Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Pooblaščeni servis Renault

Napisal/-a ChuckNorris Ne mar 07, 2010 11:38 am

doma imamo Megana, letnik 2008. lani smo ga servisirali na štajerskem avtodomu in so zakasirali 190€ za prvi servis. meni se zdi to malo pretirano. zdaj pa iščem servis, za maj ko bo avto star dve leti. pooblaščen seveda, z ugodno ceno ter da nardijo vredu in da je čim bližje maribora. gledal sem servis Pušnik, ma kdo kake izkušnje z njimi? še kakšni drugi predlogi? lp

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Pooblaščeni servis Renault

Napisal/-a [KEKEC] Ne mar 07, 2010 1:13 pm

tadej92 je napisal/-a:doma imamo Megana, letnik 2008. lani smo ga servisirali na štajerskem avtodomu in so zakasirali 190€ za prvi servis. meni se zdi to malo pretirano. zdaj pa iščem servis, za maj ko bo avto star dve leti. pooblaščen seveda, z ugodno ceno ter da nardijo vredu in da je čim bližje maribora. gledal sem servis Pušnik, ma kdo kake izkušnje z njimi? še kakšni drugi predlogi? lp

Pri pušniku še boš več plačal, pa še kaj drugega ti bojo najdli da je treba menjat,čeprav ni pokvarjeno!
Koletnika še maš v MB!

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne mar 07, 2010 1:20 pm

Cene so na vseh pooblaščenih servisih približno enake. Majhna odstopanja so lahko samo pri ovrednotenju delovne ure.

Cena 190 EUR za prvi servis (zamenjava olja, oljnega filtra, tesnila na karterju, ter filtra klime in pregled zavor, podvozja, svetil in hladilne tekočine - po potrebi tudi dolitje le-te) na pooblaščenem servisu je kar normalna.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Ne mar 07, 2010 1:23 pm

Tak je pri novih avtih,... mogoce bos drugje profitiro 20eur :)
Slika

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne mar 07, 2010 5:03 pm

Dizel ali bencin ? Js sm dau za 1,5 dci pri 40 k km okol 270€ - pa niso nc posebnga menal :o :S

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Ne mar 07, 2010 5:04 pm

Najboljše da pokličeš nekaj popblaščenih servisev v MB in okolici in ti naj vsak pove koliko računa za tak servis. Npr. Koletnik ima cenejšo menjavo žarnice (20eur pa dajo oni žarnico) pri Štajerskem avtodomu pa kasirajo 28eur brez žarnice... Tak da so cene kar različne. Če boš ugotovil kdo je cenejši se priporočam za info. :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 07, 2010 5:56 pm

JamesTheMan je napisal/-a:Najboljše da pokličeš nekaj popblaščenih servisev v MB in okolici in ti naj vsak pove koliko računa za tak servis. Npr. Koletnik ima cenejšo menjavo žarnice (20eur pa dajo oni žarnico) pri Štajerskem avtodomu pa kasirajo 28eur brez žarnice... Tak da so cene kar različne. Če boš ugotovil kdo je cenejši se priporočam za info. :D

28 eurov za menjavo žarnice? Pa če računam 5 evrov mam sigurno 50 evrov v osmih urah....Pa če mi ostane1 eur čistega mam na konc mesca mesečno plačo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Ne mar 07, 2010 6:06 pm

Če se ti da peljati ven iz Maribora (pa čeprav je malo dlje) se najbolj - PREVERJENO, splača servis v Ormožu, nato pa v Rogaški Slatini (do Poljčan imaš avtocesto). Za laguno III, ki porabi 6,6 l olja, z vsemi filtri (potniški prostor, klima, zračni ...) je bil servis 210€. Pa 2.0 dci 110kw. Mislim, da je za razmislit! Pokliči, pa boš videl. LP!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne mar 07, 2010 6:53 pm

Ja madona no pa kaj se je zmešalo vsem.Servis za CTR-a za 40000km je bil 170€ z tem,da sem pač dal v motor boljše olje in pa mikro filter sem menjal čeprav ni bil v planu a sem ga vseeno dal menjat.Pol pa naj še kdo reče,da je vzdrževanje 200 konjskih avtov drago :) z tem,da skoraj vsak dan beremo pritožbe kako dragi so servisi za razne megane,ceed-e.......
Nevem no po moje nima Honda nič slabše olje kot drugi nima nič slabše filterje in tudi ure dela so vrjetno enake ker je povsod približno enako dela.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan To mar 09, 2010 1:44 pm

lisko je napisal/-a:
JamesTheMan je napisal/-a:Najboljše da pokličeš nekaj popblaščenih servisev v MB in okolici in ti naj vsak pove koliko računa za tak servis. Npr. Koletnik ima cenejšo menjavo žarnice (20eur pa dajo oni žarnico) pri Štajerskem avtodomu pa kasirajo 28eur brez žarnice... Tak da so cene kar različne. Če boš ugotovil kdo je cenejši se priporočam za info. :D

28 eurov za menjavo žarnice? Pa če računam 5 evrov mam sigurno 50 evrov v osmih urah....Pa če mi ostane1 eur čistega mam na konc mesca mesečno plačo....

Verjamem, samo sranje je ker ne moreš sam menjati, ne da bi dal dol odbijača. Tak da ne preostane drugega kot plačat menjavo... Rezervne žarnice pa vozim s seboj za okras. :D

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr mar 10, 2010 12:43 pm

Sam sem imel pred cca. mesecem dni servis na Laguni III;2007,2.0dci;servisirali so mi ga na AvtoAres v MS;redni servis na malo pod 60k km;sem pa pisal maile na nekje 5 pooblascenih servisov v SV SLO;omenjeni servis je dal najugodnejso ponudbo...redni servis + menjava zadnjih zavornih ploscic me je prisel 380 eurov.

lp tdk

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr mar 10, 2010 12:57 pm

tdk je napisal/-a:Sam sem imel pred cca. mesecem dni servis na Laguni III;2007,2.0dci;servisirali so mi ga na AvtoAres v MS;redni servis na malo pod 60k km;sem pa pisal maile na nekje 5 pooblascenih servisov v SV SLO;omenjeni servis je dal najugodnejso ponudbo...redni servis + menjava zadnjih zavornih ploscic me je prisel 380 eurov.

lp tdk

Pa ne me j**at no pa kako se pustite tak nategvat no.Ne rečem,da so te nategnili ampak vidim,da folk kljub temu,da ve,da je vzdrževanja renault-ov drago še vedno kupuje le to znamko.Ne rečem,da je renault slab (ok jst ga nebi mel zarad določenih stvari) samo,da pa pol folk preplačuje servise pa tut ni fer no.Me zanima kakšno olje uporablja renault (mogoče zlato) ima renault mogoče zlate semeringe in tesnila,ki jih je razvila NASA... ali pa gre v renaulta 20l olja...
Nevem no ampak zdi se mi prekleto drago.In ne ne mi rečt,da nimam pojma in,da sam ne vozim avtov na servise samo sem tko povedal par postov višje koliko pride servis za Hondin typeR pri 40.000km
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

trasher
Nov uporabnik

Napisal/-a trasher Sr mar 10, 2010 1:13 pm

Ne vem od kod vam vem takšne cifre. Mojemu Cliotu na vsakih 15.000 menjam olje in filtre. Cena olja 10-40w Elf Competition STI za 5l je 25 eur, oljni filter 4 eur, zračni filter 3 eur, filter kabine 3 eur.
Material je torej 35 eur, pa 15 eur dam mehaniku, da mi vse to nardi.
Skupaj 50 eur, pa čao. Vse kar je več, je nategovanje.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr mar 10, 2010 1:33 pm

Ja tako je to. Veliko jih v DCIje naliva tole polsintetiko, potem pa sledi kar sledi. Tudi polna sintetika ne pride ne vem kaj dražje.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr mar 10, 2010 2:06 pm

seat je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:Sam sem imel pred cca. mesecem dni servis na Laguni III;2007,2.0dci;servisirali so mi ga na AvtoAres v MS;redni servis na malo pod 60k km;sem pa pisal maile na nekje 5 pooblascenih servisov v SV SLO;omenjeni servis je dal najugodnejso ponudbo...redni servis + menjava zadnjih zavornih ploscic me je prisel 380 eurov.

lp tdk

Pa ne me j**at no pa kako se pustite tak nategvat no.Ne rečem,da so te nategnili ampak vidim,da folk kljub temu,da ve,da je vzdrževanja renault-ov drago še vedno kupuje le to znamko.Ne rečem,da je renault slab (ok jst ga nebi mel zarad določenih stvari) samo,da pa pol folk preplačuje servise pa tut ni fer no.Me zanima kakšno olje uporablja renault (mogoče zlato) ima renault mogoče zlate semeringe in tesnila,ki jih je razvila NASA... ali pa gre v renaulta 20l olja...
Nevem no ampak zdi se mi prekleto drago.In ne ne mi rečt,da nimam pojma in,da sam ne vozim avtov na servise samo sem tko povedal par postov višje koliko pride servis za Hondin typeR pri 40.000km

Da je vzdrzevanje drago oz. redni servisi samo pri Renoju---lepo te prosim!
Seveda popoldanc naredi servis bistveno ceneje...avto ima garancijo,potreben je servis na pooblascenem servisu ze zaradi tega(pecat v servisno ni problem dobit);toda imam racun o opravljeni storitvi....in vsaj zame nekaj pomeni,ko kupujem avto,da mi nekdo pokaze racune o vzdrzevanju vozila....ali pa druga plat:Nekdo se zapufa pri avtu do grla,pa potem spara pri servisu;jaz pac ne.
In kot sem ze napisal,so mi menjali zadnje zavorne ploscice,kar je v ceni;sem pa imel vsaj 5 ponudb za omenjen poseg in je ta varianta bila najcenejsa,je.. ga,taksna je pac cena servisa Lagune III na pooblascenem servisu.

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr mar 10, 2010 2:08 pm

trasher je napisal/-a:Ne vem od kod vam vem takšne cifre. Mojemu Cliotu na vsakih 15.000 menjam olje in filtre. Cena olja 10-40w Elf Competition STI za 5l je 25 eur, oljni filter 4 eur, zračni filter 3 eur, filter kabine 3 eur.
Material je torej 35 eur, pa 15 eur dam mehaniku, da mi vse to nardi.
Skupaj 50 eur, pa čao. Vse kar je več, je nategovanje.

Pa ne primerjat Lagune in Clio-ta in seveda servisa pri popoldancu ali pooblascenem servisu.

lp tdk

trasher
Nov uporabnik

Napisal/-a trasher Sr mar 10, 2010 2:46 pm

tdk je napisal/-a:Pa ne primerjat Lagune in Clio-ta in seveda servisa pri popoldancu ali pooblascenem servisu.
lp tdk

Zato pa pravim, vse kar je več je nategovanje. Mi pooblaščeni serviser kaj bolj kvalitetno olje zamenja?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr mar 10, 2010 5:46 pm

tdk je napisal/-a:
seat je napisal/-a:

lp tdk

Da je vzdrzevanje drago oz. redni servisi samo pri Renoju---lepo te prosim!
Seveda popoldanc naredi servis bistveno ceneje...avto ima garancijo,potreben je servis na pooblascenem servisu ze zaradi tega(pecat v servisno ni problem dobit);toda imam racun o opravljeni storitvi....in vsaj zame nekaj pomeni,ko kupujem avto,da mi nekdo pokaze racune o vzdrzevanju vozila....ali pa druga plat:Nekdo se zapufa pri avtu do grla,pa potem spara pri servisu;jaz pac ne.
In kot sem ze napisal,so mi menjali zadnje zavorne ploscice,kar je v ceni;sem pa imel vsaj 5 ponudb za omenjen poseg in je ta varianta bila najcenejsa,je.. ga,taksna je pac cena servisa Lagune III na pooblascenem servisu.

lp tdk

Lej tudi jst sem doslej imel sama nova vozila in vse sem vozil na pooblaščene servise in mi še vedno ni jasno od kje vam te cifre.
Tudi sam imam shranjene vse račune in dokazila o vseh posegih v avtomobil,ki jih nato kupcu tudi dam zraven.In še noben,ki je od mene kupil avto mi ni prišel nazaj zaradi kakršnih koli problemov.
Drugače pa servise opravljam na servisih kar se pa tiče menjave zavornih ploščic pa sem mnenja,da jih sam doma lih tko dobro zamenjam kot pa na pooblaščencu z tem,da pridem cca 100€ ceneje skozi.Pa kupim še boljše zavorne ploščice kot so serijske.Samo res no nevem kako pridejo servisi do teh cifer.v tvojem primeru 380€!!! lahko napišeš kaj je bilo tako prekleto drago.
Olje?.... zavorne ploščice?... kak izreden primer....? ali pač urna postavka....?
Ali niso dela na servisu ovrednotena po zahtevnosti.... ker zamenjava disk ploščic ni neka znanost...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr mar 10, 2010 6:39 pm

trasher je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:Pa ne primerjat Lagune in Clio-ta in seveda servisa pri popoldancu ali pooblascenem servisu.
lp tdk

Zato pa pravim, vse kar je več je nategovanje. Mi pooblaščeni serviser kaj bolj kvalitetno olje zamenja?

Gre se predvsem za garancijo vozila in originalni racun storitve...da ne bom cez 2-3 leta v temi Nategatorji...

@seat....jutri ti napisem tocno specifikacijo racuna in vrednosti postavk na racunu

lp tdk
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: BlackGuard in 3 gostov