Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MateSLO
Novinec

Rukjen odbijač

Napisal/-a MateSLO Če nov 18, 2010 5:47 pm

Zgodba gre takole. Nekega dne sem imel bližnje srečanje z eno steno in na odbijaču je spodaj desno malo odrgnjena barva. Ni tako grozno moteče, samo se vidi ...
Sedaj me pa zanima kako je s popravilom. Imam polni kasko in ker še nikoli prej nisem imel opravkov z zavarovalnico me zanima če mi bojo sploh krili stroške popravila ali bom moral vse sam?

LP

punto05
Novinec

Re: Rukjen odbijač

Napisal/-a punto05 Če nov 18, 2010 5:50 pm

Odvisno, kakšno imaš odbitno franšizo na kasku.
Računaj, da sam plačaš procent (franšize) glede na nabavno ceno.

Predvidevam, da bi to + izguba bonusa na kasku, zneslo več, kot če sam financiraš popravilo.

Primer : za 10000E cene novega vozila in 1% franšize sam doplačaš 100E.
Izgubiš pa še 30% letne premije kaska (15+10+5%)

Izračunaj si sam

Cena popravila, saj verjetno ni treba ličati celega odbijača, pa skoraj ne more stati 200E.

Še posebno, če samo pošminkajo poškodbo, da je manj vidna.

LP

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če nov 18, 2010 6:12 pm

Če imaš polni kasko, pojdi tja , povej kaj se je zgodlo in ti bojo krili škodo. Če imaš odkup prve škode, še ti bonus ostane tak kot maš. Jaz imam tut polni kaskno, sem šel na zavarovalnico so poslikali zadeve pa je toto. Pa če ni drugega odeleženca, še policije ne rabiš klicat, tako kot eni pravijo da moraš v vsakem primeru.
In pa če imaš dokaj nov avto, in hočeš met zadevo vredu naredo, ti bodo cel odbijač pobarvali.
Tak da krili ti bodo ziher, zaj edin, če nimaš odkupa prve škode pol pa si preračunaj če se ti splača.
Jaz imam na 9let starem avto polni kasko, pa odkup prve škode... pa ne dam več kot 450€ za kasko+obvezno.
Alfa romeo 147

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če nov 18, 2010 7:43 pm

Imam odbitno franšizo samo imam zdaj komaj prvo leto kasko - tako, da če koristim izgubim nič več kot 5% ...
Bom šel tja pa malo povprašal :)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 18, 2010 8:05 pm

MateSLO je napisal/-a:Imam odbitno franšizo samo imam zdaj komaj prvo leto kasko - tako, da če koristim izgubim nič več kot 5% ...
Bom šel tja pa malo povprašal :)

Kolk jaz vem če imaš prometno izgubiš -15 , ne sam 5, ne spomnim se več ko sem mel sam prometno. Kaj odkupa prve škode pa nimaš?
Drgače pa se ti splača, počakat eno leto, daš drugo leto odkup prve škode pa pol prijaviš nezgodo pa je toto. Ker ne grejo vsako leto pregledat avta. avto pregledajo pa poslikajo ko ga prvič registriraš ali če menjaš zavarovalnico.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 18, 2010 8:39 pm

Če se da uveljavit kot "parking", mislim da je bistvo, da naj bi te ruknil kdo drugi, se da pri nas (brez policije) dobit povrnjeno brez odbitne franšize. Pozanimaj se na zavarovalnici, če pa nobenega ne "poznaš" kaj bolje, raje preveri, da te ne skušajo prinesti okoli.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 18, 2010 8:44 pm

Sam če rečeš da te je en drug potem pa mislim da moraš policijo klicat, ker potem je to prekršek da je pobegnil z prizorišča. Če rečeš da si sam pa vem, da ne rabiš policije, če si zadel drog, robnik....če pa si zadel v drug avto te pa itak da policijo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Raiden
Nov uporabnik

Napisal/-a Raiden Če nov 18, 2010 8:47 pm

Rukjen odbijač=podnapisi...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 18, 2010 9:08 pm

Raiden je napisal/-a:Rukjen odbijač=podnapisi...

vem ampak jaz sem samo dal dva primera kdaj moraš klicat policijo kdaj pa ne. Z tem nisem ciljal sam na tvoj primer.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če nov 18, 2010 9:34 pm

Ne vem kakšna zgleda odrgnina, ampak če rečeš da ti ga je neznanec obdrgnil na parkirišču ni odbitne franšize. Probaj oz vprašaj nimaš kaj zgubit, samo odločen moreš biti da so ti ga obdrgnili na parkirišču

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če nov 18, 2010 9:42 pm

Tocno tako,kot je napisal PSKODA.
Ne komplicirajo prevec,ko je vprasanje parkirisce in vecina zavarovalnic nima odbitne fransize (1%).
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Če nov 18, 2010 9:45 pm

Če hočeš brez odbitne franšize, potem moraš imeti dodatno zavarovan parking.

Če je poškodba na mestu, kjer je ni moglo povzročiti drugo vozilo, ne bo nič z odškodnino.

Razen v primeru V.I.P, v kar pa dvomim, ker potem ne bi na forumu spraševal, ampak bi imel popravljeno dan po dogodku.

LP

branebrane
Nov uporabnik

Napisal/-a branebrane Pe nov 19, 2010 1:24 am

Če imaš dodatno kritje "Parkirišče" pač uveljavljaš to. Ni nobene odbitne franšize, saj ne gre iz kaska.
Policije ne rabiš klicat. Na zavarovalnici samo poveš samo da si npr. parkiral na parkirplacu pred Mercatorjem in ko si prišel nazaj je avto bil "ruknjen".
Ponavadi ne komplicirajo če približno zgleda da bi lahko bila kriva tretja oseba.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 19, 2010 1:34 am

Ne igraj se preveč. Če je stena imela grob omet in so ustrezni risi na odbijaču, ga ni avta na svetu, ki naredi podobno poškodbo. Cenilec bo to takoj opazil - seveda če so taki risi zaradi grobega ometa.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov