Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Fiat Bravo in sportni zracni filter

Napisal/-a Serđo™ Po jul 08, 2002 5:58 pm

Ok, tle mam eno slikico:

Slika

in..ce dobro pogledas, izgleda, kot da una plastika spredaj (cisto od spredaj, k ma en tunelcek za zrak) ni vec potrebna (nima vec svojega namena, saj je na cev potem nataknjen filter).

Ce ma kdo filter v Bravotu, nej mi prosim pove, ce je tole res (da une plastike ne nucas vec).

Hvala

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Fiat Bravo in sportni zracni filter

Napisal/-a Sale Po jul 08, 2002 6:12 pm

Jst sicer nimam bravota, ampak bi reku da je ta tunelček koristen, sej ti dovaja vsaj mal hladnega zraka do tvojga koničnega filtra. Edin mogoče bi jo blo treba še mal podalšat, da bi prišla bliže filtru. ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Po jul 08, 2002 8:28 pm

Ravno dons sem bil pri A3M in se odločal za športni filter. Imel bom podobno rešeno zadevo kot ti, le da bo filter namesto gor gledal dol. Sam sem se še zmenil, da mi napeljejo to cev za hladni zrak in verjetno bo šla (kot pravi 4Sale) iz obstoječe - računal pa naj bi malenkostno. Si ti to dal narest?
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ To jul 09, 2002 11:26 am

Ne, vsaj ne se. Fora je v tem, da je tista plastika meni dokaj v napoto, ce bi si rad dal gor na havbo F50 reze. :)

tko da..ne vem se...bomo se vidl :)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To jul 09, 2002 12:04 pm

Če boš dal pa reže na havbo, pa sploh ni problema. Bo zraka itak dost pod havbo, tko da lohk rukneš to plastiko stran. Da ne govorim kok bo to hudo zgledal. Jst glasujem za reže. :D ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ To jul 09, 2002 11:47 pm

Hehehe, vem da bo hudo zgledal, ja. Sej sm ze mel skor kupljeno robo, sam, kaj k te ***** pr A3M sploh se nimajo pravih cenikov, kaj sele robe od Carzone Specials...tko da...pomoje po poletju. Jebiga :)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To jul 23, 2002 3:16 pm

Ja filtri kor dol.To da pridobis na moči je en k..c.Če že res hočš morš zamenat vse tri lonce.Se prav od motrja pa do zadnjega lonca (tut katalizator).Zdej je pa odvisn kako robo daš.Pol se pa dobi prbližn 7-12Km.

Ta filtr ti mogoče da bl "zaj...n" zvok sam ti pa not tul kot pr norcih. pa ce fora je ubistvu da se ti sliš uzad ne pa uspred.

To je en naredu na BMW pa je reku da ga je koštal okol 1000 EU sam pa da lepšiga zvoka ni. Baje kot pri 1100 kubičnem motorju.

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 So avg 24, 2002 6:54 pm

Meni pa je eden mehanik razlagal da neoriginalni zračniki na pokrovu motorja lahko škodijo-preveč zraka-(pre)nizka temperatura in da je dobro dat uni tepih pod pokrov motorja.
Kaj vi menite o tem?

Še nekaj bi prašal: nameravam kupiti Fiat Bravo in me zanima kaj menite (problemi, okvare, kateri motor (sem mislu 1.6).

LP
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura So avg 24, 2002 8:46 pm

Eni smo zadovoljni (1.6) drugi niso... kot pri vseh avtih ;)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 So avg 24, 2002 9:09 pm

To vsekakor. Torej gre tudi pri Bravotu (1.6) (če že gre) bolj za malenkosti? Bi prosil le za še kakšno opozorilo na morebitne pomankljivosti. Hvala za mnenja in LP!

[Sporočilo uredil/a GT4turb0 na dan 04.09.2002 ob 13:28 GMT]
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din So avg 24, 2002 10:14 pm

Jaz se glih ne bi strinjal z tvojim mehanikom, ker glih cilj ti je da dobiš čim več zraka ter čim bolj hladnega, saj kolko sem skapiral te filtre je finta samo to da ima manjši upor od navadnega filtra in da ga postaviš na čim bolj ugodno mesto in bi v bistvu naredo isto če bi samo navadni filter ven pokno.

Za te motorje pa drži da so od 1.6 - 2.0 zakon. V osnovi ga ima Fiat že zelo dolgo in mislim da so to najbolši fiatovi motorji kaj so jih kdaj skonstruirali. Sem mel v starem avtu 2.0 (fergazer) pa me je en tip vprašal če je to V motor, pa sem mu odgovoril JA :D:D
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost