Včeraj sem se ravno pripeljal do stanovanja od punce in opazil da se je pojavil čudenj vonj v kabini, hitro ustavim, stopim iz avta in po asfaltu za mano široka črta hladilne tekočine.
Avto sem takoj ugasnil, tako da ni prišlo do pregretja.
Po pregledu sem ugotovil, da se je na ohišju termostata odlomil del plastike, na katerega je priključena cev, ki gre v kabino do pečke za gretje. Tako da mi je tam zmetalo hladilno tekočino ven.

Sedaj pa k bistvu. Problem je ta, da nikjer ne dobim nadomestnega ohišja termostata. Sem klical po okoli 10-ih trgovinah z deli in nikjer je ni (Motomat, Euroton, Summit, drugi Ford servisi (Frlic, Kadivec...)) Na Summitu mi je rekel, da morda dobi 4 ohišja, vendar šele naslednji teden enkrat. Žal avto nujno potrebujem in bi bilo dobro če bi zadevo lahko uredil prej. Sem pogledal še za avti, ki jih prodajajo po delih in žal ga tudi tam ne dobim.

Tako da Vas iskreno prosim, če kdo dela na servisu ali pa ve kje bi lahko dobil ohišje termostata, da sporoči.
Kataloška oznaka Ford ohišja termostata je 1149617. Ni potrebno da gre za original Ford del in je lahko aftermarket izvedba.
Podatki avta:
Ford Fiesta 2004 JH1-A9JB
motor bencin 1.3 z 51kW in oznako A9JB
Najlepša hvala za vsakršno pomoč!