Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

crazyedo
Nov uporabnik

NOTRANJOST PUNTOTA

Napisal/-a crazyedo To feb 28, 2006 2:09 am

A mi kdo lah pove kako bi najlažje, pa da ne bi poškodoval kaj, odstranil označene dele plastike v puntotu k jih mislm barvat??

8)
Priponke
punto notranjost.jpg

Uporabniški avatar
Flok1234
Nov uporabnik

Napisal/-a Flok1234 To feb 28, 2006 7:34 am

Vijaki imbus, kot je označeno!!! Gumb za stopnjo ventilacije odstraniš tako, da ga močno potegneš iz ohišja!! Zračniki na vsakem koncu armature so samo zataknjeni, tako, da jih lahko snameš z izvijačem!!
Slika

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo To feb 28, 2006 10:49 am

Ta sredn del mislm da ne bo problem če se sam odšraufa. Ne vem pa še kako dam dol tisto malo plastiko na volanu.
Ne mislm barvat reže zračnika, ampak plastiko okrog nje kokr je označen na sliki na desni strani. A gre to tud z šraufencigrom dol. Pa kje ma tiste jezičke, da ne polomim kj!!!

LP :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 28, 2006 5:36 pm

no da neodpiramo nove teme mene zanima ce je treba homologirat ce nadgradis (spremenis,dodas) en dev armature...
Slika

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson To feb 28, 2006 5:43 pm

mislim da ne, ali pač?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 28, 2006 5:44 pm

hja to je zdej uprasanje....kajti mislim narediti sredinsko konzolo ki bo potekala do zadnjih zicov...in sredinske reze za zrak vn pobrt.......prblizn tko kokr je v fotosopu narjen....
Slika

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo To feb 28, 2006 5:52 pm

Spet jst! :ue
Mam še eno vprašanje.

A je ker že probu nalimat une barvne dekorativne nalepke (al kako se temu reče?) k majo tut neke vzorce-karbon, les, ki jih prodajajo v trgovinah z dodatno opremo? Mislm pa to na plastiko v notranjosti avta!
##kot je prikazano na sliki##

Kako je kj glede obstojnosti pa končni izgled, pa kako naj se zadeve lotim, da bo vse štimal?

Sm pa prebral na enmu forumu k ga majo modelarji in maketarji glede barvanja plastike s spreji. Vsi postopki in tehnike. Sam mi mori k lah vse z*****m k jst pač nism modelar! :)

Sam kako že pravjo: NO PAIN, NO GAME, NO GAME, NO FUN!!!

Šalo na stran. Če se sam lotim dela vem, da ni vse tako lahko.
Bi pa rabu kakršenkoli nasvet!!

Upam, da ne morim :oops: sm pač previden.

Pozdrav vsEEm!!!!

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo To feb 28, 2006 5:58 pm

Hvala AudiRSBoy 8)

Sam slike mi ni uspel prenest.

Drgač pa mislm limat folijo (nalepko) oz. barvat tko k je na sliki na vrhu pokazan!!

LP

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 28, 2006 6:11 pm

jst k sm meu prej audija pa sm v srebrno pobarvu notranjost sm jo z sprejom za feltne in je drzal k p*****a pa se full lepo je blo vidt....drugac pa nevem kok so dobre folije da se navjo pol zacele vihat al pa stran odstopat (velka vrocina) no nimam iskus z nimi :)
Slika

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo To feb 28, 2006 6:27 pm

AudiRSBoy a si sam iz sprejem za feltne špricnu al si še prej kj šmirglu, pa kakšno barvo da se prime na plastiko. Pa je to prov srebrna al se dobi tud krom?

PS: kako dodam zravn svojga nicka še slikco!!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 28, 2006 6:40 pm

sam lepo sem ocistil plastiko nc smirglal ker je ze sama p sebi hrapava (lahko pa z neznim smirglop posmirglas nebo nic narobe)....pol sm pa sam s srebrnim sprejom za feltne pospricu in pocaku da se posusi......mas tudi neko krom vrjanto sam nevem kako ispade (pomoje matire ob dotiku prstov in podobno)
Slika

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo To feb 28, 2006 6:43 pm

Sm bral na forumu od modelarjev k s sprejem štrihajo svoje modelčke (avte, kamijone, letala, tanke...) pa sm zasledu zanimivo tehniko.

Najprej celo plastiko štrihneš s črno barvo. Počakaš da se posuši. Pol pa nekje nabavš (še nism točn ugotovu kje!!) samolepilno folijo k ma drobne luknce (1x1 mm) oz en model je kupu zelo redko tkano blago. Pol daš to čez plastiko k si jo štrihnu na črno in še s srebrnim sprejem štrihneš čez!!! Modelu je izpadl fuuul hudo. Karbon Look!!!!

Sam vsi pravjo da plastiko prvo (mokro?)šmirglaš, pol štrihneš s sprejem imenovan primer (beri: prajmer!). Pol pa še s končno barvo. Eni pa še štrihnejo z lakom in vse skupi še spolirajo in voskajo!!

Za moje pojme ful dela, sam če hočš dobr nardit se morš potrudt!

Če najdm dam link zravn.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 28, 2006 6:48 pm

nevem kar se itce teh modelarjov...

ta sprej za feltne je zlo mocn k more zdrzat zunanje pogaje na feltni....tko da nerabs nobenih cez spricv ali podobno sam z nim pospricas in pocaks da se posusi....

pa kr dej prvo z vodobrusnim smirglom posmirglat pol pa sele pobarvat....
Slika

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson To feb 28, 2006 6:50 pm

ne potrebuješ homologacije za notranjost, samo za zunanjost

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo To feb 28, 2006 7:02 pm

Te modelarji so perfekcijonisti če me uprašaš!! Če kakšen modelar to bere naj me ne linča :)
A pol da pošmirglam prej??
Morm najdt kos plastike da probam un karbon look. Sam ne vem kje bi dobil folijo z unimi lukncami?? A ma kdo idejo?

Kako dam slikco zravn nicka????

AudiRSBoy a maš kakšno slikco svojga audija od znotri?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 28, 2006 7:09 pm

mam full grdo bi moru skenirat da bi lepo vidu ..... kokr vidm mas gladko plastiko tko da smirgli....

tisto mrezco ap pomoje dobis v kaki trgovini k se zbirajo modelarji.....

za sliko da das zravn prejt v forum nastavitve pa tm nakoncu mas za sliko avatr

bom skeniru sliko pa dam gor sam cez kake pou urce
Slika

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson To feb 28, 2006 7:14 pm

morš šmirglat, ker ti bo drugač šla barva počasi dol

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Po okt 01, 2007 3:14 pm

mislis to mene tud zanima ta stvar ta tkanina je pa nekipodobnega kot tista podloga k jomajo nekateri na armaturni os amzsja da roba ne leze po armaturi kolk sem jaz gledal mi vse jasno kje tocn to tkanino al karkol ze je dobit ne vem samneki mi pa ni povsem jasno najprej gre model na crno podlago in preko tkanine 1x s sivim sprejem to ok lepo kaj pol naredi k da tkanino ponovno gor in sprica s crnim sprejem mogoce kak zamik tkanine al kej podobnega ne vem sam mi mal cudno ce kdo ve naj poroca tu pa link pa si poglejte ja res lepe umetnine cabon look
http://www.youtube.com/watch?v=3qDV5gR90zY

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Po okt 01, 2007 3:16 pm

Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov