Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Poweruss
Nov uporabnik

Car Wrapping

Napisal/-a Poweruss Če apr 29, 2010 8:45 pm

Pozdravljeni. Ker prvič slišim da si lahko polepiš celoten avtomobil z folijo in si tako spremeniš barvo vozila z tako imenovanim car wrapping-om, ter da naj bi bila ta folija precej trpežna/obstojna, sem se odločil da se malce pozanimam o tej stvari in ker na spletu nisem našel kaj dosti uporabnih informacij, sem se odločil odpreti novo temo v upanju da zberem še kaj več uporabnih informacij o car wrapping-u!

Kot prvo me zanima sama folija, se to folijo lahko kje kupi, sprašujem predvsem zato ker imam u mislih da bi sam polepil avto, v kolikor bi ta folija ne bila predraga. Predraga v tem smislu da bi v primeru neuspeha pač kupil novo...

Vem da obstaja veliko samolepilnih folij, a kaj ko ne vem katera je primerna za lepljenje avtomobila!

Kot drugo me pa zanima kje in kdo se z tem profesionalno ukvarja in kakšne so cene da ti "oblečejo" avto

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če apr 29, 2010 9:07 pm

se mi zdi da je bla ravno ene 14 dni nazaj al pa 3 tedne ena identična tema o tem...
si že poskusil z GOOGLE?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če apr 29, 2010 9:10 pm

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če apr 29, 2010 9:12 pm

xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Poweruss
Nov uporabnik

Napisal/-a Poweruss Če apr 29, 2010 9:59 pm

http://custom.poglejpoglej.si/

http://www.infokart.si/index.php?module=page&id=62

http://www.ncr.si/?viewPage=43

Kar nekaj teh ki ponujajo te storitve...

A potem naj njih uprašam če lahko kupim to folijo za te namene pri njih...

kaj pa tale folija :)

http://www.sign-supply.si/pvc-samolepil ... i-fix.html

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Če apr 29, 2010 10:13 pm

Moraš se zavedat da ni to enostavno lepo nalepit - brez gubic, mehurčkov in podobnega. Drugo so ravne površine, kjer je lažje zalepit, pa še tu se hitro zalomi. Če ne obvladaš tega raje zaupaj mojstrom ;)
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če apr 29, 2010 10:57 pm

V temu oglasu piše, da je polepljen avto s folijo, sploh se ne vidi razlike. Najboljše, da kar pokličeš lastnika in povprašaš ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3736055&show=1

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Pe apr 30, 2010 5:53 am

pred časom je imelo podjetje N.C.R, tečaj car wrappinga

Poweruss
Nov uporabnik

Napisal/-a Poweruss Pe apr 30, 2010 9:27 am

Podjetje ORACAL d.o.o. mi je poslalo cenik cene so napisane brez 20% davka na zalogi imajo samo bele barve ostale pravijo da po predhodnem naročilu

Cast wrapping PVC folija za avtomobile, 100 mikronov, mat, bela in črna 7.80 10.40
Cast wrapping PVC fol. ne pušča mehurčkov,100 mikr., mat, bela in črna 9.57 12.76
Cast wrapping PVC folija ne pušča mehurčkov, 100 mikr., mat, metalik 10.95 14.60
Karbonska večslojna cast folija, 130 mikr., črna in antracit 36.00 48.00

Cel cenik pa je tukaj: http://www.mediafire.com/?duyjofagnyi

Drugače se pa zavedam da verjetno ni kar tako preprosto folirat, vendar poskusit ni greh še vedno lahko vržem folijo stran in grem do mojstra :) za začetek bi si tako polepil samo streho ali samo pokrov motorja!

Škoda da ni tukaj na forumu katerega kateri bi lahko povedal kaj o teh folijah iz svojih lasnih izkušenj... :)

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe apr 30, 2010 10:51 am

jih je kr neki kle k ima oz. je mel folijo na avtu, sicer ne po celem, največkrat se to nardi na strehi.
tut js sm meu to na prejšnem in sicer mat črno folijo na strehi Peugeot 206 ampak nisem sam lepu ampak sm vse prepustu fantoma iz Poglejpoglej - cena z delom 100€, drgač pa nobenih problemov, sm meu pa gor prbližn en let, potem sm avto prodal. Je pa na folijo blo 7 let garancije.

Lp

Poweruss
Nov uporabnik

Napisal/-a Poweruss Pe apr 30, 2010 8:15 pm

ncr.si ponudba

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So maj 01, 2010 12:40 pm

Mene pa zanima, ali ta folija zavarujr lak pred poškodbami kamenčkov. Da bi recimo pokril sprednji odbijač ali motorni pokrov z folijo v barvi vozila.

In kaj je z barvo pod folijo. Ali kaj zbledi po nekaj letih (da bi takrat odstranil folijo)?
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr So maj 01, 2010 5:29 pm

martin_krpan je napisal/-a:Mene pa zanima, ali ta folija zavarujr lak pred poškodbami kamenčkov. Da bi recimo pokril sprednji odbijač ali motorni pokrov z folijo v barvi vozila.

In kaj je z barvo pod folijo. Ali kaj zbledi po nekaj letih (da bi takrat odstranil folijo)?

ja, do neke mere zavaruje (ce fases skalo, kamen... jeb..ga :? ). jaz sem imel polepljen cel sprednji del brez haube. po treh letih in pol prakticno brez pikc od kamenckov. vzames pa zelo tanko prozorno folijo. seveda jo lahko nalepis samo na lakirane dele. ce te zanima, lahko na ZS, ker jo meni se kar nekaj ostaja.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So maj 01, 2010 5:55 pm

Lepljenje avtomobila se ne splača. Če hočeš da je delo narejeno kot je treba (poleljeni tudi pragovi, kompletna vsa vrata in ostali detajli), je dražje kot samo barvanje vozila.

P.S Dober kolega dal preobleči M3 v belo barvo kot se zagre in ga je koštalo 1800EUR :roll:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr maj 05, 2010 6:14 pm

Brat se je pozanimal pri enem podjetju in foliranje sprednjega odbijača in motornega pokrova v prozorno folijo bi stalo 200 EUR.

Še vedno pa me zanima raven zaščite. Torej folija zaščiti karoserijo pred manjšimi kamenčki, ki naredijo komaj vidno luknjico na plehu. Kaj pa večji? Včasih v moj avto prileti kak kamen s tako hitrostjo, da takoj ''odpihne'' lak. Tak bi verjetno predrl folijo, ali ne?
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Če maj 06, 2010 7:52 pm

maš tudi v trbovljah eno firmo z imenom 3D-sign ki se ukvarja z nalepkami pa tudi z foliranjem celega avta... zadnič sm biu pri njemo in mi je kazu bmw trojko kako so celega oblekli v belo folijo prej je bil pa avto črne barve

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Pe maj 14, 2010 9:24 pm

no tule je pa še ena kako sem sam wrappav minija.
pred wrappingom:

Slika
med delom...
Slika
Slika
finish...
Slika
Slika
Slika
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 7848_n.jpg[/img]
Slika
Slika
no pa še mal za dušo..čelada za kolo, ker je bila grde kombinacije...
Slika
Slika
Slika

delo je potekalo tri dni, ker sem delal sam...je pa tako vseeno rabiš kar nekaj izkušenj...

no ja pa tudi folija ni ravno vsaka dobra, po ceniku je treba gledati tiste dražje, kakšne točno a je odvisno od proizvajalca. vseeno je dobro poznati za kaj je katera folija namenjena.

no lastnik je bil izjemno zadovolen.
no pa še tale o kamenčkih in zaščiti folije-če prileti večji kamen, ne bo pomagalo, lahko pa pomaga v primeru, ko bi velikost kamenčka pustila grdo sled na plehu, folija pa ravno zadrži, da se bo poznalo, a na laku ne bo kritično..torej do neke mere zaščiti.

lp, tadej

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Pe maj 14, 2010 9:37 pm

Lepo :shock: :shock: :shock: :shock:

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted So maj 15, 2010 11:18 am

hvala ja..no tale bil eden zadnjih, zdaj je bil vivaro na podoben način narejen in tudi zgleda hudobno...

lp Tadej

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Po maj 24, 2010 11:22 am

hudo zgleda tale mini, kolk m2 folije pa prbl. porabiš za en avto?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov