gre za avto opel corsa 1.2 16v, l. 08. problem: lučka za izpušne pline še vedno sveti, kljub menjavi:
- lambda sonde,
- cinšpule,
- svečk.
avto gre normalno, vse ok, tudi poraba, samo ta lučka še vedno sveti

NoF3ar je napisal/-a:Resetirali ste jo z računalnikom?
zlica22 je napisal/-a:Najbrž govorite o lučki, ki opozarja na napako na motorju. Z menjavo vsega po vrsti se bolj malo reši. Če sveti lučka, bi moral tudi tester kazati napako... Ko bo le ta rešena, bo lučka najbrž ugasnila.
zlica22 je napisal/-a:Očitno bo treba spet nazaj, da se stvar porihta
LeQuack je napisal/-a:Kolikor vem je prva sonda pred katalizatorjem oziroma takoj za izpušnim kolektorjem. Torej katalizator najbrž ni, to bi prjavla napako druga sonda. Po logiki je torej napake nekje pred prvo sondo, vzrokov pa je lahko veliko.
dennisCe je napisal/-a:LeQuack je napisal/-a:Kolikor vem je prva sonda pred katalizatorjem oziroma takoj za izpušnim kolektorjem. Torej katalizator najbrž ni, to bi prjavla napako druga sonda. Po logiki je torej napake nekje pred prvo sondo, vzrokov pa je lahko veliko.
Glede na vlozenih 600eur pa pri 3 mehanikih pa se vedno lucka gori avto pa gre isto kot pred menjavo..se lahko pa marsikaj vprasas
LeQuack je napisal/-a:Fajn bi bilo da napišeš točno kodo napake, ki ti jo izvrže tester.
Fan je napisal/-a:dennisCe je napisal/-a:LeQuack je napisal/-a:Kolikor vem je prva sonda pred katalizatorjem oziroma takoj za izpušnim kolektorjem. Torej katalizator najbrž ni, to bi prjavla napako druga sonda. Po logiki je torej napake nekje pred prvo sondo, vzrokov pa je lahko veliko.
Glede na vlozenih 600eur pa pri 3 mehanikih pa se vedno lucka gori avto pa gre isto kot pred menjavo..se lahko pa marsikaj vprasas
Pozdravljeni
Kot sem vam že povedal je pri vas potrebno menjati v kompletu: vžigalno tuljavo, vžigalne svečke in kisikovo sondo. Danes se je zamenjalo vžigalno tuljavo in vžigalne svečke ( to ste prinesel s seboj ) in takoj sem vas vprašal, kje je kisikova sonda? Kar se tiče sonde smo samo premaknili procentualno koliko se je dalo, sem povedal, da jo bo potrebno menjati v koliko jo računalnik ne bo hotel sprejeti - torej se je skušalo samo reševati, kar je predhodni serviser že naredil polovičarsko.
Žal je tako, da se ponaredki ne obnesejo v praksi.LeQuack je napisal/-a:Fajn bi bilo da napišeš točno kodo napake, ki ti jo izvrže tester.
Jih napišem jutri zjutraj, ko bom v službi, so napisane na delovnem nalogu
Lep pozdrav
dennisCe je napisal/-a:Fan je napisal/-a:dennisCe je napisal/-a:LeQuack je napisal/-a:Kolikor vem je prva sonda pred katalizatorjem oziroma takoj za izpušnim kolektorjem. Torej katalizator najbrž ni, to bi prjavla napako druga sonda. Po logiki je torej napake nekje pred prvo sondo, vzrokov pa je lahko veliko.
Pozdravljeni
Kot sem vam že povedal je pri vas potrebno menjati v kompletu: vžigalno tuljavo, vžigalne svečke in kisikovo sondo. Danes se je zamenjalo vžigalno tuljavo in vžigalne svečke ( to ste prinesel s seboj ) in takoj sem vas vprašal, kje je kisikova sonda? Kar se tiče sonde smo samo premaknili procentualno koliko se je dalo, sem povedal, da jo bo potrebno menjati v koliko jo računalnik ne bo hotel sprejeti - torej se je skušalo samo reševati, kar je predhodni serviser že naredil polovičarsko.
Žal je tako, da se ponaredki ne obnesejo v praksi.LeQuack je napisal/-a:Fajn bi bilo da napišeš točno kodo napake, ki ti jo izvrže tester.
Jih napišem jutri zjutraj, ko bom v službi, so napisane na delovnem nalogu
Lep pozdrav
razumem in nikogar ne obtožujem, vendar se ob tem stanju že res bojim, da če kupim original sondo, bo lučka po 20km zopet gorela... na žalost nimam zaupanja več v to zadevo![]()
LeQuack je napisal/-a:Fajn bi bilo da napišeš točno kodo napake, ki ti jo izvrže tester.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov