Z radiem ni nič narobe. Isti problem imam z radiem pri Meganu. To težavo sem zaznal že pred letom in pol in pisal na radijske postaje, kjer se je to pojavljalo in potem tudi na AKOS. Začelo se je dogajati, da je npr. zjutraj na shranjenem programu pisalo "Antena", popoldan pa "Antena L", kljub temu, da je bila vedno ista frekvenca. In pri izbire tega shranjenega programa se je namesto št. mesta pokazala črtica ter pri nadaljnjem premiku po shranjenih programih je padlo na mesto 1.
V glavnem, iz radijske postaje so mi odgovorili, da jim AKOS določa, da morajo ob različnih časih spreminjati na RDS-u ter spreminjati PI kodo, ki je skrit identifikator radijske postaje. Ta PI koda radijskemu spremeniku pove katero postajo posluša in ta sprememba je odgovorna za te težave. Ko se ta težava pojavi, lahko poskusiš ponovno shraniti radijsko postajo in bo potem v redu, ampak samo do naslednje spremembe, ki se zgodi v ozadju.
Nato sem pisal tudi na AKOS, vendar tisti uradniki živijo nekem svojem svetu in jih težave poslušalcev ne zanimajo kaj dosti. AKOS je radijskim postajam z grožnjo odvzema frekvenc naložil, da morajo početi takšne neumnosti. Meni so iz AKOS-a odgovorili, da določene radijske postaje v določenih terminih oddajajo različne regionalne programe in je zaradi tega takšna ureditev nujna za preprečitev motenja sprejema. Svetovali so mi, da naj v nastavitvah avtoradia nastavitev Regional nastavim na Off in ne bom imel teh težav. Vendar Renaultov omejen avtoradio sploh nima možnosti spreminjanja te nastavitve.
Mogoče bomo kaj dosegli, če jim bo čimveč poslušalcev začelo težiti. Njihov mail je
info.box@akos-rs.si.