jakl je napisal/-a:Nedavno sem opazil, da se mi na pokrovčku olja nabira smetana (mešanica hladilne tekočine in olja). Hladilne tekočine pa je posledično s tem tudi za kakšen mm manj v ekspanzijski. Zanima me ali moram takoj ukrepati z menjavo tesnila ali bo hudo narobe če počakam do glavnega servisa čez cca 10 kkm. Kakšne posledice lahko pusti čakanje?
lp & hvala za odgovore,
jakl je napisal/-a:Nedavno sem opazil, da se mi na pokrovčku olja nabira smetana (mešanica hladilne tekočine in olja). Hladilne tekočine pa je posledično s tem tudi za kakšen mm manj v ekspanzijski. Zanima me ali moram takoj ukrepati z menjavo tesnila ali bo hudo narobe če počakam do glavnega servisa čez cca 10 kkm. Kakšne posledice lahko pusti čakanje?
lp & hvala za odgovore,
phoebus je napisal/-a:Martk: pa saj to ni traktor da bo gledal vodo v killerjuV posodi pogledaš če se niža nivo in to je to. V mrzlih dnevih z veliko vlage se pa tudi na belkast izpuh ni za zanašat, ker ga spušča vsak zdrav bencinar.
phoebus je napisal/-a:"moti" me samo to, da se pri avtomobilih preverja nivo hladilne v ekspanzijski posodici, killer je pa "zaprt" in se v njem ne morem gledati nivoja- za razliko od nekaterih traktorjev ki imajo na vrhu killerja čep ki se ga vzame ven in preveri nivo (nimajo pa ekspanzijske posode).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov