Napisal/-a Sasqa Sr okt 26, 2011 6:23 am
Pozdravljeni
Ja, to odstopanje je pokazal samo enkrat, po tistem nikoli več. Včeraj dobil avtomobil iz pooblaščenega servisa, preverili vse še enkrat, sneli so EGR ga popolnoma očistili, očistili vse cevi tam okoli, zmontirali nazaj, ponovno nastavili, zamenjali vse čistilce (komplet servis, je bil čas za to), avto čez noč priklopili na manometre, spremljali tlake, vse OK. Tlak nikjer ne pada, tako da naftni sistem tesni. S testerjem spremljali delovanje šob, pravijo da so vse OK, vse znotraj predpisanih mej. Pravijo, da sumijo tesnilke šob, da bi naj ta tesnila bila krivec za takšno početje (tudi za to, da je motor postal malce glasnejši - bolj traktoski zvok - prej je bil bolj uglajen in tih v kabini, ter da je zaradi tega malenkost bolj len). In še razlaga. Ko je avto topel se bi naj ta tesnila raztegnila in zatesnila, zato tega topel ne naredi nikoli. Ko pa se avto sparkira in stoji 5+ ur (ponavadi čez noč) pa se zadeva ohlaja, tesnilke pa se skrčijo. Ker v tem primeru tesnilka ne opravlja svoje funkcije, nafta skaplja dol. Potem pa mora pumpa spet napumpati nafto, zato bi naj vžig trajal toliko časa. Ker se sam bolj malo spoznam na PD čudo, in njegovo sestavo, me zanima vaše mnenje. Je razlaga upravičena, in odtehta postavljeno diagnozo. Naj poudarim, da mi je uporabnik @Motul, že na začetku predlagal menjavo O-ringov, kar bi naj rešilo moj problem. Kaj menite? Namreč avto je zjutraj ponovno naredil enako, kot na prvem linku.
Preverili so tudi vstrajnik (sneli nek pokrov na menjalniku in preverili), za slednjega pravijo da je kot nov, kljub 200k+ prevoženih, sklopka prav tako (sicer slednja nima neke veze pri vžigu, ampak vseeno).
Aja in še to me zanima. Cena tesnilk (komplet bi naj bila cca. 150€ + delo (bojda kar nekaj dela, da se sname pokrov, odstrani injektorje, ščisti sedala, zamenja tesnilke, in v obratnem vrstnem redu nazaj). Sprašujem zato, ker ne bi rad dal nekaj zamenjati, pa spet ob xxx€, učinka pa nobenega. Je lahko res to krivo?
Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)