GFors pravi:
BTW...prva stvar, ki se naredi, ko tunaš avto je dotok svežega zraka -> torej filter. Tudi v dirkalnih avtih je tako. Ga ni dirkalnega avta s serijskim zračnim filtrom.
Probaj vzeti iz škatle originalen filter in se zapelji en krog (po čistem ozračju!!!) pa boš videl, kakšen je efekt in seveda zvok. Za posledice ne odgovarjam, lahko pa povem, da sem tudi jaz tako stestiral. Tudi na drag race v Mariboru sem vozil brez filtra (vrtel sem ga na 7200 obratov in se je odsotnost filtra kar poznala).
HaBBkE pravi:
Filter ne doda ne pri zmogljivostih in ne pri porabi, edina stvar k jo boš pridobil je hud globok zvok, po mojem da se že zarad tega splača... Pa še neki:filter montiri na takem mestu kjer bo lahko sesal hladen zrak
TWINGOfreak pravi:HaBBkE pravi:
Filter ne doda ne pri zmogljivostih in ne pri porabi, edina stvar k jo boš pridobil je hud globok zvok, po mojem da se že zarad tega splača... Pa še neki:filter montiri na takem mestu kjer bo lahko sesal hladen zrak
Res je...NE POPOLNOMA! Sound efekt je dober, pr veliki kubaturi mašina lepo muka in sikanje ob vstopu zraka je prava stvar! Se pa ne bi čisto strinjal da ne da nič.
NAGRADNO VPRAŠANJE: Kako lažje tečeš?
A. S plinsko masko.
B. Brez plinske mnaske.
ODGOVOR JE LOGIČEN. Zmečeš ven vse odvečne elemente (PROFI SEVEDA) in zraka bo v valjih k toče!)
mare23 pravi:
Glede porabe moram reč, da je malček večja, vendar pri tako lepem zvoku in pospeških, je vredno poiskusit. Imam Rover Coupe 1.6 16V (122 HP, Hondin motor) in imam športni filter SprintFilter KD2. Je smešen za videt, vendar ima zelo lep zvok. Poleg tega naj bi deloval na principu turbine. Da se ne bomo slabo razumeli. Tlak naj bi povečal za cca. 0,2-0,4 bara. V glavnem stane malček več kot ostali in moram reč, da sem zelo zelo zadovoljen z njim.
Slika filtra (ni moj motor)8)
http://www.vincimotorsport.it/gra/filter7a.jpg
GFors pravi:
Probaj vzeti iz škatle originalen filter in se zapelji en krog (po čistem ozračju!!!) pa boš videl, kakšen je efekt in seveda zvok. Za posledice ne odgovarjam, lahko pa povem, da sem tudi jaz tako stestiral. Tudi na drag race v Mariboru sem vozil brez filtra (vrtel sem ga na 7200 obratov in se je odsotnost filtra kar poznala).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost