Nasveti in napotki ter povpraševanja...

protonika
Stalni uporabnik

Re: Ceed, servis in volan - znorel bom

Napisal/-a protonika So jan 15, 2011 2:28 pm

No, meni je pa pri vsej zgodbi najbolj bedno to, da te s servisa spustijo z nedelujočim volanom. A so dotični mehaniki samo v računalnik buljili ali se je skušal kdo dejansko zapeljati en krogec s tem avtom? Pa to je ja nedopustno, da stranka pove, da volan ne dela, in mehanik odvrne, da je vse v redu. Ni važno, a je volan polomil šofer z ovinki ... bil je na servisu in ga niso jemali resno.
Protonika ima bullbar.

rupp
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a rupp To jan 18, 2011 8:11 am

Dobil avto. V normalno voznem stanju.

Polo78, nisem divjal, takrat ko me je zaneslo, sem peljal 30-40km/h in še to samo enkrat. Neslo me je cirka 1 meter po asfaltu (ovinek pri hoferju v mostah) zaradi mokre ceste.
Ta, ki je imel isto okvaro, je prav tako vozil 30-40 (vsaj koliko je povedal)

Ko sem ga prevzel včeraj je prišla na servis pizdit mlada ženska, da ji je volan spet odpovedal in da se je zabila v neko ograjo in jim j*bala mater..no nisem poslušal tolk a vprašam kir avto - proceed 2.0 in seveda, bencinar
Pazi - v dveh tednih torej sta zraven mene še dva s to napako in tej je spet šel volan, spet.
Vprašal sem, ali gre za kakšno serijsko napako, serviser mi ni znal povedat in dejal da verjetno ne, a ker nismo tako osamljeni primeri kot izgleda- sam serviser rekel. Bo zadeva šla naprej.

Odločil sem se, da bom avto prodal. Ne zato ker bi bil slab avto - nasprotno a če se to dogaja po vrsti, sam pa se več ali manj vozim po avtocestah se bom še ubil

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jan 18, 2011 8:38 am

vrjetno gre za serijsko napako, pa jo nočejo objavit. verjetno zato, ker je novi proceed naprodaj.sam jst sm si servo vedno predstavlju, da je ena zobata letev in servo ojačevalnik. torej če servo ojačevalnik odpove, še vedno voziš s pomočjo zobate letve (ampak bolj na trdo, kot v starih avtih brez servota).zakaj je to vse električno in hidravlično?kako sploh obrača kolese na novejših avtih?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 To jan 18, 2011 8:53 am

rupp je napisal/-a:Odločil sem se, da bom avto prodal. Ne zato ker bi bil slab avto - nasprotno a če se to dogaja po vrsti, sam pa se več ali manj vozim po avtocestah se bom še ubil

naj se nekdo drug raje ubije???????????

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 18, 2011 8:56 am

406 je napisal/-a:
rupp je napisal/-a:Odločil sem se, da bom avto prodal. Ne zato ker bi bil slab avto - nasprotno a če se to dogaja po vrsti, sam pa se več ali manj vozim po avtocestah se bom še ubil

x2.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To jan 18, 2011 9:11 am

ja pa objavite v medijih, da ne bo noben kupoval teh avtov.

spomnite se kakšen vik in krik je bil zaradi toyote in njihovega pedala za gas

odškodnine pa te fore ?

tista opcija z avtom v salon je res pametna. ali pa kar z avtom v pop tv ali nacionalko.

rupp
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a rupp To jan 18, 2011 10:00 am

Avto je popravljen. Ne morem v oglas napisat smrtno nevarno.. Seveda bom bodočemu lastniku avta povedal za okvaro in še za ostale, sicer pa bo tako sam videl, imam papirje od vseh do sedaj okvar in jih bo dobil zraven, da se bo videlo kaj in kdaj je bilo menjano. Če bi se še enkrat odločal, zagotovo več ne bi kupil Ceeda, kupil bi Megana ali Astro.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To jan 18, 2011 10:53 am

Volanska letev se pač zvije-se ni prva in zadnja, ampak ne razumem zakaj potem volan ne dela. Ker če se npr. malo zvije dobiš malo lufta in volan ne reagira npr. par centimetrov ko ga premikaš ne pa do polovice obrata. Pa so ti kaj povedal po popravilu konkretno zakaj volan ne reagira na trenutke.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 18, 2011 11:04 am

406 je napisal/-a:

ja a naj ga potem na odpad zapelje, da ne bo nobenga ubil!?
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 18, 2011 7:31 pm

Dobro bi bilo, če bi tudi ostali lastniki Ceedov vsaj povprašali o težavi na pooblaščenih servisih, da se ne bo komu kaj zgodilo.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jan 19, 2011 1:37 pm

Ja nič, potem je pa treba težit dalje, da se ugotovi iz kje pravzaprav napaka izhaja, da se to dokončno odpravi, pri ostalih pa da se naredi en preventivni pregled. Pa razbobnat naokoli, da bodo take primere na KMAG-u začeli jemat resno. Vseeno pa mi je par stvari še vedno čudnih: Kot prvo to, da na nobenem KIA forumu ne pišejo glede tovrstne napake (niti našem, niti tujem), kot drugo pa tudi to, zakaj bi se to dogajalo samo pri 2.0 bencinarju? Kaj ima pravzaprav veze tip motorja z volanom? :?
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 19, 2011 4:38 pm

ma nobene napake ni......pač zobato letev je treba zamenjat, zakaj je šla v maloro, je pa že avtor sam napisal......

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr jan 19, 2011 6:37 pm

Je kak tak primer tudi pri 1.6 bencinarju?
RiDe hArD

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jan 19, 2011 7:34 pm

Da še jaz povem mnenje, kot lastnik ceeda. Ko je sneg dostikrat obračam avtek po snegu, seveda na primernih placih. NIkoli ni bilo težav. Nekega večera, me je tudi odneslo iz krožnega, kjer sem priletel v robnik in zapeljal čez. Krivec je bila prevelika hitrost. Kar je bilo je bila le zvit rob na feltni. Tudi v tistem krožnem pri leclercu na rudniku, ko še ni bil pobrušen, sem prišel s hitrostjo 30km/h in me je že neslo počes. Volan še vedno dela.

Je pa res, da te mehaniki so včasih res šlampasti. Na servisu govorim, da nekaj cingla v špeglu kar me tudi moti in to sem rekel že 2krat zaporedoma, ko sem bil na servisu in vedno je na koncu: smo odpravili. Čez 2km spet cingla. Nek dan bom nabasal silikon not pa bo držal tisto podložko.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 19, 2011 7:39 pm

Zato pa dajo 7let garancije, drugače bi bil na koncu dražji kot recimo kakšen BMW :EE

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr jan 19, 2011 8:00 pm

Purpeno napopaj noter.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr jan 19, 2011 8:03 pm

uros11 je napisal/-a:Purpeno napopaj noter.

To je pa res navdušujoče, da crkne volan.

Sicer pa hej, par let nazaj je veljalo, da ima vse, ni da ni, niti cena ni huda. Sedaj vedno bolj postaja jasno zakaj. Oprema se itak ne more primerjati z opremo v VW, Oplu itd. - razen po imenu. Seveda pa tega noben ni hotel priznati. Da se v usranem kmečkem golfu pelje boljše, da ima boljšo opremo in da takih felerjev nima - je pa drag. Važno je, da je cid poceni.

Da pa volan serje, smrtno nevarno. Niti zastonj ha ne bi hotel.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 20, 2011 11:15 am

uros11 je napisal/-a:Sicer pa hej, par let nazaj je veljalo, da ima vse, ni da ni, niti cena ni huda. Sedaj vedno bolj postaja jasno zakaj. Oprema se itak ne more primerjati z opremo v VW, Oplu itd. - razen po imenu. Seveda pa tega noben ni hotel priznati. Da se v usranem kmečkem golfu pelje boljše, da ima boljšo opremo in da takih felerjev nima - je pa drag. Važno je, da je cid poceni.

Sicer ne vem kaj si hotel s tem povedat, dejstvo je, da je bil ob prihodu na trg leta 2007 osnoven Ceed bolje opremljen od osnovnega Golfa. Pri bolje opremljenih različicah pa cena ni tako hudo narasla kot pri Golfu ali ostali konkurenci. Ko sem sam kupoval avto konec leta 2008, bi za podobno opremljenega in motoriziranega Golfa odštel reci-piši 8.000 eur več, enako za Civic-a, za ostalo konkurenco (Focus, Auris, Mazda3 itd.) pa nekje od 3500-5000 eur več. Toliko pa Golf ali pa Civic tudi nista boljša pa če sta zlata. Se je pa do danes marsikaj spremenilo, cene Ceedov so šle malce nerazumljivo gor, na drugi strani pa npr. za Golfe ponujajo lepe popuste (enako ali še bolj pri njegovih konkurentih) in predvsem konkurenca jih je prisilila v to, da imajo sedaj vsi VW-ji 4-letno jamstvo. In lastniki le teh se zato lahko samo zahvalite koncernu KIA-Hyundai!
Antiznačkar po prepričanju

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jan 20, 2011 11:33 am

Hotel sem povedat, da kvaliteta za te solde šepa. Da el. dvig šip ni enak pri vw ali pri kii itd - je pa bolje opremljen - vendar hvala lepa za takšno opremo. Npr. kalos ima tudi električni dvig šipe in vrata - vendar so vrata in dvig šip svetlobna leta za primerljivim evropejcem. Opremo pa ima, ampak kakšno. Raje na polento... Svojo funkcijo sicer opravlja enako, vendar... evo to sem hotel povedat, da ne moremo mimo starega reka, kolikor soldov toliko muzike. Itak pa, da je golf precenjen, vendar neprimerljivo boljši avto od korejskih j**c. Volan da crkne... saj ne veš, če bi se še vsedel v tak avto.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 20, 2011 12:53 pm

Polo78 je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Sicer pa hej, par let nazaj je veljalo, da ima vse, ni da ni, niti cena ni huda. Sedaj vedno bolj postaja jasno zakaj. Oprema se itak ne more primerjati z opremo v VW, Oplu itd. - razen po imenu. Seveda pa tega noben ni hotel priznati. Da se v usranem kmečkem golfu pelje boljše, da ima boljšo opremo in da takih felerjev nima - je pa drag. Važno je, da je cid poceni.

Sicer ne vem kaj si hotel s tem povedat, dejstvo je, da je bil ob prihodu na trg leta 2007 osnoven Ceed bolje opremljen od osnovnega Golfa. Pri bolje opremljenih različicah pa cena ni tako hudo narasla kot pri Golfu ali ostali konkurenci. Ko sem sam kupoval avto konec leta 2008, bi za podobno opremljenega in motoriziranega Golfa odštel reci-piši 8.000 eur več, enako za Civic-a, za ostalo konkurenco (Focus, Auris, Mazda3 itd.) pa nekje od 3500-5000 eur več. Toliko pa Golf ali pa Civic tudi nista boljša pa če sta zlata. Se je pa do danes marsikaj spremenilo, cene Ceedov so šle malce nerazumljivo gor, na drugi strani pa npr. za Golfe ponujajo lepe popuste (enako ali še bolj pri njegovih konkurentih) in predvsem konkurenca jih je prisilila v to, da imajo sedaj vsi VW-ji 4-letno jamstvo. In lastniki le teh se zato lahko samo zahvalite koncernu KIA-Hyundai!

Seveda primerjamo akcijsko ceno z redno? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov