Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

srajzan
Nov uporabnik

Spet o športnem filtru

Napisal/-a srajzan Po sep 19, 2005 9:11 am

zanima me samo če je možno dobit homologacijo za univerzalni špotrni filter RACELAND, koliko to stane in kje lahko to dobim?

In če kdo ve, kakšne so kazni če te dobijo z filtrom brez homologacije?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po sep 19, 2005 9:12 am

Zakaj ne vprašaš v temi o šp. filtrih :?
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po sep 19, 2005 9:28 am

Zakaj pa sploh hočeš športni filter?

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po sep 19, 2005 9:52 am

Zakaj pa morš pred polcajem prtiskat na gas. Kokr jaz vem ti nima polcaj kej šart pod pokrovom motorja. :?:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
beli angel
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a beli angel Po sep 19, 2005 10:02 am

subi92 je napisal/-a:Zakaj pa morš pred polcajem prtiskat na gas. Kokr jaz vem ti nima polcaj kej šart pod pokrovom motorja. :?:

tu si se malo zmotu, policaj ima vso pravico zahtevat da odpreš pokrov motorja, in ti to moraš storit.
be cool and drift!!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po sep 19, 2005 10:13 am

beli angel je napisal/-a:
subi92 je napisal/-a:Zakaj pa morš pred polcajem prtiskat na gas. Kokr jaz vem ti nima polcaj kej šart pod pokrovom motorja. :?:

tu si se malo zmotu, policaj ima vso pravico zahtevat da odpreš pokrov motorja, in ti to moraš storit.

Če se boš dokaj normalno obnašal sem prepričan da ti ne bo šel težit da odpri pokrov. Vsaj meni se to še ni zgodilo, to je meni skor tko kot da mi pregleda punco ;) .
Drugač pa ko vidim da si BMW ljubitelj lahko povem zgodbo ko je kolega predelal prednji pokrov tako da ga je samo on lahko odpru pa še to nekje pod odbijačem - zajla. Tip je namontiru motor od 325(l.87) v registrirano 316-ko valda brez homologacije. V tem primeru pa ko bi policaj slišu tistih 6 ognjev spredi brez težav zahteva pregled v motor :? .
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
beli angel
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a beli angel Po sep 19, 2005 10:38 am

subi92 je napisal/-a:

Če se boš dokaj normalno obnašal sem prepričan da ti ne bo šel težit da odpri pokrov. Vsaj meni se to še ni zgodilo, to je meni skor tko kot da mi pregleda punco ;) .
Drugač pa ko vidim da si BMW ljubitelj lahko povem zgodbo ko je kolega predelal prednji pokrov tako da ga je samo on lahko odpru pa še to nekje pod odbijačem - zajla. Tip je namontiru motor od 325(l.87) v registrirano 316-ko valda brez homologacije. V tem primeru pa ko bi policaj slišu tistih 6 ognjev spredi brez težav zahteva pregled v motor :? .

ja če se boš normalno obnašal in brez kakega turiranja ti nebo težu, sam pa ima pravico da mu odpreš pokrov motorja, če to zahteva.
be cool and drift!!

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifthead Sr sep 21, 2005 1:07 pm

obstaja še ena možnost: LAHKO POLICAJU TUT POBEGNEŠ, pa še tako prednost maš kot je športni filter, sej ga boš saj lohk maksimalno izkoristil!!!! :lol:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr sep 21, 2005 7:05 pm

A si ziher?
Kolko je blo meni znano ti lahko policaj pogleda avto kolko se vidi po kabini za ostalo pa bi naj ze nalog mogel met. sicr pa usak drugace pove.

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Sr sep 21, 2005 7:20 pm

Ma kakš nalog.... pregleda ti loh vse.... še tapete ti loh dol vrže in to brez naloga !!!

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr sep 21, 2005 7:22 pm

Ti ne pregleda te pa napoti na posebn tehnični ;) :P

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr sep 21, 2005 7:30 pm

edy1 je napisal/-a:Ma kakš nalog.... pregleda ti loh vse.... še tapete ti loh dol vrže in to brez naloga !!!

to je enako kot pri preizkavi na zunaj ko te premečejo za droge
brez suma te ne smejo
torej pod pokrov tudi ne sme pogledat če nima suma

samo si pa lahko kaj hitro zmisli za sum :P

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če sep 22, 2005 1:13 pm

Ta sum je zanimiva zadeva ja.....
Ali bi znal kakšen pravnik oz. policist bolj natančno povedat kdaj dejansko obstaja tak sum in kaj to sploh je.ali je to popolnoma odvisno od policaja in je pojem SUM v teh primerih popolnoma brezpredmeten :roll:

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Če sep 22, 2005 1:20 pm

sj on nc ne stora
teb rece da odpri on pa sam pogleda od dalec :P

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če sep 22, 2005 1:26 pm

Lahko te pošlje na izredni tehnični pregled, gobecati o tehniki v avtomobilu pa nima kaj , ker za to ni usposobljen. ;)

Glede športnih filtrov pa je zakon tak zmeden. Po eni strani si spremenil delovanje motorja in njegovo osnovno sestavo - potrebuješ homologacijo, po drugi strani pa je filter nadomestni del oz. potrošni material, česar pa ni treba homologirati.
Spet nastopi problem: potrošni material je treba zamenjati z enakim delom kot je bil vgrajen (originalom) ampak včasih se ne da dobiti originala in spet smo na začetku.

Tak, da jaz se vozim z športnim filtrom že 2 leti in se še bom naprej brez homologacije.

BTW: isti problem je izpušni lonec ;)

LP
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 22, 2005 1:36 pm

Kolikor jst vem če ti reče da odpreš havbo lahko komot policaju poveš da to lahko storijo le pooblaščeni mehaniki za ta tip avtomobila in da naj pripelje pooblaščenega serviserja - to isto lahko izjaviš tudi na tehničnem pregledu, kjer tipček sigurno ni dovolj usposobljen, da bi lahko po mašini od avta brskal. Če za moj avto še ni vedu na katerih kolesih ima ročno, potem nima kej tam iskat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če sep 22, 2005 2:15 pm

nebivedu je napisal/-a:Kolikor jst vem če ti reče da odpreš havbo lahko komot policaju poveš da to lahko storijo le pooblaščeni mehaniki za ta tip avtomobila in da naj pripelje pooblaščenega serviserja - to isto lahko izjaviš tudi na tehničnem pregledu, kjer tipček sigurno ni dovolj usposobljen, da bi lahko po mašini od avta brskal. Če za moj avto še ni vedu na katerih kolesih ima ročno, potem nima kej tam iskat.

Tle se kar strinjam .. ;)

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če sep 22, 2005 3:21 pm

Polcaj lahko azhteva da odpreš pokrov motorja že zart tega da pogleda če je avto ukraden da preveri številke sm to večinoma delajo pr sumljiviha avtih če boš ti lepo korektn s polcajom pa da ga ne boš tišču mem pa naviju gas pol ti ne bo teživ 8)
....

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če sep 22, 2005 3:56 pm

Vuso je napisal/-a:Ta sum je zanimiva zadeva ja.....
Ali bi znal kakšen pravnik oz. policist bolj natančno povedat kdaj dejansko obstaja tak sum in kaj to sploh je.ali je to popolnoma odvisno od policaja in je pojem SUM v teh primerih popolnoma brezpredmeten :roll:

primer enega suma
maš športen filter ki ni homologiran
pa zateguješ gas pred policaji tako da se že čuje da maš športen filter
evo že ma sum...lahko zahteva da odpreš

mene so enkrat premetali za travo ker sem šel po pločniku pijan domov z rdečimi okami, mi je posvetil v oke pa me vprašal če sem kaj spil...sem rekel da sem
potem pa še če sem kaj kadil...sem mu povedal cigarete
pa me je premetal...vse žepe sem mogu spraznit, pa pretipal me je...
seveda te policist enakega spola nesme pretipat po "osrednjem delu"

lahko pa da si policaj sum tudi sam izmisli...lahko se ti čist normalno pelješ in bo reku da ima mašina čuden zvok ali pa kaj takega
sicer še nisem nobenega takega spoznal da bi se mu to zgodilo

glede štoranja...
saj policaj ti ne štora po mašini
samo not pogleda, in če zagleda športen filter, ali kaj drugega kar mu ni znano v mašini ali kaj koli sumljivega za njegove oči te pošlje na izreden tehnični pregled
pregleda ne plačaš ti če maš vse homologirano ali če sploh nimaš nič stunano
če pa maš tunano pa moraš dat nazaj gor tovarniške dele, plačat pregled in plačat kazen, seveda če nimaš homologirano

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če sep 22, 2005 4:02 pm

heh, drgač ti policaj tut ne sme kr tko žepou pregledat :D more met nalog, al te pa aretirat.. usaj tko so ns učil, k so nm naše pravice razlagal..

lp
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov