije....4x4 pa ima vijačne vzmeti in to zaradi drugačne izvedbe mostu.Kar je potrebno zaradi zadnjega diferenciala in polosovin.
Prej nisi omenil da imaš takšno varianto.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če okt 26, 2006 3:50 pm

Zaenkrat še ne vemo kakšen avtomobil je (navaden ali 4X4) saj lastnik ni napisal. Do sedaj sem si od spodaj ogledal samo 4X4 različico, ker me je zanimala, sem pa napačno sklepal da imajo kar vse kanglice isto izvedbo zadnje preme.

Sicer pa niti ni pomembno kakšna je zadnja prema, dejstvo je da je avto dol padel zaradi počene vzmeti, ki jo bo treba menjati (skupaj s tisto na drugi strani).

LP Tristan01.

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Napisal/-a bakterija Če okt 26, 2006 5:43 pm

Tudi moj sodelavec ima kanguja in se mu je zgodilo isto. Navaden kangoo ima torzijske vzmeti, na servisu so mu menjali samo tisto poškodovano. Menda se je zlomila zaradi utrujenega materiala. Cena pa če se ne motim je 24 ksit brez dela.
L.P., Dejan

Uporabniški avatar
matic
Nov uporabnik

Napisal/-a matic Sr nov 01, 2006 2:57 pm

Evo me! :) Nekaj casa ni bilo nobenega odgovora, sedaj pa vidim da ste se kar razpisal. Navaden kangoo je = ni 4x4, torej ima res torzijo, ki je pocila.
Peljal sem na TRZ kjer mi bo zamenjal samo 1, ce bo dobil kako rabljeno, sicer me bo nova prisla ca. 40k +20k delo! :(
Tale TRZ je tudi bolj cuden servis ratal... vcasih so mi fajn zrihtal, hitro in ugodno. Zdej pa... zdi se mi drago, avto pa imam tam ze od prejsnje srede (25.10.).

AJa... vozil nisem pa nic tezjega v avtu... avto imam za osebno rabo... prevazanje sportnih rekvizitov... ala: kolo, snowboard,... :) In tut ponavad sem notr sam al pa 2,3 osebe...

bruki
Novinec

Napisal/-a bruki Sr nov 01, 2006 9:59 pm

40k za eno ali dve....če je za eno je malo dosti....
Tudi cena dela ...upam da je za obe,saj če to velja za eno stran....so zelooooo dragi.

Uporabniški avatar
matic
Nov uporabnik

Napisal/-a matic Če nov 02, 2006 3:23 pm

Jap... drago... ker mislim, da velja to za eno.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 02, 2006 5:17 pm

TRZ je en lopov že lep čas

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Torzija....

Napisal/-a r4tl Ne nov 05, 2006 11:09 am

Pozdravljeni!

Da neki razcistmo... kango ima zadaj podobno zasnovo zadnjega vzmetenja kot Renault Express in kot Renault 4 se pravi vsako kolo svoja torzija... in to je edini renault, ki ima enosmern amortizer se pravi da zadrzuje udarce oziroma hod le v eno smer in to je smrt za torzijo... katra in express imata dvosmerne se pravi da zadrzujeta hod v obe strani kar ne dopusca da bi torzija skakala skozi svojo nicto tocko... no ja...tko na kratko... v servisu ti mehaniki (ce so face) predlagajao da mas vevdno usaj 100 kg obtezitve, da torzija lepo niha in diha..kar prepreci pokanje torzij... to je tko na kratko...brez filozofije;)
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
matic
Nov uporabnik

Napisal/-a matic Po nov 06, 2006 12:45 pm

Ja, res je malce predrago.. starega dela za zamenjavo ne najde. Ce pa mi naroci novega in montira pa me bo obral za 60 do 70.000 in to samo za eno stran = poceno.

Ali mi lahko kdo svetuje, kje lahko dobim to ceneje?

Hvala!

Uporabniški avatar
matic
Nov uporabnik

Napisal/-a matic Ne nov 12, 2006 12:36 am

Mogoce ve kdo kje lahko dobim novo zadnjo levo torzijo kakor odpad ali pri original renault servicu!?

Uporabniški avatar
bozickus
Nov uporabnik

Napisal/-a bozickus Sr feb 14, 2007 8:08 am

V TPV-ju so mi rekli,. da je 132 € po komadu.
A tudi to so mi dejali, da ima kango 4 torzije, vsak kolo po dve.
Je to res?
Kakor se mi zdi ima samo dve.
Mi je pa šla zadnja desna torzija, a 1 1/2 leta nazaj pa sem menjal obe.
Hm.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: DePalmo, Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot] in 20 gostov