Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dalimaj
Nov uporabnik

AVTOHIŠA AVTOSVET LJUBLJANA-PREVARA

Napisal/-a dalimaj Če okt 04, 2007 2:26 pm

Napisal bom vse od začetka za lažjo razumljivost.
Pred kratkim sva z ženo najdla dober avto na straneh avto.net. Avto je bil Citroen Xara Break 2.0 hdi, ki ga prodaja avtohiša v Ljubljani imenovana Avtosvet.
Za ta avtomobil so navedeni podatki, da ima prevoženih 105.000 km, kar nama je ugajalo, saj bova lahko avto kar nekaj časa imela.
Napisano je tudi, da je prvi lastnik, servisna klnjiga...;
Seveda sva poklicala prodajalca, malo povprašala o avtu in povedala, da ga prideva drugi dan pogledat. Cena zanj je bila 6.000 evrov in prodajalec je rekel, da to ni fiksna cena in da se bomo dogovorili, ko bova prišla gor.
Drugo jutro sva se res odpeljala do te avtohiše, da kupiva avto. Že na začetku je bil prodajalec neprijazen.
Ko sva avto gledala pa so ze začele pojavljati napake.
-avto naj bi imel prevoženih 105.000 km, imel pa jih je 101.000,
-notranjost avtomobila na netu je bila svetlo siva, ta pa je bila sedaj črna,
-ko sva ga vprašala po servisni knjigi je rekel, da je v avtu, v avtu pa so bili samo prospekti od avtomobila,
-ko sva ga prosila naj pokaže prometno dovoljenje je rekel da ga bo na koncu, ker ga ima v pisarni.
Avto je bil kar dobro ohranjen, vendar pa je imel znotraj veliko napak in tudi levi blatnik je bil kar dobro opraskan (udarjen).
Ko sva šla v pisarno, da nama pokaže prometno je iskal neke dokumente, med vsem tem je bil skrajno neprijazen.
Pokazal nama je, da je avto odjavljen iz prometa v Italiji in da je uvožen, tako kot so vsi njegovi avti. Da je uvožen seveda nisva vedela. Kazal je še druge dokumente, med tem si je žvižgal....
No, kakorkoli, do prometne nikakor nismo prišli.
Ni je hotel pokazati, da jo bo kasneje, ko bo avto plačan....
Ko sva ga vprašala ali se da cena še kaj spustit, saj nama je tako rekel po telefonu nama je odgovoril, da jo raje proda kakšnem švercarju, kot bi jo spuščal in da je to njegova zadnja cena.

Ko sem danes gledal ta isti oglas, je cena že višja 6.200 evrov.

O vsem skupaj več nimam kaj dodati. Ta primer sem napisal, da se vidi, kakšni so prodajalci v avtohiši Avtosvet.
Bil je skrajno neprijazen, na internetu je predstavljen popolnoma drugi avto, kot je v resnici, servisna knjiga ne obstaja, kot je napisano, avto je iz uvoza, a na natu navaja, da je bil samo en lastnik, cena je rekel, da ni fiksna, pa je bila,prometna mogoče sploh ne obstaja....

Ne vem, ali so vsi avtomobili v zadnjem času iz uvoza in brez papirjev, ali je dovoljeno, da ljudi zavajajo in jim lažejo, na netu pa predstavijo kar nek avto,.....

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če okt 04, 2007 2:42 pm

Glede tega maherja tudi jaz nimam dobrih izhušenj še prepisov nisem delal pri njemu še , ko bil na Verovškovi. :evil:
Glede teh vozil pojdita raje na AvtoMerkur so naša vozila in je stanje veliko boljše tudi če je 2 ali pa 3 lastnik.
http://saloni.citroen.si/avtomerkur-ljsamova/

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če okt 04, 2007 2:45 pm

Ko sva ga vprašala ali se da cena še kaj spustit, saj nama je tako rekel po telefonu nama je odgovoril, da jo raje proda kakšnem švercarju, kot bi jo spuščal in da je to njegova zadnja cena.

Kar naj ga. Navsezadnje ni to edina Xara v naši deželici. Jih je še kaj naprodaj drugje. ;) Kar naj mu gnije tam, ker s takim odnosom je ne bo prodal. Samo plac mu jemlje.
Pohvala ti gre pa za opozorilo. Več takih rabimo, ker je vsaka takšna informacija dobrodošla.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če okt 04, 2007 4:49 pm

1.nima relne kilometre, vsi uvoženi avti imajo prevrtene kilometre, dobro lahko, da kakšen nima prevrtne kilometre ampak dvomim saj ni imel servisne, ........ ena velka nategovancija je tole nič drugega. Če pa vaju kaj zanima še pa mal prebrskajta po net-u tam sem/smo velik pisal o tem. Bog ne daj, da uvoženga kupta, ker ne vesta preteklosti o avtu.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če okt 04, 2007 5:02 pm

mah, pr takih, k neki mutijo, je bolj, da se kuj stran obrneš.

P.s.: bi se loh nardila neka posebna tema, kjer bi se dajali linki do avtov, ki so sumljivi oz. ni to, kar je vidt na sliki in opisu.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 04, 2007 6:42 pm

ah kok sem že napisal o avtosvetu pa njihova vozila imajo vsa od 80-130 tkmres pa je da je bil lahko le en lastnik v italiji

Kali
Nov uporabnik

Novi polo ali nova corsa?

Napisal/-a Kali Pe okt 05, 2007 7:53 am

No, jaz pa še vedno kupujem avto. Fiesta mi je absolutno premajahna (in zdaj povsem razumem, zakaj ste jo odsvetovali:), pola grem končno gledat danes. Sem pa vmes odkrila še novega opel corso (diesel 1,3, 75 konjskih moči) in bi ga lahko dobila celo malo ugodneje kot pola. Glede na to, da ste res pravi strokovnjaki, me zanima, zakaj bi se odločili vi? Torej: polo 1,4 TDI ali corsa 1,3 DI? V obeh primerih gre za nova vozila. Oplov prodajalec mi je rekel, da je pri polih problem to, da imajo "stare" motorje - in pojasnil, da to pomeni, da jih (razen luči) že vse od leta 2002 niso prenavljali ...
Imam pa še eno dilemo: opažam, da pri novih avtih skoraj prodajajo le še kolesa in volan, vse druge pa je treba doplačati. Če bi si omislila corso z opremo, kakršno želim (tj. avtomat. klima, potovalni računalnik in priklop za mp3) bi morala nanjo čakati kar pol leta. Polo, po drugi strani, vse to že ima. Zanima me, kaj mislite (pa lepo prosim ne smejte se mi), koliko so te stvari (oz. želje) pomembne, ko se odločaš za nakup novega avta? Se je smiselno sprijazniti, da recimo, naštetega ne bo imel samo zato, ker bi ga potem lahko dobila takoj? Ali pa vseeno raje vzeti pola, ker pač že ima vso to opremo? In btw, a še vedno tako zelo kradejo vw-je? Ima corsa kaj več možnosti, da se ji to ne zgodi?:)

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe okt 05, 2007 8:12 am

Zanimivo, podobno sem sam doživel pri Avtosvetu. Skrajno neprijazen prodajalec, kot da je jezen na vsakega kupca oziroma potencialnega kupca, ki pride tja.
Najboljše je svetovat drugim, da se na daleč izogneju temu trgovcu, saj še zdaleč ni edini.
LP
Slika

primoz626
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz626 Pe okt 05, 2007 10:23 am

Pozdravljeni,

Avtosvet prodaja izključno razbite avtomobile iz Italije, če ne verjamete
se zvečer zapelite tam okoli in prej ali slej boste videli šleperja polnega razbitih
avtomobilov.
Sam sem nekaj časa nazaj hotel delati prepis pri njemu in po minuti in pol me je prijelo da ga nabutam, ta kmet ni vreden da pluneš na njega.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sigor Pe okt 05, 2007 10:27 am

primoz626 je napisal/-a:Sam sem nekaj časa nazaj hotel delati prepis pri njemu in po minuti in pol me je prijelo da ga nabutam, ta kmet ni vreden da pluneš na njega.

Bravo primoz626, sem se fajn nasmejal temu tvojemu postu. Kar je res, je res.
Slika

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe okt 05, 2007 10:42 am

jest sm mel eno podobno štorijo, samo ne pri tej avtohiši - pri eni drugi. Kupoval sem astro karavan 1.6 16 V l.2001. V oglasu je pisalo da je servisna knjiga potrjena v celoti, avto odlično ohranjen, ženska (zaposlena v tej avtohiši) mi je po telefonu zatrjevala da je vse to res. Pridem avto pogledat, precej v slabem stanju, servo pumpa precej piskala, spodaj vse mastno, stopalke obrabljene. Lučka za elektroniko sveti (so rekl da te to opozarja da moraš bolj z visokimi obrati speljevati :P ). Pogledam servisno knjigo, samo en servis noter, pa po enem letu je imel avto 60000 km, po šestih pa naj bi jih imel 100000 km :idea: . V glavnem lažejo ko ...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Novi polo ali nova corsa?

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 05, 2007 12:42 pm

Kali je napisal/-a:No, jaz pa še vedno kupujem avto. Fiesta mi je absolutno premajahna (in zdaj povsem razumem, zakaj ste jo odsvetovali:), pola grem končno gledat danes. Sem pa vmes odkrila še novega opel corso (diesel 1,3, 75 konjskih moči) in bi ga lahko dobila celo malo ugodneje kot pola. Glede na to, da ste res pravi strokovnjaki, me zanima, zakaj bi se odločili vi? Torej: polo 1,4 TDI ali corsa 1,3 DI? V obeh primerih gre za nova vozila. Oplov prodajalec mi je rekel, da je pri polih problem to, da imajo "stare" motorje - in pojasnil, da to pomeni, da jih (razen luči) že vse od leta 2002 niso prenavljali ...
Imam pa še eno dilemo: opažam, da pri novih avtih skoraj prodajajo le še kolesa in volan, vse druge pa je treba doplačati. Če bi si omislila corso z opremo, kakršno želim (tj. avtomat. klima, potovalni računalnik in priklop za mp3) bi morala nanjo čakati kar pol leta. Polo, po drugi strani, vse to že ima. Zanima me, kaj mislite (pa lepo prosim ne smejte se mi), koliko so te stvari (oz. želje) pomembne, ko se odločaš za nakup novega avta? Se je smiselno sprijazniti, da recimo, naštetega ne bo imel samo zato, ker bi ga potem lahko dobila takoj? Ali pa vseeno raje vzeti pola, ker pač že ima vso to opremo? In btw, a še vedno tako zelo kradejo vw-je? Ima corsa kaj več možnosti, da se ji to ne zgodi?:)

Gre pri Corsi za paket opreme Enjoy? Ponavad v tem paketu opreme dobiš (če vzameš tistega iz zaloge) več al mn tisto, kar res nujno rabš: ročna klima, tud kkšn orig. radio, meglenke. Ko sem sam kupoval Corso (tnovo seveda), sem tud sprva hotu vzet z avt. klimo, a je žal tako corso z 90 konjskim dizlom (močnejša različica od te, ki jo ti navajaš) zelo težko dobit hitr (jst sm jo kr zlo nucu) in na srečo v eni avtohiši dobil informacijo, da je ena kolkr tok po mojih željah že naročena in jo seveda vzel in mi ni žal, čeprov nima avt. klime. Pri katerem prodajalcu pa si to gledala? Drgač pa potovalni računalnik in tempomat se da naknadno vgradit (še cnej kot je pa v ceniku), kar se pa radia tiče pa zdj ne vem, a maš radio original (imaš tud AUX izhod, da lahko priklopiš mp3 gor) al ne. Je pa mašina zelo dobra in se splača razmislt. Kar se pa kraj tiče, se mi pa zdi, da Opli sploh niso tako "ranljivi" kot npr VW ali Renault. Se oproščam za OT, sam odgovorit sm ji mogu :D

Kali, če kj nucaš glede Corse, lahko tud na PM.
Slika

ilija
Nov uporabnik

Kali

Napisal/-a ilija Pe okt 05, 2007 1:00 pm

pazi POLO 1.4 TDI IMA SAMO 3 CILINDRE PRAVI -AVTO OBVEZNO MORA IMETI 4 CILINDRE
ODLOČITEV JE VAŠA LP

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 05, 2007 1:11 pm

Mimogrede kajpa novi Tvingo :idea: :?: :?: :?: za 12000€ ima že skoraj vse :rofl
:har :noro :roll: :twisted:
Začni razmišlati tudi v to smer http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=54883 I30 ter Ceed :!: ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe okt 05, 2007 1:18 pm

malo ste zgrešili temo

schaky
Novinec

Napisal/-a schaky Pe okt 05, 2007 1:53 pm

tut jaz sem mel eno tako štporijo. na netu gledam zeleno r19, ga pokličem in se zmenim za ogled. ko sem prišel avto pogledat mi je začel prodajat rdečo r19 in mi govoril da je to avto iz oglasa (mogoče sem malo nor ampak barve še ločim).

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 05, 2007 1:54 pm

:cry kaj vse ne doživiš ne
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Pe okt 05, 2007 2:13 pm

skoda da so taki ljudje sploh na polozaju kot so da pocnejo neki za kar niso vsposobljeni. mal bontona mu ne bi skodlo pa ne sam njemu k je kr neki takih ne vem kako si predstavlja da bo s takim odnosom naredil pozitivn vtis na stranko in s tem dobil zaupanje stranke da kupuje dober avto. jaz takih tud ne povoham (preprodajalcev) raj kupim avto od postenih ljudi pa tud ce ma 40000 km vec vsaj vem da so realni... sej prov da si to objavil bodo vsaj ljudje vedl kaki so in vrjamem da se mu bo poznalo na prometu no ja je pa res tko sluzjo denar da nekoga" nategnejo"

dalimaj
Nov uporabnik

Napisal/-a dalimaj Pe okt 05, 2007 2:48 pm

Ta dan sem bil resnično jezen. Po pravici povedano me je prijelo, da bi mu kr čelno stisno. Vzel sem se fraj dan, se zapeljal gor, pol je pa še norce bril iz naju, žvižgal, se smejal, s čikom je šel v avto, ko nam ga je kazal....
Da te kap zadane.
Iz dneva v dan sama nova presenečenja, sam ne vem, kako misli na tak način prodajat avto, a on mogoče misli, da s tem "ižareva" svojo samozavest????

Ne vem, ni mi jasno.
Sedaj pa sploh ne vem, ali naj grem še v kakšno avtohišo, ali raje ne?

Sej bo... enkrat...

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sigor Pe okt 05, 2007 3:22 pm

dalimaj, seveda bo, samo mirne živce in se bo našel avto zate in za tvojo familjo.

Oni tam je pa frajer veš, men gre še zdaj bruhanje, ko se spomnim, kako se je obnašal, ko sem bil tam.
Pa se spomnim ene teme od zadnjič okrog Ated-a. Pa če poenostavim in predpostavim, da so vsi trgovci (po malem) nategatorji, te pri Atedu za razliko od Avtosveta "nategnejo" na prefinjen način, da imaš odober občutek.

sorry za malo off topica
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov