Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Kraj: Maribor

Poštnina na Ebay-u

Napisal/-a AnDr3jC3K Po apr 11, 2005 9:27 pm

Koliko bi me prišla poštnina+carina oz. vse dodatne dajatve, če bi iz USA nabavil en avtoradio.
Cena radia je okoli 200USD.

LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po apr 11, 2005 9:31 pm

mene pa nasploh zanima kko je kej z narocanjem preko ebaya...ima kdo kej izkusenj?
LP

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a TheCjen Po apr 11, 2005 9:42 pm

Zdravo!

Kar se cene postnine tice, poglej pri kaksnem top sellerju. On ma 100% napisan cenik, koliko stane postnina. Vprasanje je tudi ce tisti, pri katerem radio kupujes omogoca posiljanje v Evropo. Ti pa res MOCNO svetujem da kupujes pri top sellerjih, ker cene zna bit p....... Jaz ravno zdaj cakam na wechsler iz nemcije in bi bil ze zdavnaj ob moj denar, ce ga ne bi kupil pri top sellerju. Paket se je namrec izgubil in ce posiljatelj ne bi zavaroval paketa, ga nikoli ne bi vec videl, tako pa mi je poslal novega. (Btw. pakete zavarujejo vecinoma samo top sellerji). Tako da dobro razmisli pri kom bos kupoval zadevo. Ce si bos izbral dobrega prodajalca mislim da nimas kaj falit. Jaz imam samo dobre izkusnje, razen tega, da moram na ze omenjeno posiljko kar nekaj casa cakati.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po apr 11, 2005 9:46 pm

hmm...in kdo pa so top sellerji?......uni ki so ful dobri oz ki ful to prodajajo al kko?
in kako to poteka?..kaj ti mu ponudis tolko in on pol tebi proda, ko poslje tebi ti ta kes iz racuna trga in pol ga dobis po posti al kko je to?

no recimo da bi js rad te feltne kupu...kaj bi mogu naredit???
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... otohosting

lp pa hvala vam za pomoc ;)

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Po apr 11, 2005 9:48 pm

Iz ameriki je najceneje poštnina če pošlje preko USPS (United States Postal Service). Izračun poštnine imaš tule:
http://ircalc.usps.gov/
Ti njemu v naprej plačaš poštnino, tako da je cena poštnine, ki jo izračuna tistile kalkularot, točna (ako gre preko USPSa)!

Glede carine je tako. K ceni izdelka, ki jo poda v fakturi, se prišteje še poštnina. Na to vsoto se izvede carina. Potem pa se na vsoto izdelka+poštnine+carine izvede 20% davka. Tako da ce kupujes kaj, ki ima vecjo vrednost, se splaca v fakturi navesti nizjo ceno. Vendar ne prenizko, ker ce se jim na carini zdi cena sumljiva, preverijo na internetu (podobni izdelki).

Kako je s carino pa preveri tukaj:
http://carina.gov.si/slov/index.htm

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Napisal/-a AnDr3jC3K Po apr 11, 2005 9:52 pm

TheCjen je napisal/-a:Zdravo!

Kar se cene postnine tice, poglej pri kaksnem top sellerju. On ma 100% napisan cenik, koliko stane postnina. Vprasanje je tudi ce tisti, pri katerem radio kupujes omogoca posiljanje v Evropo. Ti pa res MOCNO svetujem da kupujes pri top sellerjih, ker cene zna bit p....... Jaz ravno zdaj cakam na wechsler iz nemcije in bi bil ze zdavnaj ob moj denar, ce ga ne bi kupil pri top sellerju. Paket se je namrec izgubil in ce posiljatelj ne bi zavaroval paketa, ga nikoli ne bi vec videl, tako pa mi je poslal novega. (Btw. pakete zavarujejo vecinoma samo top sellerji). Tako da dobro razmisli pri kom bos kupoval zadevo. Ce si bos izbral dobrega prodajalca mislim da nimas kaj falit. Jaz imam samo dobre izkusnje, razen tega, da moram na ze omenjeno posiljko kar nekaj casa cakati.

Lp. TheCjen

Omogoča pošiljanje worldwide, torej sklepam da tudi v Evropo. Imam namen kupit pri top sellerju ja. Zdaj pa me še zanima koliko bi pri nas plačal carine, če veš mogoče kaj natančneje?

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Po apr 11, 2005 9:53 pm

Dariooo je napisal/-a:hmm...in kdo pa so top sellerji?......uni ki so ful dobri oz ki ful to prodajajo al kko?
in kako to poteka?..kaj ti mu ponudis tolko in on pol tebi proda, ko poslje tebi ti ta kes iz racuna trga in pol ga dobis po posti al kko je to?

no recimo da bi js rad te feltne kupu...kaj bi mogu naredit???
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... otohosting

lp pa hvala vam za pomoc ;)

Nazalost prodajalec tega oglasa ni top seller. To so najveckrat trgovine, ki med drugim prodajajo blago tudi prek e-baya. Je pa kar nekaj pogojev, da postanes top seller. Vseh sicer ne poznam, vendar med drugim moras imeti nevem koliksno stevilo pozitivnih mnenj. Prepoznas pa top sellerje na e-bayu po logotu, ki ga vidis desno zgoraj. Ne mores zgresit. Se pa dostikrat zgodi da imajo top sellerji fiksno ceno za svoje artikle. Ti pa najveckrat dajo tudi garancijo. Ponavadi so malenkost drazji, vendar pomoje se splaca pri njih kupovat.

Lp. TheCjen

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po apr 11, 2005 9:56 pm

kaj to pomeni da ce js te feltne narocim je nevarnost da meni iz racuna trzejo kes dol in paket nikoli ne pride do mene?...al kako?
a je kaka moznost da je kaka firma ki bi bila posrednik in bi mi to oni nabavli??
LP

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po apr 11, 2005 9:56 pm

Pol lahko kupujes samo "buy it now items" ali kako? :roll:
There is no time...

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Napisal/-a AnDr3jC3K Po apr 11, 2005 9:57 pm

eXtreme je napisal/-a:Iz ameriki je najceneje poštnina če pošlje preko USPS (United States Postal Service). Izračun poštnine imaš tule:
http://ircalc.usps.gov/
Ti njemu v naprej plačaš poštnino, tako da je cena poštnine, ki jo izračuna tistile kalkularot, točna (ako gre preko USPSa)!

Glede carine je tako. K ceni izdelka, ki jo poda v fakturi, se prišteje še poštnina. Na to vsoto se izvede carina. Potem pa se na vsoto izdelka+poštnine+carine izvede 20% davka. Tako da ce kupujes kaj, ki ima vecjo vrednost, se splaca v fakturi navesti nizjo ceno. Vendar ne prenizko, ker ce se jim na carini zdi cena sumljiva, preverijo na internetu (podobni izdelki).

Kako je s carino pa preveri tukaj:
http://carina.gov.si/slov/index.htm

Ne znajdem se ravno na tej nepregledni strani.
Veš mogoče okvirno koliko bi prišla carina za avto radio?

LP

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Po apr 11, 2005 9:57 pm

Aja sem spregledal da te zanima tudi nacin placevanja. Jaz se najveckrat glede tega zmenim z prodajalcem kar prek e-maila. Ce se ti mudi, je najbolje da se znim zmenis, da bos placal prek Western uniona. Oni denar dobijo se isti dan in ti artikel se isti dan tudi posljejo (seveda, ce nakazes dovol zgodaj). Je pa slabost tega placevanja da placas kar precej stroskov (4,5k). Drug nacin pa je da denar enostavno nakazes na prodajalcev transakcijski racun. Transakcija v tujino ponavadi traja 3-4 dni, oni pa ti potem, ko denar dobijo posljejo artikel. Placevanje po prevzemu za tuje kupce (beri: slovenske) ne pride upostev.

Lp. TheCjen
Zadnjič spremenil TheCjen, dne Po apr 11, 2005 10:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Po apr 11, 2005 10:01 pm

Dariooo je napisal/-a:kaj to pomeni da ce js te feltne narocim je nevarnost da meni iz racuna trzejo kes dol in paket nikoli ne pride do mene?...al kako?
a je kaka moznost da je kaka firma ki bi bila posrednik in bi mi to oni nabavli??
LP

Mislim, da posrednikov, ki bi ti to upedenal ni. Hja glej nevarnost... Ebaj je vseeno zelo varen, vendar sploh za tiste, ki ne kupujemo v maticni drzavi velja praksa da se je dobro zavarovati. Ce slucajno pride do tega, da ti denar nakazes in artikel ne pride do tebe, med tebe in prodajalca stopi ebay. Kupec je precej dobro zavarovan tudi v tem primeru, tako da mislim da ne bi smelo biti panike. Bi se pa zadeva ZELO zavlekla. Ni pa praksa, da bi ti zadevo placal, potem pa ti oni ne bi nic poslali.

Lp. TheCjen

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po apr 11, 2005 10:06 pm

aha....pol pa sm nekako zavarovan kot ti pravis...
a je mozna ta varjanta....da prodajalec da artiken na ebay in pol ko je konec drazbe ga kr dol sname in ga ne proda? v bistvu da ga da na ebay samo da vidi informativno povprasevanje in ceno artilka ki smo ga ljudje pripravljeni dat za njega??
LP pa ful ti hvala za nasvete... ;)

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Po apr 11, 2005 10:10 pm

TheCjen je napisal/-a:Aja sem spregledal da te zanima tudi nacin placevanja. Jaz se najveckrat glede tega zmenim z prodajalcem kar prek e-maila. Ce se ti mudi, je najbolje da se znim zmenis, da bos placal prek Western uniona. Oni denar dobijo se isti dan in ti artikel se isti dan tudi posljejo (seveda, ce nakazes dovol zgodaj). Je pa slabost tega placevanja da placas kar precej stroskov (4,5k). Drug nacin pa je da denar enostavno nakazes na prodajalcev transakcijski racun. Transakcija v tujino ponavadi traja 3-4 dni, oni pa ti potem, ko denar dobijo posljejo artikel. Placevanje po prevzemu za tuje kupce (beri: slovenske) ne pride upostev.

Lp. TheCjen

Res je, preko Western Union (Ljubljanska banka) je denar nakazan v trenutku, in ga oseba dvigne z osebno izkaznico (ni potrebno imeti računa pri banki). Vendar so stroški veliki, za npr 90k SIT nakazila je 6k SIT stroškov nakazila. Če pa denar nakažeš preko banke na njegov transakcijski račun, pa bi bilo stroškov slabih 1.4k SIT. Vendar kot je omenil TheCjen, je čas transakcije v tem primeru okol 3-4dni.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Po apr 11, 2005 10:12 pm

Dariooo je napisal/-a:kaj to pomeni da ce js te feltne narocim je nevarnost da meni iz racuna trzejo kes dol in paket nikoli ne pride do mene?...al kako?
LP

bom jutri odpry verjetno en ebay topic glede tega.

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Napisal/-a AnDr3jC3K Po apr 11, 2005 10:13 pm

Še vedno mi ni noben odgovoril nič v zvezi s carino. :twisted: ;)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po apr 11, 2005 10:14 pm

mistervegas je napisal/-a:
LP

bom jutri odpry verjetno en ebay topic glede tega.

hmm...tega pa nism razumel...kaj to na forumu bos uprasal kako in kaj je s tem?...al kaj??
LP ;)

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Po apr 11, 2005 10:17 pm

AnDr3jC3K je napisal/-a:Še vedno mi ni noben odgovoril nič v zvezi s carino. :twisted: ;)

Mislim da carine ni spljoh :D Jaz sem kupil ze kar nekaj artiklov, pa ni blilo nobene carine. Sem pa kupoval samo odkar smo v EU. Ne vem pa kako je glede tega cez luzo. Milslim, da bi ti morali oni davek odbiti od cene, potam pa ga placas tukaj.Kar se pa tice kupovanja v EU, pa mislim da carine NI, vsaj po mojih izkusnjah ne.

Lp. TheCjen

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Napisal/-a AnDr3jC3K Po apr 11, 2005 10:27 pm

@TheCjen

Aja. Torej si ti kupoval samo iz držav članic EU?

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Po apr 11, 2005 10:29 pm

AnDr3jC3K je napisal/-a:@TheCjen

Aja. Torej si ti kupoval samo iz držav članic EU?

Tako je :D

Lp. TheCjen
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov