Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

smetana na pokrovčku olja

Napisal/-a jakl Če okt 25, 2007 5:13 pm

Nedavno sem opazil, da se mi na pokrovčku olja nabira smetana (mešanica hladilne tekočine in olja). Hladilne tekočine pa je posledično s tem tudi za kakšen mm manj v ekspanzijski. Zanima me ali moram takoj ukrepati z menjavo tesnila ali bo hudo narobe če počakam do glavnega servisa čez cca 10 kkm. Kakšne posledice lahko pusti čakanje?

lp & hvala za odgovore,

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Če okt 25, 2007 5:26 pm

Težko da bo zdržalo to še 10kKm?? Jaz bi menjal takoj
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Če okt 25, 2007 5:33 pm

Raje naredi servis 10 kkm prej... torej sedaj.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če okt 25, 2007 5:41 pm

Marsovček je napisal/-a:Raje naredi servis 10 kkm prej... torej sedaj.

jst bi tok naredu :clapclap
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

J.R
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Napisal/-a J.R Če okt 25, 2007 5:47 pm

pejt na konc rusije pa nazaj...pol pa zamenji :shock: :D ;)
this is my first time...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če okt 25, 2007 6:54 pm

Zaropota lih ne:D Ampak čedalje slabše bo... lahk se zgodi da naenkrat avto ne bo več vžgal. Je pa res da ni dobro za motor.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če okt 25, 2007 6:59 pm

najceneje te pride če takoj narediš veliki servis, nič čakat. iz lastnih izkušenj vem da to ni dobro.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Re: smetana na pokrovčku olja

Napisal/-a martk Če okt 25, 2007 7:06 pm

jakl je napisal/-a:Nedavno sem opazil, da se mi na pokrovčku olja nabira smetana (mešanica hladilne tekočine in olja). Hladilne tekočine pa je posledično s tem tudi za kakšen mm manj v ekspanzijski. Zanima me ali moram takoj ukrepati z menjavo tesnila ali bo hudo narobe če počakam do glavnega servisa čez cca 10 kkm. Kakšne posledice lahko pusti čakanje?

lp & hvala za odgovore,

Klasika, sploh pri PSA 1.4 mašinah. Poglej še malo pod pokrovček na kilerju, da nimaš pudinga noter, ti zna zabiti hladilnik in "pečko" z gretje. Če si kje iz osrednjega konca SLO ti priporočam obisk servisa Srbljan Roman iz Bevk. Meni je za drobiž sproti še malo generalno naredil.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če okt 25, 2007 7:27 pm

smetana? kisla al sladka?

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Re: smetana na pokrovčku olja

Napisal/-a Maxx Če okt 25, 2007 8:35 pm

jakl je napisal/-a:Nedavno sem opazil, da se mi na pokrovčku olja nabira smetana (mešanica hladilne tekočine in olja). Hladilne tekočine pa je posledično s tem tudi za kakšen mm manj v ekspanzijski. Zanima me ali moram takoj ukrepati z menjavo tesnila ali bo hudo narobe če počakam do glavnega servisa čez cca 10 kkm. Kakšne posledice lahko pusti čakanje?

lp & hvala za odgovore,

To, kar se ti nabira ni nič hudega, nič ti ne bo treba menjati kajti to je samo kondenz, naredi se pa zaradi tega ker ima avto veliko zagonov in se ne segreje dovolj.Pa tudi če bi ga včasih malo na obrate spustil nebi bilo nič narobe
:D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 25, 2007 9:27 pm

če se ti dela samo smetana pol ni nič narobe ker je to kot je že zgoraj napisano od kondenza če pa moraš dolivat vodo pol je pa dihtngo prepihal in je v končni fazi vseeno kdaj jo boš menjal če ti vode ne pije dosti lahko počakaš še teh 10 tkm če pa mjo golta pol pa prec zrihti ker zna voda tud cilindre požrt in boš lahko delu generalno

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Napisal/-a jakl Če okt 25, 2007 10:41 pm

fajn slišat različna mnenja.bom spremljal kaj se bo dogajalo z vodo.če jo ne bo pil potem je res sam kondenz. ga bom malo v obrate spustu pa bom vidu če bo kej bolš :lol:

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če okt 25, 2007 10:46 pm

glej tud vodo v kilerju ;)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če okt 25, 2007 11:33 pm

Martk: pa saj to ni traktor da bo gledal vodo v killerju :shock: V posodi pogledaš če se niža nivo in to je to. V mrzlih dnevih z veliko vlage se pa tudi na belkast izpuh ni za zanašat, ker ga spušča vsak zdrav bencinar.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe okt 26, 2007 2:43 pm

phoebus je napisal/-a:Martk: pa saj to ni traktor da bo gledal vodo v killerju :shock: V posodi pogledaš če se niža nivo in to je to. V mrzlih dnevih z veliko vlage se pa tudi na belkast izpuh ni za zanašat, ker ga spušča vsak zdrav bencinar.

Imel peugeota
Imel probleme
Rešil probleme
Svetoval nekomu s takimi ali podobnimi problemi.
Kaj te moti?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe okt 26, 2007 3:28 pm

"moti" me samo to, da se pri avtomobilih preverja nivo hladilne v ekspanzijski posodici, killer je pa "zaprt" in se v njem ne morem gledati nivoja- za razliko od nekaterih traktorjev ki imajo na vrhu killerja čep ki se ga vzame ven in preveri nivo (nimajo pa ekspanzijske posode).

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe okt 26, 2007 3:38 pm

Tukaj ni hec v nivoju, ampak v tem, da zna tudi olje uhajat v vodo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 26, 2007 4:34 pm

phoebus je napisal/-a:"moti" me samo to, da se pri avtomobilih preverja nivo hladilne v ekspanzijski posodici, killer je pa "zaprt" in se v njem ne morem gledati nivoja- za razliko od nekaterih traktorjev ki imajo na vrhu killerja čep ki se ga vzame ven in preveri nivo (nimajo pa ekspanzijske posode).

Pri petki se prevrja nivo tekočine v kilerju........ ker ima odprt sistem ampak ima pa expanzijsku posodo :) edin avto ki ni mel posode je bil fiček :) Pri takem sistemu potisne odvečno vodo v posodo.... ko pa se shladi pa potegne (vakum) vodo nazaj v kiler........ temu se reče odprt sistem in če pokrovček na kilerju ne dela pravilno ( ni mus da meče vodo iz kilerja) pol vode ne potegne nazaj....... in ni šans da bi videl olje v posodi.....

Pri jeepu pa je zaprt sistem.... voda skoz kroži prek posode..... in v posodi je skoz pritisk.... med tem ko v prvem sistemu pritiska ni.Glavna razlika je v tem da pri zaprtem sistemu grejo v posodo tri cevke med tem ko pri odprtem sistemu gre v posodo samo ena cev s kilerja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So okt 27, 2007 10:35 pm

Ja ani majoneza če je kaj narobe z vodo in oljem :shock: in kakav olje če voda v olje teče? :shock: Nekje sem imel to napisano in slike pa sem založil hmm.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Po jan 05, 2009 11:19 pm

Malce obujam temo:

Ugotovili smo, da smetana na pokrovu olja pozimi lahko nastane zaradi kondenza. Kaj pa smetana v ekspanzijski posodi? Tam sem je namreč našel manjše količine, medtem ko je čep olja čist. Res pa avto dela kratke relacije.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov