Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

gandalf
Nov uporabnik

Lisice - privatno zemljišče

Napisal/-a gandalf Sr avg 30, 2006 4:36 pm

Delodajalec je uvedel nov prometni red. V primeru, da parkiraš kjer naj ne bi bilo dovoljeno bo lisičil avto. Ali lahko to izvajajo, oz. ali lahko izstavljajo račun za stroške lisičenje oz. kazen?
Hvala za odgovore!
lp.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr avg 30, 2006 5:07 pm

Glede lisic ne vem, vem pa ,da ti ga lahko s pajkom odpeljejo...

gandalf
Nov uporabnik

Napisal/-a gandalf Sr avg 30, 2006 5:17 pm

Na račun napišejo samo registrsko tablico. V primeru, da ne plačam.. ne morejo priti do podatkov o tem kdo je lastnik avtomobila, saj nisem naredil nobenega prekrška... "samo" nekega internega organizacijskega predpisa nisem upošteval! To pa državo oz. policijo naj ne bi zanimalo. Uradnih podatkov pa sami o lastnikih avtomobilov nimajo oz. jih po moje ne smejo imeti!
Se strinjate?!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr avg 30, 2006 5:22 pm

zakaj nebi smel? njegova zemlja, njegova pravila...
se pravi če on pravi, da ti nimaš dovoljenja, da parkiraš na njegovi zemlji si :
a)kršil vstop na njegovo zemljo
b)parkiral, kjer nebi smel

In ja... lahko pokliče policijo tudi za to. si namreč neupravičeno na njegovi lasti za kar ti lahko dodelijo kazen. Parkiranje na privatnem zemljišču.

Samo nauk: meni, če kdo parkira na moji zemlji na morju, (se vidi da parkplac pred bajto od lastnika hiše in ne more biti od nikogar razen mene), lepo potegnem ketno čez parkirišče in naj se j**e. avto mam tako ali tako posnet, če pa potrga še ketno bo pa še kazen za poškodovanje imetja plačal.

Tako da moj nasvet: parkiraj drugje.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Sr avg 30, 2006 5:25 pm

točno tak :D

gandalf
Nov uporabnik

Napisal/-a gandalf Sr avg 30, 2006 5:27 pm

OK.. se strinjam... je pa tako.. resne firme poskrbijo za svoje zaposlene in ne skušajo na račun njih še dodatno zaslužiti. Do sedaj je bilo parkiranje omogočeno.. ...so se pa odločili, da bodo zadevo zaračunavali... ni kej... zanimiv način nabiranja denarja.
Bomo pač parkirali drugje... seveda tudi svojih avtomobilov ne bomo več uporabljali v službene namene.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Lisice - privatno zemljišče

Napisal/-a seat Ne nov 12, 2006 5:11 pm

gandalf je napisal/-a:Delodajalec je uvedel nov prometni red. V primeru, da parkiraš kjer naj ne bi bilo dovoljeno bo lisičil avto. Ali lahko to izvajajo, oz. ali lahko izstavljajo račun za stroške lisičenje oz. kazen?
Hvala za odgovore!
lp.

No pri nas je zlo podoben primer ampak smo svojemu delodajalcu uspel dokazat,da nima kj prskat z lisicami pri avtu dokler ne bo jasno označl "privat lastnine" in dokler to ne bo označeno z primernimi znaki,ki jih v te namene tudi imamo.Razlika je,če je parkirišče pred hišo ali je to podjetje z več zaposlenimi.In ja tudi vsako podjetje z več zaposlenimi mora imeti urejen parkirni prostor za stranke in delavce.
Drugače pa je tudi zakonsko določeno kaj je privat lastnina in kaj ni.Tudi gozd je privat lastnina pa ti ne smeš prepovedat na svojem zemljišču obiranje gozdnih plodov in lova.
(no v našem primeru se je nato delodajalec poslužil drugih metod kot zmanjševanje OD in podobno)
Bi mu pa veselo priskrbel kako prijavo,če bi mi morebitni pacient z lisicami poškodoval kako feltno
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Lisice - privatno zemljišče

Napisal/-a Walker_P Ne nov 12, 2006 5:27 pm

seat je napisal/-a:
gandalf je napisal/-a:Delodajalec je uvedel nov prometni red. V primeru, da parkiraš kjer naj ne bi bilo dovoljeno bo lisičil avto. Ali lahko to izvajajo, oz. ali lahko izstavljajo račun za stroške lisičenje oz. kazen?
Hvala za odgovore!
lp.

No pri nas je zlo podoben primer ampak smo svojemu delodajalcu uspel dokazat,da nima kj prskat z lisicami pri avtu dokler ne bo jasno označl "privat lastnine" in dokler to ne bo označeno z primernimi znaki,ki jih v te namene tudi imamo.Razlika je,če je parkirišče pred hišo ali je to podjetje z več zaposlenimi.In ja tudi vsako podjetje z več zaposlenimi mora imeti urejen parkirni prostor za stranke in delavce.
Drugače pa je tudi zakonsko določeno kaj je privat lastnina in kaj ni.Tudi gozd je privat lastnina pa ti ne smeš prepovedat na svojem zemljišču obiranje gozdnih plodov in lova.
(no v našem primeru se je nato delodajalec poslužil drugih metod kot zmanjševanje OD in podobno)
Bi mu pa veselo priskrbel kako prijavo,če bi mi morebitni pacient z lisicami poškodoval kako feltno

Seat, dobr veš, da dokler je bil vratar na zgornji kapiji nisi mel ti s svojim avtom kj prčkat po parkingu, ki pa je namenjen ljudem, ki vodijo podjetje. To sam dobr veš, tak da se ne razburjat, in da ne boš presenečen, mislim pa da v bližnji prihodnosti spet ne boš mogu parkirat svojga avta drugje kot pa zunaj na parkingu. Od kje to men se zj vrjetn sprašuješ, mislim da bo bolše da ne veš. Sam pa tut veš da bi se najraje prpelu kr do vhoda, kajti bližje vhodu noben drug ne parkira kot pa ti, čeprav tam niti ne več označenega parkinga!! Ja, dobr vem kje je označen parking za to firmo, in tam ko ti parkiraš in ostali zravn tebe, ni označen parking, je tak?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne nov 12, 2006 5:40 pm

Walker_P je napisal/-a:Seat, dobr veš, da dokler je bil vratar na zgornji kapiji nisi mel ti s svojim avtom kj prčkat po parkingu, ki pa je namenjen ljudem, ki vodijo podjetje. To sam dobr veš, tak da se ne razburjat, in da ne boš presenečen, mislim pa da v bližnji prihodnosti spet ne boš mogu parkirat svojga avta drugje kot pa zunaj na parkingu. Od kje to men se zj vrjetn sprašuješ, mislim da bo bolše da ne veš. Sam pa tut veš da bi se najraje prpelu kr do vhoda, kajti bližje vhodu noben drug ne parkira kot pa ti, čeprav tam niti ne več označenega parkinga!! Ja, dobr vem kje je označen parking za to firmo, in tam ko ti parkiraš in ostali zravn tebe, ni označen parking, je tak?

Lej,če teb doma fotr pravi kako je na šihtu je to vaša stvar in me boli k**ac kaj vse ti pove jst sem sam povedal,da dokler ni označeno "privat lastništvo" ti noben nima pravice odpeljat avto ali natikat lisic ,ker pač ni označeno,da se nesme parkirat.In ja tut lahko ti povem,da že dolgo nimam parkiranega avta pri firmi ampak na zato urejenem parkirišču pred bivšo kuhinjo.Povrh tega nikjer ni izrecno označeno,kje je "naša" lastnina in kje ne.Mislim pa da sem med prvimi,ki sem začel parkirat zunaj kompleksa,je pa omenjeni parkirni prostor s5 zaparkiran z parimi pacienti iz firme,ki se tega ne morejo držati.In ja vrjem mi,če bi morebitno natikanje lisic poškodovalo avto ali feltno bi se moralo jasno označit,kje je "privat lastnina".
in ja glede vratarja ti pa fotr ni povedal zakaj ga ni več,čepraw je do nedavnega bil vseskozi :?: :?: :?: :?:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne nov 12, 2006 5:44 pm

Slovenceljski debilizem all over again.

Zemlja je sveta. Pa tudi če 1m2 le-te. Reveži.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne nov 12, 2006 5:52 pm

seat je napisal/-a:
Walker_P je napisal/-a:Seat, dobr veš, da dokler je bil vratar na zgornji kapiji nisi mel ti s svojim avtom kj prčkat po parkingu, ki pa je namenjen ljudem, ki vodijo podjetje. To sam dobr veš, tak da se ne razburjat, in da ne boš presenečen, mislim pa da v bližnji prihodnosti spet ne boš mogu parkirat svojga avta drugje kot pa zunaj na parkingu. Od kje to men se zj vrjetn sprašuješ, mislim da bo bolše da ne veš. Sam pa tut veš da bi se najraje prpelu kr do vhoda, kajti bližje vhodu noben drug ne parkira kot pa ti, čeprav tam niti ne več označenega parkinga!! Ja, dobr vem kje je označen parking za to firmo, in tam ko ti parkiraš in ostali zravn tebe, ni označen parking, je tak?

Lej,če teb doma fotr pravi kako je na šihtu je to vaša stvar in me boli k**ac kaj vse ti pove jst sem sam povedal,da dokler ni označeno "privat lastništvo" ti noben nima pravice odpeljat avto ali natikat lisic ,ker pač ni označeno,da se nesme parkirat.In ja tut lahko ti povem,da že dolgo nimam parkiranega avta pri firmi ampak na zato urejenem parkirišču pred bivšo kuhinjo.Povrh tega nikjer ni izrecno označeno,kje je "naša" lastnina in kje ne.Mislim pa da sem med prvimi,ki sem začel parkirat zunaj kompleksa,je pa omenjeni parkirni prostor s5 zaparkiran z parimi pacienti iz firme,ki se tega ne morejo držati.In ja vrjem mi,če bi morebitno natikanje lisic poškodovalo avto ali feltno bi se moralo jasno označit,kje je "privat lastnina".
in ja glede vratarja ti pa fotr ni povedal zakaj ga ni več,čepraw je do nedavnega bil vseskozi :?: :?: :?: :?:

O ja, mi je povedal zakaj ga ni, in tut vse v zvezi s tem. Problem je v tem, ker se noben od nas na tej firmi ne zaveda da se skos vozi z viličarji. Je tko? In če npr. enkrat enmu pade kej z vilc in npr. na kater avto, dobr veš da se je treba med parkiranimi avti vozit, s ful robe, kaj bi ti v tistem primeru naredu. Js bi vrjetn popenu. In dokler se ni notr parkiral tega straha ni blo, zj pa je. Po drugi strani pa ql, da si začel tam parkirat, si naredu dobro potezo, tak sam veš zakaj, tzi ne bom razlagal. V prihodnosti pa bi nj bil spet vratar, tak sm slišu, pa ne od fotra, da ne bo pomote, ker trenutn ne ve nč ka se dol dogaja. Ok, dost off topic. LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne nov 12, 2006 10:58 pm

dejta vidva privat zadeve razglabljat na PM ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 12, 2006 11:37 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:dejta vidva privat zadeve razglabljat na PM ;)

To so očitno službene zadeve - s privat bralci :shock: :lol:

Je pa vseeno prav in ni OT, da se nekoga, ki se priključi avtorju teme z "zelo podobnim primerom", argumentirano spodbije. Vsaj vemo, pri čem smo.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po nov 13, 2006 6:05 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:dejta vidva privat zadeve razglabljat na PM ;)

Jst sem sam podal primer,ki je zelo podoben tistemu,ki ga je opisal avtor te teme in ja res je tudi,da smo kasneje mal zašli v "privat zadeve" sam vseen je lepo vedet,da je takih primerov kot jih je napisal sam avtor te teme tudi več.
Sem pa se pri redarski službi osebno pozanimal in dokler privat zemljišče ni označeno (izjeme so hiše) oz. ni z znakom prepovedano samo parkiranje in ustavljanje ti tudi lastnik tega zemljišča "nič" ne more oz. je redarska služba nemočna razen v primeru,da je omenjeno vozilo že dle časa na tem mestu in ovira samega lastnika.V primeru,da recimo ustaviš oz. parkiraš na neoznačenem ali z znakom prepovedanem mestu ti lastnik po uradni poti "nič" ne more.Vse dokler ne povzročaš same škode kar pa je s5 tista stvar kjer na travi ne smeš parkirat.
Drugače pa,če ne oviraš prometa ali lastnika zamljišča ali poteka morebitne proizvodnje in to ni z znakom prepovedano lahko avtomobil tudi parkiraš.Ampak v tem zakonu je tok lukenj kot v švicarskemu siru in ob morebitni poškodbi avtomobila škodo kriješ sam,ker pač to "privat remljišče" ni namensko namenjeno parkiranju in si pač parkiral na lastno odgovornost.
No tko mi je v grobem razložil znanec iz redarske službe.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To nov 14, 2006 3:52 pm

Walker_P je napisal/-a:
seat je napisal/-a:
Hvala za odgovore!
lp.

Seat, dobr veš, da dokler je bil vratar na zgornji kapiji nisi mel ti s svojim avtom kj prčkat po parkingu, ki pa je namenjen ljudem, ki vodijo podjetje. To sam dobr veš, tak da se ne razburjat, in da ne boš presenečen, mislim pa da v bližnji prihodnosti spet ne boš mogu parkirat svojga avta drugje kot pa zunaj na parkingu. Od kje to men se zj vrjetn sprašuješ, mislim da bo bolše da ne veš. Sam pa tut veš da bi se najraje prpelu kr do vhoda, kajti bližje vhodu noben drug ne parkira kot pa ti, čeprav tam niti ne več označenega parkinga!! Ja, dobr vem kje je označen parking za to firmo, in tam ko ti parkiraš in ostali zravn tebe, ni označen parking, je tak?

Saj seat je v samem vrhu vodstva podjetja, poleg tega pa so navadna parkirišča že premala za njegov avto, ker so narejena po jus standardih.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov