madpanter je napisal/-a:Tale 1 litr na 5000km je kar hudamožno, da so obročki šli bo pa kakšen ki se bolj spozna povedal, jaz bi zaforo ga peljal na meritev kompresije. Drugače pa se je za 1.4 motorje tole govorilo skopirano iz favdl.net:
Januarja 2003 zaradi konstrukcijske nepravilnosti pri 'majhnih' aluminijastih motorjih (Golf 1,4), zaradi katere lahko pride pri nizkih temperaturah do uničenja motorja, vpokličejo vozila in odpravijo napake brez doplačila.
Pa še to, če ti mehanik pravi, da ti olje žre (sploh 1l na 5000km) in nič ne predlaga kake teste nardit, da se odkrije kaj je narobe z motorjem je mogoče tudi čas, da menjaš mehanika
balti je napisal/-a:Pozdravljeni,
imam Golfa 4 1.4 16 V in problem je sledeči.
Avto mi kadi iz izpuha belo pri visokih obratih (to sem ugotovil na tehničnem).
Do 4000 obratov ne kadi, po 4000 obratih se pojavi bel dim iz izpuha.
Hladilno tekočino sem kontroliral in mi jo ne žere.
Avtomehanik pravi da mi olje žere. Olja mi požere 1L na 5000 km.
Opazil sem še en problem, da mi temperatura niha.
Včasih je na 90°, včasih na nuli. Avtomehanik pravi da ni do tega, tu naj bi šlo samo tipalo za temperaturo.
Koliko vem, če žere olje ti modro kadi.
Vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
čare je napisal/-a:Ma ja generalno naredi,to ti je isto kot da bi si naredil sendvič z poli salamo.Ma kaj vam je narod a ste trčeni??Zarad litra olja na 5000 km bi vi delal generalno??Izvolte če mate višek denarja.Mislim da bomo pri baltijevem primeru na koncu ugotovili da je to samo para iz avspuha.Ti motorji so znani po ropotajočih dročnikih,žretju olja,pri prvih je lomilo šponarje zobatega jermena tisto ko si pa kopiral iz favdla pa se navezuje na zamrznjen oddušek motorja..V glavnem balti če ti pije liter olja na 5000 km in če ne zmanjkuje vode ti samo vozi in se ne obremenjuj in če praviš da delaš 6000 km letno boš pa čez celo leto ja nabral za tist liter olja.Če ti cager občasno pade na nulo je zanič tipalo,kar je tud pogost pojav pri Golfih.
čare je napisal/-a:Na avto ki je vreden 3 jurje se splača dat nekomu jurja da ti bo naredil generalno??A takih avtov ko listja.
Gregamax je napisal/-a:meni za isti motor piše v servisni knjigi, da je čisto normalno dokler popije 1l olja na 1000 km!!!! Ne moreš verjet!!!
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov