Nasveti in napotki ter povpraševanja...

evilfury
Uporabnik

audi a6 multitronic

Napisal/-a evilfury So jun 08, 2013 10:27 am

Zdravo!

Pred dnevi se mi je pokvaril ta menjalnik na A6 letnika 2006 z 140k km. Med vožnjo je začel utripat zaslon PRDNS. Sem ga pripeljal z avtovleko na servis tam je bilo ugotovoljeno, da je nadzor zdrsa sklopke prevelik. Torej je po vsej verjetnosti šel eden od dveh variomatov.

Prvo so rekli da bo popravilo 7500€ potem smo prišli glede na to da je avto servisiran vseskozi na pooblaščenih servisih na 4100€. No na koncu smo se zmenil 3700€ pa mogoče še kaj popusta in na obroke.

Zdej me pa zanima ali se splača ta menjalnik vzet dol pa ga peljat k kakšnemu k te menjalnike popravlja? Računajte, da če kupim novega dobim še 2 leti garancije pa neomejeno kilometrov. Kot vem pa tisti, ki popravljajo te menjalnike dajo garancijo samo na tiste dele, ki ji zamenjajo. Torej lahko crkne, čez kakšen mesec spet kakšen del, ker ostane še veliko starega menjalnika.

Konkretna cena popravila naj bi bila okoli 2000€ ali pa mogoče še kaj več, samo to težko rečem dokler se zadeve ne odpre...

Hvala za morebitne odgovore.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: audi a6 multitronic

Napisal/-a tristan01 So jun 08, 2013 10:44 am

Pozdravljen,

Glede navedenih podatkov težko verjamem, da se je menjalnik poslovil že pri 140.000km, razen če se je z avtomobilom res mesarilo in menjalnik preobremenjevalo (beri vleka zelo težkih prikolic). Prej bi verjel, da ima tale primerek še kar nekaj podlage na navedene kilometre. Ampak pustimo pametovanje.

V primeru, da navedeni kilometri držijo, avtomobil pa je ves čas servisran pri pooblaščencih bi poskusil na račun smešno majhne kilometrine uveljaviti kulanco in po znižani ceni kupiti nov menjalnik z garancijo. Potrebnih bo precej živcev, prepričevanja in dokazovanja, je pa to najboljša pot če imaš namen avtomobil še dalje voziti.

V nasprotnem primeru, bi poskusil najti drug delujoč menjalnik z znano zgodovino in tega zamenjati.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So jun 08, 2013 10:52 am

Multitronici rabljeni so tako redki kot voda v puščav...

Avto mi zagotovo realne kilometre drugače sam audi ne bi dal tega popusta kot so go dal...

Mene samo zanima ali se mi splača popravljati ta menjalnik ali pa rajši novega nabavim?

Je mogoče kdo imel enak problem?

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So jun 08, 2013 11:15 am

Baje da ima ta menjalnik toliko problemov, da so v UK naredili stran posvečeno temu. ;)
Priporočam branje, mogoče dobiš kak nasvet:
http://www.audi-gearbox-problems.co.uk/?p=1
http://www.audi-gearbox-problems.co.uk/?p=31

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So jun 08, 2013 12:54 pm

Jetra od menjalnika druga sploh ne morem rečt

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So jun 08, 2013 6:47 pm

jaz bi tvoje mehanike poslal nekam in kupil kaj takega , obnovljen z 12 mesečno garancijo...

http://www.ebay.de/itm/Multitronic-Austauschautomatikgetriebe-Audi-A4-A6-7Gang-/121111011755?pt=DE_Autoteile&hash=item1c32c761ab
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne jun 09, 2013 7:27 am

To je ena izmed možnosti, vendar bi se mogu zapeljat k njim, ker ne pošiljajo v SLO, pa še vprašanje kako bi se zmenil, če bi šlo kaj narobe.

Me zanima. če iz fabrke tud pošljejo obnovljen menjalnik al je ganz nov?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jun 09, 2013 6:38 pm

Pozdravljeni

Novega menjalnika ni, in ni dobavljiv. Lahko se nabavi samo tovarniško obnovljen. Za manjšo ceno ( kvaliteta je enaka ), pa vam popravijo/obnovijo/uredijo tudi v SLO, delavnice kjer servisirajo samo menjalnike.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan in 11 gostov