tadej92 je napisal/-a:doma imamo Megana, letnik 2008. lani smo ga servisirali na štajerskem avtodomu in so zakasirali 190€ za prvi servis. meni se zdi to malo pretirano. zdaj pa iščem servis, za maj ko bo avto star dve leti. pooblaščen seveda, z ugodno ceno ter da nardijo vredu in da je čim bližje maribora. gledal sem servis Pušnik, ma kdo kake izkušnje z njimi? še kakšni drugi predlogi? lp
JamesTheMan je napisal/-a:Najboljše da pokličeš nekaj popblaščenih servisev v MB in okolici in ti naj vsak pove koliko računa za tak servis. Npr. Koletnik ima cenejšo menjavo žarnice (20eur pa dajo oni žarnico) pri Štajerskem avtodomu pa kasirajo 28eur brez žarnice... Tak da so cene kar različne. Če boš ugotovil kdo je cenejši se priporočam za info.
lisko je napisal/-a:JamesTheMan je napisal/-a:Najboljše da pokličeš nekaj popblaščenih servisev v MB in okolici in ti naj vsak pove koliko računa za tak servis. Npr. Koletnik ima cenejšo menjavo žarnice (20eur pa dajo oni žarnico) pri Štajerskem avtodomu pa kasirajo 28eur brez žarnice... Tak da so cene kar različne. Če boš ugotovil kdo je cenejši se priporočam za info.
28 eurov za menjavo žarnice? Pa če računam 5 evrov mam sigurno 50 evrov v osmih urah....Pa če mi ostane1 eur čistega mam na konc mesca mesečno plačo....
tdk je napisal/-a:Sam sem imel pred cca. mesecem dni servis na Laguni III;2007,2.0dci;servisirali so mi ga na AvtoAres v MS;redni servis na malo pod 60k km;sem pa pisal maile na nekje 5 pooblascenih servisov v SV SLO;omenjeni servis je dal najugodnejso ponudbo...redni servis + menjava zadnjih zavornih ploscic me je prisel 380 eurov.
lp tdk
seat je napisal/-a:tdk je napisal/-a:Sam sem imel pred cca. mesecem dni servis na Laguni III;2007,2.0dci;servisirali so mi ga na AvtoAres v MS;redni servis na malo pod 60k km;sem pa pisal maile na nekje 5 pooblascenih servisov v SV SLO;omenjeni servis je dal najugodnejso ponudbo...redni servis + menjava zadnjih zavornih ploscic me je prisel 380 eurov.
lp tdk
Pa ne me j**at no pa kako se pustite tak nategvat no.Ne rečem,da so te nategnili ampak vidim,da folk kljub temu,da ve,da je vzdrževanja renault-ov drago še vedno kupuje le to znamko.Ne rečem,da je renault slab (ok jst ga nebi mel zarad določenih stvari) samo,da pa pol folk preplačuje servise pa tut ni fer no.Me zanima kakšno olje uporablja renault (mogoče zlato) ima renault mogoče zlate semeringe in tesnila,ki jih je razvila NASA... ali pa gre v renaulta 20l olja...
Nevem no ampak zdi se mi prekleto drago.In ne ne mi rečt,da nimam pojma in,da sam ne vozim avtov na servise samo sem tko povedal par postov višje koliko pride servis za Hondin typeR pri 40.000km
trasher je napisal/-a:Ne vem od kod vam vem takšne cifre. Mojemu Cliotu na vsakih 15.000 menjam olje in filtre. Cena olja 10-40w Elf Competition STI za 5l je 25 eur, oljni filter 4 eur, zračni filter 3 eur, filter kabine 3 eur.
Material je torej 35 eur, pa 15 eur dam mehaniku, da mi vse to nardi.
Skupaj 50 eur, pa čao. Vse kar je več, je nategovanje.
tdk je napisal/-a:seat je napisal/-a:tdk je napisal/-a:Sam sem imel pred cca. mesecem dni servis na Laguni III;2007,2.0dci;servisirali so mi ga na AvtoAres v MS;redni servis na malo pod 60k km;sem pa pisal maile na nekje 5 pooblascenih servisov v SV SLO;omenjeni servis je dal najugodnejso ponudbo...redni servis + menjava zadnjih zavornih ploscic me je prisel 380 eurov.
lp tdk
Pa ne me j**at no pa kako se pustite tak nategvat no.Ne rečem,da so te nategnili ampak vidim,da folk kljub temu,da ve,da je vzdrževanja renault-ov drago še vedno kupuje le to znamko.Ne rečem,da je renault slab (ok jst ga nebi mel zarad določenih stvari) samo,da pa pol folk preplačuje servise pa tut ni fer no.Me zanima kakšno olje uporablja renault (mogoče zlato) ima renault mogoče zlate semeringe in tesnila,ki jih je razvila NASA... ali pa gre v renaulta 20l olja...
Nevem no ampak zdi se mi prekleto drago.In ne ne mi rečt,da nimam pojma in,da sam ne vozim avtov na servise samo sem tko povedal par postov višje koliko pride servis za Hondin typeR pri 40.000km
Da je vzdrzevanje drago oz. redni servisi samo pri Renoju---lepo te prosim!
Seveda popoldanc naredi servis bistveno ceneje...avto ima garancijo,potreben je servis na pooblascenem servisu ze zaradi tega(pecat v servisno ni problem dobit);toda imam racun o opravljeni storitvi....in vsaj zame nekaj pomeni,ko kupujem avto,da mi nekdo pokaze racune o vzdrzevanju vozila....ali pa druga plat:Nekdo se zapufa pri avtu do grla,pa potem spara pri servisu;jaz pac ne.
In kot sem ze napisal,so mi menjali zadnje zavorne ploscice,kar je v ceni;sem pa imel vsaj 5 ponudb za omenjen poseg in je ta varianta bila najcenejsa,je.. ga,taksna je pac cena servisa Lagune III na pooblascenem servisu.
lp tdk
trasher je napisal/-a:tdk je napisal/-a:Pa ne primerjat Lagune in Clio-ta in seveda servisa pri popoldancu ali pooblascenem servisu.
lp tdk
Zato pa pravim, vse kar je več je nategovanje. Mi pooblaščeni serviser kaj bolj kvalitetno olje zamenja?
Po forumu brska: BlackGuard in 3 gostov