Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Širjenje koloteka, kako?

Napisal/-a JohnyR Pe sep 03, 2004 8:32 am

Zanima me ali kdo ve, kako se razširi kolotek. Tukaj ne mislim varianto z distančniki, ampak resno širjenje za cca. 10 cm.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe sep 03, 2004 9:14 am

uffff....10 cm to pomeni razrezat npr. bok avta in s plehi vn dobit željeno razliko, pol tam kjer se bo stikalo prišvasaš skup in pa kitaš (kita čim manj ker rad poči na takšnih mestih). Je pa dobesetno potrebno razmesarit avto.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe sep 03, 2004 9:21 am

croma_man je napisal/-a:uffff....10 cm to pomeni razrezat npr. bok avta in s plehi vn dobit željeno razliko, pol tam kjer se bo stikalo prišvasaš skup in pa kitaš (kita čim manj ker rad poči na takšnih mestih). Je pa dobesetno potrebno razmesarit avto.

Mene zanima tehnična plat širjenja koloteka(razdalja med levo in desno gumo), ne pa pleha.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 03, 2004 9:25 am

Če ti nekdo zelo kvalitetno razširi roke in če potem daš daljše polosovine, je to mogoče, ker distančniki pri taki širini odpadejo, ker boš vsak mesec menjal logarje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe sep 03, 2004 10:22 am

nebivedu je napisal/-a:Če ti nekdo zelo kvalitetno razširi roke in če potem daš daljše polosovine, je to mogoče, ker distančniki pri taki širini odpadejo, ker boš vsak mesec menjal logarje.

Sej sem že gor napisal, da me ne zanima varianta z distančniki.

Zanima me kako se to tehnično izvede. A si že kdaj videl to tako narejeno kot si ti napisu, se pravi daljšanje rok.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 03, 2004 10:36 am

Roke razkoplješ in jih podaljšaš, ter dodatno ojačaš, po možnosti dodaš še kak nosilec. Sam sem to nekoč naredil na svojem bagiju, samo tam ni bilo tok važno, če je bilo vse naravnost, važno da je držalo.
Pri tvojem avtu pa mora biti to vse 100% narejeno, ker v nasprotnem primeru lahko končaš v črni vreči.
Lahko čez vikend prašam enga kolega, ki to dela na trajkih, če bi bil pripravljen to narest za malo večjo stvar in močnejšo.

Mogoče pa nebi bilo slabo, če bi poslal elektronsko pošto u renault v franciji, če so kaj takega delal skupaj z williamsom. Za cliote sem siguren da so jih širili, za 19ke pa ne. 19ke so samo predelovali da so mele 2.0 16V mašino od williamsa.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Pe sep 03, 2004 10:43 am

Znalec na tem področju je Miro Kovič. Njegova specialnost so podvozja dirkalnih avtomobilov. On je pri Williamsu, Cliu celo povečal osni razmak. On ve kako to narediti in tudi naredi. Poskusi ga dobiti na 01 4340216

LP

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe sep 03, 2004 11:46 am

Hvala. Čeprav, me ni tolko zanimalo kje se to da narediti, ampak le tehnični aspekt takega projekta.

Za primer:

Standard:
Slika

Širjen:
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe sep 03, 2004 12:03 pm

ja tehnično zgleda tko: daljše polosi, daljše roke (ali podaljšanje obstoječih
pač prestavš pesto in vse skp vn za 5 cm, ker pomoje nočš predelovat vpetja rok moraš podalšat roke, kar je mau zaj****...(polos podaljšaš za 5 cm, roke pa so pod kotom in se podaljšajo različno, vse to moraš narisat in zračunat)
pr daljšanju rok morš pazt da so zvai in opjačitve dost močni da ti ne utrga vsega skupi
podpis

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe sep 03, 2004 12:15 pm

sam, ne moreš primerjat tovarniške predelave napram domači, ker so tam materiali popolnoma drugačni, deli so novi in že izdelani pod drugimi dimenzijami..........
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov