Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Proton 415
Nov uporabnik

KO AVTO DALJ CASA STOJI IN CUKA!

Napisal/-a Proton 415 So jun 18, 2011 7:43 am

LEP POZDRAV!SEM NOV NA TEM FORUMU IN IMAM SLEDEC PROBLEM!

Imam avto proton 415.
Imam ga 3 mesece,ob nakupu sem moral zamenjati lambda sondo,svecke,2 kabla za svecke,sedaj sem menjal se bencin filter ter star umazan zracni filter nadomestil z sportnim.Problem pa je sledec in traja kaksen mesec.

Ce avto stoji cez noc oz.cez dan,to pomeni vec ur ne vziga kot je treba.Vcasih sicer vzge v prvo,ampak nato obrati padejo in crkne.v drugo nato vzge ampak ga na zacetku ko speljem par sekund cuka,nato pa naenkrat pospesi in cez cas gre normalno,in tudi gas ima zakasnitev.Ce avto vzigam v kratkih intervalih vziga normalno in ne cuka.Imel se avto pri mehaniku saj je bilo baje potrebno "po njegovem mnenju" menjat loputo za zrak saj so mi obrati nihali in se je masina zaganjala.Sedaj avto ko vzge in neha cukat,sicer gre normalno vendar nima moci kakrsno bi naj imel.Racunalnik ne pokaze nicesar!Prosim za pomoc ce je ze kdo imel podoben problem!

Na forumih sem zasledil da bi bi lahko te tezave povzrocal MAF senzor?Vendar ga pri mojem avtu ne najdem.

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: KO AVTO DALJ CASA STOJI IN CUKA!

Napisal/-a Fan So jun 18, 2011 7:28 pm

Pozdravljeni

Loputa za zrak se ponavadi samo ščisti in na novo nastavi. Ali je športni čistilec v ohišju? Lahko dobi preveč zraka in s tem posledično napačno mešanico..

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Proton 415
Nov uporabnik

Napisal/-a Proton 415 Ne jun 19, 2011 11:00 am

Ne sportni filter je konusni,izven ohisja,vendar mislim da to nima veze s tem kar se dogaja saj se je ze prej.Loputa za zrak je ze bila menjana in ociscena ter na novo nastavljena.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jun 19, 2011 5:23 pm

Pozdravljeni

Ja ima vezo, pri takšnem čistilcu dobi motor več mrzlega/toplega zraka ( odvisno kako je postavljen čistilec - po pravilih mora biti stran od motorja, ker namen je večji dotok mrzlega zraka ) - kar posledično podere tovarniško nastavitev zrak/gorivo. V koliko imate možnost vozilo priklopiti na tester preverite kakšno mešanico ECU pošilja v motor - po potrebi spremenite nastavitev. Lahko pa preverite čisto enostavno - vgradite nazaj za par dni originalni čistilec z ohišjem in se bo takoj videla razlika.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne jun 19, 2011 5:31 pm

x2

Proton 415
Nov uporabnik

Napisal/-a Proton 415 Ne jun 19, 2011 10:17 pm

Danes ko sem se sel v sluzbo se je avto cudno obnasal,se bolj cudno kot prej zato sem nazaj namestil tovarniski zracni filter,ter sodelavec mi je nastavil prosti tek z uravnavanjem motorcka prostega teka.malo se da nastavljat.menjala sva 2 kabla za svecke,ter nasla cevke z luknjo.Gredo pa iz sesalnega kolektorja nekam...Sva jih zamenjala.Sedaj gre avto boljse,bom pa videl zjutraj saj je to bil najvecji problem.(Da je avto stal dalj casa in nato vzig motorja).Jutri javim situacijo.Hvala za pomoc!

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Po jun 20, 2011 6:36 am

Da se jaz pristavim svoj loncek...

Tudi pri nas imamo protona in smo tudi mi imeli ta identicni problem - tankaj omv 100 in problem zna biti resen.

Pri nas smo tudi menjali vse in je bilo vedno isto, ko smo pa par tankov omv100 tankali pa se je problem odpravil.

Naj povem, da poznam tudi 4 ostale protone ki so imeli isti problem, pa jih je to tankanje omv 100 odpravilo.

Sem probal za forotankati sem pa tja petrol in je problem prisel prec nazaj, tko, da to je dejansko to ....

Ne vem kaj je fora na to obcutljivost ampak dokler problema ni (od tega je ze 5 let) mi je vseeno kaj je to :)

Lp, jure

Proton 415
Nov uporabnik

Napisal/-a Proton 415 Po jun 20, 2011 8:26 am

Saj tankam 100-ko zdaj ze 14 dni pa je isto.Kje pa ima ta proton luft messer?Tam na cevi ga ni.Dans zjutraj mi sicer ni ugasnil ampak so obrati padli vendar jih je motorcek prostega teka nazaj dvignil,tako da je bilo boljse.Edino moci ni imel na zacetku.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 14 gostov