No ja pa začnimo.
Avto je fiat stilo , 1.9 jtd letnik 2003. Leta 2006 je bil uvožen iz Italije. Vem da sem govoril da nikdar več nebom kupo uvoženega avta, ampak pri tem kešu, katerega sem nameno avtu nisem niti imel neke izbire
V bistvo sem k tej avtohiši šel gledat cliota dci,ampak kak sem tega videl , sem vedel, da bo šel z mano domov. Barva mi je bla fenomenalna, ker so sami srebrni na cestah ter ostalih barv, čeprav je pa dosti ljudi,katerim ni barva všeč

Tako se je pa zgodba začela:

Avto ima vse temne šipe ter je spuščen (po tuv med -35mm in -42mm)
prvo kar je blo, je bilo dvourno sesanje avta ter pranje ker je bil pač bolj umazan oz. kar po domače svinjski.
po približnu enem tednu sem šel zamenjat enoglasno hupo, katera se je drla kot neka raca z dvoglasno. Ker je hupa zmontirana pod desno lučjo sem moral zato dol vzet odbijač:

Potem sem mu pa še privoščo veliki servis :
-vsi novi jermeni
-novo olje
-oljni filter
-naftni filter
-čiščenje egr ventila
-nova hladilna tekočina in vodna pumpa
in še druge stvari:
-nov desni nosilec motorja
-na novo napolnjena klima
-nov termostat
- nov avtoradio
-montaža wooferja + feršterker
Potem pa se je po nekaj časa odmora spet dogajalo:
tokrat je bla na vrsti zvočna izolacija itd.:
najprej prtljažna vrata:

učinek je bil že takoj, kak sem zaprl vrata, je zgino grd plehnat zvok. zaj pa si lahko predstavljam da vozim BMW

Tak pa se je začela čistilna akcija pa tudi nadaljevanje leplenja izolacije.
Tokrat je bil na vrsti pokrov motorja in pa pranje in čiščenje motorja:
Kakšna je izgledala hauba kos em dol pobral original zvočno izolacijo:

najprej sem jo splahno z vapom, našprical z čistilom in nato spet splahno ter obrisal
rezultat:

čiščenje original izolacije od pokrova motorja:
prej:

potem:

evo kakšna je bla krtačka od čiščenja te obloge:

potem sem se pa spravo nad motor ki je bil kar precej umazan ter prašni.
najprej sem odšraufal plastike nad motorjem ter od akumulatorja ter jih opral in očisto:

slike pranja motorja pa žal nimam
Nato je prišlo leplenje izolacije in takšen je bil končni rezultat:

evo pa končni izdelek poldnevnega truda:
1. Očiščena hauba ter nameščena izolacija
2. očiščena original izolacija
3. Očiščene vse platike nad motorjem
4. oprano vse okrog motorja in motor
5. vse plastike in gume namazane

Naslednjo kar sem šel pa čistit kar je blo svinjsko od masti pa praha ter blata so bli panti ter vse okrog vrat:

Evo pa rezultat čiščenja s čistilo + alkohol + voda

Sedaj je bil na vrsti prtljažnik ter okrog vrat pri gumi.
Ko sem začel trgat pritljažnik narazen se je spet potrdilo, da je bil prejšnji lastnik pravi svinjun kar se higijene tiče v avtomobilu ter da je bil avtomobil veliko na makedamu. Pri rezervnem kolesu in pri blatnikih je bil polno praha ter žagovine.
Evo tako se je začelo:
Najprej sem ven pobral rezervno kolo, ter plastiko na katero pride dvigalka itd. Potem pa sem začel delat:
Tukaj na tej sliki je že posesano:

krpa s katero sem brisal je izgledala takole:

in rezultat:

potem je bilo na vrsti rezervno kolo ki je blo polno praha:

po čiščenju se je že bolj svetila in izgledala lepo:

očiščena plastika , katera pride v njo z orodjem:

potem pa se je začelo veselje, ko se je začelo trganje obloge ter plastike ob straneh

stanje:

obloga:

ko sem to videl, se mi je kar gnuslo, ampak če sem želel izolacijo gor lepit, je moralo bit čisto
no pa sem se spravo na čiščenje, pa je bil rezultat po brisanju ter sesanju sledeči:

pa spet krpa po vsakem drugem potegu po tej svinjariji (boljše da nisem vode slikal, ker je bla hujša kot kanalizacijska)

potem pa sem se spravo na leplenje:

tako pa je izgledalo s zaprtimi stranicami. pri rezervi zaenkrat nebom lepo

To je vse kar se tiče prtljažnika.Slike so mogoče malo slabše, ampak je blo slikano v garaži
Ker je nehalo deževat, sem pa še šel porihtat gume okrog vrat ker je blo nabito praha pa svinjarije in nisem moral niti okrog obrisat po pranju avta s čisto krpo.

Pa stanje po čiščenju:

gume na vrhu vrat sem tudi kar sproti očisto:

očiščeno:

pred par dnevi je še šel voznikov sedež k tapetniku, da mi da novo gobo, saj je bila tale že posedena ter so iz sedeža leteli drobci
zaj ma stilo malo mira pred mano

Naslednji tedn še gre avto na barvanje prednjega odbijača ter montaža novih luči .
To je zaenkrat to! Avto sem dobil kot se iz slik vidi v zelo zanemarjenem stanju in zelo očitno je da je bil avto zelo veliko na makedamu, zato je nafilan s prahom, bivšemu lastniku pa je bila higijena avtomobila tudi španska vas.
Naslednjo bo na vrsti globinsko čiščenje celotnega vozila, da bo notranjost pošlihtana in vsaj malo bolj higijenična ter odstranitev plastičnih kolotekov pod blatniki, ter temeljito čiščenje notranjosti blatnikov ter zaščitna barva. Hkrati pa bom še tudi pobarval izpušni lonec na črno, da se ga bo čimmanj videlo ter na novo barvanje zadnjih rok, ker so rjaste. Če bo mi letos zneslo z denarjem,pa pridejo tudi gor alu platišča.
Pozitivni kakor tudi negativni komentarji zaželjeni