Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

CitroBooster
Nov uporabnik

Kraj: zasavje

ali je peugeot 406 1.8 16v dober nakup?!

Napisal/-a CitroBooster To dec 07, 2004 5:47 pm

Dons sem mal hodu okrog in sem vrgu uč na peugeotovo 406. Avto se mi že od nekdaj zdi oblikovno lep. tudi znotraj. Sedi se povprečno v redu. Zanima pa me ali so motorji 1.8 16v zanesljivi? imajo ti avti kakšne kronične pomanjkljivosti? stroški vzdrževanja?! (jst sem gledal letnik 96 za malo manj kot miljon.) hvala za nasvete?

LP

Citro
two legs drive...najboljša varnost in stabilnost (učinki alkohola se ne upoštevajo). Zdej pa res grem ;)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To dec 07, 2004 6:02 pm

sem ga glih kupu!!
Sicer od strica (mal ceneje), ampak vsaj vem kako je bil vzdrževan!!
Glede mašince, ni blo nikol problemov, zdele mi pije po mestu drobiž manj kot 10l, potegne kar zadovoljivo, ni pa glih kaka honda glede pospeškov!!

Servisi, sam še ne vem, je pa stric vozu na original servis, pa ni blo glih pocen- sicer pa ker original servis je pa pocen??
stric je bil zadovoljen, zaenkrat sem tudi jaz, moti me le , ker je malo mehek(pač francoz) in ni glih za hitro vožnjo skoz ovinke, je pa zato zelo udoben!
upam da sem kej pomagu!
lp

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To dec 07, 2004 7:52 pm

Sicer mamo doma 406 HDi. Mašna je sicer drugačna, samo drugo je isto. Je letnik 2001 pa ma 160000 km in dozdej nobenih problemov. Edino pazi da ko na servis pelješ kako nardijo, ker so površni da je joj. Nam so slabo prišraufali pokrov za olje in to dvakrat in dvakrat smo ga na cesti zgubili :lol: Zdej, to vse na rednem servisu v Avto hiši Vič.

CitroBooster
Nov uporabnik

Napisal/-a CitroBooster To dec 07, 2004 8:00 pm

ja, si mi pomagal, gricko. jutri grem v akcijo. ;) Jst mam sedaj xsaro, torej francoza, tko da mi mehkoba in lega na cesti nista tuja (PSA koncern, pač) Servisi približno vem, koliko koštajo, mislm pa da so vseno cenejši kot pri nemcih. (audi, vw, bmw...)
Avto mi je všeč in motor 1.8 s 16v sem mi zdi primer zame. zdej imam 1.4. :) Nisem pa divjak. veliko dam na udobje. Ce bi avtek tko k je treba, mu bom namenil še kakšne felgice in fedrčke..:) (ampak brez spojlerjev in dodatne "šare") pa muzko tudi. Veš, sem gledal tut večje avte kot je bmw, pa se mi je zadnji trenutek zalomilo. Potem sem še enkrat prespal, pomislil trezno in potegnil ven, da z mojo štipendijo in honorarnim delom ne bi mogel vzdrževat 2.500 kubičnega bmw-ja. tko da, najlepša hvala za spodbudne besede.

LP

citro
two legs drive...najboljša varnost in stabilnost (učinki alkohola se ne upoštevajo). Zdej pa res grem ;)

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po dec 13, 2004 12:23 am

mislim, da sta si audi in pugi kar podobna za vzdrževanje ( A4 ali 406 ) :roll:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po dec 13, 2004 12:25 pm

CitroBooster je napisal/-a:ja, si mi pomagal, gricko. jutri grem v akcijo. ;) Jst mam sedaj xsaro, torej francoza, tko da mi mehkoba in lega na cesti nista tuja (PSA koncern, pač) Servisi približno vem, koliko koštajo, mislm pa da so vseno cenejši kot pri nemcih. (audi, vw, bmw...)
Avto mi je všeč in motor 1.8 s 16v sem mi zdi primer zame. zdej imam 1.4. :) Nisem pa divjak. veliko dam na udobje. Ce bi avtek tko k je treba, mu bom namenil še kakšne felgice in fedrčke..:) (ampak brez spojlerjev in dodatne "šare") pa muzko tudi. Veš, sem gledal tut večje avte kot je bmw, pa se mi je zadnji trenutek zalomilo. Potem sem še enkrat prespal, pomislil trezno in potegnil ven, da z mojo štipendijo in honorarnim delom ne bi mogel vzdrževat 2.500 kubičnega bmw-ja. tko da, najlepša hvala za spodbudne besede.

LP

citro

You wish :lol: glede vzdrževanja nemci/francozi(nemci že dolgo niso več tko dragi, v kolikor govorimo o tem razredu).
Fedrov ti ne priporočam, saj se avtek že v osnovi zagotovo pelje čist solidno, to ni spužva kot AX, vem pa da imaš rad udobje, ki ga boš s fedri zagotovo nekaj žrtvoval. Raje felge in muziko, pa boš več kot zadovoljen.
Čudno se mi zdi, da boš šel na starejši avto s Xsare...maš ja tko lepo ohranjeno :?
A motor zdej ostaja pod streho al kako? Če ja, pol nekako razumem, zakaj na starejšega/močnejšega, če pa motor gre, potem pa za 2m dobiš že lepo 406 2.0HDi, kar je še vedno ceneje kot tisti BMW zadnjič, poleg tega pa je še dost novejši in dizel(prihraniš pri nafti)...in tudi tebi, če mene vprašaš, pisan na kožo ;) Takšnega bi dobil že tudi s kakšnim bež usnjem in vso luksuzno opremo...premisli tudi na to stran...tak avto bi bil pa že za prste Slika

recimo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=209499
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=196585
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=192502

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

CitroBooster
Nov uporabnik

Napisal/-a CitroBooster Po dec 13, 2004 12:50 pm

ja, slide. ti se najbolj ves vso situacijo. Na tihem se zmer upam na BMW, ker je res avto tak, da kapo dol. Motorju bi se odpovedal le zaradi BMW-ja, če pa kupim recimo peugeota ali kej druzga, pa ne bi rad ostal potem brez motorja...Kljub temu, d sem bolj na "easy" voznik, bi tam pa tam zelo pogrešal neki bolj "udarnega" pa naj bo to avto ali pa dvokolesnik. Če bi se peljal z mojo suzi, bi vedu o čem govorim :)
zaenkrat še vse ostaja v zraku...ampak za vasak slučaj se raje prej pozanimam. Ampak če bo prej pomlad, bo fertik...Takrat sigurno ne bom prodal motorja. :)

LP

Citro

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček Po dec 13, 2004 1:05 pm

jst mam glih ta motor (1,8 16v), pa prav zares ni NOBENIH težav! menjal sem edino regulator prostega teka. Sem na nekem forumu prebral, da so to res vzdržljivi motorji.Ne bom glih hvalil koncern, ker bi zanetil prepir, toda brez komentarja ne bom končal. Z gotovostjo lahko trdim, da je 406 komot avto ( sicer za marsikaterega premehek), in z mirno vožnjo lahko poraba pade tudi do 7,5 litrov...

p.s.: če počakaš 6 mesecev, lahko kupiš mojga, ker ga bom prodajal...
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po dec 13, 2004 1:07 pm

CitroBooster je napisal/-a:ja, slide. ti se najbolj ves vso situacijo. Na tihem se zmer upam na BMW, ker je res avto tak, da kapo dol. Motorju bi se odpovedal le zaradi BMW-ja, če pa kupim recimo peugeota ali kej druzga, pa ne bi rad ostal potem brez motorja...Kljub temu, d sem bolj na "easy" voznik, bi tam pa tam zelo pogrešal neki bolj "udarnega" pa naj bo to avto ali pa dvokolesnik. Če bi se peljal z mojo suzi, bi vedu o čem govorim :)
zaenkrat še vse ostaja v zraku...ampak za vasak slučaj se raje prej pozanimam. Ampak če bo prej pomlad, bo fertik...Takrat sigurno ne bom prodal motorja. :)

LP

Citro

Če bi že enkrat končno skup pršla, ko bi bil ti z motorjam uzun, ne pa peš, s kolesam al pa s xsaro, bi res vedu ja :evil: :lol: Bi bil že cajt :?
Spomlad se kr prprav :twisted: Če bo še Suzi doma :( I still have your word for it :P

LP, Slajd :mrgreen:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

CitroBooster
Nov uporabnik

Napisal/-a CitroBooster Po dec 13, 2004 7:53 pm

ja no, kako bo spomladi bom še videl. kakor koli, mal se bom prepustil toku dogodkov. zmer se zatika pri denarju in ce delam plane za naprej, me vedno unese. glede peugeota 406 skor nima nobenih bojazni, ker sem na francoze navajen. majo podbne finte. ;) glede bmw-ja...money, money..motor se mi pa zdi škoda prodat pod ceno zdele pozim, pa sigurn mi bo na pomlad žal. :) (statistika) vedno je pa dobrodošel kakšen predlog glede avtomobila.

LP

Citro

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po dec 13, 2004 10:15 pm

CitroBooster je napisal/-a:ja no, kako bo spomladi bom še videl. kakor koli, mal se bom prepustil toku dogodkov. zmer se zatika pri denarju in ce delam plane za naprej, me vedno unese. glede peugeota 406 skor nima nobenih bojazni, ker sem na francoze navajen. majo podbne finte. ;) glede bmw-ja...money, money..motor se mi pa zdi škoda prodat pod ceno zdele pozim, pa sigurn mi bo na pomlad žal. :) (statistika) vedno je pa dobrodošel kakšen predlog glede avtomobila.

LP

Citro

Na spomlad pa en Z1000, pa spet furamo MadMax stil :twisted:
Slika
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po dec 13, 2004 10:47 pm

Slide je napisal/-a: ni spužva kot AX

:P :mrgreen: :bonk :EE :cry :rofl

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po dec 13, 2004 11:31 pm

Ja jst bom še enkrat reku:
Z avtom sem zadovoljen in
Avto je FULLLLL mehak :evil:
Če se hočeš pelat kot gospod, potem je to to!!!!
Za kej hitrejšga, pa je OBČUTNO premehak in kar plava po cesti!!!
Sploh z original gumami 185 /70 14!!!
Čeprov po kaki zje..bani cesti ,je bolje če ja mehak, kot trd, ker trd samo poskakuje!

PS: Kaki suzi??? (ta ime mi je od nekdaj všeč :P ):twisted: enkrat bi se mogli dobit tud vsi motoristi iz Foruma, da kakšno rečemo :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po dec 13, 2004 11:33 pm

Gricko je napisal/-a:Ja jst bom še enkrat reku:
Z avtom sem zadovoljen in
Avto je FULLLLL mehak :evil:
Če se hočeš pelat kot gospod, potem je to to!!!!
Za kej hitrejšga, pa je OBČUTNO premehak in kar plava po cesti!!!
Sploh z original gumami 185 /70 14!!!
Čeprov po kaki zje..bani cesti ,je bolje če ja mehak, kot trd, ker trd samo poskakuje!

PS: Kaki suzi??? (ta ime mi je od nekdaj všeč :P ):twisted: enkrat bi se mogli dobit tud vsi motoristi iz Foruma, da kakšno rečemo :lol:

TL 1000 S ;)

CitroBooster
Nov uporabnik

Napisal/-a CitroBooster To dec 14, 2004 4:34 pm

hehe. moja suzi...:) ja, slucajno je ženskega spola, sicer pa ideja, da bi se motoristi s foruma srečali pred kakšno debato, dobra. V mojem primeru se govori o Suzukitu tl 1000 s, kar je omenil že slide. Problem je, če so ti všeč in avtomobili in motorji, le da pri slednjih le prevladuje strast. če pa pogledam racionalno, potem avto lahko postavim pred motocikel...ampak le, če gledam na to racionalno.. :D Zdele sem v fazi, ko me drži za kakšnim boljšim avtom. Ko pa sem že lih omenu spet avto...glede peugeota...406 coupe, čist informativno...ali se z njim enako udobno potuje, kot z navadnim?! :roll: :vrum zanima me, ce se da na zadnji klopi človeško peljat (ker je sicer avto kr velik...)

LP

Citro

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To dec 14, 2004 6:03 pm

CitroBooster je napisal/-a:hehe. moja suzi...:) ja, slucajno je ženskega spola, sicer pa ideja, da bi se motoristi s foruma srečali pred kakšno debato, dobra. V mojem primeru se govori o Suzukitu tl 1000 s, kar je omenil že slide. Problem je, če so ti všeč in avtomobili in motorji, le da pri slednjih le prevladuje strast. če pa pogledam racionalno, potem avto lahko postavim pred motocikel...ampak le, če gledam na to racionalno.. :D Zdele sem v fazi, ko me drži za kakšnim boljšim avtom. Ko pa sem že lih omenu spet avto...glede peugeota...406 coupe, čist informativno...ali se z njim enako udobno potuje, kot z navadnim?! :roll: :vrum zanima me, ce se da na zadnji klopi človeško peljat (ker je sicer avto kr velik...)

LP

Citro

Kaj pa tebe skrbi zadnja klop...menda ga ne bomo pili čez 9 mescu? :pij: :P :lol:
406 kupe naj bi bil ravno tko nastavljen na udobje...sicer manj kot limuzina, a še vedno predvsem na udobje ;)

CitroBooster
Nov uporabnik

Napisal/-a CitroBooster To dec 14, 2004 9:59 pm

Kaj pa tebe skrbi zadnja klop...menda ga ne bomo pili čez 9 mescu?
406 kupe naj bi bil ravno tko nastavljen na udobje...sicer manj kot limuzina, a še vedno predvsem na udobje.

Stvar je taka, da ga bomo pil že verjetno kej prej, ampak na zarad tega kar ti misliš :) Za klop sprašujem kar tako, informativno. Kakšen se pa tebi zdi 406 coupe, razen tega da je lep?! :)

Uporabniški avatar
devilll
Nov uporabnik

peugeot 406

Napisal/-a devilll So nov 11, 2006 11:48 am

zanimam se za nakup omenjenega avta, pa me zanima kako je glede 2.0 motorjev, aja, avto letnik 96/97. poraba, crkovanje, servisi....ker glede na opremo bi velik raje mel 2.0, kot pa 1.8, regostracija pa je ista kategorija( razen cestnega sklada)....

hvala vnaprej...

lp,aleš

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar So nov 11, 2006 9:58 pm

jst mam tud 406 (l1998/99) in ti lohk recm da za zdej nobenih problemou..sam redni servisi pa se bos pelu brez problemou..za zdej mi je sam sou stevc..res pa da zaradi 1 kw pades v visji razred za reg...
avto ni glih za dirkat,je bl za eleganco,res pa da ni tud svoh,lepo zacne razvijat v 3 al pa 4,takrat mi clo mondeo 2.0 d ni usou... aja pa od l.98 so 15 col gume gor,pa notranjost je lepsa,tko da probi 98 najdt..zelim ti dobr nakup

Uporabniški avatar
devilll
Nov uporabnik

Napisal/-a devilll Ne nov 12, 2006 3:22 pm

sam me pa vseen zanima glede 2.0 motorja, kak je z porabo pa te stvari....???
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov