im nobody je napisal/-a:luft v turbini se misli da ima vetrnica luft in drgne po ohišju...posledično izginja olje ter prisoten je čuden zvok kot da bi kovina drgnila v kovino ker pač vetrnica drgne ob ohišje...turbina se da obnovit pa je problem rešen...drugače je pa za tak zvok lahko odvisno veliko problemov...od kakega šraufa,počene ceke itd...ti ga meče v zasilni program?
joztom je napisal/-a:Pazljivo poglej cevi za zrak. Včasih tudi poči intercooler, vsaj na našem AWT je že bilo to. Luft v turbini lahko povzroči resen lom motorja, ker ob ležaju brizga olje v sesalni kolektor in avto sam od sebe zalaufa v iberture. Pri teh kilometrih bi kvečjemu neustrezno olje to lahko povzročilo, ali ustavitev na hitro, ko se še turbina vrti, pa je noben več ne maže.
Kael je napisal/-a:
Ja zelo zelo podobno temu, vendar kot sem rekel, se sliši le zjutraj in do 1700 / 1800 rpm, potem pa ga motor preglasi. Torej kaj bi to bilo?
Blinder je napisal/-a:Ležaji od turbine so poškodovani. Teral si ga hladnega nad 1500 rpm. KO je olje mrzlo ne podmazuje čist nič, zato motor dela na suho. Pa ugašal si ga ogretega. Preden ga ugasneš moraš praviloma ga pustit laufat 15 minut, da voda fanj zakuha in da se turbina ohladi. Ker če ga sam ugasneš se turbina še dalje greje in se stopi.
adis je napisal/-a:Kael je napisal/-a:
Ja zelo zelo podobno temu, vendar kot sem rekel, se sliši le zjutraj in do 1700 / 1800 rpm, potem pa ga motor preglasi. Torej kaj bi to bilo?
ta problem sem jaz imel na audiju...sicer mi takrat ni nihče znal povedati kaj naj bi to bilo.
joztom je napisal/-a:15 minutno ohlajanje je čista neumnost. Počakaš, da se turbina ustavi in ugasneš, to pa je minuta dovolj. Turbina se segreje od izpuha še najbolj.
damek1a je napisal/-a:Pri mojem je isto (1.9 tdi, 105ps). Precej piska od 1000-1700 obratov, najbolj mrzel.......
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov