Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dennisCe
Novinec

lučka še vedno sveti !

Napisal/-a dennisCe Po dec 02, 2013 2:35 pm

Pozdravljeni,
gre za avto opel corsa 1.2 16v, l. 08. problem: lučka za izpušne pline še vedno sveti, kljub menjavi:

- lambda sonde,
- cinšpule,
- svečk.

avto gre normalno, vse ok, tudi poraba, samo ta lučka še vedno sveti :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: lučka še vedno sveti !

Napisal/-a NoF3ar Po dec 02, 2013 2:41 pm

Resetirali ste jo z računalnikom? Oz. ugotovili pravilen vzrok za lučko?

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po dec 02, 2013 2:41 pm

NoF3ar je napisal/-a:Resetirali ste jo z računalnikom?

seveda, takoj po zamenjavi cinšpule in svečk.

po besedah mehanika je bila zanič cinšpula (na 4 cilindru) ter svečke.

zanimivo je to, da avto deluje BP in je vse ok...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po dec 02, 2013 3:12 pm

A je kdo na testerju pogledal kaj je narobe sploh? To se mi zdi menjavanje delov na slepo. Jaz bi rekel da zna biti kak katalizator fuč, ampak to je čisto ugibanje.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po dec 02, 2013 3:53 pm

Najbrž govorite o lučki, ki opozarja na napako na motorju. Z menjavo vsega po vrsti se bolj malo reši. Če sveti lučka, bi moral tudi tester kazati napako... Ko bo le ta rešena, bo lučka najbrž ugasnila.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po dec 02, 2013 4:27 pm

zlica22 je napisal/-a:Najbrž govorite o lučki, ki opozarja na napako na motorju. Z menjavo vsega po vrsti se bolj malo reši. Če sveti lučka, bi moral tudi tester kazati napako... Ko bo le ta rešena, bo lučka najbrž ugasnila.

Tester je kazal na napako sonda 1 vendar sem sel k strokovnjaku FAN, ki ga prav gotovo poznate in mi je zamenjl kar sem napisal.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Po dec 02, 2013 5:09 pm

No, najbrž je po menjavi ugasnila? Ko se je ponovno prižgala ste spet preverili kaj se dogaja?

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po dec 02, 2013 5:48 pm

[quote="zlica22"]No, najbrž je po menjavi ugasnila? Ko se je ponovno prižgala ste spet preverili kaj se dogajall
Iz popravil iz lj sem prisel do celja ko se je ponovno prizgala.to je bilo danes ..ocitno bom rabil comp za reset kar doma grrrrr

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Po dec 02, 2013 5:57 pm

Očitno bo treba spet nazaj, da se stvar porihta ;)

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po dec 02, 2013 6:01 pm

zlica22 je napisal/-a:Očitno bo treba spet nazaj, da se stvar porihta ;)

glede na vlozen denar bi skorajda ena boga lucka ne smela bec goreti ob predpostavki da avto ze od.zacetka deluje ok

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po dec 02, 2013 6:20 pm

Kolikor vem je prva sonda pred katalizatorjem oziroma takoj za izpušnim kolektorjem. Torej katalizator najbrž ni, to bi prjavla napako druga sonda. Po logiki je torej napake nekje pred prvo sondo, vzrokov pa je lahko veliko.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po dec 02, 2013 6:54 pm

LeQuack je napisal/-a:Kolikor vem je prva sonda pred katalizatorjem oziroma takoj za izpušnim kolektorjem. Torej katalizator najbrž ni, to bi prjavla napako druga sonda. Po logiki je torej napake nekje pred prvo sondo, vzrokov pa je lahko veliko.

Glede na vlozenih 600eur pa pri 3 mehanikih pa se vedno lucka gori avto pa gre isto kot pred menjavo..se lahko pa marsikaj vprasas :x

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po dec 02, 2013 7:12 pm

Fajn bi bilo da napišeš točno kodo napake, ki ti jo izvrže tester.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po dec 02, 2013 7:18 pm

dennisCe je napisal/-a:
LeQuack je napisal/-a:Kolikor vem je prva sonda pred katalizatorjem oziroma takoj za izpušnim kolektorjem. Torej katalizator najbrž ni, to bi prjavla napako druga sonda. Po logiki je torej napake nekje pred prvo sondo, vzrokov pa je lahko veliko.

Glede na vlozenih 600eur pa pri 3 mehanikih pa se vedno lucka gori avto pa gre isto kot pred menjavo..se lahko pa marsikaj vprasas :x

Pozdravljeni

Kot sem vam že povedal je pri vas potrebno menjati v kompletu: vžigalno tuljavo, vžigalne svečke in kisikovo sondo. Danes se je zamenjalo vžigalno tuljavo in vžigalne svečke ( to ste prinesel s seboj ) in takoj sem vas vprašal, kje je kisikova sonda? Kar se tiče sonde smo samo premaknili procentualno koliko se je dalo, sem povedal, da jo bo potrebno menjati v koliko jo računalnik ne bo hotel sprejeti - torej se je skušalo samo reševati, kar je predhodni serviser že naredil polovičarsko.
Žal je tako, da se ponaredki ne obnesejo v praksi.

LeQuack je napisal/-a:Fajn bi bilo da napišeš točno kodo napake, ki ti jo izvrže tester.

Jih napišem jutri zjutraj, ko bom v službi, so napisane na delovnem nalogu

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po dec 02, 2013 11:27 pm

Fan je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:

Pozdravljeni

Kot sem vam že povedal je pri vas potrebno menjati v kompletu: vžigalno tuljavo, vžigalne svečke in kisikovo sondo. Danes se je zamenjalo vžigalno tuljavo in vžigalne svečke ( to ste prinesel s seboj ) in takoj sem vas vprašal, kje je kisikova sonda? Kar se tiče sonde smo samo premaknili procentualno koliko se je dalo, sem povedal, da jo bo potrebno menjati v koliko jo računalnik ne bo hotel sprejeti - torej se je skušalo samo reševati, kar je predhodni serviser že naredil polovičarsko.

LeQuack je napisal/-a:Fajn bi bilo da napišeš točno kodo napake, ki ti jo izvrže tester.

Lep pozdrav

razumem in nikogar ne obtožujem, vendar se ob tem stanju že res bojim, da če kupim original sondo, bo lučka po 20km zopet gorela... na žalost nimam zaupanja več v to zadevo :cry: :evil:

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po dec 02, 2013 11:45 pm

dennisCe je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:

Pozdravljeni

Lep pozdrav

razumem in nikogar ne obtožujem, vendar se ob tem stanju že res bojim, da če kupim original sondo, bo lučka po 20km zopet gorela... na žalost nimam zaupanja več v to zadevo :cry: :evil:

To je pa malo napacne razmisljanje, če ti mehanik reče da je ta zadeva kriva, potem to tudi je.. saj ti ljudje obvladajo svoj posel.

Če si pa ti vozil k "mehanikom" 2,3x prej, pa ti res ni nihce kriv.

Lp

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po dec 02, 2013 11:55 pm

h4ck, seveda ni nihče kriv, ampak moja predhodna lastnika in pa avtohiša Zalar, kjer so vgrajevali neoriginalne dele :evil: :evil:

edino kar ne razumem je pa to, da v kolikor je sonda univerzalna, zaradi tega lučka gori.. kar nekaj znancev imajo v passatih, audi a4 univerzalno sondo pa dela bp oziroma računalnik ničesar ne javlja napake!

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To dec 03, 2013 12:07 am

Lahko ti iz prve roke povem, da sem ime pri prejšni vectri enako tezave z temi "ponaredki" in zadeva ni delovala, z originalom pa ni bilo problema.

Včasih se splaca preverit ceno originala in kopije, vcasih je cenejsa opcija najdrazja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To dec 03, 2013 8:30 am

Pozdravljeni

P0300
P0304
P0130

Stanje je bilo sledeče:
- na motorju so bile obrabljene vžigalne svečke, na 4 cilindru je prebijala vžigalna tuljava ( kar se je videlo tudi na svečki - spuščala vžige ). Iz tega naslova je začela kisikova sonda pošiljati čudne podatke v ECU.

Predhodni serviser je zamenjal brezhibno originalno kisikovo sondo z univerzalno ( brez potrebe ), pri tem modificiral kablovje.

Pri nas se je menjalo vžigalne svečke in vžigalno tuljavo ( prinesla stranka s seboj ), za samo kisikovo sondo pa se trudimo, da jo procentualno približamo branju ECUja ........................... s tem se prihrani nekaj stroškov, v koliko pa se to ne bo izšlo, bo potrebno sondo menjati - stranka pred posegom obveščena! S samo menjavo delov pri nas, do sedaj stranka nima nobenih stroškov.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To dec 03, 2013 9:50 am

Dobro bi bilo takrat tisto staro lambdo obdržati, ko so jo menjali. Ampak zdaj je najbrž že prepozno. :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov