Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sved
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Menjava osvetlitve v Cliotu

Napisal/-a Sved Po apr 14, 2003 10:40 pm

Ola!

Dons sva se z Dmon-om odločila, da pogledava kako je sestavljen števec v mojem kliotu (big mistake) in da vidiva če se lahko oranžna barva zamenja s kakšno drugo!
Prvo sva se lotila mljon šraufov, ker nisva vedela kako priti do števca. Zgoraj je lahko saj odšraufaš zgornji del armaturke in jo daš dol (pri meni je bilo mau težje, ker imam kretensko napeljano kablovje za twiterje v armaturki, kar ni moje delo). Tam maš še dva šraufa, ki držita zgornji del števca. Hm števec se ne premika. Zgleda da ima še šraufe s spodnje strani! Samo kako do njih! Mau gledava in vidiva, da je spodnji del armaturke en največji kos plastike in če bi ga hotel umakniti moram odstraniti volan. To pa ne, zato odstranim plastiko okoli volana. zopet nič. Umaknem samo eno gobo. Odstranim še plastiko pod volanom in zagledam dva šraufa, ki bi lahko držala števec. Eden gre z lahkoto, drugemu je pa glava druge velikosti! WTF!
Jupi števec ni več pritrjen.Drži ga še zajla za hitrost in ceu kup kablov. Zajlo nekako staknem dol, kable pa ne! Lahko bi jih, sam bi zir še kaj zlomu! Pa še previdno moraš delati s števcem, ker je na drugi strani vsa povezava za žarnice na neki foliji, ki se lahko poškoduje! Torej števca nisva mogla odpreti, ampak sva videla da vsebuje neko glupo oranžno plastiko! Ker je bil že večer sva se odločila da moj avto nekako sestaviva nazaj preden ga punca vidi! Pri tem sem pa pozabil keri šraufi kam paešjo tko da mam zdaj en velik problem, ki ga nameravam jutr rešiti. He he pa še en šrauf je odveč!!!
Števcu je najtežje nazaj nataknt zajlo za hitrost, ko ti to rata in števec daš na svoje mesto, obrneš ključ in ugotoviš da ti števec za nivo olja ne dela, ker se je staknil kabl! he jovo na novo!
....

Rezultat:
- clio bo imel osvetlitev ORANŽNO :cry: :cry:

P.S.: če komu rata zamenjati barvo, prosim da mi to sporoči na e-mail: sved@siol.net

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Po apr 14, 2003 10:43 pm

pa ne sam na email sporočit. kr sm na post napište. mene tut zanima - jest bi tut menov. pa kakšne žarnce al LEDice grejo to not?

Uporabniški avatar
Sved
Nov uporabnik

Napisal/-a Sved Po apr 14, 2003 10:45 pm

Ma taužnt žarnc je zad! Najbolj je kupiti še en števec in tam vse zamenjati, poj ga pa zamenjaš z originalnim! Aja to sem pozabil napistai! Pri stikalih za ventilacijo je podobna reč!

patrick123
Nov uporabnik

Napisal/-a patrick123 To apr 15, 2003 6:57 am

živjo najcenejša varjanta ti je da tiste oranžne plastike odstraniš pol pa žarnice pobarvaš z barvo za steklo ki jo dobiš v vsaki knigarni in lohk vzameš kakšno hočš flaška pa stane cirka 300sit barva pa je obstojna jst mam tud tko narejeno sam mam rdečo osvetlitev 8)

Uporabniški avatar
Sved
Nov uporabnik

Napisal/-a Sved To apr 15, 2003 7:39 am

Lepo se sliši, sam je težko odstraniti plastiko!

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon To apr 15, 2003 8:41 am

Sej ma BMW tut orazno, ti mas pa BMW za boga avta :)

Oranzna je zakon.

No jest sem prsu do bolj realne ideje ze preden sva sla vse razdirat, ampak je mene tut zanimal, pa se moj Clio ni bil :))

Ta realna ideja je sledeca:
Pri Cliotu model s ta kratkim pokrivalom armaturke (tisti, ki se konca takoj po stevcih in nima predalcka, ali moje imitacije lesa :))...no ja, pri tem Cliotu je ura zraven 'za zrak stelat' knofov. Pri Cliotih s ta dolgo pokrivalko armature je pa na tem mestu neuporaben predalcek za kovance. Le kdo to uporablja (pocakajmo na Euro, bo meybi kej pol).
No tu sem si rekel, kaj mi bo ta predalcek (pri meni je ura...tko da mam 2 :) - kaj mi bo se ena ura) in sem se odlocil da to odstranim.
Zanimivo je, da ma ta Clio, ki ima na tem mestu predalcek se vseeno konektor za uro, ura ima pa zarnico. Kaj ce bi uro odstranil in priklopil samo zarnico? Seveda na tem mestu...ledico zeleno/modro/rdeco....po zelji.
In kaj bi bilo potem se vprasate...brez ure...zarnica svet ke u 3 PM....
EEEEEEKKKKK......Wrong.
Na to mesto, kjer je bila ura/predalcek za kovance pritrdis plexi (mere 66x59x5mm). Se preden pa to naredis na plexi narises kak simbol (u bistvu vse ostalo poceckas, razen tisto kar zelis da se vidi...).
Recimo jest si bom naredu krog. Se pravi bom naredil iz kartona krog, ga polozil na plexi in vse skupaj posprejal s crno barvo. Odstranil karton in ostane krog.
Ne sej drugac si nam kroga delal, bo verjetno kaj lepsega.

Potem je pa treba pomerit se napetost za tistem konektorju za zarnico v uri, tko da ne bo sla ledica po gobe, vse skup prklopis in TA - DA.

Mogoce bo treba v ozadju (v notranjosti armaturke dati noter se eno 'pregrado', da se ne bo videlo predalec v drobovje avta...v tiste kable pa zajle, ki so zgoraj na sliki :)...

Uporabniški avatar
Sarcy
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sarcy To apr 15, 2003 9:12 am

Nama s kolegom je pa celo nekak ratal števc dat vn in sploh ni blo nč težkega (Peugeot 306) mogoče je na tem avtu lažje dat vn! Pol sva pa zamenjala tisto plastiko oz. ni plastika pol kakšna nalepka z drugo k sva jo nardilla na računalnik in zdej lepo modr svet k on ma modre diode zvezane vspodi!!!
Sarcy :8

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So apr 19, 2003 5:21 pm

Ne vem kaj te je tok matralo jst mam v Cliotu zamenjane na rdeco. Razdru sem stevc vzel vn oranzne plastike in dal not rdece zarnice. ( ze kuplene ) Pri ventilaciji sem pa plastike pustu in sem zamenjal sam zarnice.
Isto sem naredil se frendu in tud ni blo tezav.

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. So apr 19, 2003 5:52 pm

jest sm mal razmišlov v tej smeri da bi dal kšno UV žarnco not da ti dodatno osvetli bele površine. pomoje bo ful dobr izpadl :roll:
ja kašne žarnce pa grejo drgač not (kolk mA?)a se da toprov kupt, pa kje?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov