Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Mercedes Vito

Napisal/-a Patrik_A3 Po nov 25, 2013 6:44 pm

Zdravo,

Na željo sofuromašev bom predstavo svoj novi stroj - kombi :mrgreen: Mercedes Vito 2.2 CDI 150 konjev, podaljšana izvedba z 8 sedeži. Odločal sem se med Nazi wagnom in med francozo - traficom. ampak ker bo to moj edini avto tudi za vsak dan, je zmagal vito, saj je vseeno po voznih lastnostih bolj primeren,saj se pelje kot malo večji avto, medtem ko pa sem z traficom dobil odbčutek da je avto pravi delovni konj,to pa jaz ne potrebujem za 50 000km letno.

Zaenkrat sem nardil ene 1200km z njim v malo več kot enem tednu in sem ful zadovoljen. sploh z močjo motorja ko peljem poln kombi, pospešuje super, ko pa je prazen pa bolj kot marsikateri osebni avto.

Evo takšnega sem domov pripeljal:

Slika

NA njem so bile interšpar radkape (ki kljubtemu presenetljivo dobro izgledajo) in bil je brez zadnjih zvočnikov.

Raztrgali smo notranjost da smo vgradili za zadnji del avta zvočnike - spredaj jih nisem mogel menjat. Kabli so se vse skrili za tapete. Radio je bil tudi brez usb , tako da sem vgradil drug radio ki to ima. Kupil sem na mercedesu original okvirček okrog radia z predalčkom, saj je bila prej tam pod radiom luknja, ker je imel avto prej tahograf katerega so odstranli.

Slika

Slika

Slika

smeh pri vulkanizerju kateri ni mogel avta dvignit saj je predolg :mrgreen: tak da spredi ga je dvigno, odzadi pa z wagnhebrom pod akso :lol: :mrgreen:

Slika

Avto vrjetno še ni nikdar videl voska, kaj šele poliranje. Moram se pohvalit da sem nahecal med vikendom punco, da ga skupaj spolirama,tako da sem bil ful hitro gotov, saj štiri roke več nardijo kot samo dve :mrgreen: . Cel avto spoliral z eno polirpasto da samo dobim osvežitev laka, ter nato še fajn navoskal za dodatni lesk.

Sedaj:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

To je to za toti gnar :lol: :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: Mercedes Vito

Napisal/-a Doche Po nov 25, 2013 6:58 pm

Zdaj pa vas 8 ne more zamudit na šiht :lol:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po nov 25, 2013 7:28 pm

Lep k lurška mat božja.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po nov 25, 2013 8:50 pm

hmm...ti se nihce ni povedal, da odkar mamo schengen ni vec aktualno arabcov v A svercat? :lol:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po nov 25, 2013 10:32 pm

Lep kombi, predvsem pa izgleda za razliko od večine lepo negovan. Zanima me, zakaj si se odločil za kombi vozilo in ne za običajen avto? Če ne bi rad odgovoril na vprašanje, ga mirne volje ignoriraj. :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 25, 2013 10:36 pm

hahehihoh je napisal/-a:Lep kombi, predvsem pa izgleda za razliko od večine lepo negovan. Zanima me, zakaj si se odločil za kombi vozilo in ne za običajen avto? Če ne bi rad odgovoril na vprašanje, ga mirne volje ignoriraj. :)

8 sedežev.press
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr nov 27, 2013 6:23 pm

maniaxxx je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Lep kombi, predvsem pa izgleda za razliko od večine lepo negovan. Zanima me, zakaj si se odločil za kombi vozilo in ne za običajen avto? Če ne bi rad odgovoril na vprašanje, ga mirne volje ignoriraj. :)

8 sedežev.press

Imam tud jaz eno vprašanje. Če ne bi rad odgovoril na vprašanje, ga mirne volje ignoriraj. :)

A si punco že kresnu v tej mobilni dnevni sobi? :lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe nov 29, 2013 5:28 pm

rabo sem večji avto, minimalno 8 sedežev zaradi službe,ne zarad familije (familije še itak nimam :) )

jordan ---> =I haha

V ponedeljek gre kombi na prvi servis - popravilo šob oz. mogoče bom katero moral menjat, čeprav upam da samo katera "ščije" in je treba samo "vložek" oz. tesnilo porihtat, saj je potem popravilo cenejše. Kakšen dan kasneje pa zamenjava komplet zadnjih zavor pa mali servis. ;)

Končno sem tudi ugotovil kak se kljuka nazaj namontira, ker je več nismo nazaj dobili.dobra lastnost je ta, da je priklop original westfalija in če me bo kdaj moto , odstranim kljuko, priključek na elektriko in namontiram original dekl ba odbijač in kot da ni priklopa.

Poraba se trenutno giblje med 8.5 -9L . Samo avtocesta na tempomatu 120-130 km/h naložen z 8 ljudmi. sem malo več rpedvideval, tako da sem z 9 litri zadovoljen. po mesti pa se tak nem vozo z tem avtom,tako da, to je to ;)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe nov 29, 2013 5:50 pm

Še to srečo maš, da si trofu enega izmed redkih kombijev, ki se bo naokoli lahko vozil s cenejšo vinjeto :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So nov 30, 2013 8:54 am

Občutno bolje izgleda z original radkapami... Naj služi namenu.

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 30, 2013 6:48 pm

Luka, upam da bo. :)

ghandaed vsaj 1x da imam srečo v lajfu kar se tiče da kje kaj profitiram :roll: :mrgreen:

Ta tedn je padlo tudi skor 1000km, poraba 9,7 L. Se vidi da je bolj mrzlo pa da sem ga malo bolj "španal". poročam naslednji tedn koliko bo bila poraba.ciljam na manjšo, oziroma upam da bo manjša.

peljemo dalje :arrow:

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Ne dec 01, 2013 11:09 pm

Pikasl je prodan?
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 02, 2013 11:48 am

v račun sem ga dal.

Tedn se je zelo obetavno začel z stroškom cirka 1200€.... vse štiri dize treba menjat :/:o:/ upam da bo mehanik že ta tedn zamenjal , da še nebi ki pri tej teži motorja kaj poškdoval.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Sr dec 04, 2013 12:01 am

Kaj pa delaš če smem vprašat?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr dec 04, 2013 1:10 am

Nič kaj posebnega, avto nima veze s tem kaj delam. rabo sem pač avto z 8 sedeži pa priklop je bil tudi dobrodošel ker se vedno kaj najde doma za odpeljat/pripeljat ;)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr dec 04, 2013 7:52 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Tedn se je zelo obetavno začel z stroškom cirka 1200€.... vse štiri dize treba menjat :/:o:/ upam da bo mehanik že ta tedn zamenjal , da še nebi ki pri tej teži motorja kaj poškdoval.

Kaj naj ti rečem. Od tega bucket-o-rust kar pričakuj še stroškov. Poznam 2, eden je že glavo dol vlekel, ta drugi ima pa že abonma pri mehaniku zaradi turbine...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr dec 04, 2013 8:20 pm

Vikend taksist ? :lol:
Upam da ti dobro služi.. poznam človeka ki ga je preklel po dolgem in počez. Kupil ga je zaradi velike družine in ga ob prvi priliki zamenjal za Espaca.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 04, 2013 8:21 pm

Sem ga že pred nakupom opozoril, da se znajo "čudne" stvari dogajat tem motorjem.

Če boš rabil drug motor, pokliči, imam že nekaj prakse z menjavo! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 05, 2013 12:26 am

našel sem ugodnejšo rešitev pri enem mehaniku ki ima privat delavnico samo za mercedese v Mariboru. če se da dize obnovit bom dal 400€ ( 100€ kom. ), če pa je katera zanič pa bom zamenjal z obnovljeno za 180€ komad. slaba stvar je, da bo to komaj v prvem tednu januarja, torej cirka čez 4000km.

druga varianta so rabljene iz vitota z kao 130 000km za 600€.

nekaj se bo že rešlo pa gasa naprej :D :mrgreen: tak to je, hoto sem ga imet, sedaj ga pa imam :D cirka 1500€ bom v njega vložo pa bo to to ;)

Tommy sem že klical enega za cel motor, z turbotom pa šobami pa pumpo,vglaunem komplet, pa mi je 2000€ zaenkrat preveč. drugače bi že včeri šel po drug motor, bmk :D pol pa bi dele dol jemal, recimo turbo pa to, ko tale več nebo šel. mogoče bi se res za to varianto odločil če nebi sedaj te ugodne ponudbe za šobe dobil.

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Če dec 05, 2013 12:11 pm

Kak pa to da nisi rajši vzel Transporterja?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov